CDA tegen correctief bindend referendum: wetsvoorstel gesneuveld

De invoering van een correctief bindend referendum is van de baan. Het CDA gaat tegenstemmen, heeft CDA-Kamerlid Inge van Dijk dinsdag laten weten. Voor het wetsvoorstel is een tweederdemeerderheid nodig. Met de tegenstemmen van de christendemocraten wordt die niet gehaald.

CDA tegen correctief bindend referendum: wetsvoorstel gesneuveld

Hoewel deze week niet over het initiatiefvoorstel van de SP wordt gestemd, heeft het CDA alvast laten weten volgende week tegen te stemmen. Het CDA wil geen correctief bindend referendum op landelijk niveau en ook niet op lokaal en provinciaal niveau.

De SP had het oorspronkelijke wetsvoorstel gesplitst. Dat deed de partij in de hoop het CDA alsnog over de streep te trekken, maar dat is dus mislukt.

Van Dijk had al eerder laten weten tegen een landelijk referendum te zijn. In de afgelopen weken heeft ze CDA-fractievoorzitters door het hele land gevraagd of zij zo’n lokaal en provinciaal referendum zien zitten. Met een verhouding van negentig tegen en tien voor is het voor Van Dijk duidelijk, licht ze toe.

De CDA-fractievoorzitters zien een noodrem niet zitten, zegt Van Dijk. Ze voelen veel meer voor burgers bij de beleidsvorming betrekken, dus voordat er al een besluit ligt. Daarvoor pleitte het Kamerlid al eerder in het debat over het wetsvoorstel.

Via een landelijk referendum kunnen Nederlanders zich uitspreken over een wet die door de Tweede en Eerste Kamer is aangenomen, maar nog niet is ingevoerd. Bij een lokaal referendum kunnen inwoners van een gemeente door de gemeenteraad genomen besluiten tegenhouden of juist bekrachtigen.

Nederland heeft nooit correctief bindend referendum gehad

Nederland heeft nog nooit een correctief bindend referendum gehad. Drie pogingen – tussen 1996 en 2017 – strandden stuk voor stuk, net zoals nu, in tweede lezing. Doorat het om een grondwetswijziging gaat, moeten beide Kamers voor en na verkiezingen over het voorstel stemmen.

Tussen 1 juni 2015 en 10 juli 2018 was er wel een raadgevend referendum. Daarbij is de regering niet verplicht om de uitslag over te nemen.

In die drie jaar zijn er twee referenda geweest. De eerste werd gehouden op 6 april 2016, over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne.

Op 21 maart 2018 volgde het referendum over de Wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel de sleepwet genoemd. Beide keren was een meerderheid tegen, maar nam de regering de uitslag niet over.

Het wetsvoorstel van toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren om het raadgevend referendum weer af te schaffen, werd door een meerderheid in Tweede en Eerste Kamer aangenomen.

News Related

OTHER NEWS

ABN AMRO laat weten of de bank profiteert van gestegen rente

ABN AMRO laat weten of de bank profiteert van gestegen rente AMSTERDAM (ANP) – ABN AMRO heeft in het tweede kwartaal waarschijnlijk minder winst in de boeken gezet dan een ... Read more »

Aandacht voor inflatie en bol.com bij cijfers Ahold Delhaize

Aandacht voor inflatie en bol.com bij cijfers Ahold Delhaize ZAANDAM (ANP) – Supermarktconcern Ahold Delhaize maakt bekend hoe zijn winkelketens in het tweede kwartaal hebben gepresteerd. Daarbij wordt ook duidelijk ... Read more »

Videospel Pac-Man wordt verfilmd met echte mensen

Videospel Pac-Man wordt verfilmd met echte mensen Het beroemde videospel Pac-Man wordt verfilmd. Volgens vakblad Variety werkt Jane the Virgin-acteur Justin Baldoni aan een versie met echte mensen. De live-actionfilm ... Read more »

Acteur Fred Savage beschuldigd van aanranding en intimidatie

In mei werd bekend dat de 46-jarige acteur, die als kind te zien was in de originele serie, als producent en regisseur moest vertrekken bij The Wonder Years. Disney zei ... Read more »

Rapper Fetty Wap gearresteerd om doodsbedreigingen

De doodsbedreiging gebeurde tijdens een videogesprek. De 31-jarige artiest, wiens echte naam Willie Maxwell is, zou daarbij een pistool hebben laten zien. Eerder werd de artiest al aangehouden wegens een ... Read more »

Toussaint vindt plezier terug in VS: 'Ben nu al een betere zwemster geworden'

Geen hotel, bijbehorende boxspring of andere luxe in de ‘American Dream’ van Toussaint. De 28-jarige Nederlandse sliep sinds mei in het huis van een vriendin op de grond. Een matras ... Read more »

Highland Games, waar dode viel, had 'geen geldige vergunning'

Politie doet onderzoek na het dodelijke ongeval bij de Highland Games. Er was geen geldige vergunning voor de organisatie van de Highland Games, het evenement in Geldrop waarbij afgelopen weekend ... Read more »

Neve Campbell voelde zich 'ondergewaardeerd' door salaris Scream

Neve Campbell voelde zich ‘ondergewaardeerd’ door salaris Scream Neve Campbell heeft weloverwogen besloten ‘nee’ te zeggen tegen de zesde Scream-film. De actrice, die in juni vertelde vanwege mislukte salarisonderhandelingen niet ... Read more »

We krijgen steeds meer verlof, maar dat betekent niet dat we minder gaan werken

De krapte op de arbeidsmarkt is momenteel ongekend. De werkdruk loopt op, het ziekteverzuim neemt toe en verschillende sectoren staan te springen om extra vakmensen. Maar dan nog zijn er ... Read more »

Van Nistelrooij prijst karakter en wilskracht van PSV

Van Nistelrooij prijst karakter en wilskracht van PSV N i e u w bericht, meer informatie na 2e alinea EINDHOVEN (ANP) – Ruud van Nistelrooij complimenteerde de spelers van PSV ... Read more »

Biden (79) houdt na coronabesmetting last van vervelende hoest

De Amerikaanse president Joe Biden met zijn hand voor zijn mond. De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn coronabesmetting nog last van een vervelende en hardnekkige hoest. Tijdens een ... Read more »

De Jong kan zijn geluk niet op na winnende treffer voor PSV

De Jong kan zijn geluk niet op na winnende treffer voor PSV N i e u w bericht, meer informatie na 4e alinea EINDHOVEN (ANP) – Luuk de Jong was ... Read more »

Wat is er allemaal bekend over GTA 6? Dit is alle informatie op een rij

Wat is er allemaal bekend over GTA 6? Dit is alle informatie op een rij We moeten al sinds de Xbox 360 en PlayStation 3 wachten op het vervolg van ... Read more »

Nachtelijke bevrijdingspoging geslaagd, duikers halen beloega na een week uit de Seine

Ruim een week zwom de beloega in de buurt van Parijs. Het dier leeft normaal gezien in het noordpoolgebied en is daarmee zo’n 3.000 kilometer afgedwaald. Omdat de beloega vastzat ... Read more »

Duizenden geëvacueerd om grote branden Zuid-Frankrijk 'Zijn terug in de hel'

Naar schatting 3000 kampeerders en inwoners uit dorpen ten noorden van Montpellier moesten uit voorzorg het gebied verlaten. De vrees is dat een brand, die daar al 700 hectare verwoestte, ... Read more »

Weerbericht: Zon schijnt onafgebroken, temperatuur rond de 30 graden

In de loop van de dag steekt een zwakke tot matige noordoostenwind op, kracht 2 tot 4. De temperatuur loopt op naar 26 graden op de Waddeneilanden. In het binnenland ... Read more »

Om droogte echt op te lossen, moeten we 's winters soms natte voeten accepteren

Waterschappen zitten tegen het maximum van wat ze kunnen en mogen doen, zegt droogte-expert Niko Wanders van de Universiteit Utrecht. Om dat plafond te verhogen, moeten we als land een ... Read more »

Tachtig reddingswerkers en hangmat helpen witte dolfijn (hopelijk) naar zee

Zo’n tachtig reddingswerkers proberen de witte dolfijn die al een week vastzit in de Seine naar zee te brengen. Duikers van de brandweer, dierenartsen en politieagenten werkten samen om de ... Read more »

Nachtelijke reddingspoging geslaagd, duikers halen beloega na een week uit de Seine

Ruim een week zwom de beloega in de buurt van Parijs. Het dier leeft normaal gezien in het noordpoolgebied en is daarmee zo’n 3.000 kilometer afgedwaald. Omdat de beloega vastzat ... Read more »

Ruud van Nistelrooij is realistisch na zege en benoemt sleutel tot succes

Ruud van Nistelrooij is realistisch na zege en benoemt sleutel tot succes Ruud van Nistelrooij verschijnt na afloop van de zege op AS Monaco (3-2) trots voor de camera van ... Read more »

Ajax-voetballer Dusan Tadic lichtgewond bij gewelddadige roofpoging

Tadic werd in de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli opgewacht bij zijn huis door twee gewapende mannen met helmen op. De overvallers hadden het waarschijnlijk op ... Read more »

Inzamelingsactie voor slachtoffer crash Anne Heche bereikt doel

Inzamelingsactie voor slachtoffer crash Anne Heche bereikt doel De inzamelingsactie die buren van het slachtoffer van de crash van actrice Anne Heche zijn begonnen is succesvol. Dinsdag is het doel ... Read more »

PSV begint met uitwedstrijd aan cruciaal tweeluik met Rangers FC

PSV begint met uitwedstrijd aan cruciaal tweeluik met Rangers FC Het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst vormt de laatste horde voor PSV op weg naar de groepsfase van de ... Read more »

Duizenden geëvacueerd om grote branden Zuid-Frankrijk 'Zijn weer terug in de hel'

Naar schatting 3000 kampeerders en inwoners uit dorpen ten noorden van Montpellier moesten uit voorzorg het gebied verlaten. De vrees is dat een brand, die daar al 700 hectare verwoestte, ... Read more »

51-jarige verdachte aangeklaagd voor reeks moorden op moslims in Albuquerque

De moorden zorgden voor onrust onder de moslimgemeenschap in Albuquerque. Daar werden de afgelopen twee weken drie Pakistaans-Amerikaanse mannen doodgeschoten. De reeks moorden begon afgelopen november toen een 62-jarige moslim ... Read more »

Verdachte aangeklaagd na reeks moorden op moslims in VS

In de Amerikaanse staat New Mexico is een man opgepakt en aangeklaagd die vermoedelijk betrokken is bij een reeks moorden op moslims. De 51-jarige man zou de slachtoffers persoonlijk hebben ... Read more »

Rebel Wilson: een eer om dochter Olivia Newton-John te spelen

Rebel Wilson: een eer om dochter Olivia Newton-John te spelen Net als vele andere sterren heeft ook Rebel Wilson bedroefd gereageerd op de dood van Olivia Newton-John. Op Instagram blikt ... Read more »

Tennisster Osaka geeft in Toronto in eerste ronde geblesseerd op

Tennisster Osaka geeft in Toronto in eerste ronde geblesseerd op TORONTO (ANP) – Tennisster Naomi Osaka heeft op het WTA-toernooi van Toronto in haar partij tegen Kaia Kanepi in de ... Read more »

Martin Henderson uit twijfels over vijfde seizoen Virgin River

Martin Henderson uit twijfels over vijfde seizoen Virgin River Voor de fans van ‘Virgin River’ kwam het nieuws van een vijfde seizoen als een grote verrassing. De opnames hiervan zijn ... Read more »

Van Bronckhorst na memorabele avond naar play-offs Champions League

Van Bronckhorst na memorabele avond naar play-offs Champions League Rangers FC heeft zich ten koste van Union Sint-Gillis geplaatst voor de play-offs voor de Champions League. De Schotten poetsten dinsdag ... Read more »

Luuk de Jong kan gevoel nauwelijks omschrijven: ‘Camp Nou is mooi, maar dit...’

Luuk de Jong kan gevoel nauwelijks omschrijven: ‘Camp Nou is mooi, maar dit…’ Luuk de Jong komt na afloop van het gewonnen duel met AS Monaco (3-2) superlatieven tekort om ... Read more »

Een hittegolf en torenhoge stroomprijzen, maar nog geen bespaarplan airco's

De Spaanse regering heeft onlangs bepaald dat de koeling in winkels, kantoren en openbare gebouwen niet lager mag staan dan 27 graden, vertelt Van der Leun. In ziekenhuizen en scholen ... Read more »

Van Nistelrooij geniet van comeback PSV: 'Er zit zo veel karakter in deze ploeg'

“Het was een bizarre wedstrijd. Je sleept er een verlenging uit, terwijl dat haast niet meer leek te kunnen. Maar deze ploeg blijft maar gaan, dat is echt ongelooflijk”, zei ... Read more »

PSV op rapport: sterke Benítez houdt CL-droom levend

PSV op rapport: sterke Benítez houdt CL-droom levend In een memorabele wedstrijd heeft PSV met AS Monaco afgerekend in de strijd om een plek in de play-offs voor de Champions ... Read more »

Vink: ‘Vorige week maakten ze PSV minder, nu hielpen ze het team over horde’

Vink: ‘Vorige week maakten ze PSV minder, nu hielpen ze het team over horde’ Marciano Vink vindt dat Érick Gutiérrez en Marco van Ginkel als invallers een cruciale rol hebben ... Read more »

Koningin Letizia laat knieën weer zien

Koningin Letizia laat knieën weer zien Koningin Letizia heeft een opvallende modeswitch gemaakt tijdens haar vakantie op Mallorca. Voor het eerst in lange tijd verscheen ze weer in een korte ... Read more »

Chantal Bles geniet van 'dierbare vakantie met familie' in Turkije

Robert Doornbos en Chantal Bles Chantal Bles is op familietripje naar Turkije. En daar geniet de stylist met grote teugen van, zo valt te zien op Instagram. “Alleen maar aandacht ... Read more »

De Jong in extase na winnende goal voor PSV: 'Hier ben ik voor teruggekomen'

“Dit zijn de mooie avonden”, jubelde De Jong bij ESPN. “Het is fantastisch om de winnende binnen te koppen en het stadion zien op te veren. Dat gevoel went nooit.” ... Read more »

PSV of Monaco: Van Bronckhorst na memorabele avond al naar play-offs

PSV of Monaco: Van Bronckhorst na memorabele avond al naar play-offs Rangers FC heeft zich ten koste van Union Sint-Gillis geplaatst voor de play-offs voor de Champions League. De Schotten ... Read more »

Tennisster Gauff: Serena Williams is de reden dat ik tennis

Tennisster Gauff: Serena Williams is de reden dat ik tennis TORONTO (ANP/RTR) – De Amerikaanse tennisster Cprijst Serena Williams en haar familie dat ze het pad hebben gebaand voor de ... Read more »
It Now Costs $250 To See A Real-Life Dragon, Here’s WhyHeavy Rains Cause Extremely Rare 1,000-Year Event In Death Valley15 Best Things to Do in Havre de Grace15 Best Things to Do in Elkton11 Best Beaches in Vietnam You Must Know About11 Money Tips If You’re Not Earning Well Enough to Build a Travel Fund7 Fantastic Hotels For A California Summer ExperienceThe Houseboat Getaway Near Ottawa Perfect for the Whole Family22 Amazing Outdoor Adventures I Loved In New Zealand5 Fantastic Stops On A Missouri Road Trip From St. Louis To St. JosephFolks Are Flocking To New Mexico For A High Flying Milestone This October15 Best Things to Do in New CarrolltonSurprising Shark Discovery Found Thousands Of Miles From Its HomeWhat You Need To Know About Road Closures At This National ParkThird-Culture Kid Blues: My Experience as an Indonesian Who Grew Up in MalaysiaA Guide to Ukay-Ukay Shopping in and Near Metro Manila7 Historic French Brasseries You Must Visit In Paris7 Amazing Outdoor Activities To Experience In Big Sky, Montana In The SummerTop 8 Questions To Ask Before Moving To Costa RicaEverything You Need To Know About Visiting Qatar¡Felices fiestas! A guide to Spain’s best annual events17 Amazing Things To Do In Beautiful Austin, TexasFancy Feast Isn’t Just For Felines, Where You Can Dine On Cat-Inspired Cuisine Why October Is The Best Time To See Elk In This StateBorobudur Temple – The World’s Largest Buddhist TempleMantigue Island: Camiguin’s Little Jewel | LakwatseroThe Wave of Utah and Arizona: Where “Amazing” is Understatement | LakwatseroMonad ShoalHow to Get to Luna ApayaoTales From Sadanga: The Trek to Fowa-as Falls | LakwatseroAbout BatadHow to Commute to 21 Kilometers Coffee and Back#13 Himalayan Mountain Range (Nepal)NATAS Travel Fair 2022: Best Travel and Tour Package Deals!Batanes: Sweet Rendezvous With My Playground | LakwatseroNaked IslandThe GreeneryBalabac Sojourn: Immersion in Bugsuk Island | Lakwatsero1. Chocolate HillsHow To Get to BulalacaoSurprises in Naujan | LakwatseroNatnat BeachScuba Diving in Mantigue Island: Revisiting Underwater HomeLubang: En Route to Big Surprises | LakwatseroAbout Cuyo1. Fortune Island (Nasugbu, Batangas)Climbing Mount MitsutogeWaterfalls of Mount Romelo: Buruwisan, Batya-Batya & MoreSurigao: Scuba Diving in Mabua | LakwatseroRooms and RatesBud Bongao: The Revered Mountain of Tawi-Tawi | LakwatseroHow to Get to CoronGoing In and Out of PokharaVisita Iglesia in Manila: Nine Churches to VisitA Day Trip to Seven Falls of Lake Sebu | LakwatseroBataan: Dunsulan Falls, Ambon-Ambon Falls & Limutan FallsHow to Get to MoalboalHow to Get to Kansalakan Enchanted RiverDetour to Mainland Sablayan | LakwatseroWaterfalls in Real, Quezon: Cawayan, Balagba & Noknok FallsRuwanwelisaya StupaSan GabrielColibra Island: Dasol’s Island Hideaway | LakwatseroHow to Get to Malamawi IslandHow to Get to Maosonon IslandBalabac Sojourn: Bugsuk Island Stole My Heart | LakwatseroAttractions in Igorot Stone KingdomNacpan & Calitang: The Twin Beaches of El Nido | LakwatseroCalinawan CaveClimbing Mount Fuji: Frequently Asked Questions1. Tropical Four SeasonsMasasa Beach Travel RequirementsPacsafe Toursafe Wheeled Duffel: The Ultimate Urban Adventure Buddy | LakwatseroHow to Get to Mount KitadakeKiltepan View Deck (Sagada, Mountain Province)A Solo DIY Trek to Kawah Ijen of Indonesia | LakwatseroFirst Time in NAIA Terminal 1: Seriously, It’s Not As Bad As You Think! | LakwatseroHow to Get to Mount Cayabu and MaynobaTagbilat Falls: The Curtain Falls of Zamboanga SibugayHow to get to Quitinday Falls and Underground RiverPaoay Church: UNESCO World Heritage Site in Ilocos NorteThe Island in FocusBicycle Diary: Kaybiang Tunnel Loop | LakwatseroSelf Guided 6D/5N Annapurna Base Camp TrekA Weekend of Ultimate Adventure in Baler | LakwatseroHow to Get to Camotes IslandsHail to Hulugan FallsIloilo: Where to Indulge in the City of LoveIntroducing SibaltanHow to Get to Kabutongan FallsHow to Get to Calinawan CaveAbout CaramoanHow to Get to Cabagnow Cave PoolFive Hours in Jakarta: A Walk in the Old Batavia (And Misadventures in Jakarta) | LakwatseroRacuh a Payaman (Marlboro Hills)Machu Picchu HouseAbout LubangHow to Get to Nagpatong Rock by Public Transport:A Glimpse of Manila Metropolitan Theater | LakwatseroAbout LunaAbout Capul IslandAlalum Falls: Shared Majesty of Sumilao and Impasug-ongSnake IslandZunsibarPico de Loro Frequently Asked Questions (FAQs)Tulay na Bato Falls48 Hours in Brisbane: A Quick Guide & ItineraryAbout BiriTales of a True Wanderer: The Joys and Pains of Solo Travel | LakwatseroWelcome to Surigao del SurMt. Palay-Palay  National ParkAbout PagudpudFive Levels of Aguinid FallsIntroducing San Pascual, MasbateMount Manmanoc ItineraryAdventures in Fortune Island of Nasugbu | LakwatseroNext Level Mobile Photography with Sony Xperia XZ1 | LakwatseroScuba Diving in Siargao: Discovering the Underwater Treasures of Daku Island | LakwatseroAbout Davao CityHow to Get to AndaJanuary: Cebu & IloiloHow to Get to Mines View ParkKamay ni Hesus: Pilgrimage Site in Lucban | LakwatseroPoon Hill: Three Days of Himalayan AdventureCalvary Hill Cemetery of SagadaHow to Get to TambobongMilford SoundTen Things To Do in Sagada: Bucket List for NewbiesDahoyhoy FallsPilot for a Day: The Ultra Light Aircraft Experience | LakwatseroReal Coffee and Tea Cafe of Boracay | LakwatseroGhorepani Poon Hill TrekAbout Maniwaya IslandHow to Get to Binanga FallsPalo Alto Falls of Baras, Rizal | LakwatseroExplore Moscow: Best Things to Do in the City | LakwatseroStairway to HeavenMount Guiting-Guiting Overnight Trek Complete ItineraryCape Melville LighthouseLa Cathedral Café: Restaurant with a View in IntramurosKapurpurawan Rock Formation: White and BeautifulDay Hike ItineraryThe Sandbox at AlvieraHow to go to Mararison IslandA Weekend of Adventures in South Cebu and DumagueteCalayan Island: A Virtual Diary of Our Epic Journey | LakwatseroFaro de Isla Jintotolo (Jintotolo Island Lighthouse)Low’s PeakAbout Taal VolcanoHow to Get to Mag-aso Falls of BoholSamar: Biri Rock Formations Up Close | LakwatseroBonbon BeachIntroducing Jomalig IslandAbout Cotabato CityAbout TabukLeyte Landing Memorial: A Memorial for a Fulfilled Promise | LakwatseroSilyang Bato, Mount MaramiPanimahawa Ridge and Cedar Falls Day Hike ItineraryFun in the World’s Best IslandSample Albay ItinerariesMagpupungko Beach and Tidal Pools6 Tips for Living in the Philippines | LakwatseroDaraga Church: The Nuestra Señora dela Porteria ChurchTulgao Rice TerracesCape Melville Lighthouse (Faro del Cabo Melville)Canyoneering to Kawasan FallsLake FewaLong Weekend: Five-Day Suggested Itineraries in Luzon | LakwatseroAbout CaponesThe Wichcraft Café of Zamboanga City | LakwatseroHow to Get to GuiuanAll-Female FloorHow to Get to Neri’s VilleDiotay’s EateryShort but Sweet Melaka Getaway | LakwatseroHow to Get to Tinuy-An FallsOslob: The Lost Grandeur of Tumalog Falls | LakwatseroIlocos ItineraryDitumabo Falls: The Mother Falls of San Luis, Aurora!Biking in Kalinga: Trek and Bike to TabukParadise Garden: A Haven for Sea TurtlesSiargao: Magpupungko Beach and Tidal Pools | LakwatseroAbout Bucas GrandeCoral GardenSagadaA Walk in Sangay Siapo Island Before it is Gone? | LakwatseroAmbaguio-Akiki ItineraryCorregidor Island Lighthouse (Faro dela Isla de Corregidor)Faro de Punta de Malabrigo (Malabrigo Point Lighthouse)About CulionNaidi Hill LighthouseBoquete IslandHow to Commute to Temple of LeahCatanduanes: The Heritage Church of Bato | Lakwatsero1. White Water Rafting or KayakingMount Fuji Overnight Climb ItinerarySip & Gogh Paint Studio: Unleash Your Inner Van Gogh | LakwatseroBatanes ItineraryHow to Get to Quitinday HillsAbout Callao CaveDiscover LakawonBiking to Taal: A Fun Ride to Batangas’ Heritage TownAntique Blooming: The Rafflesia of San RemigioMalasimbo Lights and Dance FestivalBacolod ItineraryPoon HillAttractions in Mirador Heritage and Eco ParkHulhumale Public BeachRomblon Island: Bonbon Beach, Tiamban Beach & MoreAdventure in Sabah: White Water Rafting in Padas River | LakwatseroHow to Get to Hinakpan Mystical HillsWelcome to Lake SebuAbout CasiguranAbout BuscalanHow to Go to Kalanggaman IslandFaro de Cabo Bojeador (Cape Bojeador Lighthouse)Backpacking Maldives: Budget Itinerary, Expenses & TipsHow to Get ThereOffbeat Bohol Itinerary: 3D/2N of AdventuresHow to Get to Tawi-TawiAlona BeachPangilatan Falls: The Forgotten Gem of Tapaz, CapizWorld War I: SMS Cormoran II3D/2N Taiwan Itinerary: Taipei – Yehliu – ShiffenLaos for Backpackers: Getting There on a BudgetBasic RequirementsHow to Get to Antong FallsCathedral CaveHow to Go to Gubat, SorsogonAbout SadangaHow to Get to Bugui Point LighthouseHow to Get to Cabra Island LighthouseCebu Itinerary: Three-Day Adventures in the SouthAbout AndaLuna: A Day in the Show Window of Apayao | LakwatseroMargues Blue LagoonFinding Palaui’s Cape Engaño Lighthouse | LakwatseroHow to Get to Mantayupan Falls of Barili, CebuHow to Get to MaligcongLinapacan Islands: Between Paradise | LakwatseroKLIA to KLCCHow to Get to JomaligBanaug ShoalEspadang Bato – Payaran Falls Day Hike Itinerary10 Remarkable Philippine Destinations for Solo TravelMiagao Church: A UNESCO World Heritage Site in IloiloAbout Carbin ReefAbout Parola IslandCabra WreckageCobra Falls: Ozamiz City’s Best Kept SecretBasco: The Chapel on the Hill of Tukon | LakwatseroBack in Kathmandu’s Lovely Mess | LakwatseroHimalayan Adventure: Kathmandu to Pokhara Overland | LakwatseroItineraryChinatown Vancouver (Stop #23)Situbo Falls: Tampilisan's Awesome SurpriseHow to Get to Inambakan FallsTuasan Falls: Another Camiguin’s Charmer | LakwatseroHow to Get to Lake SebuMarinduque Loop: Biking in the Heart of the Philippines1. Batanes: A Piece of HeavenMe Gusta Sunzibar Tacloban! | LakwatseroHitachi Seaside Park: Quick Guide from Tokyo and NaritaBeautiful Islands and BeachesSunzibarTrekking NotesSnapshot: In Love with Batulao | LakwatseroPalaui IslandHow to Get to Mount PinatuboBicycle Diary: The Ride to Infanta | LakwatseroSwimHow to Get to Osmeña PeakDaranak Falls of Tanay Rizal | LakwatseroHow to Get to Stobosa Hillside Homes ArtworkSurf or Learn to SurfDIY Solo and Self-Guided Trek to Annapurna Base CampBatanes by Bike: North Batan Tour | LakwatseroThe BeachSta. Cruz Grande IslandBasilica de San Martin de ToursBaguio Budget Stay: Upstairs Bed & Bath | LakwatseroBiking in Batanes: Batan Island Loop | LakwatseroCandaba Bird SanctuaryCape EngañoAbout HungduanIligan Tourism Triangle: Mimbalut, Tinago & Maria CristinaAbout Jose PanganibanCadapdapan Rice TerracesHow to Get to Casaroro FallsKiltepan: Sagada’s Best Sunrise | LakwatseroBeguet: Colorado Falls of Tuba | LakwatseroFollow the Call of the Great Outdoors: Go Out & Get More | LakwatseroSanga-Sanga ReefMasbate City: Where to Eat in the City | LakwatseroAbout Carabao IslandRain Vortex at the Jewel of ChangiPacsafe Venturesafe 65L GII Travel PackIrakoWhere to Stay in CarmenHow to Get to Tangadan FallsHow to Get to Samal IslandEverest Base Camp Trek: Into the Dream ZoneTop Things To Do in Gangwon-do: Korea’s Adventure ProvinceJomalig: The Golden Sand of Salibungot Beach | Lakwatsero1. Tubbataha Reefs (Cagayancillo, Palawan)IitineraryAbout Anini-yNacpan BeachAbout Legazpi CityHow to Get to Shifen FallsScuba Diving in Pearl Island of Guiuan, Eastern SamarHow to Get to Nagtabon BeachSiargao Travel RequirementsHow to Go to TanayHow to Get to Garin FarmDay 1: Paoay and San Nicolas (Ilocos Norte)Nueva Vizcaya Weekend ItineraryHow to Climb Mount HamiguitanHow to Get to Santa Cruz IslandMount TalamitamHow to Get to Sambawan IslandBacuit Grill12 Places to Satisfy Your Affogato Cravings in the MetroLion’s RockVictoria HarbourCoronPicture Perfect: The White Island of Camiguin | LakwatseroPanglao: Alona’s Allure | LakwatseroSecrets of the Lakeside: The Waterfalls of Laurel & TalisayMiyaru FaruMemorial Temple of Lord BaoHotel Siesta ShibuyaHow to Get to Tinago FallsSimunul Island: The Birthplace of Islam in the Philippines | LakwatseroBalabac: Onuk Island, Pink Beach & Melville LighthouseBike Diary: Bike and Trek to Buscalan (Mount Polis – Bontoc – Buscalan) | LakwatseroTagaytay (Cavite)Yearend Adventure with Pacsafe Venturesafe 25L GII | LakwatseroFavorite Beach: Punta Sebaring of Bugsuk Island, BalabacWelcome to Apo Reef & Pandan Island!The Ruins of A FamosaHow to Get to Canyoneering SitePacsafe Ultimatesafe Z28, My Newest Ultimate Travel Buddy | LakwatseroPulangbato Falls: The Red Waterfalls of ValenciaLocationSpider House: Boracay’s Chill Corner | LakwatseroThe 10,000 Roses Café of Cordova, Cebu’s Newest CrazeHow to Get to Asik-Asik FallsHow to Get to Dao FallsWelcome to Concepcion1. First Single-Aisle Aircraft to Fly Non-Stop from the Philippines to AustraliaHow to Get to Casino PeakMaadhoo Finolhu (Picnic Island)Cagbalete Travel RequirementsNacpan and Calitang BeachesThe RockiesBalabacPagbilao: Iringan, Malicboy, Bahay-Pagi & Katapang FallsPetronas Twin TowerSta. Fe, Bantayan IslandEverest Base Camp Trek Primer: Frequently Asked QuestionsTaraw Cliff: See the Best View of El Nido | LakwatseroHow to Get to Elephant MountainAbout MandalaySpelunking Rate in Capisaan CavesScuba Diving in Romblon: Blue Hole and Gorda WallHow to Get to Imugan FallsHow to Get to Awao Falls?About SipalayComiran Island: The Pink Beach of Balabac, Palawan | LakwatseroBagan! Oh Bagan! | LakwatseroBuntot Palos Falls, Laguna’s Hidden Grandeur | LakwatseroSandugan WallMagtutuka RocksKoh Dac MaiPresenting Calayan IslandAbout Dumaguete CityOffbeat Cebu: Ten Amazing Waterfalls of the SouthHow to Get to Merloquet FallsMount Masaraga ItineraryBudget Stay in Boracay: W Hostel Boracay | LakwatseroRetail Therapy? Here Are 18 Best Places To Go Shopping in Seoul!10 Essential Tips for Exploring Tokyo on a Budget6 Reasons This Quaint Nova Scotia Town Is The Perfect Weekend Getaway From Maine10 Bantayan Island Resorts, Hotels, and Rentals for Your Tropical EscapeThe Incredible European Bike Tour That Takes You Through Three Countries In A Single Morning9 Foods You Must Experience In Alaska And Where To Find Them8 Things You Should Do Every Time You Walk Into A Hotel Room According To A Flight AttendantRetirement Diaries: Jan Suggests Staying Active But Not Too ActiveI’ve Only Paid For One Flight To Europe In 12 Years, Here’s HowI Worked At EPCOT, These Are My 10 Favorite Delicious Treats To Try At The Food And Wine FestivalFor The First Time, It’s A Family Affair In The Cockpit Of This AirlineAfter Nearly 70 Years, This Popular Train Route Returns On The East CoastThis Week’s Full Moon Is The Last Of Its Kind This Year, Here’s WhyWhy A Popular National Park Attraction Is Now Off Limits And Could Cost You ThousandsFarmers’ Almanac Predicts Cold, Snowy Winter For Most Of U.S., Here’s Where It Will Be Mild And DryPort Klang Day Trip: 10 Hours in Port Klang & Kuala Lumpur11 Extreme Things to Do in Queenstown New Zealand — The Adventure Capital of the WorldMuseum Of Ice Cream Singapore – 14 Playful IG-worthy Exhibitions, Unlimited Ice Cream, and the Largest Sprinkle Pool EverBurias Island: Your DIY Island Hopping in MasbateEl Nido Tour A: Breathtaking Lagoons7D Hong Kong Itinerary — Exploring Beyond the Food And Shopping Paradise17 Exciting Things to Do in Perth — Not For the Faint-Hearted19 Unique Travel Experiences You Can Buy That Make You RicherUlleungdo (울릉도): Misadventures at the secret island in KoreaTokyo Famous Food Guide: 7 things you can’t leave Tokyo without trying5D Lake Toba & Medan Itinerary — Caldera views and Gastronomic Adventures10D Germany Itinerary under S$1.1k — Gems in Munich, Düsseldorf, Cologne, Dortmund, Frankfurt9 Exciting Day Trips from San Francisco to Escape The City — From Skydiving to Exploring Coastal TownsKota Bharu Guide: Gateway to the Beautiful Perhentian Islands and a Lesser-known MalaysiaInterview with Alvin Ng on Travel Photography3D2N Koh Samui Itinerary — The Luxurious Adventure Getaway You NeedUltimate Singapore Food Guide — 54 Local-Approved Things to Eat in Singapore30D Backpacking in Japan Itinerary: 12 Cities Under S$3.1k for the Adventurous with the JR Pass — Sapporo, Tokyo, Osaka, Kyoto & KyushuHow I managed to convince myself and everyone else I could travel solo for a yearVisit the New Singapore Garden Oasis Tucked Away in a 51-Storey Skyscraper6 attractions in Busan you shouldn’t missBook a Staycation and Earn 50% AgodaCash Rebate For Your Next Holiday — Agoda 2.2 Flash SaleAll you need to know about WWOOFing in New ZealandOne-Week Bali Itinerary — The Lesser Known Side Most Tourists MissThe Only Guide You’ll Need To Nightlife in Phuket: Top 11 Places to Check Out for an Epic NightPhoto Guide to 15 of the Most Photogenic Places in Europe – France, Italy, Germany, Slovenia, Czech Republic, Hungary Edition7D Budget Tokyo & Mount Fuji Itinerary For S$1.3k Including AccommodationWhy you should skip Boracay and vist Palawan instead10 Taobao Travel Essentials Recommended by Frequent Travellers for Your Next Trip13 Reasons Why a Cruise Getaway is the Best Vacation Anyone can have7 different ways to experience the cultural activities in Yogyakarta10 Best Adventurous Things To Do In Bali Other Than ChillingThe Best Multi-currency Travel Card For Travellers — YouTrip vs Revolut vs InstaReM vs TransferWise ReviewYunnan Nature Bucket List For Outdoor Lovers — Best Spots in Kunming, Lijiang, Dali & Shangri-laWhy This Is My Favorite Hotel Credit Card, And Tips For Scoring The Most BenefitsSurviving the Wilderness at Sub-Zero Temperatures — Travel to Mongolia with TTI ExperiencesHow to Fall in Love In & With Tokyo2D1N Matsumoto Japan Itinerary — The Hidden Gem 3.5 Hours From TokyoSydney Food Trail Guide – 10 Must try things to eat in SydneyAn upgrade on your airline – Emirates Economy Class ReviewWhere to Stay In Taipei — 11 Gorgeous Hostels & Hotels at Prime Locations from S$14/nightA Rockstar Experience — Hard Rock Hotel Pattaya ReviewThe Ultimate Sapporo City Guide: 18 Things To Do-See-Eat In The Gateway To HokkaidoUltimate Bali Accommodation Guide — Value for Money Hostels to Affordably Luxurious VillasGuide to Climbing Mount Fuji — Everything You Need To Know About Climbing Japan’s Highest Mountain9 Ways to Satisfy Your Wandermust Without Breaking Your Wallet11 Instagram-Worthy Places in Singapore That Are FreeHakone Guide — The Day Trip You Need in Your Tokyo ItineraryFirst Timer’s Guide to India — Everything You Need to Travel India Like a ProWhere to Eat in Hanoi — 31 Local-Approved Places to Eat in Vietnam’s Charming Capital21 Most Rewarding Hikes Around the World — From Stunning Glaciers to Active VolcanoesTokyo Capsule Hotels — 11 Surprisingly Luxurious Places to Stay in Tokyo for Under S$707-Day Cambodia Itinerary Under S$600 — An Epic Journey of History, Adventure and TranquilityMorocco Photo Guide: 15 Insta-worthy Locations That’ll Change Your Mind About Africa40 Lesser-Known Things to Do in Australia Highly Recommended by Locals, Travellers and Celebrities3D2N Blue Mountains Itinerary: The Perfect Getaway Just 90-Minutes From SydneyHow to pack light and smart10 Essential Apps for Travelling in ChinaConquering Fears 1,463 Miles Away — TTI Bootcamp in PhilippinesWhere to Stay in Shanghai — Centrally-located Hostels, Hotels and Apartments Under S$53/pax15 Cheap Things to Do in Seoul for Under S$12Standing between India and Pakistan; the Wagah Border Experience10 Cheap and Affordable Hostels in Singapore Under S$30Where to Stay in Seoul — 14 Aesthetic Yet Affordable Accommodations In Rising Hipster Districts5D4N Japan Itinerary — A First Timer’s Experience in Niigata and the Remote Sado IslandWhat to Do in Cebu, Philippines — 10 Epic Experiences That Are Surprisingly AffordableTravellers in Quarantine — 12 Satisfying Things to Do Before Your Next AdventureTop 11 Outdoor Activities in Singapore — Places to Hike, Picnic and Get Closer to Nature13 Tips to Travel in Japan Over Peak Seasons — Cherry Blossoms, Autumn Foliage, Golden Week8-Day Japan Itinerary: 9 Cities in Kansai for Under S$900Swimming With Whale Sharks in Oslob — IG Worthy Photos at What Expense?5 Christmas Gift Ideas for Friends Who Love TravellingThe Complete Phillip Island Guide: The Day Trip From Melbourne You Can’t MissByron Bay Guide: 25 Things to Do in NSW’s Ultimate Hipster ParadiseWestern Australia’s Best Photo Spots — Hidden Gems In Perth, Rottnest Island, and Kalbarri for your Instagram9-Day Australia Road Trip Itinerary Around The Best Of NSW — Sydney, Blue Mountains and BeyondDream Cruise’s Thailand Seacation — What to Expect on This Cruise to Nowhere13 Reasons Why Byron Bay Should Be on Every NSW Itinerary5 Places to Visit in Bali Other Than the Beach10-Day Japan Itinerary — Tokyo to Osaka With The JR Pass for $1.1k5 Animal Cafes in Osaka not to be missedBarcelona in three courses15 Unique Experiences in Shikoku — The Laidback Island of Japan Undiscovered By Most TouristsHiking Chestnut Nature Park — Bicycle Pump Tracks and Rare Bird SightingsThe Best Day Trips From Tokyo For Food, Arts & Culture — Northward Golden Route9 Things to Do in Singapore That Are Perfectly Ok to Do Alone48-Hour Dubai Itinerary — The Best Stopover For Thrill SeekersThis New Lifestyle Card is Changing the Way We Travel — MCO Card6-Day Kyushu Itinerary — Chasing Autumn in a Quieter Side of Japan (Fukuoka, Kagoshima, Beppu)6D5N Nagano Itinerary — The Romantic Getaway 3 Hours from Tokyo (Kamikochi, Norikura and Matsumoto)Phuket Travel Guide: Making the Most of Your Day Trip in 11 Hours12 Unique Restaurants in Singapore Even Non-Foodies Will Find ImpressiveUSA Road Trip: 11-Day San Francisco to Los Angeles Itinerary Under S$1.8k3D2N Pattaya Itinerary — An Unexpected Adventure 2hrs from BangkokThe Ultimate Bali Food Guide: 21 Things To Eat in Seminyak, Ubud and Nusa DuaBukit Brown Cemetery — Everything You Need to Know Before Visiting This Old Singapore GraveyardWhy I Chose Travel Writing As My Retirement CareerBa Na Hills Guide — 10 Things To Do In Vietnam’s Breathtaking Hidden PlaygroundSingapoRediscovers Vouchers Ultimate Guide — maximise your S$100 incl. Pro-tips and FAQsIs Travelling Solo Scary? Not For This Singaporean Deaf Traveller — MairahThe Singaporean girl who rode on a Vespa from Singapore to Georgia (Ft. The Wandering Wasp)12 Top Eats in Hong Kong — A (very) Honest Food Review8 ways to see Hangzhou and Nanjing like a localLife after The Travel Intern