'Captain Marvel'-acteur Kenneth Mitchell (49) overleden

'captain marvel'-acteur kenneth mitchell (49) overleden

Kenneth Mitchell

De Canadese acteur Kenneth Mitchell, onder meer bekend uit Captain Marvel en Stark Trek: Discovery, is op 49-jarige leeftijd komen te overlijden. Dat laat zijn familie weten in een statement op social media. De acteur werd in 2018 gediagnosticeerd met de spierziekte ALS.

Acteur Kenneth Mitchell, bij de meeste mensen bekend om zijn rol in de superheldenfilm Captain Marvel, is op 49-jarige leeftijd overleden. Dat maakt zijn familie bekend in een statement op social media. Bij de acteur werd op 44-jarige leeftijd de spierziekte ALS vastgesteld, een progressieve neurodegeneratieve aandoening die de zenuwcellen aantast die verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de spieren. ALS leidt uiteindelijk tot spierzwakte, verlamming en moeilijkheden met spreken, slikken en ademen en uiteindelijk resulteert het in de dood. “Met een zwaar hart kondigen wij het overlijden aan van Kenneth Alexander Mitchell, geliefde vader, echtgenoot, broer, oom, zoon en dierbare vriend,” zo klinkt de verklaring. 

Kenneth Mitchell

Zijn bekendheid groeide vooral door zijn rol in de populaire sciencefictionserie Star Trek: Discovery. Hier speelde hij drie verschillende Klingon-personages, wat getuigt van zijn veelzijdigheid en overtuigende vertolkingen. Naast Star Trek was Mitchell te zien in verschillende andere tv-shows. Zo speelde hij Joshua Dodd in Nancy Drew en vertolkte hij de rol van Bob Gilruth in The Astronauts Wives Club. Daarnaast maakte hij gastoptredens in bekende series zoals NCIS, Castle, Criminal Minds, en Grey’s Anatomy. Op filmgebied had hij rollen in onder meer Captain MarvelThe Recruit en Miracle. Zijn laatste rol speelde hij vorig jaar nog in de televisieserie The Old Man met Jeff Bridges in de hoofdrol.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World