Büntetlenül megússzák az öngyilkos vajai fiú zaklatói

Nem indított büntetőeljárást a rendőrség az iskolai bántalmazások miatt öngyilkosságot elkövetett T. Gábor ügyében, vagyis nagyon úgy néz ki, hogy a 16 éves vajai fiú zaklatói hivatalos felelősségre vonás nélkül megússzák a történteket és felelőse sem lesz a tragédiának – értesült a 24.hu.

A lap megkereste a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát az alábbi kérdésekkel:

  • Történt-e feljelentés bárki részéről az ügyben a történtek miatt?
  • Tudnak-e arról, hogy a fiú iskolai zaklatás áldozata lehet?
  • Indult-e nyomozás a fiú iskolai zaklatásával kapcsolatban? Ha nem, akkor miért nem?
  • Kihallgatták-e a fiú osztálytársait, zaklatóit?
  • Felmerült-e egyáltalán, hogy közigazgatási eljárás helyett büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet és a haláleset okát?

A hatóság meglehetősen szűkszavú válaszában mindössze annyit közöltek, hogy „a rendőrség a haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.”

T. Gábor múlt héten hétfőn tűnt el. Iskolába indult, de az intézménybe már nem ért oda, haza sem érkezett. Telefonját nem vette fel, a rendőrség és a családja keresni kezdte. Néhány órával később jött a tragikus hír: Gábort megtalálták, de már túl késő volt. A rendőrség arról adott hírt, hogy öngyilkosság történt. A fiú édesanyja állítja, iskolai zaklatás vezetett a tragédiához. A gyászoló családtól még csak bocsánatot sem kért senki.

Az Indexnek nyilatkozva R. Csekeő Borbála pszichológus arra emlékeztetett, hogy Magyarországon még mindig egy kisebb osztálynyi gyermeket veszítünk el évente befejezett öngyilkosság miatt. A szakember a közös felelősségre is figyelmeztetett, mert a bántalmazás mindig közösségi történet: kell hozzá a közeg is, amelyik passzívan félrenéz, és teret ad az erőszaknak.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06 80 820 111-es telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

85 ezer ember hagyta el Budapestet Pest megye és a Balaton kedvéért

© Technológia: 444.hu Tavaly 566 ezer embernek lett új lakcíme Magyarországon – írja a 24.hu a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján. A több mint félmillió emberből 300 ezren ideiglenesen ... Read more »

Egy hét alatt közel száz halottja van a koronavírusnak

© Technológia: Index.hu Az elmúlt 24 órában 859 új koronavírusos megbetegedést igazoltak kedd reggelre Magyarországon – derül ki a kormányzati tájékoztató portál adataiból. A fertőzöttek száma ezzel 837 248 főre ... Read more »

Az abortusz szigorítása ellen tüntettek Pozsonyban

© Technológia: 444.hu Hétfő este több százan tüntettek Pozsonyban a biztonságos és törvényes terhességmegszakítás mellett és a nők reprodukciós jogainak korlátozása ellen. A „Nem leszünk csendben” (Nebudeme ticho) mozgalom Pozsony ... Read more »

Észak-Korea rakétát lőtt ki Japán felé

© Technológia: Index.hu Észak-Korea ballisztikus rakétát indított a Japán-tenger felé kedden, amellyel folytatta az elmúlt időszakban végrehajtott fegyverkísérleteket – írja az MTI a dél-koreai és a japán hadseregre hivatkozva. A ... Read more »

Shiloh totál máshogy néz ki most: Angelina Jolie gyerekeivel jött a vörös szőnyegre

A kis Shiloh egészen megváltozott az elmúlt években, Zahara ruhája pedig óriási siker volt. © Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images Los Angelesben már zajlik is a legújabb Marvel-film bemutatója! Az Örökkévalókat hatalmas érdeklődés ... Read more »

SZFE-ügy: döntött az Alkotmánybíróság

© Technológia: Index.hu Nem sértette a felsőoktatás autonómiáját, hogy tavaly novemberben felfüggesztették az oktatást a Színház és Filmművészeti Egyetemen (SZFE). Ezt az Alkotmánybíróság közölte. A taláros testülethez az SZFE volt hallgatói önkormányzata fordult, írta ... Read more »

Cseh rendőrök akcióznak Magyarország déli határain

© Technológia: Index.hu Policie – olvasható a rendőrautókon és az egyenruhákon, és az a plusz i betű nem tévedés, ugyanis cseh rendőrökről van szó. Ők segítik két hónapon át szegedi ... Read more »

Egymillió főre vetítve Romániában haltak meg világszerte a legtöbben a koronavírus miatt

© DANIEL MIHAILESCU/AFP or licensors Népességarányosan egymillió főre vetítve Romániában haltak meg világszerte a legtöbben a koronavírussal összefüggésben. A helyi hatóságok szerint ennek főként az alacsony átoltottság az oka: a ... Read more »

Másképp válhatunk a jövőben, mint eddig

© Technológia: Index.hu A Varga Judit által benyújtott javaslat konfliktusos helyzetekben is lehetőséget ad arra, hogy előmozdítsa a szülők hosszú távú együttműködését, ez pedig a gyermekek érdekét szolgálja. A Polgári ... Read more »

Varga Judit módosítana a válás szabályain

© Technológia: 444.hu Varga Judit benyújtott egy salátatörvényt, ami átírná a Polgári törvénykönyvet, hogy a jövőben már az egyik szülő kérésére is elrendelhessék a gyerek közös felügyeletét a válásnál, írja ... Read more »

Jövő novemberben nyithat a Rác fürdő

A Gellérthegy lábánál lévő Rác fürdő és szálloda tulajdonosa a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt úgy kalkulál, hogy létesítmény 2022 novemberében nyílik meg. A műszaki állapotfelmérés már megkezdődött. E szerint ... Read more »

Egyedül, vagy az Indotekkel és a Mollal vásárolná meg az állam a Budapest Airportot

© Technológia: Index.hu Eltántoríthatatlan a kormány attól, hogy megvásárolja a Budapest Airportot, derül ki a Világgazdaság cikkéből, amely magas rangú forrásra hivatkozik. Még karácsony előtt nyélbe ütnék a szerződést a a ... Read more »

A Microsoft vezetőségének kellett leállítania Bill Gates-t, hogy ne flörtöljön alkalmazottjával

© Technológia: Index.hu Már 2008-ban fel kellett szólítania a Microsoft vezetőségének Bill Gates alapítót, hogy ne írogasson tolakodó, flörtölős emaileket egy női beosztottjának. A Windows atyja ekkor még a cégóriás elnöke ... Read more »

Merkely Béláék egymilliárd forintos járványkutatása egy öregedéstudományi lapban jelent meg

© Technológia: Index.hu Több mint egymilliárd forintból, négy orvosi egyetem közreműködésével készült tanulmány a koronavírus-járvány első hullámáról Merkely Bélának, a Semmelweis Egyetem rektorának az irányításával. A H-UNCOVER nevet viselő, a ... Read more »

Egy ölelés, egy közös sírás is rengeteg erőt adhat

© Technológia: Index.hu Bár a járvány óta az élet számos területén ért minket veszteség, ezek közül a legsúlyosabb, ha egy általunk szeretett vagy ismert személy halt meg koronavírusban. A pandémia ... Read more »

Tovább taníthat az iskolaigazgató, aki éveken át lopta a nehéz sorsú diákok pénzét

Sikkasztás és hivatali visszaélés miatt indított bűnvádi eljárást Romániában a rendőrség gazdasági bűncselekményekben illetékes osztálya egy volt iskolaigazgató ellen, aki a hátrányos helyzetű diákoknak szánt támogatás egy részét rendszeresen ellopta – ... Read more »

A Microsoft 2008-ban felszólította Bill Gatest, hogy emailben se tegyen szexuális ajánlatokat a beosztottjainak

© Technológia: 444.hu Újabb kínos ügy derült ki Bill Gatesről: a Wall Street Journal nyomozása alapján a Microsoft vezetése 2008-ban felszólította Gatest, hogy ne írogasson flörtölős hangvételű emaileket egy női ... Read more »

Áprilisig elhúzódhat a járvány, akár napi hatvan halottal lehet számolni

© Technológia: Index.hu Már több mint öt hónap telt el azóta, hogy hazánkban elindult a tömeges oltás. Vattay Gábor járványelemző most arra figyelmeztet, hogy amennyiben nem viselünk maszkot, és nem ... Read more »

Domenicali: Hamarosan jó híreink lesznek az F1 jövőjéről

© Mark Sutton / Motorsport Images Stefano Domenicali, CEO, Formula 1 Az F1-et vezérigazgatóként irányító Stefano Domenicali úgy fogalmazott, olyan ponthoz értek, ahol dönteni kell a sport jövőbeli irányáról. Sokan ... Read more »

Mutatjuk, hogyan törnek be a kemény mínuszok

Még néhány napig a kontinens javát kellemes, kora őszies időt okozó meleg levegő tölti ki, ám ez rövidesen megváltozik. Az atlanti ciklonok pályája érinteni fogja a hét közepétől Európa északi ... Read more »

Lassulás, torlódás, araszoló kocsisorok mindenhol a főváros felé

© Technológia: Index.hu Erős a forgalom az  M3-as autópályán  a főváros felé vezető oldalon. Mogyoród térségében már több szakaszon lassulás, torlódás tapasztalható, az M0-s autóúttól befelé pedig araszol a kocsisor. Szintén ... Read more »

Olyan súlyos a bűnözés Ecuadorban, hogy rendkívüli állapotot kellett bevezetni

© Technológia: Index.hu Rendkívüli állapotot hirdetett helyi idő szerint hétfő este Guillermo Lasso ecuadori elnök a kábítószerkereskedelem és a bűnözés egyéb formáinak megfékezésére, és bejelentette, hogy a rendőrség és a ... Read more »

Merkely Béláék egymilliárd forintos járvány-kutatása egy öregedéstudományi lapban jelent meg

© Technológia: Index.hu Több mint egymilliárd forintból, négy orvosi egyetem közreműködésével készült tanulmány a koronavírus-járvány első hullámáról Merkely Bélának, a Semmelweis Egyetem rektorának az irányításával. A H-UNCOVER nevet viselő, a ... Read more »

Észak-Korea megint ballisztikus rakétát indított a Japán-tenger felé

© Technológia: 444.hu A dél-koreai vezérkari főnök egyelőre nem közölte, hogy milyen ballisztikus rakétáról volt szó, vagy milyen messzire repült. A japán parti őrség biztonsági figyelmeztetést adott ki a térségbeli ... Read more »

Napi horoszkóp október 18.: az Ikrek hatalmas lendületet kapnak, a Szüzek maradandó élményeket szerezhetnek

A hét első napján is izgalmas üzenetek várnak, melyek egyenesen a csillagoktól érkeztek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat! © Unsplash by David Hurley NAPI HOROSZKÓP OKTÓBER 18.   KOS (március ... Read more »

Forródróton súghatnak a munkavállalók, ha mutyi van

© Technológia: Index.hu Hamarosan valamennyi hazai közép- és nagyvállalatnál lehetővé kell tenni, hogy egy névtelenséget garantáló etikai forródróton keresztül jelenthessék a dolgozók a szabálysértéseket. Az Európai Unió december 17-ig adott ... Read more »

Éjjel legalább egyszer felkelsz pisilni? Bajt jelezhet!

Már jó ideje rutinná vált az életedben, hogy éjszaka legalább egyszer felkelsz pisilni? Ne törődj bele, inkább derítsd ki az okokat! Megesik, hogy lefekvés előtt sokat iszol, elalszol a tévésorozat ... Read more »

Az Amerikai Nagydíj a Williams „második hazai futama” lesz

© Sutton Images Circuit of the Americas track view A csapatot tavaly augusztusban vette meg a Dorilton, a száguldó cirkusz pedig 2019 után először tér vissza a tengerentúlra. „Amerika már ... Read more »

Tovább taníthat az iskolaigazgató, akik éveken át lopta a nehéz sorsú diákok pénzét

Sikkasztás és hivatali visszaélés miatt indított bűnvádi eljárást Romániában a rendőrség gazdasági bűncselekményekben illetékes osztálya egy volt iskolaigazgató ellen, aki a hátrányos helyzetű diákoknak szánt támogatás egy részét rendszeresen ellopta – ... Read more »

El sem hittem, amíg meg nem láttam a nevem az NFL honlapján

© Technológia: Index.hu Az elmúlt héten Zilai János, a Fehérvár Enthroners linebackere Londonban bizonyíthatott az NFL európai felmérőjén,  ahol 43 játékos mutathatta be tudását, hogy a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság csapatainak ... Read more »

Miért spriccelhet folyadék a szemünkből?

© Technológia: Index.hu Az emberi test tele van folyadékokkal, amelyek egy része így vagy úgy, de el is hagyja testünket. Részben ilyen a könny is, amely kizárhatatlan testünk szemünket védő ... Read more »

4 nő mesél arról, hogy miért maradt meg a boldogtalan házasságában

Nem is gondolnánk, hány házasságban küzdenek a nők az ősrégi kérdéssel: menjek, vagy maradjak? © Getty Images Most csak átmenetileg rossz, vagy egy mélyebb válságtünetről van szó? Jobb lesz nekem, ... Read more »

Kiderült, Catherine Zeta-Jones ezzel éri el, hogy 10 évvel fiatalabbnak nézzen ki

Az tuti, hogy letagadhatja a korát, és ebben az alábbiaknak is szerepük van! © Elisabetta Villa/Getty Images for Fendi Ősszel nálad is előtérbe kerül a szépségápolás, de kezd egy kicsit ... Read more »

4 csillagjegy, akinek ez lesz az év legizgalmasabb hete

Annyira szuper napok következnek néhány horoszkóp számára, hogy azt egyelőre még fel sem fogják! © Getty Images Napról napra egyre hidegebb van, ilyenkor pedig hajlamosak vagyunk kicsit negatívabban látni a ... Read more »

Sosem látott szerepben tér vissz a magyar modell

Tombor Nelli a sikeres modell, és fotóművész férje, Tombor Zoltán 2020 tavaszán költözött haza New Yorkból. A kint töltött évek alatt Nelli egy gasztronómiai akadémiát is elvégzett és ma elsősorban ... Read more »

Na ne: Az ismert műsorvezető kamu névvel lett híres

De vajon mi lehetett a születési nevük? © TV2 Nicolas Cage-ről és Ashton Kutcherről sokan tudják, hogy a színészi karrier kedvéért nevet váltottak, na, és persze még jó néhány hollywoodi ... Read more »

"Bevallom, a férjem nem az Igazi, mégis hozzámentem, ezért tettem így"

Őszinte vallomások következnek arról, milyen egy házasság, ha mégsem a Nagy Ő a partnerünk. © Jelenetek egy házasságból/HBO Tiniként még biztosak vagyunk abban, hogy ha egyszer férjhez megyünk, akkor az ... Read more »

Az okosotthon ma már nem számít luxusnak

© Technológia: Index.hu Amióta létezik villamos energia, azóta születnek teóriák az intelligens otthonirányításról. Ha a sci-fi-írókat kérdezzük erről a témáról, általában sosincs jó vége. A mérnököknek azonban egész más véleménye ... Read more »

Lassan, de töretlenül nő a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfői közlése szerint még mindig emelkedik a koronavírus koncentrációja a szennyvizekben. Az NNK már az elmúlt hetekben is a koncentráció emelkedéséről számolt be.  Most azt írták: a vizsgált városok ... Read more »

Több mint 4 óra után ért ki a mentő, meghalt a néni

Tisztában vagyok a helyzettel, hogy nagyon sok mentőhívás fölösleges, hogy kicsi a kapacitás, de itt négy óránál is többet kellett várakozni, többszöri kétségbeesett telefonálás mellett. Pénteken ebéd után rosszul érezte ... Read more »