Brutal henretning: Elever halshuggede deres skolelærer: “Jeg henrettede en af jeres helvedeshunde”

brutal henretning: elever halshuggede deres skolelærer: “jeg henrettede en af jeres helvedeshunde”

Foto: Shutterstock

I dag begynder retssagen mod seks teenagere, der står tiltalt for deres angivelige involvering i halshugningen af den franske lærer Samuel Paty.

Dette brutale mord rystede Frankrig og har været omdrejningspunkt for intens offentlig debat om ytringsfrihed.

Samuel Paty, en historie- og geografilærer, blev brutalt dræbt af en 18-årig tjetjensk flygtning, Abdoullakh Anzorov, den 16. oktober 2020. Mordet skete nær skolen, hvor han underviste i en forstad til det nordvestlige Paris.

Læs også

Det skriver SE&HØR via den franske avis Le monde.

Mordet blev udført som hævn for Samuels præsentation af karikaturer af profeten Muhammed under en lektion om ytringsfrihed, et kontroversielt emne, der har skabt betydelig uro i Frankrig.

Gerningsmanden tog til sociale medier og postede et billede af den dræbte lærer sammen med en besked om, at han havde “henrettet en af jeres helvedeshunde, der havde vovet at nedgøre Muhammed”.

Seks teenagere står nu overfor anklager for deres påståede rolle i forbindelse med mordet. En af de anklagede var blot 13 år på tidspunktet for forbrydelsen.

Hun er beskyldt for at sprede falske oplysninger om lærerens handlinger og har siden erkendt at have løjet.

Den retlige proces afholdes bag lukkede døre i overensstemmelse med fransk lovgivning, hvilket forhindrer offentliggørelsen af de tiltaltes identitet. Alle seks risikerer op til 2 1/2 års fængsel, og retssagen forventes at vare indtil den 8. december.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World