Bronnen: UBS wil garanties van Zwitserland voor deal Credit Suisse

bronnen: ubs wil garanties van zwitserland voor deal credit suisse

Bronnen: UBS wil garanties van Zwitserland voor deal Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG/RTR) – De Zwitserse bank UBS wil dat de overheid van Zwitserland garanties biedt tegen bepaalde risico’s, mocht UBS het geplaagde Credit Suisse overnemen. Dat melden ingewijden aan persbureaus Reuters en Bloomberg. Het zou gaan om het afdekken van juridische kosten of mogelijke verliezen.

De bronnen gaven aan dat UBS onder druk staat van de Zwitserse autoriteiten om de overname rond te krijgen. Daarmee zouden alle Zwitserse activiteiten van Credit Suisse worden afgesplitst. De banken weigerden commentaar te geven. Ook de financiële toezichthouder Finma wilde niet reageren.

Op de aandelenbeurzen is er grote onrust ontstaan rond Credit Suisse na het omvallen van verschillende regionale banken in de Verenigde Staten. De Zwitserse centrale bank heeft al miljarden aan steun toegezegd aan Credit Suisse.

UBS voert dit weekend gesprekken met Credit Suisse over een volledige of gedeeltelijke overname. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag op basis van bronnen met kennis van de gesprekken. Volgens de krant willen de Zwitserse autoriteiten dat door een fusie het vertrouwen in de bankensector van Zwitserland wordt hersteld.

News Related

OTHER NEWS

Voorbeschouwing Volta Limburg Classic 2023 | Politiemotoren of niet, het is koers door de heuvels van Limburg

Voorbeschouwing Volta Limburg Classic 2023 | Politiemotoren of niet, het is koers door de heuvels van Limburg Doen we deze wedstrijd tekort als we het ‘de Amstel Gold Race in ... Read more »

Heineken: gegevens 22.000 bezoekers Vrienden van Amstel Live gelekt

Heineken: gegevens 22.000 bezoekers Vrienden van Amstel Live gelekt AMSTERDAM (ANP) – De gegevens van maximaal 22.000 mensen die mee hebben gedaan aan onderzoek voor de Vrienden van Amstel Live ... Read more »

Dit type trouwjurk past bij jou

Dit type trouwjurk past bij jou Vanaf het moment dat je ten huwelijk bent gevraagd, droom je al over je trouwjurk. Er zijn zoveel keuzes… Wat past het beste bij ... Read more »

Milieuclub en afvalexpert: statiegeld op alle drankverpakkingen

Milieuclub en afvalexpert: statiegeld op alle drankverpakkingen DEN HAAG (ANP) – Op alle drankverpakkingen zou statiegeld moeten zitten, niet alleen op blikjes en plastic flessen. Dit zeggen milieuorganisatie Recycling Netwerk ... Read more »

Advocaat niet over te halen door ADO-fans: 'Bij Sunderland lag het aan salaris'

Advocaat niet over te halen door ADO-fans: ‘Bij Sunderland lag het aan salaris’ De supporters van ADO Den Haag zien Dick Advocaat graag doorgaan als trainer, maar de 75-jarige oefenmeester ... Read more »

Energieweerbericht: positieve signalen in april?

Energieweerbericht: positieve signalen in april? April staat voor de deur en dus hopen veel mensen dat de verwarming nu toch echt uit kan. In dit energieweerbericht vertellen we je hoe ... Read more »

De Oekraïense tankmacht heeft op papier geen schijn van kans tegen Rusland, maar door domme fouten pakt dat op het slagveld heel anders uit

Met verschillende modellen tanks om uit te kiezen, een enorme hoeveelheid gepantserde voertuigen en een numerieke overmacht zou de Russische tankvloot Oekraïne moeten kunnen decimeren op het slagveld. Maar in ... Read more »

Naar verluidt: 'Dest staat op de radar bij meerdere clubs'

Naar verluidt: ‘Dest staat op de radar bij meerdere clubs’ De transfermarkt is inmiddels gesloten, maar dat betekent niet dat er geen geruchten meer zijn omtrent mogelijk oud-spelers van Ajax. ... Read more »

Nicolette Kluijver 'trillend' naar ziekenhuisafspraak: 'Zo confronterend'

Nicolette Kluijver Nicolette Kluijver (38) is terug in Nederland. Deze keer voor een belangrijke afspraak: eentje in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Daar ziet de presentatrice als een berg tegenop, laat ... Read more »

Beleggers enthousiaster over Philips na uitlatingen topman

Beleggers enthousiaster over Philips na uitlatingen topman AMSTERDAM (ANP) – Philips is donderdag flink vooruitgegaan op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op opmerkingen van topman Roy Jakobs. Hij ... Read more »

Dylan van Baarle past voor Ronde van Vlaanderen: ‘Aderlating voor de ploeg’

Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023 Eerste keer Oude Kwaremont De eerste heuvel van de dag is de Korte Ast, maar de kans dat daar iets gebeurt, is klein. De ... Read more »

Leclerc voorspelt weer problemen op zondag: 'Alleen dan kunnen we alles uit ons pakket halen'

Leclerc voorspelt weer problemen op zondag: ‘Alleen dan kunnen we alles uit ons pakket halen’ Charles Leclerc weet dat Ferrari momenteel in een andere situatie zit in vergelijking met vorig ... Read more »

Ondertussen in de F1 | Is dit stiekem de tweede thuisrijder in Australië?

Ondertussen in de F1 | Is dit stiekem de tweede thuisrijder in Australië? Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingetjes missen. Geen nood, ... Read more »

McLaren brengt voor zomerstop 'B-versie' van MCL60

McLaren brengt voor zomerstop ‘B-versie’ van MCL60 Het team van McLaren gaat voor de zomerstop nog twee grote updates brengen, geeft Andrea Stella aan. De Britse renstal had al een ... Read more »

Koninklijke wachtkamer vanaf april weer te bezoeken

Koninklijke wachtkamer vanaf april weer te bezoeken De koninklijke wachtkamer is vanaf eind april weer op zondagen te bezoeken op treinstation Den Haag Hollands Spoor. Een beperkt aantal bezoekers krijgt ... Read more »

'Licentie van Standard dan toch nog niet helemaal in orde'

De Belgische clubs moesten de afgelopen weken hun licentiedossier indienen. Voor Standard leek er geen probleem te zijn, maar zou nu toch bijkomende info moeten geven. ‘Licentie van Standard dan ... Read more »

Moederbedrijf AD en NU.nl heeft last van hoge papierprijzen

Moederbedrijf AD en NU.nl heeft last van hoge papierprijzen ANTWERPEN (ANP) – Mediaconcern DPG Media, het Belgische moederbedrijf van kranten als de Volkskrant en het AD, nieuwswebsite NU.nl en radiozender ... Read more »

Interview | Demi Vollering 2.0 maakt indruk, ook naast de fiets: 'Heb Strade met Kopecky nabesproken'

Interview | Demi Vollering 2.0 maakt indruk, ook naast de fiets: ‘Heb Strade met Kopecky nabesproken’ Wie in 2023 een shirtje van SD Worx draagt, heeft doorgaans een hoge winstkans. ... Read more »

Geen winter- en zomertijd, maar vierseizoenentijd!

Geen winter- en zomertijd, maar vierseizoenentijd! Weeronline adviseert om de klok nog éénmaal een half uur te verzetten in plaats van een permanente zomer- of wintertijd in te voeren. Een ... Read more »

Waarom steeds meer landen TikTok verbieden voor overheidsmedewerkers

De app van TikTok op een mobiele telefoon. Een groeiend aantal landen verbiedt overheidsmedewerkers de video-app TikTok op hun werktelefoon te gebruiken. Dit uit vrees voor spionage vanuit China. Nederland ... Read more »

Bayern verzekert zich van toekomstige sponsormiljoenen

Bayern verzekert zich van toekomstige sponsormiljoenen Bayern München en hoofdsponsor Allianz gaan langer met elkaar door. Dinsdag werd bekend dat de partijen een nieuwe verbintenis zijn aangegaan voor een periode ... Read more »

'Band of Brothers'-opvolger 'Masters of the Air' lijkt nog dit voorjaar te verschijnen

‘Band of Brothers’-opvolger ‘Masters of the Air’ lijkt nog dit voorjaar te verschijnen De serie Maestro in Blue die zich afspeelt op het Griekse eiland Paxos is in de eerste ... Read more »

Zomertijd start met kouder weer

Zomertijd start met kouder weer Het ingaan van de zomertijd kost ons een uur nachtrust, maar daar staat tegenover dat de dagen steeds langer worden en dat de lente langzaam ... Read more »

Frans protest zwelt aan na reactie president Macron: 'Hij gooit olie op het vuur'

Gisteravond liep het in Franse steden weer uit de hand en werd er fel gedemonstreerd tegen de pensioenhervormingen. De protesten laaiden op nadat president Emmanuel Macron gezegd zou hebben dat ... Read more »

Taboer voor de boer die het te veel is geworden

Taboer voor de boer die het te veel is geworden “Samen praten over technische en economische resultaten is geen probleem, maar mentale zorgen bespreekbaar maken is een ander verhaal,” zegt ... Read more »

Ajax-talent Wolff stelt zich voor: 'Ik kijk veel naar Ronaldinho en Neymar'

Ajax-talent Wolff stelt zich voor: ‘Ik kijk veel naar Ronaldinho en Neymar’ Kayden Wolff kijkt uit naar het spelen van de Future Cup in april. De aanvaller van Ajax Onder ... Read more »

Kamer: minder afhankelijkheid binnen EU van Zwitsers wapentuig

Kamer: minder afhankelijkheid binnen EU van Zwitsers wapentuig DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer wil dat de krijgsmachten in Europa minder afhankelijk worden van de Zwitserse wapenindustrie. De coalitie ... Read more »

Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) voeren ploeg aan in Classic Brugge-De Panne

Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) voeren ploeg aan in Classic Brugge-De Panne Net zoals zoveel teams hebben ook Alpecin-Deceuninck en Intermarché-Circus-Wanty de ploeg voor de woensdag verreden Classic Brugge-De Panne ... Read more »

Feyenoord kan niet beschikken over Idrissi tegen Sparta

Feyenoord kan niet beschikken over Idrissi tegen Sparta Oussama Idrissi is niet inzetbaar tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De aanvaller van Feyenoord heeft een schorsing opgelopen tijdens de gewonnen ... Read more »

Willeke van Ammelrooy: MeToo meegemaakt, alleen nooit zo genoemd

Willeke van Ammelrooy: MeToo meegemaakt, alleen nooit zo genoemd Willeke van Ammelrooy spreekt zich in het AVROTROS-programma Volle Zalen uit over de positie van de vrouw in de filmwereld. “We ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự