Bred finanslov prioriterer udkantsområder med tilskud til gymnasier

bred finanslov prioriterer udkantsområder med tilskud til gymnasier

Kommuner får penge til stormflodssikring i den nye finanslov for 2024.

Et bredt flertal med 11 ud af Folketingets 12 partier har indgået aftale om en ny finanslov for 2024.

Her er der fokus på at prioritere udkantsområderne i Danmark.

Det sker eksempelvis med tilskud til gymnasier i yderområder på 110 millioner kroner, en ny pulje til kommuner ramt af stormfloder og højere kørselsfradrag for pendlere i yderkommuner.

– Vi er lykkedes med at lande en samlet aftale med blandt andet vigtige prioriteter i forhold til udvikling af landdistrikterne, siger Venstres indenrigs- og sundhedsminister, Sophie Løhde.

Hun fremhæver også billigere færgebilletter til små øer.

Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, mener, at hendes parti har været afgørende for denne retning.

– Landdistrikterne havde ikke fået så meget fokus uden os, siger hun.

– Det handler også om den pulje, kommunerne nu får til stormflodssikring og til at forbedre de ting, der er sket efter stormfloden i oktober.

Da regeringen præsenterede sit udspil til finansloven, var der lagt op til en forhandlingsreserve på 500 millioner kroner, som Folketingets øvrige partier kunne forhandle om.

Den pulje er undervejs i forløbet blevet øget til 956 millioner kroner.

Dermed har partierne kunnet forhandle flere prioriteter med i aftalen.

Således gives der 275 millioner kroner til et øget akutberedskab, som eksempelvis kan gives til flere akutlægebiler, der kan komme hurtigere ud i yderområder.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World