Bosse Parnevik, 85, talar ut om hälsan – nya beskedet: ”Jag har...”

bosse parnevik, 85, talar ut om hälsan – nya beskedet: ”jag har...”

Bosse Parnevik

Bosse Parnevik är nyligen 85 år fyllda.

I en intervju med Hänt berättar han om sitt mående och ifall några krämpor har dykt upp.

– Jag rör på mig och håller igång, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

För bara några dagar sedan fyllde imitatören och komikern Bosse Parnevik hela 85 år. För att fira födelsedagen vaknades det ordentligt galej med pompa och ståt. Festen hölls hemma i villan i Roslagens skärgård och Bosse har berättat för Hänt att det blev en stor succé där hela familjen Parnevik var samlad.

– När jag fyllde 80 var vi på Nalen och hade en kanonfest. Jag tänkte först varför ska vi fira när jag fyller 85 men så gjorde vi det och det blev minst lika bra. Det var så bra stämning, vi var hemma hos oss ett 70-tal och hade en fantastisk orkester som spelade.

Bosse Parneviks ärliga ord om sitt mående – hälsobeskedet

Bosse har en aktiv familj, sonen Jesper Parnevik, 58, är golfproffs och har många stora vinster i bagaget. Sonens intresse för golf menar Bosse kom från honom.

– Det började med att jag började spela golf och så stod jag på min tomt här och slog ut golfbollar i vattnet som flöt. Då undrade Jesper vad jag höll på med och så började han också spela golf. Sen kunde han leva på det. Men nu är han dålig i ryggen så han kan inte spela längre, säger Bosse till Hänt.

Hur mår man när man är 85 då, inga krämpor för din del?

– Nej. Jag mår jättebra. Ibland har jag lite ont i ryggen men det går över. Jag rör på mig och håller igång. Så jag mår jättebra.

Bosse Parneviks nya hobby i pensionärslivet: ”En rolig grej”

Även Bosses hustru Gertie Parnevik, 82, har klarat sig fint från krämpor och elände. Då och då dyker makarna upp i offentligheten men arbetsmässigt känner sig Bosse helt klar med rampljuset.

– Jag slutade när jag var 74, då gjorde jag min sista föreställning. Då hade jag hållit på sedan 50-talet.

Saknar du det?

– Nej, det som jag gör nu är att scanna mina pressklipp som jag fått genom åren. Det är också en rolig grej för man lever om sitt liv igen. Med alla bilder och videos. Man får läsa och tänka “ja juste”.

FOTO: TT

Rekommenderad läsning

News Related

OTHER NEWS

Påven hämtar sig efter bukoperationen: ”Är pigg”

Påven hämtar sig efter bukoperationen: ”Är pigg” Påve Franciskus har återhämtat sig väl efter ondagens bukoperation, uppger Vatikanen enligt AFP. I ett uttalande heter det att påvens allmäntillstånd är bra, ... Read more »

Pojke i 15-årsåldern sköt med vattenpistol – blev nedbrottad

Envato.com. Bilden är en genrebild. “En man har gripits misstänkt för bland annat misshandel.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Halland rapporterar detta: En pojke i 15-årsåldern ska ha ... Read more »

Trafikverket ändrar sig – husägare får behålla el

Hus nära järnväg riskerade att förlora sin el. Arkivbild. Trafikverket meddelade förra sommaren ett 20-tal ägare av gamla SJ-hus att de skulle få sin el bortkopplad och kapad – direkt ... Read more »

Adin, 12, förlorade sin vän i Märsta: ”Så onödigt”

Adin, 12, förlorade sin vän i Märsta: ”Så onödigt” Varje gång som kompisen skämtade så skrattade alla. Det säger tolvårige Adin till GP om den pojke som kördes ihjäl i ... Read more »

Det här kan du göra med lavendel

Blommande lavendel När lavendeln står i blom gör du klokt att plocka en bukett. Hälsofördelarna med den härligt doftande blomman är flera – allt från att stilla oroliga magar till ... Read more »

Polisen rapporterar om trafikolycka, Hofors

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Singelolycka med fyrhjuling.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Gävleborgs län rapporterar detta: Larm inkommer om att en fyrhjuling kört av vägen söder om ... Read more »

”Natosoldater kan placeras tillfälligt i Sverige”

”Natosoldater kan placeras tillfälligt i Sverige” När Sverige står inför det allvarligaste säkerhetshotet sedan andra världskrigets slut kan regeringen inte bara hoppas på det bästa, skriver statsminister Ulf Kristersson (M) ... Read more »

Hjelmberg uppges bli ny sportchef i Hammarby

Hjelmberg uppges bli ny sportchef i Hammarby Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg kommer att gå in som tillförordnad sportchef efter Jesper Jansson från och med fredagen, enligt uppgifter till Sportbladet. Jansson ... Read more »

Karl Fredrik Gustafsson har köpt hus med fästmannen – så stort är det: ”En dröm”

Karl Fredrik Gustafsson har köpt hus med fästmannen – så stort är det: ”En dröm” Karl Fredrik Gustafsson är högaktuell i den nya säsongen av tv-programmet Karl Fredrik på Österlen. ... Read more »

”Ett historiskt besked – en fråga som avgör val”

”Ett historiskt besked – en fråga som avgör val” Att EU-länderna kunnat enas om en gemensam migrations- och asylpolitik är historiskt. Det säger SVT:s korrespondent David Boati, sedan beskedet om ... Read more »

Biden och Sunak överens om nytt partnerskap

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och USA:s president Joe Biden under en pressträff i Vita huset. USA:s president Joe Biden och Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har kommit överens om ett nytt ... Read more »

Unicef: 14 miljoner barn i akut behov av hjälp i Sudan

Unicef: 14 miljoner barn i akut behov av hjälp i Sudan Nära 14 miljoner barn i Sudan är just nu i akut behov av livräddande humanitär hjälp, rapporterar CNN. Enligt ... Read more »

Tareq Taylor och PT-Fia hånas - på grund av detaljen i fina kärleksbilden

Tareq Taylor och Sofia ”PT-Fia” Ståhl publicerade en mysig bild på instagram. Men följarna såg någonting helt annat än en romantisk stund… Det var i september 2021 som Tareq Taylor, ... Read more »

UPPGIFTER: Hjelmberg tar över efter Jansson

Efter Jesper Janssons avgångsbesked – nu kommer uppgifter kring vem som tar över. Det blir Mikael Hjelmberg som tar över sportchefsrollen i Hammarby efter Jesper Jansson, enligt Aftonbladets uppgifter som ... Read more »

Sunak och Biden ska stärka banden med ny ”Atlantpakt”

Sunak och Biden ska stärka banden med ny ”Atlantpakt” USA och Storbritannien ska stärka sitt strategiska och ekonomiska samarbete kring frågor som försvar, energi och artificiell intelligens. Det meddelade premiärminister ... Read more »

Digitala stämmor kan snart bli verklighet

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) vill göra det lättare för bolag att hålla stämmor digitalt. Arkivbild. Regeringen vill göra det möjligt för aktiebolag och ekonomiska föreningar, inklusive bostads- och hyresrättsföreningar, att ... Read more »

"Har hela natten på mig" – drama i migrationsmara

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) på väg in till torsdagens ministermöte i Luxemburg. Förhandlingar in i det sista krävs för att få EU-länderna att enas om sin syn på migrationen. ... Read more »

Franska Gojira spelade på Sweden Rock

Sveriges största rockfestival, Sweden Rock, är inne på andra dagen och under torsdagen uppträder band som Europe och Deep Purple på scenerna i byn Norje utanför Sölvesborg. En av kvällens ... Read more »

Över 40 döda i jordskred i Haiti

En översvämmad gata i Port-au-Prince. Bild från i söndags. Minst 42 personer har omkommit och 11 saknas efter jordskred orsakade av skyfall i Haiti. Enligt FN har omkring 13 400 personer ... Read more »

Dyr urinsanering för hyresgäst

En kvinna dömdes till att betala renoveringen av en lägenhet efter det att hon vägrat betala saneringen av katturin. Arkivbild. Falu tingsrätt dömer en kvinna att betala sammanlagt 111 000 kronor ... Read more »

Bred men måttlig nedgång på New York-börsen

Apple backade på Wall Street efter att it-jätten presenterat nya produkter. Arkivbild. Ny statistik visade på måndagen att amerikanska bolag i bygg- och bostadsbranschen går bra. Deras omsättning ökade i ... Read more »

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt”

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt” Ikväll var Hugo Larsson en av målskyttarna när Malmö FF besegrade Degerfors med 5–0. På fredag tar han studenten och därefter ... Read more »

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen En kampsportsprofil har dömts till ett flerårigt fängelsestraff efter att polisen hittat bland annat ett skarpladdat vapen i mannens företagslokal. Det rapporterar Göteborgs-posten. Polisen ... Read more »

Zlatans stora hemlighet för sin egen familj – erkänner nu allt: ”Det var väldigt känslosamt”

En makalös fotbollskarriären har kommit till ända. Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic det stora hemlighetsmakeriet. – Jag berättade inte ens för min familj, säger ”Ibra” på presskonferensen. På söndagskvällen hände det ... Read more »

Datorstrul gav oppositionen fel ledare

Den tidigare försvarsministern Hans Peter Doskozil blev inte ny partiledare i SPÖ trots allt. Arkivbild. Hans Peter Doskozil kunde i lördags fira att han hade valts till ny ledare för ... Read more »

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier På måndagen togs det första spadtaget i vad som är det största spårvägsprojektet i Göteborg på decennier, rapporterar SVT. Den nya sträckan som byggs ... Read more »

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era”

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era” Påminner närmast om skidglasögon men med en prislapp på närmare 40 000 kronor. Vision Pro är Apples första nya produkt ... Read more »

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på”

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på” Volodymyr Zelenskyj hyllar sina soldater efter de obekräftade uppgifterna om att Ukraina tagit tillbaka områden kring den krigshärjade staden Bachmut i öst. – ... Read more »

Malmö: Polisen rapporterar om farligt föremål

Google maps, Malmö “Misstänkt farligt föremål på Drottningtorget.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: Polis är på plats och har spärrat en del av Drottningtorget där ... Read more »

Spionen Robert Hanssen hittad död i sin cell

FBI-agenter utanför Robert Hanssens hem i Vienna i den amerikanska delstaten Virginia efter att han gripits 2001. Arkivbild. Den före detta FBI-agenten och dömde spionen Robert Hanssen har hittats död ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự