Boka en weekend till havs – här är alla tipsen du behöver

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Drömmer du om weekend men inte har möjlighet att vara borta så länge? En kryssning är verkligen ultimat för en perfekt helg. Loven närmar sig med stormsteg och det kanske är dags att boka en mysig weekendresa.

En kryssning kan göras både med att upptäcka en ny stad för lite sightseeing eller bara njuta av livet med god mat, dryck och spa. Ombord på de större fartygen får man möjligheten att njuta av god mat, spa, nöjen och glittriga vyer på vägen. En perfekt och smidig vår- sommar eller höst- eller adventsweekend. Eller kasta loss ut i Stockholms Skärgård och njut av vacker miljö och god mat, eller varför inte övernatta ute på någon härlig ö. Sandhamn kanske lockar under hela året.

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Boka en weekend till havs – här är alla tipsen du behöver
© Tillhandahålls av Gazzine

Kryssningar till Helsingfors

Finland öppnade upp i höstas för inresor. Med Viking Line kan man resa på en 40-timmars kryssning från Stockholm till Helsingfors med två sköna kvällar ombord på Viking Gabriella och en heldag i land. Njut av god mat, shopping, underhållning och kanske en härlig tur till spat för sköna behandlingar.

Global Tech News Daily

Helsingfors bjuder på shopping, design och sevärdheter året om. Här finns även ett stort urval av fina och lyxiga hotell, trevliga restauranger och caféer. Staden erbjuder något för alla, såväl liten som stor.

Fem trevliga saker att göra i Helsingfors:

  1. Besök årets nya kulturdestination i Europa! Det nya underjordiska konstmuseet Amos Rex med sin unika arkitektur.
  2. Få bästa utsikten från toppen av SkyWheel och Original SkySauna
  3. Tove Jansson-utställning på HAM Helsingfors konstmuseum t o m 30/12 2022. Toves berättelser i ord och bild har berört otaliga människor runtom i världen.
  4. Mall of Tripla, nytt unikt shoppingscenter med nya upplevelser, restauranger och aktiviteter, t ex Surf House, lekland, 7D Simulator cinema, beach volley-banor, Feel Vegas, bastuar och mycket mer.
  5. Sea Life är en härlig plats som bjuder hela familjen på roliga och lärorika möten med flera fascinerande djur.

Boka en weekend till havs – här är alla tipsen du behöver
© Tillhandahålls av Gazzine Helsingfors bjuder på shopping, design och sevärdheter året om. Här finns även ett stort urval av fina och lyxiga hotell, trevliga restauranger och caféer. Staden erbjuder något för alla, såväl liten som stor. Foto: Julius Jansson /Unsplash

Res med Silja Line till Helsingfors

Global Tech News Daily

Nu kryssar Silja Line äntligen till Helsingfors igen, med både Silja Serenade och Silja Symphony. Ombord på Silja Lines fartyg finns allt för en riktig drömsemester. Här kan man äta gott, njuta av ett dopp i jacuzzin, boka härliga behandlingar, ta en smarrig drink i baren, låta barnen leka loss i lekrummet eller bara mysa i hytten. Shoppa billigt i taxfreen i lugn och ro eller andas in den vackra skärgården på soldäck.

Väl framme i den finska huvudstaden får du inte missa att promenera förbi den mäktiga Domkyrkan eller torgmarknaden på Salutorget, avsluta med en skön bastu.

De har dagliga avgångar kl 16.45 och man har alltid två nätter ombord och en dag i land. Eller varför inte passa på att boka en längre weekend och bo över på hotell i Helsingfors.

Njut av skönaste kryssningen till Tallinn

 Äntligen kan man besöka Estlands vackra huvudstad tillsammans igen. Tallink Siljas fartyg Baltic Queen kryssar återigen till Tallinn. Ombord på fartygen kan man njuta av underbar underhållning, mumsiga matupplevelser, tokbra taxfreeshopping och höstens skönaste häng på soldäck, när vädret tillåter. Fartyget avgår varannan dag från Värtaterminalen kl 17.30 och man får två nätter ombord och en dag i land.

Boka en weekend till havs – här är alla tipsen du behöver
© Tillhandahålls av Gazzine I Tallin finns det en bred skala av olika UNESCO-listade skatter allt ifrån gamla sånger, bröllops- och bastutraditioner till arkitektur i huvudstaden, där Tallinns gamla stad är listad

5 trevliga sevärdheter i Tallinn

Estlands mångsidiga kulturarv har inte blivit förbisedd. Det finns en bred skala av olika UNESCO-listade skatter allt ifrån gamla sånger, bröllops- och bastutraditioner till arkitektur i huvudstaden, där Tallinns gamla stad är listad. Detta gör en större anledning att besöka denna välbevarade vackra stad.

Tallinns historia sträcker sig tillbaka till så långt som till 1200-talet, till en fästning byggd av korsriddare av Tyska orden. Snart utvecklades den till ett viktigt center av Hanseförbundet och dess rikedom uttryckte sig i praktfullheten av offentliga byggnader såsom kyrkor och även köpmanshus som har överlevt överraskande väl trots härjningar av bränder och krig under de påföljande århundradena.

  1. Viruportens förgrind var skyddsanläggningen i Tallinns stadsmur som byggdes på 1300-talet, ett par sekler senare hade den 8 portar som bestod av torn och murar som förenade dem. Portens huvudtorn var alltid fyrkantigt, förgrindarna var utrustade med ett-två små rundtorn.
  2. En av de populäraste utsiktsplatserna i Tallinns gamla stad är Kohtuotsa utsiktsplatform ligger på Dombergets norra sluttning. Härifrån kan man njuta av en underbar utsikt såväl över gamla stans röda tak och ståtliga kyrkor som över stadscentrumets moderna höghus. 
  3. Alexander Nevskij-katedralen är en rysk-ortodox kyrkobyggnad på Domberget i Tallinn. Åren 1894-1900 byggdes den mittemot Dombergets slott som i dag är Estlands parlamentsbyggnad.
  4. Kumu Konstmuseum är den nya storartade huvudbyggnaden av Estlands Konstmuseum, som lockar till sig alla som är intresserade av estnisk konst och kultur. 
  5. Rådhustorget knyter på något sätt samman den mysiga gamla stan i Tallinn och som jag skrev om innan som är Rådhuset tornet en av höjdpunkterna på torget

Visby en härlig sommarstad

Drömmer du om sommarsemester på Gotland men inte kan vara borta så länge? Gör slag i saken med och boka en sommarkryssning till Visby och Gotland. Ombord på Viking Cinderella får man nöjet att njuta av god mat, nöjen och glittriga vyer på vägen. Under resan får man en hel dag i Visby och kan bocka av några av öns största sevärdheter om man vill. En perfekt och smidig sommarweekend. Viking Cinderella gör i sommar 22 specialkryssningar till fem olika destinationer runt Östersjön– Gdansk i Polen, Bornholm i Danmark och Ystad samt Höga Kusten i Sverige, samtidigt som de populära kryssningarna till Visby utökas. När man kryssar till Visby med Viking Line får man nöjet att få två kvällar och nätter ombord på fartyget som har något som passar alla, såväl liten som stor. Därefter får man heldag i Visby och kan göra precis vad man vill. Sommarstaden Visby har många sevärdheter.

Boka en weekend till havs – här är alla tipsen du behöver
© Tillhandahålls av Gazzine Visby är verkligen ett fint exempel på en nordeuropeisk muromgärdad hansestad som på ett unikt sätt bevarat sin stadsbild och sin synnerligen värdefulla bebyggelse.

Visby är verkligen ett fint exempel på en nordeuropeisk muromgärdad hansestad som på ett unikt sätt bevarat sin stadsbild och sin synnerligen värdefulla bebyggelse.  Hansestaden Visby utsågs av Unesco till världsarv redan år 1995.

Bara världsarvet med dess delar är värt flera timmar och så finns det också ett fantastiskt utbud av både vanliga och ovanliga butiker, restauranger och caféer för alla smaker och vackra naturupplevelser, året runt.

Kryssa till andra svenska städer och Danmark

Nu kan man även upplev en rad spännande destinationer med härliga kryssningar i Östersjön. Man kan åka på längre sommar kryssningar med exempelvis Viking Cinderella till Ystad, Höga Kusten och Bornholm i Danmark! Ett enkelt och bekvämt sätt om man önskar se flera resmål och bo ombord på kryssningsfartyget.

När julen knackar på dörren

Även om det känns långt borta just nu, så brukar julen knacka på dörren fortare än man kan ana. Och vad är inte härligare än att uppleva julmagin i Visby under tre unika adventskryssningar. Det är Viking Line som planerar adventskryssningar till Visby under december. Här får man två stämningsfulla kvällar ombord och en dag på ett vintergnistrande Gotland. Där kan man gå på julkonsert eller stadsvandring med deras skickliga guider. Ombord på Viking Cinderella har man nöjet att njuta av kocklandslagets julbord och gotländsk middag som ingår i kryssningspaketet.

Upplev Stockholms Skärgård över dagen eller bo över på en mysig Skärgårdsö

Ta båten till Sandhamn över en helg

Sandhamn är båtfolkets Mecka och en klassisk skärgårdsö. Hit kan man ta sig både snabbt och lätt med Cinderellabåtarna. Eller varför inte stanna över en helg och bo över på Sandhamns Seglarhotell. Här kan man njuta av lugnet äta och dricka gott eller varför inte vila upp sig med en Spaweekend.

Lilla Skärgårdsturen med lunch

En riktigt trevlig tur om man vill få guidning och uppleva Stockholms unika skärgård på kort tid och samtidigt njuta av en god lunch är Lilla Skärgårdsturen. Här färdas man ombord ett av Strömmas klassiska fartyg från sekelskiftet. I priset ingår en varmrätt som man bokar som ett tillval i samband med din bokning. Sedan är det bara att njuta av god mat samtidigt som man upplever Stockholms vackra skärgård.

Räkfrossa med klassiska tillbehör

Kvällen börjar med att ni vid ombordstigning bjuds på ett glas mousserande och tilltugg. Vid bordet dukas det upp en generös skål med miljömärkta räkor och klassiska tillbehör som såser, bröd och vispat Västerbottensmör. När skålen är tom, kommer det in en ny! En drömmig kväll med första parkett till Stockholms Skärgård.

Boka en weekend till havs – här är alla tipsen du behöver
© Tillhandahålls av Gazzine Sandhamn är båtfolkets Mecka och en klassisk skärgårdsö. Hit kan man ta sig både snabbt och lätt med Cinderellabåtarna.

Middagskryssning i Skärgården med S/S Stockholm

Ombord S/S Stockholm får man njuta av en härlig middagskryssning genom Stockholms skärgård ut mot Vaxholm och tillbaka. Kasta loss tillsammans med kärleken, vännerna eller familjen för en upplevelse för alla sinnen.

På menyn finns många klassiska favoriter och krögarnas husmanskost med twist. Som på Strömma Kanalbolagets alla flytande restauranger står hållbarhet i fokus och de färska råvarorna levereras varje morgon och tillagas ombord vid beställning.  Här finns även ett veganskt menypaket med en varmrätt i form av kikärtsbiffar med primörsallad, sesamsoya-yoghurt och rostade pumpakärnor. Efterrätten är en fräsch sorbet gjord på säsongens bär. 

Brunchkryssning i Stockholms Skärgård

Gillar du att äta hur mycket god mat du vill, så borde du åka på en brunchkryssning. Varje lördag och söndag kl 12.00 lossar S/S Stockholm från Strandvägen för en tre timmar lång brunchkryssning i Stockholms skärgård. På S/S Stockholm tillagas brunchen av råvaror utifrån säsong, trender, smak och kockarnas fantasi. De lägger stor vikt vid det gröna och hälsosamma och har ett hållbart tänk kring fisk och kött.

Det är verkligen en välkomponerad brunchbuffé med omtanke. På S/S Stockholm ser de brunchen som ett levande projekt som ändras efter säsong, trender, smak och kockarnas fantasi. De lägger även stor vikt vid det gröna och hälsosamma och har ett hållbart tänk kring fisk och kött. På menyn finns allt från klassiska rätter som sill, Janssons frestele och köttbullar till fräscha sallader, kallskuret, ostar och veganska rätter. Sist men inte minst allt gott på dessertbordet. 

   

News Related

OTHER NEWS

Kanada inför nya sanktioner – centralbankschef på listan

© Tillhandahålls av Omni Kanada har som första land sedan invasionen infört sanktioner direkt mot Rysslands centralbankschef Elvira Nabiullina, skriver Bloomberg. Hon hamnar på listan med 13 andra personer som ... Read more »

Pensionsmyndigheten: Bedragna bör ersättas

© Henrik Montgomery/TT Daniel Barr, generaldirektör för Pensionsmyndigheten. Arkivbild. Regeringen bör utreda möjligheten för ett investerarskydd för premiepensionen så att sparare kan få tillbaka pengar som förskingrats, skriver Pensionsmyndighetens generaldirektör ... Read more »

Vandaler krossade över hundra rutor på skola

© Johan Nilsson/TT Någon eller några krossade över hundra fönsterrutor på Mora gymnasium någon gång under påskhelgen. Arkivbild. 119 fönsterrutor krossades under påskhelgen på Mora gymnasium. Kostnaden för skattebetalarna – ... Read more »

Margaux Dietz ärliga ord – därför ville hon inte besöka Jacobs familj

Margaux Dietz och Jacob Liebermann har ett infekterat förflutet, som de nu har rett ut. Men på sin blogg hintar Margaux hur hennes relation till Jacobs familj ser ut idag, ... Read more »

Luleå vände – leder semifinalserien mot Frölunda

© Pär Bäckström/TT Luleås andre målskytt Olli Nikupeteri och Frölundas målskytt Filip Johansson. Luleå har fått övertaget i semifinalserien mot Frölunda i SM-slutspelet i ishockey. Hemmalaget segrade med 4–2 i ... Read more »

Luleå vann trots stort övertag av Frölunda

Med 1-1 i matcher klev Luleå och Frölunda ut på isen i Norrbotten. Frölunda kunde trots övertag i stora delar av matchen inte ta sig tillbaka och förlorade med 2-4. ... Read more »

Kritik mot svensk polis från konton som var drivande i kampanj mot socialtjänsten

© Tillhandahålls av Omni Flera utländska konton i sociala medier som var drivande i kampanjen mot svenska socialtjänsten tidigare i år har nu övergått till kritik mot svensk polis och hanteringen ... Read more »

Chefs fejkade dödshot kostade halv miljon

© Mikael Fritzon / TT En man i Vimmerby fejkade dödshot från anställda på företaget där han var mellanchef. Nu åtalas han. Arkivbild. En mellanchef vid en fabrik i Småland ... Read more »

JUST NU: Saknas igen för IFK Göteborg

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Bernardo Vilar stod utanför truppen mot BK Häcken. Till morgondagens match mot Djurgården saknas han även denna gången. Det meddelar Blåvitt på sin hemsida.  Det var ... Read more »

Så lever ”Robinson”-vinnaren Michael Björklund i dag – stora beslutet utanför rampljuset

2020 vann han svenska folkets hjärtan när han tog hem hela Robinson. Efter en spännande final tog Michael Björklund hem hela tävlingen och kunde skrika ut sitt segervrål. Sedan dess har ... Read more »

Hockeystjärnan tillbakavisar uppgifterna om Kazakstan

© Tillhandahålls av Omni Hockeyspelaren Jakob Lilja tillbakavisar tisdagens uppgifter om att han skulle ha bytt landslag till Kazakstan, rapporterar flera medier. – De vill att jag ska spela där, ... Read more »

Statens hunder «halveres» - ikke bruk for isbjørn-varslere

© Foto: Rune Asgeir Madsen KULING: Hunden «Kuling» fotografert i et vær som minner om stiv kuling på Jan Mayen. Skituppen tilhører fotografen som egentlig er ingeniør Rune Asgeir Madsen. ... Read more »

Strauss Mann skriver på för San Jose

© Bildbyrån Strauss Mann Strauss Mann gjorde succé i Skellefteå direkt från college. Nu får han ett kontrakt med San Jose Sharks i NHL. Inför säsongen flyttade Strauss Mann till ... Read more »

Statsministern: "Fruktansvärda bilder"

© Anders Wiklund/ TT Statsminister Magdalena Andersson deltog på tisdagskvällen, tillsamman med lokala partikamrater, i en dörrknackningskampanj i Orminge, Nacka. Statsminister Magdalena Andersson (S) fördömer upploppen som skakat flera svenska ... Read more »

Paludan är i Sverige "för att han kan"

© TT Rasmus Paludan, ledare för det danska högerextrema partiet Stram Kurs, vid ett tidigare torgmöte i Stockholm. Arkivbild. Våldsamma upplopp skakade Sverige under påskhelgen, i samband med högerextremisten Rasmus ... Read more »

JUST NU: Kalmar FF agerar - mittfältaren skriver på

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Victor Backman stannar i Kalmar FF. 21-åringen har skrivit på ett nytt avtal.  – Det var inga konstigheter, säger han på Kalmars hemsida.  Kalmar FF och ... Read more »

Elva skönheter slåss om titeln nationalfjäril

© Hasse Holmberg/TT Nässelfjäril och påfågelöga några av kandidaterna som gör upp om titeln Sveriges nationalfjäril. Arkivbild. Elva bevingade och färgglada kandidater har valts ut. Nu ska Sveriges nationalfjäril utses. ... Read more »

Sju kända covid-dödsfall i Shanghai sedan mars

© Tillhandahålls av Omni Sju personer med covid-19 har rapporterats döda i Shanghai sedan stadens nuvarande utbrott inleddes i slutet av mars, rapporterar Sky News. Samtliga dödfall ska röra äldre ... Read more »

Pontus Holmberg klar för spel i AHL

© Bildbyrån Pontus Holmberg Pontus Holmberg skrev kontrakt med Toronto i juni. När Växjös säsong i SHL är slut flyttar han nu till Nordamerika och Toronto Marlies i AHL.  Den ... Read more »

Vändningen: Byter inte landslag

© Jonas Ekströmer/TT Jakob Lilja, här i Tre Kronor tillsammans med Michael Lindqvist och Isac Lundeström, byter till Kazakstans landslag. Arkivbild. NHL-meriterade forwarden Jakob Lilja tillbakavisar uppgifterna om att han ... Read more »

Hjelp, en elbil med over 2.200 hk!

Deus Vayanne er det villeste som noensinne har blitt laget med elektrisk drivverk. Og ja, den skal også fungere til butikken. Er det en ting elbilalderen har gitt oss, er ... Read more »

Över 700 knubbsälar får fällas i årets jakt

© Claus Gertsen / TT 730 knubbsälar får fällas i årets licensjakt – den första på knubbsäl någonsin. På bilden ett exemplar på Skansen i Stockholm. Arkivbild För första gången ... Read more »

JUST NU: MFF-lånet missar resten av säsongen

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Peter Gwargis åkte på en korsbandsskada mot IK Brage.  Idag meddelar Jönköpings Södras lagläkare, Lars-Göran Hassel, att MFF-lånet missar resten av säsongen.  – Otroligt tråkigt för ... Read more »

JUST NU: Kommer att missa för Djurgården igen

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Elliot Käck, Frank Odhiambo och Pierre Bengtsson missade matchen mot IFK Norrköping på grund av skada.  Idag meddelar Djurgården att samtliga tre även saknas mot IFK ... Read more »

Rolig natt Sverige etter de siste dagers opptøyer

– Det har til og med vært en stillere natt enn normalt, sier pressekontakt Johnny Gustafsson i politiregion øst, der både Norrköping og Linköping ligger. Begge steder var det i ... Read more »

Det lysende fyrtårnet ble «kjedelig og daff»

Det lysende fyrtårnet ble «kjedelig og daff» © Foto: Roar Hagen Det er en ting alle snakker om og et navn mange spekulerer i, men ingen vet svaret på. Hvem ... Read more »

Byggföretagen: Byggstopp om Cementa får avslag

© Tillhandahålls av Omni Om Cementas nya ansökan om kalkbrytning på Gotland inte får godkänt skulle 75 procent av alla bostadsbyggstarter stoppas. Det hävdar Byggföretagen. Till DI säger branschorganisationens nationalekonom ... Read more »

Jimmy Anderström klar som assisterande efter omtumlande säsongen

© Bildbyrån Jimmy Anderström Jimmy Anderström hade en rad olika uppdrag under den gångna säsongen. Efter att ha hoppat in som huvudtränare under slutspurten belönas han nu med ett kontrakt ... Read more »

Johnson beklaget til Underhuset for «partygate»

© Leveres av ABC Nyheter – Det var min feil, og jeg ber uforbeholdent om unnskyldning for det, sa Boris Johnson da Underhuset møttes etter en elleve dager lang påskeferie. ... Read more »

Brudd mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv

© Leveres av ABC Nyheter Britannia Hotel i Trondheim er blant flere hoteller i Trøndelag, Vestland og Troms og Finnmark som kan bli rammet av en eventuell streik. Fristen for ... Read more »

"AIK på bortaplan ingår i våra bonusmatcher"

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Varbergs BoIS reser till Stockholm för att möta AIK. Då måste Hallandslaget prestera på sin högsta nivå för att ta med sig poäng.  – Nycklarna blir ... Read more »

Finansministern: Sri Lanka har bett IMF om nödhjälp

© Tillhandahålls av Omni Sri Lanka har ansökt om att få nödhjälp från Internationella valutafonden, IMF. Det sa finansminister Ali Sabry i ett uttalande, enligt BBC. Sabry är i Washington ... Read more »

Staden med topphemligt krislager – så länge räcker maten

Det finns inget statligt lager med mat. Däremot har man i Västerås nu byggt upp ett topphemligt krislager. Planen som staden har tagit fram är till för att kunna mätta ... Read more »

Noe tyder på at vi får vite mer om Pokémon Scarlet/Violet denne uken

© Gamereactor Noe tyder på at vi får vite mer om Pokémon Scarlet/Violet denne uken Et japansk tv-program sentrert rundt Pokémon kalt PokéDoko sendte nylig en ny episode, og selv ... Read more »

Lurade kommun på miljoner – döms till fängelse

© Johan Nilsson/TT En socialsekreterare i Södermanlands län lurade till sig miljonbelopp och döms nu till fängelse. Arkivbild. En socialsekreterare i Södermanlands län, bland annat med uppgift att bevilja ekonomiskt ... Read more »

Frigjøringshelter møttes til omkamp på Øst-Timor

© (NTB scanpix) Velger står i kø for å avgi stemme i presidentvalget på Øst-Timor. To gamle frigjøringshelter, José Ramos-Horta og Francisco «Lu Olo» Guterres møttes tirsdag til andre valgrunde. ... Read more »

Johnson ber om ursäkt inför torsdagens omröstning

© Tillhandahålls av Omni Storbritanniens premiärminister Boris Johnson ber återigen om ursäkt till det brittiska folket för att ha deltagit på fester under lockdown. – Det var mitt misstag och ... Read more »

Polis dödade en och skadade tio under protester i Sri Lanka

© Tillhandahålls av Omni Polisen i Sri Lanka sköt ihjäl en demonstrant och skadade tio andra under tisdagens protester i staden Rambukkana, som ligger 90 kilometer nordöst om Sri Lankas ... Read more »

M vill att Johansson ber om ursäkt efter polisuttalande

© Tillhandahålls av Omni Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell kräver att justitieminister Morgan Johansson (S) ber om ursäkt till poliserna som var på plats under helgens våldsamma upplopp i en ... Read more »

Morgan Johansson: Paludan verkar vilja skada Sverige

© Tillhandahålls av Omni Justitieminister Morgan Johansson (S) avfärdar alla diskussioner om att försvåra för högerextremisten Rasmus Paludan att hålla offentliga möten. – Vi lever i en demokrati med långtgående ... Read more »