Boeren rijden op snelweg naar Haarlem, met toestemming gemeente

boeren rijden op snelweg naar haarlem, met toestemming gemeente

Trekkers onderweg naar Haarlem.

Tientallen trekkers zijn onder politiebegeleiding de A22 bij Velsen opgereden. Dat gebeurde kort nadat de gemeente Velsen de boeren toestemming gaf om op de snelweg te protesteren.

De boeren rijden van Beverwijk naar het provinciehuis in Haarlem. Daar willen zij een petitie aanbieden tegen nieuwe Europese regels over het uitrijden van mest. De eerste trekkers zijn daar rond 11.30 uur gearriveerd.

De politie reed voor de stoet trekkers uit, om de boeren te begeleiden. Er rijden ook enkele personenauto’s en vrachtwagens tussen de trekkers in.

Groot recht

Een woordvoerder van de gemeente Velsen zegt dat demonstreren ‘een groot recht’ is. De gemeenten hebben samen met de politie en organisatoren van de demonstratie afspraken gemaakt over de actie van de boeren.

De boeren willen naar eigen zeggen een ‘publieksvriendelijke actie’ voeren en zeggen geen snelwegen te blokkeren of dingen in brand te steken. De ANWB laat weten dat er vooralsnog geen files zijn door het protest.

Stikstofuitstoot

De boeren willen onder meer dat de Europese en landelijke regels waardoor ze minder mest mogen uitrijden, worden opgeschort. Ook willen ze dat programma’s voor het landelijk beleid tijdelijk worden stopgezet, tot er duidelijkheid is over het budget en het beleid.

Daarnaast pleiten ze voor het veranderen van de regels voor stikstofuitstoot en legaliseren van zogenaamde PAS-melders. PAS-melders zijn bedrijven of ondernemers die onder het Programma Aanpak Stikstof (PAS) konden volstaan met een melding van de berekende stikstofbelasting op kwetsbare natuur.

Een kleine week geleden protesteerden boeren op verschillende snelwegen in Nederland. Toen werd er ook brand gesticht en vuurwerk afgestoken:

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World