Blev brugt ved tragedien i Field's: Nu bliver den stillet op igen fra på fredag

blev brugt ved tragedien i field's: nu bliver den stillet op igen fra på fredag

Foto: Region Hovedstadens Akutberedskab

I de kommende weekender er Akutberedskabet klar til at hjælpe og rådgive borgere, der kommer til skade eller bliver akut syge i julenattelivet.

Julen er traditionelt en travl periode for akutmodtagelser, 1-1-2 og Akuttelefonen 1813, og for at aflaste dem og være tæt på borgerne stiller Akutberedskabet endnu en gang en mobil behandlingsplads op på Regnbuepladsen i København – lige ved Rådhuspladsen.

Det vil sige, at man fra fredag d. 1. december kan komme ind fra gade og blive behandlet i aften og nattetimerne. Behandlingspladsen vil holde åbent fredag og lørdag nat fra kl. 20.00 til 05.00.

Der kan borgere få hjælp til at vurdere en skade, et ildebefindende eller andre akut opståede sundhedsproblemer.

”December er traditionelt en meget travl måned for akuttelefoner, akutmodtagelser og ambulancer, og vi vil gerne forebygge ventetid samtidig med, at vi øger trygheden i nattelivet. Derfor har vi besluttet også i år at køre den mobile klinik ind i centrum af København, hvor den er nem at få øje på og finde for dem, der kommer galt afsted i nattelivet,” siger Christoffer Buster Reinhardt (C), som er regionsrådsmedlem og formand for Region Hovedstadens sundhedsudvalg.

Mobil akutmodtagelse

Den mobile behandlingsplads er en stor gul lastbil, som kan ’foldes ud’ og fungere som en mobil akutmodtagelse og visitation. Den er 17 meter lang og rummer 130 m2 behandlingsplads. Den vil blive bemandet af en læge og behandlingssygeplejersker.

”Rigtig mange kan være i tvivl om, hvad de skal stille op med en flænge eller anden skade, som de har fået under en våd aften i byen, og med den fremskudte behandlingsplads, kan vi hjælpe nogle af dem, som ellers ville ringe til os eller skulle forbi en akutmodtagelse. Vi hjælper også borgere, der bor i nabolaget, forbipasserende eller hjemløse, som har behov for at blive tilset af en sundhedsfaglig. Og så vil vores vagtcentral også kunne henvise folk til behandlingspladsen,” fortæller Anders Damm-Hejmdal, som er cheflæge for 1-1-2 og Ambulance i Region Hovedstaden.

Det er tredje gang, Akutberedskabet opstiller den mobile behandlingsplads i centrum af København i julen.

”December er højsæson for fester og sammenkomster i byen, og selvom det kan være festligt, medfører det også ofte skader, når berusede mennesker samles. Derfor er vi glade for at have den mobile behandlingsplads som kan hjælpe de mange, som vi desværre ved, får behov for hjælp i nattelivet,” fortæller Christoffer Buster Reinhardt.

Akutberedskabet har vi en række gode samarbejdspartnere – bl.a. Københavns nærpoliti, Natteværterne under Københavns Kommune og flere andre – som også er opmærksomme på den mobile behandlingsplads og kan guide folk derhen ved behov.

”Vi deler flyers ud til caféer og beværtninger i området og gør også opmærksom på behandlingspladsen på sociale medier og i pressen. Med behandlingspladsen håber vi, at det bliver lidt tryggere at færdes i nattelivet i december,” siger cheflæge Anders Damm-Hejmdal.

Fakta om den mobile behandlingsplads

  Op til 40 personer kan behandles på samme tid

  Der er 30 bårer og 16 båreunderstel på hjul. Sug, medicinsk ilt, maskine til monitorering af værdier og til at afgive stød. To højtrykstelte af 46 kvadratmeter hver. Følgende pakkes op løbende: Diverse utensilier f.eks. forbindinger, armslynger, bind og lignénde

  Vejer 30 ton

  Er 16,5 meter lang, 4.00 meter høj og 2.55 meter bred. Den har desuden to højtrykstelte på hver 46 kvadratmeter, som kan slås ud ved behov

  Har 430 Hk

  Den har været i brug ved større planlagte events som Distortion og Folkemøde, og den blev brugt ved skudepisoden i Fields i 2022

  Den kan slås ud på ca. 6-8 minutter foruden opsætning af telte

  Der er toilet, køkken, blæser, gulvvarme og klimaanlæg. El leveres fra en 18 KW dieselgenerator monteret på lastbilen

  Der findes ikke lignende køretøjer til det formål i hverken Danmark eller Norden. Hovedstaden har haft to af denne type biler siden 2017

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World