Beskæftigelsesminister skal fortælle Belgiens konge om den danske model

beskæftigelsesminister skal fortælle belgiens konge om den danske model

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen skal mandag til møde med Belgiens konge. (Arkivfoto).

Mandag eftermiddag er Danmarks beskæftigelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), på besøg hos Belgiens kong Philippe.

Det fortæller hun i EU’s rådsbygning i Bruxelles, hvor hun er til ministerrådsmøde.

– Den belgiske konge og regering har bedt om, at vi får et møde, hvor de bliver klogere på den danske model, og hvordan vores samarbejde med arbejdsmarkedsparterne fungerer, siger Ane Halsboe-Jørgensen forud for besøget.

Mødet mellem den danske minister og kongen finder sted efter EU-ministerrådsmødet.

Ud over de to deltager den belgiske økonomi- og arbejdsminister Pierre-Yves Dermagne og tre regionale ministre.

Det, der gør Danmark særligt, er ifølge Ane Halsboe-Jørgensen, at arbejdsmarkedsparterne i Danmark har et stort ansvar på områder, som i andre lande er lovbestemte. Det udmønter sig i et stabilt arbejdsmarked, hvor mennesker føler, at de bliver hørt, mener ministeren.

– Der er en større grad og følelse af at have ansvar for de beslutninger og udviklinger, der foregår.

– Det mener jeg, er en rigtig god måde at gå til arbejdsmarkedet på, og jeg er rigtig glad for, at vi gennem mere end hundrede år har opbygget den danske model, siger hun.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World