Berlusconi frikendt i retssag om bestikkelse af vidne

Asia's Tech News Daily

© Flavio Lo Scalzo/Reuters Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi blev torsdag frikendt i en sag, hvor han var tiltalt for at have bestukket et vidne i 2013 i en sag omkring en mindreårig prostitueret. Det er en lille sejr for den 85-årige, sygdomssvækkede politiker. (Arkivfoto)

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi er torsdag blevet frikendt i en sag, hvor han var tiltalt for at have bestukket et vidne i 2013. Det skulle ifølge anklagen være sket i en sag omkring en mindreårig prostitueret.

Den 85-årige, sygdomssvækkede politiker var anklaget for at have betalt pianisten Danilo Mariani for at lyve i en anden retssag.

Her stod den tidligere toppolitiker og partistifter selv anklaget for at have betalt for sex med den 17-årige marokkanske natklubdanser Karima El Mahroug. Hun er i Italien blevet kendt som “Ruby Hjerteknuser”.

Han blev frikendt i selve retssagen. Han erklærede sig siden uskyldig i sagen omkring bestikkelsesanklagerne.

– Jeg talte med Berlusconi for kort tid siden, og han er meget lettet og tilfreds, siger hans advokat Federico Cecconi i en kommentar til dommen. Den blev afsagt af en domstol i byen Siena.

Der venter imidlertid Berlusconi endnu to lignende sager om påstået bestikkelse. Disse sager venter ved domstole i Rom og Milano.

Mariani fik i maj en dom på to års fængsel i Siena for at have løjet om Berlusconis forhold til “Ruby Hjerteknuser”. Han sagde, at den eneste fysiske kontakt mellem dem ved såkaldte bunga-bunga-fester var et håndtryk. Mariani blev ligeledes torsdag frikendt for at have taget imod bestikkelse.

Retssagerne om mulig bestikkelse er blevet udskudt adskillige gange i det seneste år. Det skyldes Berlusconis skrøbelige helbred. Han har været indlagt adskillige gange, efter at han fik covid-19 i september sidste år.

Berlusconi synes dog at være i bedring. Han fløj torsdag til Bruxelles for at mødes med europæiske centrum-højre politikere på en sjælden politisk udlandsrejse.

Berlusconi blev oprindeligt dømt for at have haft sex med El Mahroug. Hun var som 17-årig mindreårig i henhold til italiensk lovgivning. Han blev idømt syv års fængsel.

Dommen blev dog omstødt i 2014 ved en appelsag. Begrundelsen for frifindelsen var, at der ikke var beviser for, at Berlusconi havde kendt Mahrougs alder.

Frifindelsen blev fastholdt ved højesteret.

Berlusconis politiske karriere har igen og igen været skæmmet af omstridte retssager. I en sag om skattesvindel i 2013 fik han forbud mod at beklæde et offentligt hverv.

Dette forbud er ophævet. Der har siden flere gange været offentlige spekulationer om et politisk comeback.

/ritzau/Reuters

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

FAKTA: Over 700.000 har fået tredje vaccinestik

© Getty coronavirus Det seneste døgn 4491 personer fået det første eller andet stik med en coronavaccine. Imens har over 33.500 personer har fået det tredje stik – et såkaldt ... Read more »

Rejseregler for syv afrikanske lande strammes efter ny virusvariant

© Getty Rejserestriktionerne til Sydafrika og seks omkringliggende lande skærpes ved midnat. Det oplyser Tyra Grove Krause, der er konstitueret faglig direktør i Statens Serum Institut (SSI). Det sker på ... Read more »

‘Sygeplejeskolen'-stjerne skal være far: Deler rørende billede

Snart bliver skuespilleren far for første gang. Skuespiller Thue Ersted Rasmussen, som er kendt fra serier som ‘Sygeplejeskolen’ og ‘Sunday’, afslører nu en glædelig nyhed – han skal være far. ... Read more »

Der er 4076 nye coronatilfælde i Danmark - 426 er indlagt

© Getty coronavirus Det seneste døgn er der 4076 personer i Danmark, der har fået besked om, at de er testet positive for coronavirus. Det viser den daglige opgørelse fra ... Read more »

Helligkilde og briter trækker sig fra turnering i Sydafrika

Den danske golfspiller Marcus Helligkilde har trukket sig fra DP World Tour-åbningsturneringen, Joburg Open i Sydafrika. Danskeren nåede at gå syv huller i anden runde, inden dårligt vejr satte turneringen ... Read more »

EL til statsminister: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Sundhedsvæsnet er presset ikke bare af corona men også helt generelt. Enhedslisten mener, at situationen er så akut, at statsminister Mette Frederiksen (S) må handle. Derfor har partiet indkaldt Mette ... Read more »

Afrika stemmer for VM-slutrunde hvert andet år

Hvis det står til medlemslandene i Det Afrikanske Fodboldforbund (Caf), skal muligheden for at afvikle VM-slutrunder hvert andet år i stedet for hvert fjerde år undersøges. Det står klart, efter ... Read more »

Strid med briter får franske fiskere til at blokere for færger

© Pascal Rossignol/Reuters Franske fiskere på en trawler under en protestaktion med et banner, der kræver, at briterne ændrer kurs i en langvarig strid om fiskerettigheder. Franske fiskerbåde begyndte fredag ... Read more »

Advokat bekræfter: Rangnick er tæt på Manchester United

© Barbara Gindl/AFP 63-årige Ralf Rangnick ligner afløseren for Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Tyskeren Ralf Rangnick ligner Manchester Uniteds næste cheftræner. Fredag bekræfter Rangnicks advokat over for det ... Read more »

WHO: Det vil tage uger at forstå ny coronavariant

© Denis Balibouse/Reuters Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har i Genève indkaldt eksperter til møde for at diskutere en ny coronavariant, der giver anledning til dyb bekymring internationalt. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, mener, at det ... Read more »

Hækkerup og Bramsen skal forklare sig om sms'er til udvalg

Justitsminister Nick Hækkerup (S) og forsvarsminister Trine Bramsen (S) er indkaldt i et lukket samråd om genskabelse af sms’er i minksagen. Det har Granskningsudvalget, Folketingets vagthund, besluttet på et møde ... Read more »

Frankrig og Italien har underskrevet venskabstraktat

© Francesco Fotia/Scanpix De to store EU-landes luftvåben gennemførte et luftshow ved paladset på Quirinalhøjen i Rom, da Frankrig og Italien underskrev fredag indgik en ny traktat, som formaliserer de ... Read more »

Britiske golfspillere trækker sig fra turnering efter forbud

Mindst femten britiske og irske golfspillere har trukket sig fra DP World Tour-åbningsturneringen, Joburg Open i Sydafrika, før fredagens anden runde. Det skyldes et nyt indrejseforbud for rejsende fra Sydafrika ... Read more »

Lige inden finalen: Vild med dans-dommer smittet med corona

Der kommer kun til at sidde fire dommere i panelet, når Vild med dans-finalen i aften finder sted. I aften er der finale i Vild med dans, og selvom dette ... Read more »

Sundhedsstyrelsen vil fortælle om planer for børnevaccinationer

© Nils Meilvang/Ritzau Scanpix Fredag eftermiddag vil Sundhedsstyrelsen fortælle om sine planer for at udvide vaccinationsindsatsen til at omfatte børn i alderen 5-11 år. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. ... Read more »

Politiet har fået råbånd og efterforsker nu plejehjemssag

© Henning Bagger/Scanpix Politiet har fået TV 2’s råbånd fra dokumentar, hvor blandt andet kritisable forhold på Plejecenter Kongsgården blev udstillet. Nu efterforsker man mod journalister og ansatte på plejehjemmet. ... Read more »

Wammen placerer ansvar for minksag hos Mogens Jensens ministerium

Ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) ligger ansvaret for minksagen klart placeret et sted: Det daværende Miljø- og Fødevareministeriet. Da regeringstoppen på et møde 3. november sidste år besluttede, at alle ... Read more »

Vejles nye landsholdsspiller misser resten af sæsonen

© Bo Amstrup/Scanpix Ali Adnan fik 32 minutter mod Randers FC, men kommer ikke i kamp mere for Vejle Boldklub i denne sæson. 32 minutter. Så lang tid fik Ali ... Read more »

FAKTA: Meget billige boliger skal nedbringe hjemløshed

© Nils Meilvang/Scanpix Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) præsenterede fredag en boligaftale, der blandt andet skal sikre flere meget billige boliger. Regeringen, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Kristendemokraterne har ... Read more »

Tidligere departementschefs sms'er er genskabt i minksag

Det er lykkedes politiet at genskabe sms’er fra endnu en person i relation til minksagen. Det skriver Ekstra Bladet. Tidligere departementschef i Sundhedsministeriet Per Okkels sms’er er genskabt. De blev ... Read more »

Vinterens første sne er faldet natten til fredag

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Vi skal længere ind i vintermånederne, før sneen bliver liggende, mener Mikael Scharling, som er klimatolog hos DMI. (Arkivfoto). Natten til fredag kom et tydeligt tegn ... Read more »

Danmark er i knivskarp konkurrence om europæiske pladser

© Alexandros Avramidis/Reuters FC København har vundet 9 af sine 11 europæiske kampe i denne sæson og har dermed været med til at spille Danmark op ad koefficientranglisten. De danske ... Read more »

Hækkerup og Bramsen skal forklare sms-sag i lukket samråd

Justitsminister Nick Hækkerup (S) og forsvarsminister Trine Bramsen (S) er indkaldt i et lukket samråd om genskabelse af sms’er i minksagen. Det har Granskningsudvalget besluttet på et møde fredag. Flere ... Read more »

Mobil skadestue ruller ind i København før julefrokoster

En mobil skadestue holder de næste weekender på Rådhuspladsen i København, hvor den skal hjælpe med at aflaste sundhedsvæsenet. Det skyldes de mange julefrokoster i nattelivet, som i forvejen fylder ... Read more »

Ny aftale skal sikre flere billige boliger i store byer

© Nils Meilvang/Scanpix Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek præsentere boligpakke ved et doorstep i København fredag den 26. november 2021 Der skal være bedre mulighed for at bo i ... Read more »

Snart 50 år på tronen: Se det nye flotte portræt af dronning Margrethe

Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at dronning Margrethe overtog tronen fra sin far. I forbindelse med den kommende jubilæum har Kongehuset netop offentliggjort et nyt portræt ... Read more »

Elektrisk pionér hurtigt klar til ny runde

© Leveret af FDM Kia Niro er præsenteret i Sydkoreas hovedstad, Seoul. Kia Niro, en kompakt crossover, var en af de første opnåelige elbiler med lang rækkevidde, da modellen blev ... Read more »

Tysk minister: Coronabølge spredes i hele Tyskland

© Michele Tantussi/Reuters Den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, siger, at den igangværende coronabølge i Tyskland vil sprede sig over hele Tyskland. “Det er endnu ikke lykkedes os at nå ud ... Read more »

Toyota lokker kunderne med op til 10 års garanti

© Leveret af FDM Toyota indfører en ny garantiordning, der kan gælde indtil bilen er 10 år gammel. Der skal være mere tryghed i bilejerskabet. I hvert fald hvis man ... Read more »

WHO indkalder eksperter til møde om ny coronavariant

© Denis Balibouse/Reuters Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har i Genève indkaldt eksperter til et møde midt på dagen for at diskutere den nye coronavariant, der giver anledning til dyb bekymring internationalt. Verdenssundhedsorganisationen, ... Read more »

Toyota lancerer op til 10 års 'garanti' – også på brugte biler

© Leveret af FDM Toyota indfører en ny garantiordning, der kan gælde indtil bilen er 10 år gammel. Der skal være mere tryghed i bilejerskabet. I hvert fald hvis man ... Read more »

S vil ikke stå i vejen for at lade FE søge slettede sms'er

© Emil Helms/Scanpix Jeppe Bruus (S) siger, at Socialdemokratiet ikke har noget imod, at lade FE forsøge at genskabe slettede sms’er, hvis Minkkommissionen ønsker det. Der tegner sig nu et ... Read more »

Frygt for ny coronavariant giver kursfald til danske aktier

Frygt for en ny coronavariant giver fredag morgen fald til de danske aktier. Få minutter inde i fredagens handel dykker C25-indekset, der består af de 25 største aktier herhjemme, med ... Read more »

Trods varselsskud er dreng ikke sigtet for trusler eller vold

© Henning Bagger/Scanpix En politimand valgte i denne uge at affyre et varselsskud under en anholdelse i København. 16-årig dreng blev anholdt – han gjorde angiveligt udfald mod betjenten. Men ... Read more »

Frankrig vil alligevel ikke mødes med UK om migranter

© Michel Spindler/Scanpix En punkteret gummiflåde på den nordfranske kyst ved Wimereux. Frankrigs indenrigsminister, Gérald Darmanin, har fredag meddelt sin britiske modpart, Priti Patel, at han aflyser et planlagt møde ... Read more »

Lars Høghs hustru om kræftsygdommen: ‘Jeg vil dø med Lars'

For Tine Høgh er det smertefuldt at vide, at hun ikke altid vil kunne være ved sin mands side. Tidligere i november kom det frem, at lægerne havde givet landsholdets ... Read more »

Radikale peger på Venstre-mand som ny KL-formand

De Radikale peger på Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), som ny formand for Kommunernes Landsforening (KL). Det oplyser partiet i en pressemeddelelse ifølge Altinget. Han står til at overtage posten ... Read more »

Lykkelige Pernille Blume: Kærlighedsbesøg i finalen

Det er ikke meget, Pernille Blume har set sin franske forlovede, Florent Manaudou, under “Vild med dans”. Han var forbi studiet i program seks og så Pernille Blumes rumba. Til ... Read more »

Udvalg drøfter mulig hjælp fra FE til at gendanne sms'er

Skal private virksomheder eller Center for Cybersikkerhed undersøge, om de slettede sms’er fra minksagen kan genskabes? Det skal Granskningsudvalget i Folketinget fredag drøfte på et møde. Og Dansk Folkeparti er ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic