BBC: Taliban-ledere råbte ad hinanden ved regeringsmøde

© Pool/Reuters Efter at en strid blussede op i Talibans ledelse forsvandt bevægelsens øverste leder, mullah Abdul Ghani Baradar, (centralt i billedet) fra søgelyset. Det var Baradar, som underskrev den omstridte fredsaftale om USA’s tilbagetrækning efter forhandlinger i Qatar.

Det kom til et ophidset opgør i ledelsen af Taliban ved et møde i præsidentpaladset få dage efter magtovertagelsen i Afghanistan.

Det siger en højtstående kilde i den islamistiske bevægelse til BBC.

Ifølge rapporten råbte to fraktioner ad hinanden ved mødet i Kabul, hvor der øjensynligt var uenighed om magtfordeling, og hvem der havde gjort mest for at sikre sejren over USA.

Efter at striden blussede op, forsvandt Talibans øverste leder, mullah Abdul Ghani Baradar, fra søgelyset. Det var Baradar, som underskrev den omstridte fredsaftale om USA’s tilbagetrækning efter forhandlinger i Doha i Qatar.

Der har været fremsat flere spekulationer om, at der kan være sket ham noget, men han skulle være på vej til Kabul for at medvirke i en tv-udsendelse.

En kilde i Taliban siger til BBC Pashto, at Baradar og Khalil ur-Rahman Haqqani, minister for flygtninge og en prominent lederskikkelse i det militante Haqqani-netværk, havde udvekslet hårde ord, mens deres respektive tilhængere skændtes højlydt bag dem.

Taliban har officielt afvist rapporterne om det interne opgør.

Bevægelsen overtog kontrollen over Afghanistan i sidste måned. Gruppen har erklæret landet for et “islamisk emirat”.

Den nye midlertidige regering består kun af mænd, hvoraf nogle er berygtede for angreb på amerikanske styrker i de seneste to årtier.

En højtstående Taliban-kilde med base i Qatar bekræfter over for BBC rapporterne om et internt opgør i sidste uge. Det skulle være sket, fordi Baradar var utilfreds med strukturen i den nye regering, hvor han selv er vicepremierminister.

En stor del af baggrunden for opgøret var dyb uenighed om, hvilke Taliban-ledere der kan tage æren for sejren i Afghanistan.

Baradar mener angiveligt, at personer, der som ham selv, har været aktive forhandlere og diplomater, har spillet den vigtigste rolle. Derimod mener Haqqani-gruppen, som ledes af en af de højeste Taliban-ledere, at sejren er blevet sikret gennem kampe.

Der er også mange spekulationer om Talibans øverste kommandant, Haibatullah Akhundzada, som aldrig er blevet set offentligt. Han styrer Talibans politiske, militære og religiøse anliggender.

/ritzau/Reuters

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

Enhedslisten: Sundhedsudspil løser ikke grundlæggende problemer

© Emil Helms/Ritzau Scanpix Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, mener, der er gode takter i regeringens sundhedsudspil. Men han mener ikke, at det løser de mest væsentlige problemer i sundhedsvæsenet, som ... Read more »

Bramsen: Jeg blander mig ikke i forskeres udtalelser

© Philip Davali/Scanpix Artikel om forsker i Weekendavisen har intet på sig, siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) på samråd. Forskere og eksperter på forsvarsområdet må ytre sig, som de vil. ... Read more »

DBU og Spillerforeningen slår fodboldpriser sammen

© Bo Amstrup/Scanpix Pernille Harder har syv gange i alt og i de seneste seks år vundet Spillerforeningens pris som årets spiller. To gange har hun vundet DBU’s tilsvarende pris. ... Read more »

Pia K vil have Folketinget i sving efter borgmesterbonus

© Philip Davali/Scanpix Medlem af Folketingets præsidium og Udvalget for Forretningsorden Pia Kjærsgaard vil have kigget forholdende for kommunalpolitikere efter i sømmene. Det falder tidligere formand for Dansk Folkeparti, medlem ... Read more »

Stine og Niels fra ‘Landmand søger kærlighed': Sådan er vores babyplaner

Næste år skal Stine og Niels fra ‘Landmand søger kærlighed’ giftes. Det har sat gang i endnu flere tanker om fremtiden. For omkring cirka halvandet år siden lagde Niels Pors ... Read more »

Strid om fiskepriser forsinker langvarig sag om kvotefusk

Det trækker ud med at få sat et punktum for den hidtil største kriminalsag i dansk fiskeri. Retten i Holstebro tog 24. februar tog hul på sagen om formodet fusk ... Read more »

Kulturminister: Svært at forstå mangel på lytterkrav til Loud

© Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) siger på et samråd om Radio Loud, at hun mener, det er ærgerligt, hvor få lyttertal i målgruppen Radio Loud har ... Read more »

Nick Cave og dansk rapgruppe spiller på Northside

© Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix Efter to år med aflysninger, kan de festivalhungrende tage til Aarhus i juni og opleve Northside festival, der nu er helt plantebaseret. (Arkivfoto) Musikfestivalen Northside, der ... Read more »

NB ekskluderer kandidat for grænseoverskridende kommentar

© Henning Bagger/Scanpix Valgplakater hænger overalt i landet lige nu. Her er det i Viborg. Nye Borgerlige har valgt at ekskludere en kandidat til det kommende kommunalvalg. Det skriver Berlingske ... Read more »

Tidligere assistent skal betale 700.000 kroner til Remee

© Tobias Kobborg/Scanpix Remees tidligere personlige assistent skal betale 700.000 kroner til Remee. Den afgørelse stadfæstede landsretten onsdag. (Arkivfoto) Musikproduceren Remee Jackmans tidligere personlige rådgiver Christian Hoeck skal betale Remee ... Read more »

Kræftramte Esben Dalgaard er fortrøstningsfuld: ‘Min behandling virker'

For en måned siden fortalte den folkekære skuespiller, at han havde fået tilbagefald, og kræften i hans krop desværre havde spredt sig. Esben Dalgaard fik i første omgang konstateret modermærkekræft ... Read more »

Dronning Elizabeth må prioritere opgaver hårdere

© Pool/Reuters I London fremsættes der i en del medier mange spekulationer om dronning Elizabeths helbred, efter at den 95-årige monark har meldt afbud til klimatopmøde og modvilligt har aflyst ... Read more »

Fransk landsholdsspiller slipper for fængsel efter appel

© Firo Sportphoto/Marcel Engelbrec/Scanpix Lucas Hernandez slipper med en bøde og en betinget straf efter en appel. Efter at have overtrådt et polititilhold tilbage i 2017 blev den franske landsholdsspiller ... Read more »

Professor om nærhospitaler: Regeringens retning er rigtig

© Claus Bech/Scanpix Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præsenterede onsdag morgen sundhedsdelen af regeringsudspillet “Tættere på II”. Her vil man blandt andet afsætte en pulje på fire milliarder kroner til at ... Read more »

AGF udnytter option og køber tysk forsvarsprofil

© Henning Bagger/Scanpix Yann Bisseck har indtil videre bidraget med 15 kampe og en scoring i AGF. AGF har vekslet forsvarsspilleren Yann Bissecks lejeaftale med en permanent kontrakt, der gælder ... Read more »

ARoS finder ny direktør efter undersøgelse om arbejdsmiljø

© Henning Bagger/Scanpix Rebecca Matthews, der tidligere har været direktør for Glasmuseet i Ebeltoft og for Aarhus Kulturhovedstad 2017, kommer nu til at stå i spidsen for kunstmuseet ARoS. (Arkivfoto) ... Read more »

Forældre til afdød ser racisme i omtalt drab på Bornholm

© Pelle Rink/Scanpix Det var ved denne shelterplads i Nordskoven nord for Rønne på Bornholm, at Phillip Mbuji Johansen blev udsat for omfattende vold en nat i juni 2020. Det ... Read more »

V og K: Hvem skal arbejde på regeringens nærhospitaler

© Emil Helms/Scanpix Per Larsen (K) mener, at der mangler en plan for at skaffe flere læger i regeringens sundhedsudspil. I sit udspil “Tættere på II” vil regeringen bruge fire ... Read more »

Årets Bil-kandidater har sikkerheden i top

© Leveret af FDM Hyundai Ioniq 5 Euro NCAP-stjernerne lyser godt op over bejlerne til titlen som Årets Bil i Danmark 2022, der kåres 30. november. Flere af bilerne kan ... Read more »

#KV21: Storbyen skal være tilgængelig

© Leveret af FDM #KV21: Storbyen skal være tilgængelig Paradokserne i de største byers trafik- og byplanlægning er til at få øje på. Politikere og embedsværk arbejder målrettet og højlydt ... Read more »

#KV21: Byer sætter biler bagerst

© Leveret af FDM #KV21: Byer sætter biler bagerst Stadig flere får bil, og vi transporterer os som aldrig før. Fragtbiler kører non­stop med pakker bestilt på nettet, miljørigtige biler ... Read more »

Sundhedsøkonom ser udfordringer i regeringens udspil

© Claus Bech/Scanpix Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præsenterede onsdag morgen sundhedsdelen af regeringsudspillet “Tættere på II”. Her vil man blandt andet afsætte en pulje på fire milliarder kroner til at ... Read more »

Biden øger USA's samarbejde med Asean-landene i Asien

© Susan Walsh/Scanpix Præsident Joe Biden deltager onsdag via video i et topmøde i den sydasiatiske samarbejdsorganisation Asean. Det er første gang siden 2017, at en amerikansk præsident er med ... Read more »

Tre udbydere af forbrugslån får påbud af Finanstilsynet

Tre virksomheder, der yder forbrugslån, har fået påbud af Finanstilsynet. Det skyldes, at deres vurderinger af kunders kreditværdighed ikke har været gode nok. Det oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse. Påbuddene ... Read more »

Sunde kunder og større indtægter løfter Sydbanks overskud

© Henning Bagger/Scanpix Sydbank har i tredje kvartal løftet sit overskud, viser regnskab for perioden. (Arkivfoto) Økonomisk sunde kunder og stigende indtægter er med til at øge overskuddet i Sydbank. ... Read more »

Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

© Claus Bech/Scanpix Sundhedsminister Magnus Heunicke har onsdag løftet lidt af sløret for regeringens planer for sundhedsvæsnet. 13-20 nærhospitaler skal placeres rundt om i landet og varetage kontrolbesøg og de ... Read more »

FAKTA: Her er regeringens 13 initiativer

Regeringen har onsdag præsenteret udspillet “Tættere på II – Sundhed, uddannelse og lokal udvikling”. Udspillet indeholder 13 initiativer, der ifølge regeringen skal lukke hullerne i Danmarkskortet. Nedenfor kan du blive ... Read more »

Regeringen ønsker flere uddannelser i mellemstore byer

Regeringen vil give mulighed for op til 18 nye udbud af erhvervsuddannelser, hhx, htx, stx eller hf. Det skal åbne for uddannelser i alle mellemstore byer. Unge over hele landet ... Read more »

Salget i de danske butikker overgår de foregående år

© Signe Goldmann/Scanpix Detailsalget i de første ni måneder af i år overgår de foregående år. (Arkivfoto) Salget i de danske butikker er indtil videre højere i år end i ... Read more »

Toldere fandt knap otte millioner i fryseposer i havn

Det er sjældent mere på sin plads at tale om kolde kontanter, end det er i en sag om millioner af kroner, som Toldstyrelsen fandt midt i oktober. Styrelsen havde ... Read more »

Delstat nægter at lukke uvaccinerede ind til Australian Open

© Timothy A. Clary/AFP Novak Djokovic er ikke vaccineret mod coronavirus, og det ser ud til, at han af den årsag ikke kommer til at spille Australian Open. (Arkivfoto) Forvirringen ... Read more »

Landdistrikterne håber på høje ambitioner i regeringsudspil

Landdistrikternes Fællesråd er positive over for det, man på nuværende tidspunkt ved, om udspillet “Tættere på II”. – Det er et godt udspil, vi har fra regeringen omkring de nye ... Read more »

Nygift dansk stjernepar svæver på en lyserød sky

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Sus Wilkins og Freja Kirk giftede sig i august efter otte års forhold. Parret har været sammen siden sommeren 2013 og mødte i sin tid hinanden ... Read more »

To sene mål af Ehlers sikrer Winnipeg Jets sejr

Den danske ishockeyspiller Nikolaj Ehlers scorede to gange for Winnipeg Jets i de sidste 80 sekunder af kampen mod Anaheim Ducks og sikrede dermed sit hold en sejr på 4-3. ... Read more »

Enke til tidligere sigtet bag færgebrand får nej til erstatning

© Joakim Roos/AFP Røgskyer stod op fra færgen “Scandinavian Star”, da brandfolk i dagene efter dødsbranden i april 1990 forsøgte at slukke ilden. I alt omkom 159 personer om bord. ... Read more »

OVERBLIK: Det ved vi om udspillet Tættere på II

Klokken 08:30 vil regeringen ved indenrigsminister Kaare Dybvad (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) præsentere udspillet “Tætter på II”. Udspillet handlet om at bringe ... Read more »

Lastbil er løftet op på kajen efter tur i Limfjorden

© Henning Bagger/Scanpix Chaufføren på lastbilen, der skulle med færgen over Limfjorden til Sundsøre, havde glemt at trække håndbremsen. En lastbil, der tidligt tirsdag morgen rullede i Limfjorden fra en ... Read more »

Medie: 11-årig dreng døde efter smitte med coronavirus

En 11-årig dreng døde sidste tirsdag efter at være blevet testet positiv med coronavirus to dage forinden. Det skriver Nordjyske. Ifølge avisen havde han ikke nogen alvorlige underliggende sygdomme, men ... Read more »

Vold mod lærere i skolen sker oftest om eftermiddagen

© Emil Helms/Scanpix Vold og trusler om vold finder typisk sted om eftermiddagen og i situationer, hvor eleven på den ene eller anden måde kan føle sig presset. Det kan ... Read more »

Uvished presser dansk delegation med 100 dage til OL

© Balazs Czagany/Scanpix De danske ishockeykvinder deltager i en OL-kvalifikation fra 11. til 14. november. I 2021 deltog de første gang ved VM, hvor billedet her er fra. I midten ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic