Bant in Flevoland moet ook aanmeldcentrum krijgen, gemeente vindt het onwenselijk

Als het aan het kabinet ligt, krijgt Nederland een extra aanmeldcentrum voor asielzoekers in het Flevolandse Bant. Dit moet de druk op het Groningse aanmeldcentrum in Ter Apel verlichten. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft hiervoor een stuk grond van de provincie gekocht. De gemeente Noordoostpolder moet nog instemmen met het plan, maar staat er nog niet om te springen.

Bant in Flevoland moet ook aanmeldcentrum krijgen, gemeente vindt het onwenselijk

Het COA heeft woensdag bij het college van de gemeente Noordoostpolder een officieel verzoek voor de bouw van het aanmeldcentrum ingediend. Het centrum moet komen op een kavel op loopafstand van het bestaande asielzoekerscentrum in Luttelgeest. De locatie moet voor zo’n 250 tot 300 opvangplekken zorgen.

Het is de bedoeling dat het nieuwe centrum in Bant plaats gaat bieden aan asielzoekers die Nederland net zijn binnengekomen. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) noemt het een “tweede aanmeldcentrum”, maar de locatie gaat wel verschillen van die in Ter Apel.

Asielzoekers die nu Nederland binnenkomen, moeten zich altijd eerst in Ter Apel melden. Daar kunnen ze zelf naartoe reizen. Daarna kan een deel naar het Brabantse Budel worden gebracht om hun verdere registratie te doorlopen. Als de gemeenteraad van Noordoostpolder instemt met de nieuwe locatie, kan het COA ze in de toekomst ook overbrengen naar Bant.

Dan telt Nederland dus drie locaties waar asielzoekers hun registratie kunnen doorlopen. Daarnaast heeft Zevenaar (Gelderland) een speciaal aanmeldcentrum voor nareizigers van statushouders.

Gemeente moet centrum nog goedkeuren

Of het aanmeldcentrum in Bant er daadwerkelijk komt, “valt of staat met de bereidheid van de gemeente Noordoostpolder”, waarschuwt Van der Burg. De grond is aan het COA verkocht door de provincie Flevoland, maar de gemeente geeft vergunningen en bestemmingsplannen af.

De gemeente Noordoostpolder noemt de plannen in een eerste reactie “geen wenselijke ontwikkeling”. “In Luttelgeest hebben we een azc voor duizend asielzoekers. Daar is draagvlak voor, maar dat kan je niet tot het oneindige oprekken”, zegt een woordvoerder. De gemeente wil dat de raad het plan eerst “zorgvuldig” bekijkt en dat de inwoners erbij betrokken worden. Daarna zal er pas een standpunt worden ingenomen. Van der Burg verwacht dat de gemeente op z’n vroegst pas na de zomer met een reactie komt.

Als het centrum er komt, zal dit de druk op Ter Apel verminderen, doordat er dan regelmatig asielzoekers naar Bant kunnen worden overgebracht om daar hun procedure te doorlopen. Daarmee zijn de problemen in de asielketen nog niet opgelost. Nieuwe asielzoekers die klaar zijn met hun registratie worden na enkele weken overgebracht naar reguliere azc’s, maar deze zitten ook vol.

Het kabinet is op zoek naar nog meer aanmeldlocaties en reguliere opvanglocaties, zodat er geen noodopvang meer nodig is.

Zie ook: Waarom is er sprake van een opvangcrisis? Asielopvang in Nederland uitgelegd

News Related

OTHER NEWS

'Schreeuw om aandacht' van pyromanen legt Franse bossen in as

Brandweerlieden blussen een natuurbrand bij Saint-Magne, ten zuiden van Bordeaux. Verschillende Europese landen worstelen met natuurbranden. In Frankrijk blijken ze opvallend vaak te zijn aangestoken door pyromanen. Wat motiveert hen ... Read more »

Ruim kwart minder woningvergunningen verleend in tweede kwartaal: dat is een slecht teken voor nieuwbouw

Ook in het tweede kwartaal is het aantal verleende vergunningen voor het bouwen van woningen ver achtergebleven bij de cijfers van vorig jaar. Voor 15.200 nieuwbouwwoningen kwam een vergunning, ruim ... Read more »

Hoe bomen zichzelf beschermen tegen de hitte

AD Dit artikel is afkomstig uit het AD. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de kranten en tijdschriften op NU.nl. Daar lees je hier meer over. ... Read more »

Jan Modaal komt nog rond, mits hij de uitgaven mindert

Trouw Dit artikel is afkomstig uit Trouw. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de kranten en tijdschriften op NU.nl. Daar lees je hier meer over. Al ... Read more »

Sporten is populair in de gevangenis

Brabants Dagblad Dit artikel is afkomstig uit het Brabants Dagblad. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de kranten en tijdschriften op NU.nl. Daar lees je hier ... Read more »

Japan moedigt jeugd aan te drinken om de economie te steunen

Daarom is op initiatief van de belastingdienst de wedstrijd Sake Viva! opgetuigd. Daarbij wordt 20- tot 39-jarigen gevraagd een campagne te bedenken die jonge Japanners moet aanzetten meer te drinken. ... Read more »

Dochter dist zwangere Soundos: 'O, je had het niet tegen mij?'

Dochter dist zwangere Soundos: ‘O, je had het niet tegen mij?’ Dat Soundos El Ahmadi (40) grappen kan maken weten we, maar haar dochter doet niet voor haar onder. In ... Read more »

Japan moedigt jeugd aan vooral te drinken om de economie te steunen

Daarom is op initiatief van de belastingdienst de wedstrijd Sake Viva! opgetuigd. Daarbij wordt 20- tot 39-jarigen gevraagd een campagne te bedenken die jonge Japanners moet aanzetten meer te drinken. ... Read more »

Wetenschappers hopen Tasmaanse tijger te herrijzen

De Morgen Dit artikel is afkomstig uit De Morgen. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de kranten en tijdschriften op NU.nl. Daar lees je hier meer ... Read more »

Vakantieweer Europa: zware buien in en rond de Alpen

Vakantieweer Europa: zware buien in en rond de Alpen In West-Europa en de Alpen is het flink buiig. Ga je ver genoeg naar het zuiden dan heb je zonnig en ... Read more »

Geomagnetische storm verstoort mogelijk navigatie- en communicatieapparatuur

Geomagnetische storm verstoort mogelijk navigatie- en communicatieapparatuur Een geomagnetische storm, je merkt er zelf niets van, maar navigatie- en communicatie-apparatuur mogelijk wel. Michiel Brentjens, radio-astronoom bij Astron legt aan de ... Read more »

Netflix komt binnenkort met hartverscheurende film

Netflix komt binnenkort met hartverscheurende film Netflix komt later deze maand met een wel heel bijzondere film: Five Feet Apart. In deze hartverscheurende spelen Haley Lu Richardson en Cole Sprouse ... Read more »

Politie treft zwaargewonde tiener aan op Nigerdreef in Utrecht

De politie kreeg donderdagochtend een melding binnen van een gewonde jongen op de Nigerdreef. Daar troffen zij inderdaad een jongen met zwaar letsel aan. Hij is direct overgebracht naar het ... Read more »

Ingrijpende maatregel dreigt door watertekort: eenrichtingsverkeer voor scheepvaart op de IJssel

‘Dit is mogelijk noodzakelijk vanwege de dalende waterstanden op de IJssel. Hierdoor wordt de vaargeul steeds smaller en kan er niet meer veilig in twee richtingen worden gevaren’, geeft het ... Read more »

Stikstofgesprek Remkes met agro-industrie en banken in teken van afwezigen

Namens het kabinet komen premier Mark Rutte, ministers Sigrid Kaag (Financiën), Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en Henk Staghouwer (Landbouw). Zuivelgigant Royal A-ware (omzet in 2021: 2,2 miljard ... Read more »

Adyen hard onderuit op Damrak, BAM stijgt na halfjaarcijfers

Adyen hard onderuit op Damrak, BAM stijgt na halfjaarcijfers AMSTERDAM (ANP) – Adyen ging donderdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. Beleggers waren duidelijk niet tevreden over de resultaten van ... Read more »

Nog een royal verloving in Jordanië!

De toekomstige koningin is bekend nu de kroonprins zijn bruid gekozen heeft. Kort na de verloving van prinses Iman van Jordanië blijkt ook dat haar broer, kroonprins Hussein, trouwplannen heeft. ... Read more »

FIFA 23 werd per ongeluk verkocht voor 6 cent - EA honoreert de aanschaf

For the Ultimate Edition, no less. EA plaatste de FIFA 23 Ultimate Edition per ongeluk voor zes cent in de Indische Epic Games Store, maar de uitgever honoreert de prijs ... Read more »

AZ en Twente in Europa: verhoogde odds voor Pavlidis en Van Wolfswinkel

AZ en Twente in Europa: verhoogde odds voor Pavlidis en Van Wolfswinkel ADVERTORIAL – Zowel AZ als FC Twente kan in de play-offs de laatste stap zetten naar plaatsing voor ... Read more »

Bijna 2 meter lange Nederlander Hoole 'enorm benieuwd' naar Vuelta-debuut

Met zijn 1,98 meter valt Hoole op, zeker tussen de vele klimmers in de Vuelta. Voor zover hij weet, is in het profpeloton alleen Mathias Norsgaard langer. De Deen van ... Read more »

Fietsonderdoorgang Leiden-Katwijk vanaf 1 september open

Bij het ontwerp van de zogeheten fietsonderdoorgang is rekening gehouden met sociale veiligheid. Zo zijn er geen donkere hoeken en is er een ruime doorkijk door de verbinding gemaakt. Ook ... Read more »

Politie vuurt waarschuwingsschot voor verdachte met groot wapen, blijkt speelgoedwapen

Op camerabeelden van de Wolphaertsbocht in Charlois-Rotterdam van Cameratoezicht – camera’s van de gemeente waarmee de politie live mee kan kijken op vaste plekken – was een persoon te zien ... Read more »

Rijn bereikt laagste waterstand ooit op plek waar rivier Nederland binnenkomt

Het vorige record werd gevestigd op 29 oktober 2018. Toen zakte het waterpeil van de Rijn bij Lobith naar een stand van 6,49 meter boven NAP. Op 16 augustus stond ... Read more »

Rutte, Kaag, Hoekstra en Schouten vanavond naar Catshuis voor overleg

Exterieur van het Catshuis. Minister-president Mark Rutte, de vicepremiers Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra en Carola Schouten komen vanavond bijeen voor overleg in het Catshuis. Ook de fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen ... Read more »

Vakantieweer in Europa: flinke buien in de Alpen, warmte in het zuiden

Voor wie het niet heet genoeg kan zijn, is de zuidoosthoek van Europa aan te raden. Met volop zon op de bekende Griekse eilanden wordt het daar dagelijks 32 tot ... Read more »

Nadal relativeert mislukte rentree richting US Open: 'Ik weet hoe het werkt'

Nadal ging op het Masters-toernooi van Cincinnati in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) in drie sets onderuit tegen Borna Coric. Het werd 6-7 (9), 6-4 en 3-6 ... Read more »

Hoe slecht is zout eigenlijk?

Hoe slecht is zout eigenlijk? Veel zout eten kan je bloeddruk verhogen. Hoge bloeddruk is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. We eten gemiddeld teveel zout. Mannen nog meer dan vrouwen. ... Read more »

Uitsluiting en pestgedrag: triatlonbond diep door het stof na vernietigend rapport

Ter illustratie: triatleten tijdens het EK 2022 in München “Excuses zijn zeker op hun plaats.” Dat zegt voorzitter Alexander Vandevelde van de triatlonbond als reactie op het rapport over grensoverschrijdend ... Read more »

Veel spinnen in je tuin? Dat kan kloppen (en het is goed nieuws)

Een kruisspin. Veel planten hebben het lastig deze droge hete zomer, maar een andere categorie van de natuur spinde juist garen bij de warmte. De kans is groot dat je ... Read more »

'Juventus stelt Memphis ultimatum'

‘Juventus stelt Memphis ultimatum’ Juventus biedt Memphis Depay een oplossing voor zijn weinig florissante situatie bij Barcelona. De Oude Dame heeft wel haast en zou al een Plan B hebben. ... Read more »

Een grote dag voor prinsje Oscar!

Daar gaat de vrijheid van de jonge Zwoyal. Voor veel mensen loopt de zomervakantie op zijn einde en ook prins Oscar van Zweden moet eraan geloven. Het zoontje van kroonprinses ... Read more »

Kinderen Mark Wahlberg schamen zich voor zijn kledingstijl

Mark Wahlberg Mark Wahlberg (51) stond in de jaren negentig als Marky Mark bekend om zijn laaghangende spijkerbroeken, het feit dat hij vaak zijn shirt uit had en honkbalpetjes achterstevoren ... Read more »

Netflix van plan downloads te weren bij advertentie-abonnement

Netflix van plan downloads te weren bij advertentie-abonnement LOS GATOS (ANP/BLOOMBERG) – De Amerikaanse streamingdienst Netflix is van plan om het downloaden van films en series op telefoons of tablets ... Read more »

Halep trekt zich in aanloop naar US Open terug in Cincinnati

Halep trekt zich in aanloop naar US Open terug in Cincinnati CINCINNATI (ANP) – Simona Halep heeft zich teruggetrokken uit het grote WTA-toernooi van Cincinnati. De Roemeense nummer 6 van ... Read more »

Igone reageert op beschuldigingen Thijs Römer

Thijs Römer en Igone de Jongh Igone de Jongh (42) heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen aan het adres van haar man Thijs Römer (44). Een 20-jarige vrouw ... Read more »

Emergis heft tijdelijke aanmeldstop voor kinderen en jongeren op

De afgelopen tijd was er een aanmeldstop voor ambulante behandeling, waarbij mensen niet hoeven te worden opgenomen. Om de werkdruk aanvaardbaar te houden (en de kwaliteit van de behandeling te ... Read more »

Duizenden liters helium en 150 liter lachgas ontdekt in Bredase garagebox: ‘Levensgevaarlijke situat

De vondst werd gedaan na een melding via Meld Misdaad Anoniem. De gasflessen lagen op elkaar gestapeld. Wettelijk gezien moeten de flessen verankerd zijn en dient de opslagruimte goed geventileerd ... Read more »

Fintechbedrijf Adyen groei stevig door

Fintechbedrijf Adyen groei stevig door AMSTERDAM (ANP) – Fintechbedrijf Adyen heeft de stijgende lijn in de eerste zes maanden van het jaar weten vast te houden. Het betalingsbedrijf dat voor ... Read more »

Wielrenster raakt gewond na aanrijding die volgt op verkeersruzie: automobilist rijdt door

De politie houdt serieus rekening met het scenario dat opzet in het spel is en zoekt daarom informatie over het incident, dat donderdag 11 augustus op klaarlichte dag plaatsvond. De ... Read more »
10 Local Walpole restaurants & businesses you should visitBest eSIM for Travelling to the United States in 202210 Must-Try Restaurants in Genting HighlandsHow This Filipino Ballerina Got Accepted Into the Bavaria Ballet Academy in Germany9 Amazing Things To Do In Historic Lancaster, California25 FUN Things to do in Fremantle, WA7 Amazing Experiences Not To Miss In QatarHow To Spend A Luxurious Weekend On Gorgeous Lake Oconee, Georgia7 Places To Experience Jewish History In ParisTraveler Favorite Buc-ee’s Opening First Location In The MidwestBean-Hungry Black Bears Close Campground In Big Bend National Park15 Best Things to Do in Taunton18 Exciting Things to Do in Busan For an Extra Great Trip15 Best Things to Do in Weymouth15 Best Things to Do in New BedfordFrom Seminyak to Ubud: 15 Must-Visit Spots in BaliWhere to Shop in Japan: Tokyo, Osaka, and Kyoto EditionDunkin’ Spanish Latte Now Available — Here’s Where You Can Order One10 Experiences in Sabah That Will Make You Fall in Love With The Land Below The Wind4 Smartest Ways to Save Money When Visiting Sydney6 Student Hacks That Will Save You Big Money on Fun Things Around SydneyHow to Explore Bali - 1 Week Itinerary in the Tropical Paradise6 Clever Hacks to Make Your Trip In Melbourne Easier (and Cheaper)7 Thrifty Tips to Help You Travel in Singapore On a Budget21 FUN Things to do in Ushuaia, Argentina9 Amazing Experiences For Food Lovers In Northern France11 Fantastic Experiences With Your Grandchildren In Santa Rosa5 Best Tips to Book Cheap FlightsMy 5 Favorite Unexpected Perks Of Slow TravelClimbers Of This Popular Path In France Now Required To Pay Rescue DepositThis Airline First To Test Deplaning Passengers Through Three Doors25 Fun Things To Do In Singapore At Night: Mini Golf, Skyline Luge and MoreThings To Do Weekend Singapore August 2022: Singapore Night Festival, Subway Museum & More!33 Things To Do In Singapore With Kids This School HolidaysNew Events In Singapore 2022: Singapore Night Festival, A Minions Perspective Experience, Cinewav Movies in the Sky & More!30 Top Kids Activities To Do With Your Family For A Fun WeekendSurvey Shows Singaporeans Want to Travel to Japan The Most21 Hotels With Huge Luxurious Bathtubs In Singapore For You To Soak Your Worries Away15 Best Things to Do in Fall RiverStaycation Singapore: 51 Hotels In Singapore To Enjoy Your Staycation33 FUN Things to do in Antigua, GuatemalaBacolod Tourist Spots: 10 Things to Do for Foodies & History Buffs10 Best Cafes in Sydney for Coffee, Brunch, and Vegan Food15 BEST Restaurants in Sayulita, Mexico10 Hotels with Halal Breakfast, Buffets and Restaurants in Singapore21 Best Things to do in Acapulco, MexicoI Tried Hang Gliding At Age 55, Here’s Why I Think You’ll Love ItHow To Spend 3 Perfect Days In Switzerland’s Jungfrau RegionHow To Spend A Perfect Weekend In South Bend, IndianaThe One Thing We Are Trying Before We Retire Abroad7 Things To Do In Charming Edgerton, WisconsinBirds of Iceland: An Introductory GuideViking Debuts New Ship In Southeast Asia Specially Designed To Sail The Mekong River15 Best Things to Do in SomervilleNew National Parks Series Debuts On Nat Geo This Month And You May Recognize The Narrator’s Famous VoiceDigital Nomads Can Apply for a 10-Year Visa to Thailand From Sep 20228 Unique Mooncakes in Singapore 2022 to Celebrate Mid-Autumn Festival10 Family-Friendly Destinations for Your 2022 Year-End Trips57 Top Things To Do In Singapore - Attractions, Interesting Places To Visit & Fun Things To DoTop 35 Must-Visit Historical Places & Landmarks in the Philippines15 Best Things to Do in Framingham10 Things You Should Never Do in Hawaii15 Things to Do in Jeju for a Different Kind of Island GetawayMy 7 Favorite Wineries In California To Sip ChardonnayMy 5 Favorite Luxurious Experiences At Scottsdale’s Top ResortsThe Perfect 3-Day Visit To Beautiful Évora, Portugal7 Reasons To Explore Stunning Peggy’s Cove, Nova ScotiaRetirement Diaries: Diane Says Start Your Planning EarlyWhy I Love These 5 Campsites In France More Than Any HotelWe Have 21 Airline And Hotel Credit Cards, Here’s What We Love About Each OneThe 15 Most Beautiful Places To See Fall Foliage In 2022Top 15 Best Things to Do in Stockton, CaliforniaAnne Frank Museum Releases Videos Detailing Last Six Months Of Her LifeFarmers’ Almanac Predicts Unseasonably Cold Winter For Canada, Urges One Region To HibernateThis Is The Only Country On Earth That Sits Entirely Above 3,280 Feet, And You Can Ski There Right NowHow To Start A Freelancing Business From Scratch10 Things You Should Know Before Quitting Your Job To TravelBournda National Park: South Coast NSW’s Best Kept SecretThe Best Multi-Day Hiking Trips in CanadaFrom Bunbury to Margaret River, Here’s What Not To MissWhere To Find The Best Free Camping in TasmaniaAustralian Bushfires: Here’s What You Can Do To HelpOur AmazingCo Mystery Picnic in Queensland’s Atherton TablelandsHow To Plan A Sedona Girls Weekend Trip25 Of The Best Things To Do In Port Douglas, AustraliaPlatia Ammos Beach in Kefalonia (+ the Perilous Hike Down in Flip Flops!)From Corporate Stooge to Professional Travel BloggerWhy Choose Full Time RV Living Over Van Life?7 Handy Camping Hacks For Your Next Wilderness TripThe Best Spots For Eyre Peninsula Camping in South AustraliaGold Coast Hot Air Ballooning: A Bucket List Experience You Didn’t Know You NeededFitzroy Island or Green Island: Which is Better?A Zhangjiajie Hiking Adventure In The Avatar MountainsThings To Do On An Eyre Peninsula Road TripThings To Do On The Esperance To Perth DriveBunyeroo Gorge & Brachina Gorge: A Flinders Ranges Scenic Drive You CAN’T Miss!Duke of Orleans Bay: My 35th Birthday Adventure!Things To Do In Mount Gambier & Limestone Coast, South AustraliaHow This Woman Quit Her Job To Travel Europe Full-Time in a Motorhome10 Things I Wish I Knew Before Buying A CaravanCelebrating Boxing Day on a Captain Cook Sydney Harbour Cruise5 Adventurous Weekend Road Trips From DenverHow To Land Scuba Diving Instructor Jobs Around The WorldWhy You Don’t Need A Work And Travel Program Like Remote Year To Become A Digital NomadHow To Tell Your Parents You’re Quitting Your Job To TravelPerth to Esperance: The Ultimate Road Trip ItinerarySpeed Hiking: What It Is & What Gear You Need For ItWhat To Do When Sh*t Hits The Fan On Your Trip3 Days in Melbourne: A Melbourne 3 Day ItinerarySapphire Coast NSW: From Whales to Red RocksEssential Hiking Gear for Beginners: 5 Items You Absolutely Need For Your First HikeWhy This Grad Student Decided To Move Abroad Instead Of Getting A JobThe Best Fleurieu Peninsula BeachesNakie: The Best Traveler Hammock (That’s Also Eco-Friendly!)The Best Beaches in Kefalonia (+ Other Must-Dos)The Best Things To Do In Sydney Harbour7 Things To Know Before Your Overnight Or Day Trip To Rottnest IslandLawn Hill National Park: A Hidden Gem in Outback QueenslandBradleys Head to Chowder Bay Walk + Balmoral | Sydney Harbour WalkOrmiston Gorge: A Beach in Outback Australia!What To Do in Paris For 4 Days: A 4 Day Paris ItineraryOutdoorsy Things To Do In Noosa, An Aussie Adventure ParadiseWhy Quitting Your Job To Travel Isn’t As Scary As It SeemsThings To Do In Crete: A Crete Road Trip Itinerary15 Little Things You Can Do To Save Money For TravelKu-ring-gai Chase National Park: Sydney’s Hidden GemThings To Do In Esperance: The Best Walks, Campsites, & Beaches In Esperance, Western AustraliaVisiting Meteora: Clifftop Monasteries With A View In GreeceThe 15 Best Day Trips From CairnsHighlights Of A Great Ocean Road TripThe Best Boho Picnic Rugs For Outdoor AdventuresRenting Camera Gear For Travel: Save Money, Save MemoriesThe Best Sydney Weekend GetawaysCar Next Door Review: Using Car Sharing in AustraliaWhat the FAQ is Van Life? Everything You Want To Know About Full Time Van LivingThe Best Hikes In The Blue MountainsA Sydney Harbour Scenic Flight With Sydney SeaplanesThis Couple Quit Their Jobs & Sold Everything To Travel Europe Full-TimeThat Time ALL THE SIGNS Told Me To Buy Tony Robbins TicketsHow Much Money Do You Need To Save Before You Quit Your Job To Travel?15 Best Things to Do in Malden8 Unique Ways To Spend A Few Hours In The South Of France7 Authentic Aboriginal Experiences In Australia’s Northern Territory10 Best Hiking Trails In Flagstaff According To The Locals21 FUN Cancun Day Trips that you’ll love!The Unique Culinary Tour Not To Miss In Jerusalem18 BEST Things to do in Valparaíso, Chile7 New And Unique Things To Do On The Las Vegas StripPalwa Ride and More Adventures at Santabucks Eco-Adventure ParkClear Testing New Curb-To-Gate Premium Service At This Popular AirportCollette Unveils New Montana Cruise Tour Featuring Stops In Two Popular National ParksTop 15 Best Things to Do in Riverside, California8 Reasons To Visit Italy This FallI Booked A Trip To France This Summer For $5.60 Using Points, Here’s What I LearnedThe Exhilarating Experience Not To Miss In Canada’s Jasper National ParkI Tried Glamping At An Australian Crocodile Safari Camp And It Was Incredible16 Scenic Stops Along The Beautiful Cape Cod Rail TrailWorrowing Jervis Bay: A Winter Getaway From SydneyBest Beaches in Crete: The 10 Crete Beaches You Must VisitThe 20 Best Beaches in Western AustraliaWhat I Wish I Knew Before Moving From USA To Australia30 Things To Do in Albany, Western Australia & South Coast WAHiking Sydney: The 15 Best Hikes in Sydney, AustraliaThe Best Hikes in Grand Staircase Escalante National MonumentNew UAE Passport: How to Get Your New Emirati Passport?NATAS 2022 Singapore Travel Fair: What to Expect7 of the best things to do in Phuket on a budget15 Best Things to Do in WalthamU.S. Begins Testing Online Passport Renewals, How You Can ParticipateTop 7 Must-See Attractions At The Newly Renovated Air And Space MuseumFAA Considers Increasing The Size Of Airline Seats, But It Has Nothing To Do With ComfortEat Your McDonald’s Before You Get On The Plane15 Best Things to Do in HaverhillYosemite Reopens Its Beautiful Mariposa Grove To Visitors8 Signs You Need for a Salary Raise & How to Talk to Your Boss About ItMy 7 Favorite Restaurants In Beautiful Dripping Springs, Texas13 Tips For Hiking Jenny Lake In Grand Teton National Park 14 Budget-Friendly Ways To Entertain Your Elementary-Aged Grandkids According To A Retired TeacherTop 15 Best Things to Do in Huntington, New York12 Reasons This Lesser-Known Malta Town Will Transport You To 1950s Italy15 Best Things to Do in RevereParts Of This National Park Closed Because Of A BearSeveral Caribbean Islands Dealing With Record Amounts Of Seaweed, The Problems It’s Causing For Tourists And Residents7 of the best things to do in Hoi An on a budgetLOOK: Philippine Tarsier Spotted in Tacloban City for the First Time EverA Guide to the Best Staycation Hotels in Manila6 Fabulous Reasons To Take A Side Trip To Croatia When You’re Visiting Italy7 Reasons You Should Visit Canada’s Beautiful Georgian Bay6 Reasons To Explore Concord, California On Your Next Visit To San Francisco9 Key Tips For Hiking To Gorgeous Ta-Taki Falls In Okinawa, JapanTop 15 Best Things to Do in Islip, New YorkHawaii County Follows Maui’s Lead, Decides To Ban These Types Of SunscreensUnique Sign In New Mexico Had Highway Drivers Doing Double-Takes15 Best Things to Do in AberdeenIt Now Costs $250 To See A Real-Life Dragon, Here’s WhyHeavy Rains Cause Extremely Rare 1,000-Year Event In Death Valley15 Best Things to Do in Havre de Grace15 Best Things to Do in Elkton11 Best Beaches in Vietnam You Must Know About11 Money Tips If You’re Not Earning Well Enough to Build a Travel Fund7 Fantastic Hotels For A California Summer ExperienceThe Houseboat Getaway Near Ottawa Perfect for the Whole Family22 Amazing Outdoor Adventures I Loved In New Zealand5 Fantastic Stops On A Missouri Road Trip From St. Louis To St. JosephFolks Are Flocking To New Mexico For A High Flying Milestone This October15 Best Things to Do in New CarrolltonSurprising Shark Discovery Found Thousands Of Miles From Its HomeWhat You Need To Know About Road Closures At This National ParkThird-Culture Kid Blues: My Experience as an Indonesian Who Grew Up in MalaysiaA Guide to Ukay-Ukay Shopping in and Near Metro Manila7 Historic French Brasseries You Must Visit In Paris7 Amazing Outdoor Activities To Experience In Big Sky, Montana In The SummerTop 8 Questions To Ask Before Moving To Costa RicaEverything You Need To Know About Visiting Qatar¡Felices fiestas! A guide to Spain’s best annual events17 Amazing Things To Do In Beautiful Austin, TexasFancy Feast Isn’t Just For Felines, Where You Can Dine On Cat-Inspired Cuisine Why October Is The Best Time To See Elk In This StateBorobudur Temple – The World’s Largest Buddhist TempleMantigue Island: Camiguin’s Little Jewel | LakwatseroThe Wave of Utah and Arizona: Where “Amazing” is Understatement | LakwatseroMonad ShoalHow to Get to Luna ApayaoTales From Sadanga: The Trek to Fowa-as Falls | LakwatseroAbout BatadHow to Commute to 21 Kilometers Coffee and Back#13 Himalayan Mountain Range (Nepal)NATAS Travel Fair 2022: Best Travel and Tour Package Deals!Batanes: Sweet Rendezvous With My Playground | LakwatseroNaked IslandThe GreeneryBalabac Sojourn: Immersion in Bugsuk Island | Lakwatsero1. Chocolate HillsHow To Get to BulalacaoSurprises in Naujan | LakwatseroNatnat BeachScuba Diving in Mantigue Island: Revisiting Underwater HomeLubang: En Route to Big Surprises | LakwatseroAbout Cuyo1. Fortune Island (Nasugbu, Batangas)Climbing Mount MitsutogeWaterfalls of Mount Romelo: Buruwisan, Batya-Batya & MoreSurigao: Scuba Diving in Mabua | LakwatseroRooms and RatesBud Bongao: The Revered Mountain of Tawi-Tawi | LakwatseroHow to Get to CoronGoing In and Out of PokharaVisita Iglesia in Manila: Nine Churches to VisitA Day Trip to Seven Falls of Lake Sebu | LakwatseroBataan: Dunsulan Falls, Ambon-Ambon Falls & Limutan FallsHow to Get to MoalboalHow to Get to Kansalakan Enchanted RiverDetour to Mainland Sablayan | LakwatseroWaterfalls in Real, Quezon: Cawayan, Balagba & Noknok FallsRuwanwelisaya StupaSan GabrielColibra Island: Dasol’s Island Hideaway | LakwatseroHow to Get to Malamawi IslandHow to Get to Maosonon IslandBalabac Sojourn: Bugsuk Island Stole My Heart | LakwatseroAttractions in Igorot Stone KingdomNacpan & Calitang: The Twin Beaches of El Nido | LakwatseroCalinawan CaveClimbing Mount Fuji: Frequently Asked Questions1. Tropical Four SeasonsMasasa Beach Travel RequirementsPacsafe Toursafe Wheeled Duffel: The Ultimate Urban Adventure Buddy | LakwatseroHow to Get to Mount KitadakeKiltepan View Deck (Sagada, Mountain Province)A Solo DIY Trek to Kawah Ijen of Indonesia | LakwatseroFirst Time in NAIA Terminal 1: Seriously, It’s Not As Bad As You Think! | LakwatseroHow to Get to Mount Cayabu and MaynobaTagbilat Falls: The Curtain Falls of Zamboanga SibugayHow to get to Quitinday Falls and Underground RiverPaoay Church: UNESCO World Heritage Site in Ilocos NorteThe Island in FocusBicycle Diary: Kaybiang Tunnel Loop | LakwatseroSelf Guided 6D/5N Annapurna Base Camp TrekA Weekend of Ultimate Adventure in Baler | LakwatseroHow to Get to Camotes IslandsHail to Hulugan FallsIloilo: Where to Indulge in the City of LoveIntroducing SibaltanHow to Get to Kabutongan FallsHow to Get to Calinawan CaveAbout CaramoanHow to Get to Cabagnow Cave PoolFive Hours in Jakarta: A Walk in the Old Batavia (And Misadventures in Jakarta) | LakwatseroRacuh a Payaman (Marlboro Hills)Machu Picchu HouseAbout LubangHow to Get to Nagpatong Rock by Public Transport:A Glimpse of Manila Metropolitan Theater | LakwatseroAbout LunaAbout Capul IslandAlalum Falls: Shared Majesty of Sumilao and Impasug-ongSnake IslandZunsibarPico de Loro Frequently Asked Questions (FAQs)Tulay na Bato Falls48 Hours in Brisbane: A Quick Guide & ItineraryAbout BiriTales of a True Wanderer: The Joys and Pains of Solo Travel | LakwatseroWelcome to Surigao del SurMt. Palay-Palay  National ParkAbout PagudpudFive Levels of Aguinid FallsIntroducing San Pascual, MasbateMount Manmanoc ItineraryAdventures in Fortune Island of Nasugbu | LakwatseroNext Level Mobile Photography with Sony Xperia XZ1 | LakwatseroScuba Diving in Siargao: Discovering the Underwater Treasures of Daku Island | LakwatseroAbout Davao CityHow to Get to AndaJanuary: Cebu & IloiloHow to Get to Mines View ParkKamay ni Hesus: Pilgrimage Site in Lucban | LakwatseroPoon Hill: Three Days of Himalayan AdventureCalvary Hill Cemetery of SagadaHow to Get to TambobongMilford SoundTen Things To Do in Sagada: Bucket List for NewbiesDahoyhoy FallsPilot for a Day: The Ultra Light Aircraft Experience | LakwatseroReal Coffee and Tea Cafe of Boracay | LakwatseroGhorepani Poon Hill TrekAbout Maniwaya IslandHow to Get to Binanga FallsPalo Alto Falls of Baras, Rizal | LakwatseroExplore Moscow: Best Things to Do in the City | LakwatseroStairway to HeavenMount Guiting-Guiting Overnight Trek Complete ItineraryCape Melville LighthouseLa Cathedral Café: Restaurant with a View in IntramurosKapurpurawan Rock Formation: White and BeautifulDay Hike ItineraryThe Sandbox at AlvieraHow to go to Mararison IslandA Weekend of Adventures in South Cebu and DumagueteCalayan Island: A Virtual Diary of Our Epic Journey | LakwatseroFaro de Isla Jintotolo (Jintotolo Island Lighthouse)Low’s PeakAbout Taal VolcanoHow to Get to Mag-aso Falls of BoholSamar: Biri Rock Formations Up Close | LakwatseroBonbon BeachIntroducing Jomalig IslandAbout Cotabato CityAbout TabukLeyte Landing Memorial: A Memorial for a Fulfilled Promise | LakwatseroSilyang Bato, Mount MaramiPanimahawa Ridge and Cedar Falls Day Hike ItineraryFun in the World’s Best IslandSample Albay ItinerariesMagpupungko Beach and Tidal Pools6 Tips for Living in the Philippines | LakwatseroDaraga Church: The Nuestra Señora dela Porteria ChurchTulgao Rice TerracesCape Melville Lighthouse (Faro del Cabo Melville)Canyoneering to Kawasan FallsLake FewaLong Weekend: Five-Day Suggested Itineraries in Luzon | LakwatseroAbout CaponesThe Wichcraft Café of Zamboanga City | LakwatseroHow to Get to GuiuanAll-Female FloorHow to Get to Neri’s VilleDiotay’s EateryShort but Sweet Melaka Getaway | LakwatseroHow to Get to Tinuy-An FallsOslob: The Lost Grandeur of Tumalog Falls | LakwatseroIlocos ItineraryDitumabo Falls: The Mother Falls of San Luis, Aurora!Biking in Kalinga: Trek and Bike to TabukParadise Garden: A Haven for Sea TurtlesSiargao: Magpupungko Beach and Tidal Pools | LakwatseroAbout Bucas GrandeCoral GardenSagadaA Walk in Sangay Siapo Island Before it is Gone? | LakwatseroAmbaguio-Akiki ItineraryCorregidor Island Lighthouse (Faro dela Isla de Corregidor)Faro de Punta de Malabrigo (Malabrigo Point Lighthouse)About CulionNaidi Hill LighthouseBoquete IslandHow to Commute to Temple of LeahCatanduanes: The Heritage Church of Bato | Lakwatsero1. White Water Rafting or KayakingMount Fuji Overnight Climb ItinerarySip & Gogh Paint Studio: Unleash Your Inner Van Gogh | LakwatseroBatanes ItineraryHow to Get to Quitinday HillsAbout Callao CaveDiscover LakawonBiking to Taal: A Fun Ride to Batangas’ Heritage TownAntique Blooming: The Rafflesia of San RemigioMalasimbo Lights and Dance FestivalBacolod ItineraryPoon HillAttractions in Mirador Heritage and Eco ParkHulhumale Public BeachRomblon Island: Bonbon Beach, Tiamban Beach & MoreAdventure in Sabah: White Water Rafting in Padas River | LakwatseroHow to Get to Hinakpan Mystical HillsWelcome to Lake SebuAbout CasiguranAbout BuscalanHow to Go to Kalanggaman IslandFaro de Cabo Bojeador (Cape Bojeador Lighthouse)Backpacking Maldives: Budget Itinerary, Expenses & TipsHow to Get ThereOffbeat Bohol Itinerary: 3D/2N of AdventuresHow to Get to Tawi-TawiAlona BeachPangilatan Falls: The Forgotten Gem of Tapaz, CapizWorld War I: SMS Cormoran II3D/2N Taiwan Itinerary: Taipei – Yehliu – ShiffenLaos for Backpackers: Getting There on a BudgetBasic RequirementsHow to Get to Antong FallsCathedral CaveHow to Go to Gubat, SorsogonAbout SadangaHow to Get to Bugui Point LighthouseHow to Get to Cabra Island LighthouseCebu Itinerary: Three-Day Adventures in the SouthAbout AndaLuna: A Day in the Show Window of Apayao | LakwatseroMargues Blue LagoonFinding Palaui’s Cape Engaño Lighthouse | LakwatseroHow to Get to Mantayupan Falls of Barili, CebuHow to Get to MaligcongLinapacan Islands: Between Paradise | LakwatseroKLIA to KLCCHow to Get to JomaligBanaug ShoalEspadang Bato – Payaran Falls Day Hike Itinerary10 Remarkable Philippine Destinations for Solo TravelMiagao Church: A UNESCO World Heritage Site in IloiloAbout Carbin ReefAbout Parola IslandCabra WreckageCobra Falls: Ozamiz City’s Best Kept SecretBasco: The Chapel on the Hill of Tukon | LakwatseroBack in Kathmandu’s Lovely Mess | LakwatseroHimalayan Adventure: Kathmandu to Pokhara Overland | LakwatseroItineraryChinatown Vancouver (Stop #23)Situbo Falls: Tampilisan's Awesome SurpriseHow to Get to Inambakan FallsTuasan Falls: Another Camiguin’s Charmer | LakwatseroHow to Get to Lake SebuMarinduque Loop: Biking in the Heart of the Philippines1. Batanes: A Piece of HeavenMe Gusta Sunzibar Tacloban! | LakwatseroHitachi Seaside Park: Quick Guide from Tokyo and NaritaBeautiful Islands and BeachesSunzibarTrekking NotesSnapshot: In Love with Batulao | LakwatseroPalaui IslandHow to Get to Mount PinatuboBicycle Diary: The Ride to Infanta | LakwatseroSwimHow to Get to Osmeña PeakDaranak Falls of Tanay Rizal | LakwatseroHow to Get to Stobosa Hillside Homes ArtworkSurf or Learn to SurfDIY Solo and Self-Guided Trek to Annapurna Base CampBatanes by Bike: North Batan Tour | LakwatseroThe BeachSta. Cruz Grande IslandBasilica de San Martin de ToursBaguio Budget Stay: Upstairs Bed & Bath | LakwatseroBiking in Batanes: Batan Island Loop | LakwatseroCandaba Bird SanctuaryCape EngañoAbout HungduanIligan Tourism Triangle: Mimbalut, Tinago & Maria CristinaAbout Jose PanganibanCadapdapan Rice TerracesHow to Get to Casaroro FallsKiltepan: Sagada’s Best Sunrise | LakwatseroBeguet: Colorado Falls of Tuba | LakwatseroFollow the Call of the Great Outdoors: Go Out & Get More | LakwatseroSanga-Sanga ReefMasbate City: Where to Eat in the City | LakwatseroAbout Carabao IslandRain Vortex at the Jewel of ChangiPacsafe Venturesafe 65L GII Travel PackIrakoWhere to Stay in CarmenHow to Get to Tangadan FallsHow to Get to Samal IslandEverest Base Camp Trek: Into the Dream ZoneTop Things To Do in Gangwon-do: Korea’s Adventure ProvinceJomalig: The Golden Sand of Salibungot Beach | Lakwatsero1. Tubbataha Reefs (Cagayancillo, Palawan)Iitinerary