Bandenprobleem prioriteit nummer één bij Haas: 'Kunnen deze niet eens 300 kilometer beheren'

bandenprobleem prioriteit nummer één bij haas: 'kunnen deze niet eens 300 kilometer beheren'

Bandenprobleem prioriteit nummer één bij Haas: ‘Kunnen deze niet eens 300 kilometer beheren’

Het team van Haas zal zich tijdens de testdagen in Bahrein gaan richten op de bandenproblemen van het team. Het frustreert Ayao Komatsu, de nieuwe teambaas van de Amerikaanse renstal, nog altijd dat Haas niet zonder problemen een race kan uitrijden. Het oplossen van de bandenproblemen is slechts een klein onderdeel van de veranderingen binnen het team van Haas. Achter de schermen is de teambaas in ieder geval al keihard aan de slag gegaan.

Haas kende in 2023 een dramatisch seizoen. De Amerikaanse renstal stond weer onderaan in het constructeurskampioenschap en dat kwam vooral door de problemen op de zondagen. De testdagen zullen het eerste moment zijn waarop Haas weet hoe het de juiste stappen kan zetten. ‘Het gaat niet echt zozeer om het vergelijken van de verschillen tussen de specificaties’, zegt Komatsu tegenover Motorsport.com. ‘Het was duidelijk dat we op zondag gewoon de banden niet konden beheren voor driehonderd kilometer. Daar richten we ons op.’

‘Ons testprogramma in Bahrein is volledig gericht op het genereren van relevante gegevens, zodat onze ingenieurs kunnen begrijpen wat er met de auto en de banden gebeurt’, vervolgt de Haas-teambaas. De Amerikaanse renstal heeft al een shakedown gedaan met de auto op het Circuit of the Americas. Op het Bahrain International Circuit zal pas de eerste relevante data worden vergaard. ‘Dan kunnen we beslissen, als we goede gegevens hebben, hoe we alles willen gaan verbeteren. Dan beslissen welke richting we op willen gaan.’

Komatsu legt doelen Haas uit

Op de korte termijn hoopt Haas kleine verbeteringen toe te kunnen passen. De processen binnen de renstal worden echter als grootste verbeterpunt gezien door Haas. ‘Zoals ik al eerder heb gezegd, ik geloof dat we goede ingrediënten hebben en we hebben goede mensen in het team. We moeten ons echt richten op het team als één geheel om die verbeteringen te kunnen maken. Op de lange termijn zal je dan het resultaat vanzelf gaan zien’, aldus Komatsu.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World