Argentijnse president brengt paus gebakjes om het goed te maken

argentijnse president brengt paus gebakjes om het goed te maken

Argentijnse president brengt paus gebakjes om het goed te maken

VATICAANSTAD (ANP/RTR) – De nieuwe Argentijnse president Javier Milei heeft in het Vaticaan een bezoek gebracht aan paus Franciscus, die hij eerder nog een “imbeciel” had genoemd. Milei had koekjes en gebakjes meegenomen voor zijn landgenoot, als teken van verzoening.

De radicaal-liberale Milei haalde tijdens zijn verkiezingscampagne hard uit naar de paus, maar heeft zijn toon gematigd toen hij de macht had veroverd. Afgelopen weekend noemde hij Franciscus nog “de belangrijkste Argentijn in de geschiedenis”. De paus, die werd geboren in Buenos Aires als Jorge Mario Bergoglio, is populair onder de Argentijnse bevolking en Milei probeert meer steun onder zijn landgenoten te krijgen.

Milei nam traditionele Argentijnse Alfajores de dulce mee en een merk citroenkoekjes dat de paus lekker vindt. Bij de ontmoeting moest Franciscus glimlachen en riep hij naar de president: “je bent naar de kapper geweest!”

De twee spraken volgens het Vaticaan ongeveer een uur. Franciscus heeft aangegeven dat hij in de tweede helft van het jaar mogelijk voor het eerst zijn geboorteland zal bezoeken sinds hij aantrad als paus in 2013.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World