Analys: Frågan är begravd på det mest svenska sättet

analys: frågan är begravd på det mest svenska sättet

Analys: Frågan är begravd på det mest svenska sättet

I den danska debatten om att förbjuda bränningar av religiösa skrifter omnämns Sverige som ett land som står upp för yttrandefriheten. Det säger SVT:s utrikesreporter Regina Svedberg Ågren i Aktuellt efter att det kontroversiella förslaget röstats igenom i folketinget.

Att lagändringen genomförs beror på ett ökat hot till följd av koranaktionerna, men kritikerna menar att det är en del av landets ambitioner att få en plats i FN:s säkerhetsråd 2025–2026, säger hon.

– Därför behöver man göra det här för att få med sig tredje världen.

Kommer Sverige gå samma väg? Inte i närtid, även om frågan är högst aktuell även här, enligt TV4:s kommentator Jens B Nordström.

”Orsaken är att våra politiker valt den svenskaste av lösningar och begravt frågan i utredningar.”

Nordström skriver att det inte tycks finnas någon vidare entusiasm varken från oppositionen eller regeringen. Det utreds om koranbränningar ska kunna begränsas genom en ändring i ordningslagen, men även om ett skarpt förslag blir verklighet kan det bli tal om ytterligare utvärdering, skriver han.

Relaterade länkar:

News Related

OTHER NEWS

NHL-kaoset: Alla utespelare på isen visades ut

Ett stort slagsmål bröt ut i matchen mellan Ottawa och Florida. Det blev rejält stökigt i NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Florida Panthers – med bland annat ett storslagsmål och ... Read more »

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll Vi rekommenderar generellt inte att man förhandsbokar spel eftersom det är att köpa grisen i säcken, men om det är något du ändå ... Read more »

Five Nights at Freddy's är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin

Five Nights at Freddy’s är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin Blumhouse Productions har under många år varit en av branschens mest dominanta krafter inom skräckfilm med flera tungviktare under bältet. ... Read more »

Kontrovers kring nya lönekrav för arbetskraftsinvandrare: Misstänkta fuskkontrakt och utvisningshot

Foto: Shutterstock Från och med november har minimilönen för arbetskraftsinvandrare höjts från 13 000 kronor till 27 360 kronor i månaden. Läs också Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) betonade tidigare ... Read more »

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande”

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande” I gulfstaten Förenade arabemiraten, som står som värd för klimatmötet COP28, används tekniken gasfackling trots att den varit förbjuden i 20 år. BBC skriver ... Read more »

Sergej Lavrov ger löfte till Sverige efter USA:s varningar om Rysslands planer

Foto: Wikipedia Commons Austin varnade för att en rysk seger i Ukraina kan leda till ytterligare aggressiva åtgärder mot andra europeiska länder, inklusive de baltiska staterna och Polen. Läs också ... Read more »

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen Teslas motstånd mot kollektivavtal kan inspirera andra bolag att gå samma väg och på sikt hota den svenska modellen. Det säger IF ... Read more »
Top List in the World