Amerikanske gymnastikstjerner revser FBI i overgrebssag

© Graeme Jennings/AFP Simone Biles var berørt, da hun svarede på spørgsmål fra senatets juridiske komité.

Med stjernen Simone Biles i spidsen gik fire amerikanske gymnastikudøvere onsdag i kødet på USA’s forbundspoliti (FBI) og flere amerikanske idrætsforbund.

Foran det amerikanske senats juridiske komité ytrede de deres massive utilfredshed med, at FBI handlede langsomt og forfejlet, da det kom til at undersøge beskyldninger mod den amerikanske gymnastiklæge Larry Nassar om seksuelt misbrug.

– Vi er blevet svigtet, og vi fortjener at få svar, lød det fra Simone Biles.

Sammen med McKayla Maroney, Aly Raisman og Maggie Nichols har den flerfoldige VM- og OL-guldvinder berettet om seksuelle overgreb fra Larry Nassar.

Onsdagens seance i det amerikanske senat var opfølgningen på en rapport, som det amerikanske justitsministerium løftede sløret for tidligere i år.

I den 119 sider lange rapport blev to FBI-agenter beskyldt for at have løjet for at dække over “adskillige og fundamentale fejl”, der gjorde det muligt for Larry Nassar at fortsætte sit misbrug i flere måneder.

Desuden har FBI ifølge rapporten undladt at dokumentere vidneudsagn og ligefrem forvrænget vidneudsagn. Fejlene skete mellem 2015 og 2017, da FBI var gået ind i sagen.

Den 58-årige gymnastiklæge blev i 2017 idømt 60 års fængsel for besiddelse af materiale med overgreb mod børn.

Året efter fik han to nye domme på henholdsvis 125 og 175 års fængsel for at have forgrebet sig på flere hundrede amerikanske gymnaster.

Sagen er den mest omfattende sag om overgreb kendt i idrættens historie.

– Vi har lidt, og vi bliver ved med at lide, fordi ingen i FBI, Den Amerikanske Olympiske Komité eller Det Amerikanske Gymnastikforbund gjorde det nødvendige for at beskytte os, lød anklagerne fra Simone Biles.

McKayla Maroney har været udsat for overgreb fra Larry Nassar, og hun er oprørt over, at FBI’ fodslæbende håndtering.

– De tillod en børnemisbruger at gå fri i mere end et år. De havde juridisk bevis for børnemishandling og gjorde intet, sagde McKayla Maroney.

Det Amerikanske Gymnastikforbund meldte Larry Nassar til FBI i juli 2015, men han fortsatte med at behandle patienter, indtil han blev afsløret af en avis i september 2016.

Senere onsdag skal FBI-direktør Cristopher Wray svare på spørgsmål i senatet.

/ritzau/

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

Stine og Niels fra ‘Landmand søger kærlighed': Sådan er vores babyplaner

Næste år skal Stine og Niels fra ‘Landmand søger kærlighed’ giftes. Det har sat gang i endnu flere tanker om fremtiden. For omkring cirka halvandet år siden lagde Niels Pors ... Read more »

Strid om fiskepriser forsinker langvarig sag om kvotefusk

Det trækker ud med at få sat et punktum for den hidtil største kriminalsag i dansk fiskeri. Retten i Holstebro tog 24. februar tog hul på sagen om formodet fusk ... Read more »

Kulturminister: Svært at forstå mangel på lytterkrav til Loud

© Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) siger på et samråd om Radio Loud, at hun mener, det er ærgerligt, hvor få lyttertal i målgruppen Radio Loud har ... Read more »

Nick Cave og dansk rapgruppe spiller på Northside

© Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix Efter to år med aflysninger, kan de festivalhungrende tage til Aarhus i juni og opleve Northside festival, der nu er helt plantebaseret. (Arkivfoto) Musikfestivalen Northside, der ... Read more »

NB ekskluderer kandidat for grænseoverskridende kommentar

© Henning Bagger/Scanpix Valgplakater hænger overalt i landet lige nu. Her er det i Viborg. Nye Borgerlige har valgt at ekskludere en kandidat til det kommende kommunalvalg. Det skriver Berlingske ... Read more »

Tidligere assistent skal betale 700.000 kroner til Remee

© Tobias Kobborg/Scanpix Remees tidligere personlige assistent skal betale 700.000 kroner til Remee. Den afgørelse stadfæstede landsretten onsdag. (Arkivfoto) Musikproduceren Remee Jackmans tidligere personlige rådgiver Christian Hoeck skal betale Remee ... Read more »

Kræftramte Esben Dalgaard er fortrøstningsfuld: ‘Min behandling virker'

For en måned siden fortalte den folkekære skuespiller, at han havde fået tilbagefald, og kræften i hans krop desværre havde spredt sig. Esben Dalgaard fik i første omgang konstateret modermærkekræft ... Read more »

Dronning Elizabeth må prioritere opgaver hårdere

© Pool/Reuters I London fremsættes der i en del medier mange spekulationer om dronning Elizabeths helbred, efter at den 95-årige monark har meldt afbud til klimatopmøde og modvilligt har aflyst ... Read more »

Fransk landsholdsspiller slipper for fængsel efter appel

© Firo Sportphoto/Marcel Engelbrec/Scanpix Lucas Hernandez slipper med en bøde og en betinget straf efter en appel. Efter at have overtrådt et polititilhold tilbage i 2017 blev den franske landsholdsspiller ... Read more »

Professor om nærhospitaler: Regeringens retning er rigtig

© Claus Bech/Scanpix Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præsenterede onsdag morgen sundhedsdelen af regeringsudspillet “Tættere på II”. Her vil man blandt andet afsætte en pulje på fire milliarder kroner til at ... Read more »

AGF udnytter option og køber tysk forsvarsprofil

© Henning Bagger/Scanpix Yann Bisseck har indtil videre bidraget med 15 kampe og en scoring i AGF. AGF har vekslet forsvarsspilleren Yann Bissecks lejeaftale med en permanent kontrakt, der gælder ... Read more »

ARoS finder ny direktør efter undersøgelse om arbejdsmiljø

© Henning Bagger/Scanpix Rebecca Matthews, der tidligere har været direktør for Glasmuseet i Ebeltoft og for Aarhus Kulturhovedstad 2017, kommer nu til at stå i spidsen for kunstmuseet ARoS. (Arkivfoto) ... Read more »

Forældre til afdød ser racisme i omtalt drab på Bornholm

© Pelle Rink/Scanpix Det var ved denne shelterplads i Nordskoven nord for Rønne på Bornholm, at Phillip Mbuji Johansen blev udsat for omfattende vold en nat i juni 2020. Det ... Read more »

V og K: Hvem skal arbejde på regeringens nærhospitaler

© Emil Helms/Scanpix Per Larsen (K) mener, at der mangler en plan for at skaffe flere læger i regeringens sundhedsudspil. I sit udspil “Tættere på II” vil regeringen bruge fire ... Read more »

Årets Bil-kandidater har sikkerheden i top

© Leveret af FDM Hyundai Ioniq 5 Euro NCAP-stjernerne lyser godt op over bejlerne til titlen som Årets Bil i Danmark 2022, der kåres 30. november. Flere af bilerne kan ... Read more »

#KV21: Storbyen skal være tilgængelig

© Leveret af FDM #KV21: Storbyen skal være tilgængelig Paradokserne i de største byers trafik- og byplanlægning er til at få øje på. Politikere og embedsværk arbejder målrettet og højlydt ... Read more »

#KV21: Byer sætter biler bagerst

© Leveret af FDM #KV21: Byer sætter biler bagerst Stadig flere får bil, og vi transporterer os som aldrig før. Fragtbiler kører non­stop med pakker bestilt på nettet, miljørigtige biler ... Read more »

Sundhedsøkonom ser udfordringer i regeringens udspil

© Claus Bech/Scanpix Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præsenterede onsdag morgen sundhedsdelen af regeringsudspillet “Tættere på II”. Her vil man blandt andet afsætte en pulje på fire milliarder kroner til at ... Read more »

Biden øger USA's samarbejde med Asean-landene i Asien

© Susan Walsh/Scanpix Præsident Joe Biden deltager onsdag via video i et topmøde i den sydasiatiske samarbejdsorganisation Asean. Det er første gang siden 2017, at en amerikansk præsident er med ... Read more »

Tre udbydere af forbrugslån får påbud af Finanstilsynet

Tre virksomheder, der yder forbrugslån, har fået påbud af Finanstilsynet. Det skyldes, at deres vurderinger af kunders kreditværdighed ikke har været gode nok. Det oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse. Påbuddene ... Read more »

Sunde kunder og større indtægter løfter Sydbanks overskud

© Henning Bagger/Scanpix Sydbank har i tredje kvartal løftet sit overskud, viser regnskab for perioden. (Arkivfoto) Økonomisk sunde kunder og stigende indtægter er med til at øge overskuddet i Sydbank. ... Read more »

Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

© Claus Bech/Scanpix Sundhedsminister Magnus Heunicke har onsdag løftet lidt af sløret for regeringens planer for sundhedsvæsnet. 13-20 nærhospitaler skal placeres rundt om i landet og varetage kontrolbesøg og de ... Read more »

FAKTA: Her er regeringens 13 initiativer

Regeringen har onsdag præsenteret udspillet “Tættere på II – Sundhed, uddannelse og lokal udvikling”. Udspillet indeholder 13 initiativer, der ifølge regeringen skal lukke hullerne i Danmarkskortet. Nedenfor kan du blive ... Read more »

Regeringen ønsker flere uddannelser i mellemstore byer

Regeringen vil give mulighed for op til 18 nye udbud af erhvervsuddannelser, hhx, htx, stx eller hf. Det skal åbne for uddannelser i alle mellemstore byer. Unge over hele landet ... Read more »

Salget i de danske butikker overgår de foregående år

© Signe Goldmann/Scanpix Detailsalget i de første ni måneder af i år overgår de foregående år. (Arkivfoto) Salget i de danske butikker er indtil videre højere i år end i ... Read more »

Toldere fandt knap otte millioner i fryseposer i havn

Det er sjældent mere på sin plads at tale om kolde kontanter, end det er i en sag om millioner af kroner, som Toldstyrelsen fandt midt i oktober. Styrelsen havde ... Read more »

Delstat nægter at lukke uvaccinerede ind til Australian Open

© Timothy A. Clary/AFP Novak Djokovic er ikke vaccineret mod coronavirus, og det ser ud til, at han af den årsag ikke kommer til at spille Australian Open. (Arkivfoto) Forvirringen ... Read more »

Landdistrikterne håber på høje ambitioner i regeringsudspil

Landdistrikternes Fællesråd er positive over for det, man på nuværende tidspunkt ved, om udspillet “Tættere på II”. – Det er et godt udspil, vi har fra regeringen omkring de nye ... Read more »

Nygift dansk stjernepar svæver på en lyserød sky

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Sus Wilkins og Freja Kirk giftede sig i august efter otte års forhold. Parret har været sammen siden sommeren 2013 og mødte i sin tid hinanden ... Read more »

To sene mål af Ehlers sikrer Winnipeg Jets sejr

Den danske ishockeyspiller Nikolaj Ehlers scorede to gange for Winnipeg Jets i de sidste 80 sekunder af kampen mod Anaheim Ducks og sikrede dermed sit hold en sejr på 4-3. ... Read more »

Enke til tidligere sigtet bag færgebrand får nej til erstatning

© Joakim Roos/AFP Røgskyer stod op fra færgen “Scandinavian Star”, da brandfolk i dagene efter dødsbranden i april 1990 forsøgte at slukke ilden. I alt omkom 159 personer om bord. ... Read more »

OVERBLIK: Det ved vi om udspillet Tættere på II

Klokken 08:30 vil regeringen ved indenrigsminister Kaare Dybvad (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) præsentere udspillet “Tætter på II”. Udspillet handlet om at bringe ... Read more »

Lastbil er løftet op på kajen efter tur i Limfjorden

© Henning Bagger/Scanpix Chaufføren på lastbilen, der skulle med færgen over Limfjorden til Sundsøre, havde glemt at trække håndbremsen. En lastbil, der tidligt tirsdag morgen rullede i Limfjorden fra en ... Read more »

Medie: 11-årig dreng døde efter smitte med coronavirus

En 11-årig dreng døde sidste tirsdag efter at være blevet testet positiv med coronavirus to dage forinden. Det skriver Nordjyske. Ifølge avisen havde han ikke nogen alvorlige underliggende sygdomme, men ... Read more »

Vold mod lærere i skolen sker oftest om eftermiddagen

© Emil Helms/Scanpix Vold og trusler om vold finder typisk sted om eftermiddagen og i situationer, hvor eleven på den ene eller anden måde kan føle sig presset. Det kan ... Read more »

Uvished presser dansk delegation med 100 dage til OL

© Balazs Czagany/Scanpix De danske ishockeykvinder deltager i en OL-kvalifikation fra 11. til 14. november. I 2021 deltog de første gang ved VM, hvor billedet her er fra. I midten ... Read more »

NHL-profil melder sig klar til OL for Danmark

Det danske ishockeylandshold kan, hvis alt går vel, forvente at få en markant forstærkning til det kommende vinter-OL i Beijing i februar. Således er den danske NHL-målmand Frederik Andersen klar ... Read more »

Hat med Napoleons dna kan gå for millioner i London

© Tyrone Siu/Reuters Måneden op til auktionen har Napoleons hat været udstillet i både Hongkong og Paris. Her ses den i Hongkong. En hat, hvori der for nylig blev fundet ... Read more »

Clintons rådgiver beskylder senator for seksuelt overgreb

© Andrew Harnik/Scanpix Huma Abedin (tv) ses i samtaler med USA’s tidligere førstedame Hillary Clinton. Billedet er fra 2016, da Clinton stillede op til præsidentvalget i USA. Hillary Clintons mangeårige ... Read more »

Senatsudvalg anbefaler at tiltale Bolsonaro for coronahåndtering

© Evaristo Sa/AFP Flere brasilianske senatorer ses her stemme om den belastende rapport om præsidentens coronahåndtering tirsdag. Et udvalg i det brasilianske senat, der har undersøgt præsident Jair Bolsonaros håndtering ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic