Amerikaanse tennisster Gauff bestbetaalde atlete dit jaar

amerikaanse tennisster gauff bestbetaalde atlete dit jaar

Amerikaanse tennisster Gauff bestbetaalde atlete dit jaar

De Amerikaanse Coco Gauff is volgens het Amerikaanse sportmediabedrijf Sportico de bestbetaalde atlete van 2023. De 19-jarige tennisster, nummer 3 op de wereldranglijst, verdiende naar schatting 22,7 miljoen dollar (21 miljoen euro). Haar successen op de tennisbaan, waaronder winst op de US Open, leverden haar 6,7 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) op. De overige 16 miljoen dollar (14,8 miljoen euro) kwam van reclamecontracten.

Een andere tennisspeelster, de Poolse nummer 1 van de wereld Iga Swiatek, staat op de tweede plaats met een inkomen van 21,9 miljoen dollar (20,3 miljoen euro). Verrassender is de derde plaats van de Chinees-Amerikaanse freestyleskiester Eileen Gu, die op haar bankrekening 20 miljoen dollar (18,5 miljoen euro) mocht bijschrijven.

Tennissters bezetten de volgende vijf plaatsen, met achtereenvolgens Emma Raducanu, Naomi Osaka, Aryna Sabalenka, Elena Rybakina en Jessica Pegula.

Het recordbedrag dat een sportster in één jaar verdiende, is nog steeds dat van de Japanse Naomi Osaka met zo’n 55,2 miljoen dollar (51 miljoen euro) in 2021.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World