Ambu skifter topchef: Ny direktør møder ind fredag

ambu skifter topchef: ny direktør møder ind fredag
© Liselotte Sabroe/Scanpix Syv nedjusteringer var mere end Juan Jose Gonzalez kunne overleve som topchef i Ambu, mener investeringsøkonom Per Hansen. (Arkivfoto).

Når ledelsen i det danske medicoselskab Ambu møder ind på arbejde fredag, vil der være en ny topchef ved roret.

I en meddelelse til fondsbørsen torsdag oplyser Ambu, at Juan Jose Gonzalez stopper og erstattes allerede fredag af Britt Meelby Jensen.

Selskabet er bedst kendt for at sælge engangsendoskoper. Det bruges til kikkertundersøgelser, der også kaldes endoskopier.

Ambu har over længere tid tabt værdi blandt aktiehandlende. Den markedsværdi, Ambu havde ved nytår, var næsten halveret, da handlen lukkede onsdag.

Markedet reagerer på fyringen ved at øge værdien af Ambu-aktien med 7,5 procent.

Britt Meelby Jensen er hverken fremmed i medicobranchen eller Ambu. Fra 2015 til 2019 var hun topchef i Zealand Pharma. Og siden 2019 har hun siddet i Ambus bestyrelse.

Ifølge bestyrelsen bliver skiftet foretaget, fordi selskabets strategi skal udføres anderledes. I meddelelsen til børsen skriver bestyrelsen:

– Siden Juan Jose Gonzalez blev direktør i 2019, har Ambu gjort store fremskridt og opnået vigtige milepæle i den strategiske transformation mod at blive verdens største engangsendoskop-selskab.

– Men covid-19-pandemien, den nylige makroøkonomiske modvind og et svagere end forventet økonomisk resultat kræver, at vi eksekverer anderledes på vores strategi.

Juan Jose Gonzalez’ hurtige exit er ikke det eneste bemærkelsesværdige ved hans tid ved Ambu.

Da han i sin tid blev ansat, skete det i kølvandet på en fyring af forgængeren Lars Marcher, kort efter han havde præsteret Ambus bedste kvartalsregnskab nogensinde.

I de tre år siden Marcher blev skiftet ud med Gonzalez, har Ambu syv gange måtte nedjustere sine forventninger til de økonomiske resultater. Seneste gang var i starten af maj.

Ifølge Nordnets investeringsøkonom Per Hansen var der grænser for, hvor mange gange en topchef kan overleve at fortælle, at Ambu ikke kan leve op til egne forventninger:

– Det har simpelthen været for mange store og vidtløftige planer og for lidt levering af gode forhold på bundlinje, skriver han i en analyse.

Til erhvervsmediet Marketwire oplyser bestyrelsesformand Jørgen Jensen, at de mange nedjusteringer “har slidt på tilliden” mellem Gonzalez og bestyrelsen.

Han oplyser, at den afgående topchef får 13 millioner kroner med sig.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Indsat med autisme sad isoleret: Fik ikke krænket rettigheder

© Asger Ladefoged/Scanpix En mand med autisme sad i halvandet år isoleret under afsoningen af sin dom for bedrageri og momssvindel. Han har tirsdag fået afvist krav om erstatning. (Arkivfoto). ... Read more »

Cykelunion lemper coronaregler før Tour de France

Tre dage før Tour de France begynder i København har Den Internationale Cykelunion (UCI) opdateret coronareglerne for grand tour-løb, som Touren hører under. Det oplyser UCI på sin hjemmeside. Mest ... Read more »

Swiatek slår vild rekord med åbningssejr i Wimbledon

© Takuya Matsumoto/Scanpix Iga Swiatek er videre til anden runde i Wimbledon efter sejr i to sæt over Jana Fett. Med sejr nummer 36 i træk slog Iga Swiatek tirsdag ... Read more »

Myndigheder fandt 50 døde migranter i lastbil i Texas

© Eric Gay/Scanpix Politi, brandvæsen og ambulancer er til stede ved en lastbil i San Antonio i Texas, hvor 50 personer mandag er fundet døde. Mexicos præsident, Andres Manuel Lopez ... Read more »

Læge er død - blev stukket ned under hjemmebesøg

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Københavns Politi oplyser tirsdag, at en læge er død, efter at han for en uge siden blev stukket ned med kniv under et besøg hos en ... Read more »

Drabssigtet forbliver varetægtsfængslet i plejehjemssag

En kvinde, der er sigtet for et drab og tre drabsforsøg mod beboere på et plejehjem i Randers, skal forblive varetægtsfængslet. Det har Vestre Landsret bestemt efter et seks og ... Read more »

Ny praksis for logning træder i kraft i dag

Der er kommet nye regler for, hvornår teleselskaber skal logge trafikdata fra deres kunder – og de regler træder i kraft med det samme. Fra og med tirsdag er teleselskaberne ... Read more »

Lars Findsen: Dybt krænkende at detaljer om privatliv er delt

© Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix Den 54-årige Lars Findsen blev hjemsendt fra chefstillingen i Forsvarets Efterretningstjeneste i august 2020. Mange måneder senere – i december sidste år – blev han sigtet ... Read more »

Stoppede på uddannelsen: Det skal prins Felix nu

Efter mindre end to måneder på Hærens løjtnantsuddannelse i Slagelse, besluttede prins Felix at stoppe. Nu står det klart, hvad han så skal. I slutningen af september droppede 19-årige Felix ... Read more »

Hella Joof tjener kassen: Sådan fordeles millionerne

Det vrimler med penge på Hella Joofs bankkonto. Det afslører et netop offentliggjort regnskab. Forfatter, instruktør, podcastvært, komiker, skuespiller. Hella Joof kan det hele, og danskerne er vilde med det. ... Read more »

Line Baun i stor sorg: ‘Det er tomt herhjemme nu’

Enhver hundeejer ved, hvad den tidligere tv-vært Line Baun Danielsen går igennem lige nu. Hun er nemlig i stor sorg efter at have mistet sin elskede hund ved navn Gumle, ... Read more »

‘Nybyggerne’-vinder deler skønt billede: Viser babybulen frem

Sunnvá Dahl Høgfeldt har delt et flot billede af sin gravide mave. Tilbage i maj kunne ‘Nybyggerne’-vinderne Sunnvá Dahl Høgfeldt og Martin Høgfeldt Olsen glædestrålende, at de skal være forældre ... Read more »

NemID-bøvl får styrelse til at skubbe deadline for regnskaber

Erhvervsstyrelsen rækker en hjælpende hånd til de virksomheder, der er kommet i klemme på grund af sidste uges problemer med at logge ind på NemID. Selskaber, hvis regnskabsår følger kalenderåret, ... Read more »

Danmark rækker ud efter VM i cykling i 2029

© Jonathan Nackstrand/AFP Britiske Mark Cavendish vandt VM-landevejsløbet i 2011. Dengang blev VM afholdt i Danmark. Måske kan VM komme tilbage til de danske landeveje i 2029. Tour de France ... Read more »

Sverige ser fremskridt før møde med Tyrkiet

© 10070 Jessica Gow/Tt/Scanpix Sveriges udenrigsminister, Ann Linde, ser tegn på fremskridt før møde med Tyrkiets præsident Erdogan tirsdag. Sverige vil dog være forberedt på at fortsætte samtalerne efter Nato-topmødet ... Read more »

Professor efter nyt kontakttal: Slap af og nyd sommeren

© Torben Christensen/Scanpix Roskilde Festivalen løber i disse dage af stablen. Ifølge professor i virologi, Allan Randrup Thomsen, kan man “med god samvittighed slappe af og nyde sommeren”. Kontakttallet er ... Read more »

SAS annullerede bevidst billetter på ledige afgange

Det var ikke en systemfejl, da en række kunder hos SAS i maj fik annulleret deres billetter, selv om der fortsat var ledige sæder at få på de ramte afgange. ... Read more »

Kevin Magnussen frygter ikke travl løbskalender

© Andre Pichette/Scanpix Kevin Magnussen befinder sig på 12.-pladsen i Formel 1 med 15 point efter ni løb. Han ser frem til en travl måned i juli, som byder på ... Read more »

Stoltenberg håber på fremskridt for Sverige og Finland

© Pierre-Philippe Marcou/AFP Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, håber på fremskridt for Sverige og Finland ønske om optagelse i Nato på Nato-topmødet i Madrid. Det sagde han, da han tirsdag blev ... Read more »

Gamereactor byder indenfor til masser af sommerkonkurrence

© Gamereactor Gamereactor byder indenfor til masser af sommerkonkurrence For nogle år siden, primært i forbindelse med en glubsk COVID-19 nedlukning, og en sommer uden de helt store lanceringer, så ... Read more »

Efter kæmpe pres på Frederik og Mary: Nu undskylder Herlufsholms rektor

Søndag kom svaret fra kronprinsparret, som mange danskere har ventet på. Prins Christian skal ikke længere gå på Herlufsholm, og prinsesse Isabella kommer ikke til at starte der efter sommerferien. ... Read more »

Uffe Ellemann bisat i dag: Søren Pind kørte Lise Nørgaard til døren

I dag blev den tidligere Venstre-minister Uffe Ellemann-Jensen bisat. Der var mange kendte ansigter blandt gæsterne, og en af dem var Lise Nørgaard, der havde en særlig chauffør på dagen. ... Read more »

Erdogan vil have resultater ikke ord fra Sverige og Finland

Forud for Nato-topmødet i Madrid fastslår Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, at han vil se handling frem for ord, hvis Sverige og Finland skal have grønt lyst til at blive ... Read more »

Mand mister livet på byggeplads - mast under betonelement

Et stykke beton faldt af uvisse årsager ned på en byggeplads tirsdag formiddag. Det har kostet en mand livet, mens en anden kom lettere til skade. Det skriver TV 2 ... Read more »

Ansvar for coronatestindsatsen samles i ét ministerium

© Mathias Svold/Scanpix Sundhedsministeriet får snart det fulde ansvar for coronatestindsatsen. (Arkivfoto). Ansvaret for den danske testindsats for covid-19 kommer fremover til at ligge alene hos Sundhedsministeriet. Det skriver Sundhedsministeriet ... Read more »

Præst: Udenrigsministertiden blev Ellemann-Jensens finest hour

Uffe Ellemann-Jensen var en “statsmand, der også blev lyttet til i det store udland”. Det siger tidligere biskop Erik Norman Svendsen under bisættelsen af den tidligere Venstre-formand og udenrigsminister tirsdag ... Read more »

Corona sender tidligere Wimbledon-finalister hjem før tid

© Adrian Dennis/AFP Marin Cilic kommer ikke til at deltage i grand slam-turneringen Wimbledon. Det skyldes en positiv coronatest. Grand slam-turneringen Wimbledon bliver uden to af turneringens tidligere finalister. Det ... Read more »

OVERBLIK: Mistænkelige indlæggelser fik plejehjemssag til at rulle

En kvinde er sigtet for et drab og tre drabsforsøg mod beboere på plejehjemmet Tirsdalen i Randers Kommune. Hun har siddet varetægtsfængslet siden midten af marts, men nægter sig skyldig ... Read more »

Drabssigtet kvinde kæmper for løsladelse i plejehjemssag

En kvinde i 50’erne, der er sigtet i en meget omtalt plejehjemssag i Randers, forsøger tirsdag at overbevise tre landsdommere om, at hun skal løslades. Det foregår bag lukkede døre ... Read more »

Ellemann-Jensen skiftede mening om salmevalg til bisættelse

© Ida Marie Odgaard/Scanpix Rustvognen venter på Uffe Ellemann-Jensens kiste ved Holmens Kirke i København. Han bisættes på Ordrup Kirkegård. I TV 2-programmet “Det sidste ord”, som blev vist efter ... Read more »

Michael Hemmingsen er ny cheftræner i Fremad Amager

© Claus Bech/Scanpix OB’s cheftræner Michael Hemmingsen under superligakampen mellem OB og AC Horsens, i Odense mandag den 24. maj 2021. 54-årige Michael Hemmingsen tiltræder i rollen som cheftræner i ... Read more »

Dronningen: Jeg er et menneske ligesom alle andre

© Bo Amstrup/Scanpix Den 14. januar 2022 var det præcis 50 år siden, at dronning Margrethe overtog tronen efter sin far kong Frederik IX’s død. (Arkivfoto). © Tim K. Jensen/Scanpix ... Read more »

Top Gun: Maverick har nu passeret $1 milliard globalt

© Gamereactor Top Gun: Maverick har nu passeret $1 milliard globalt Det stod klart i lyset af solide anmeldelser og gode udtalelser fra passionerede biografgængere, at Top Gun: Maverick ville ... Read more »

Coronaen har krævet sit første Tour-offer før start

© David Stockman/AFP Kasper Asgreen (tv.) får ikke sin belgiske holdkammerat Tim Declercq (th.) med til årets Tour de France. Declercq er testet positiv for coronavirus. (Arkivfoto) Det første tilfælde ... Read more »

Midaldrende mand er død i lejlighedsbrand i Aarhus

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Østjyllands Politi fik natten til tirsdag klokken 02.57 melding om en brand i Grønnegade i Aarhus. En mand er afgået ved døden. (Arkivfoto). En midaldrende mand ... Read more »

Hundredvis blev lokket i fælde af falsk profil på Snapchat

© Denis Charlet/AFP På det sociale medie Snapchat troede en lang række mænd, at de var kommet i kontakt med en ung kvinde, der solgte seksuelle ydelser. I stedet stod ... Read more »

Kongehusets fire kranse pryder Ellemann-Jensens kiste

© Ida Marie Odgaard/Scanpix Bisættelsen af Uffe Ellemann-Jensen i Holmens Kirke tirsdag den 28. juni 2022. Fire kranse fra kongehuset – anført af en krans fra dronning Margrethe – pryder ... Read more »

Corona sender tidligere Wimbledon-finalist hjem før tid

© Adrian Dennis/AFP Marin Cilic kommer ikke til at deltage i grand slam-turneringen Wimbledon. Det skyldes en positiv coronatest. Den kroatiske tennisspiller Marin Cilic er nødt til at trække sig ... Read more »

SAS planlægger fortsat flyvninger i tilfælde af strejke

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix SAS har forberedt en række tiltag, i tilfælde af at der ikke bliver indgået en aftale med piloter. (Arkivfoto). Rejsende kan fortsat flyve med SAS, selv ... Read more »

Eliteforsker: Kongehusets exit kan gøre ondt på Herlufsholm

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Billedpakke af Herlufsholm Skole og Gods, Kronprinsparret, Prins Christian Kongehusets beslutning om, at deres børn ikke skal gå på Herlufsholm, kan vise sig at være et ... Read more »