Allt om Anders Ankan Johansson: Familj, "Anders & Måns" och stand-up

Anders “Ankan” Johansson har medverkat i en mängd filmer och tv-serier, utöver sin karriär som komiker. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om humoristen från Linköping.

Anders ”Ankan” Johanssons ålder – hur gammal är han?

Anders ”Ankan” Johansson föddes den 4 maj 1974 i Linköping, vilket betyder att han fyller 50 år våren 2024.

Varför kallas Anders Johansson för ”Ankan”?

I en intervju med tidningen Kupé har Anders Johansson tidigare berättat att det var kompisen och den före detta radarpartnern Måns Nilsson som brukade kalla honom ”Ankan” för att retas.

– Det var Måns som retades och kallade mig ”Ankan”. Till slut fastnade det. En dag hörde jag mig själv svara ”Ankan” i telefon, och sedan var det kört.

Anders Ankan Johansson längd – hur lång är han?

Det är inte känt hur lång Anders “Ankan” Johansson är. Men av bilder att döma är han aningen längre än regissören Tomas Alfredsson, som enligt sajten IMDb mäter 178 centimeter.

I filmen spelade Ankan tillsammans med Henrik Dorsin, Hedda Stiernstedt och David Sundin.

Anders “Ankan” Johansson (t.v) medverkade i filmen Se upp för Jönssonligan. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Kör Ankan Johanssons stand up?

Anders ”Ankan” Johansson har varit en flitig komiker inom svensk stand-up.

I september 2022 turnerade han dessutom landet runt med den egna humorshowen ”Alla känner Ankan – en humorshow av och med Anders Johansson”.

Vilka program har Anders Ankan Johansson varit med i?

Anders ”Ankan” Johansson har medverkat i flera tv-program. Bland de mest kända finns ”Så funkar det”, julkalendern ”Skägget i brevlådan”, ”Parlamentet”, ”På Spåret”, ”Släng dig i brunnen” och ”Bert”.

De har på senare år satt upp scenföreställningen “Så funkar det – the show” samt skaffat en podd där de släpper ett avsnitt i veckan. Podden heter kort och gott “Fråga Anders & Måns”.

Var Ankan Johansson med i ”Anders och Måns”?

Tillsammans med kompisen Måns Nilsson utgjorde Anders “Ankan” Johansson en del av duon ”Anders & Måns”. 2002 fick de sitt egna tv-program som fick namnet “Anders & Måns”. Tv-programmet sändes under två säsonger.

Är Anders Ankan Johansson separerad?

Tillsammans med sin före detta partner köpte ”Ankan” ett hus på landet. Men strax efter flytten blev han lämnad då hon träffat en annan man, vilket han berättade i sin sommarprat i P1.

När han gästade talkshowen ”Bianca” i Kanal 5 öppnade han upp om skilsmässan, något som tog hårt på honom.

– Det där med att vara ensam är svårt. Jag hatar det. Är man snart 50 och gubbe är det lite svårt. Då börjar man mjölksyra grönsaker, dricka snaps och köpa gamla bilar utan växellåda och sådana saker. Det är lite konstigt tycker ni, men ta hundra separerade män: Hälften av dem har börjat mjölksyra grönsaker, jag lovar det, sa han då.

Anders Ankan Johansson familj – har han barn?

Anders Johansson har två barn, döttrarna Fia och Ika.

Har Anders Ankan Johansson flickvän?

Huruvida Anders Johansson har något flickvän i dagsläget är oklart.

Anders Ankan Johansson och Frida Bergh – var de med i Doobidoo?

Ja, 2023 var Anders “Ankan” Johansson med i Doobidoo där han bildade lag tillsammans med skådespelaren Frida Bergh.

Frida Bergh och Anders “Ankan” Johansson i Doobidoo 2023. Foto: Skärmavbild SVT Play/doobidoo

Har Anders Ankan Johansson Instagram?

Ja, Anders Johansson har Instagram och där heter han @anders_ankan.

LÄS MER:

News Related

OTHER NEWS

NHL-kaoset: Alla utespelare på isen visades ut

Ett stort slagsmål bröt ut i matchen mellan Ottawa och Florida. Det blev rejält stökigt i NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Florida Panthers – med bland annat ett storslagsmål och ... Read more »

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll Vi rekommenderar generellt inte att man förhandsbokar spel eftersom det är att köpa grisen i säcken, men om det är något du ändå ... Read more »

Five Nights at Freddy's är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin

Five Nights at Freddy’s är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin Blumhouse Productions har under många år varit en av branschens mest dominanta krafter inom skräckfilm med flera tungviktare under bältet. ... Read more »

Kontrovers kring nya lönekrav för arbetskraftsinvandrare: Misstänkta fuskkontrakt och utvisningshot

Foto: Shutterstock Från och med november har minimilönen för arbetskraftsinvandrare höjts från 13 000 kronor till 27 360 kronor i månaden. Läs också Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) betonade tidigare ... Read more »

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande”

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande” I gulfstaten Förenade arabemiraten, som står som värd för klimatmötet COP28, används tekniken gasfackling trots att den varit förbjuden i 20 år. BBC skriver ... Read more »

Sergej Lavrov ger löfte till Sverige efter USA:s varningar om Rysslands planer

Foto: Wikipedia Commons Austin varnade för att en rysk seger i Ukraina kan leda till ytterligare aggressiva åtgärder mot andra europeiska länder, inklusive de baltiska staterna och Polen. Läs också ... Read more »

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen Teslas motstånd mot kollektivavtal kan inspirera andra bolag att gå samma väg och på sikt hota den svenska modellen. Det säger IF ... Read more »
Top List in the World