Alec Baldwin mindent tagad, a lelőtt operatőrt hibáztatja a halálos lövésért

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Alec Baldwin mindent tagad, a lelőtt operatőrt hibáztatja a halálos lövésért
© Technológia: Index.hu A színész benyújtott egy jogi dokumentumot, amelyben minden felelősséget elhárít a Rust forgatásán történt halálos baleset miatt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Alec Baldwin a Rust című film forgatásán adott le végzetes lövést egy puskával, amiben eredetileg vaktölténynek kellett volna lennie, ám valaki hibázott, és igazi lőszer került bele. A golyó eltalálta többek között az operatőr Halyna Hutchinst is, aki életét vesztette. Bár a színész mindvégig azt állította, anélkül sült el a fegyver, hogy ő meghúzta volna a ravaszt – ami egy ügyész szerint akár így is lehet –, ám egyelőre még nem tisztázódott, ki tehető felelőssé a történtek miatt.

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

A legfrissebb hírek szerint Alec Baldwin a bíróságnak benyújtott jogi papírokban „valaki mást” hibáztat, és nem érzi, hogy felelősséget kéne vállalnia bármi miatt is. Sőt, a dokumentumban önmagát fényezte, miszerint nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a stáb folytatni tudja a munkát, még annak ellenére is, hogy a nyilvánosság kereszttüzébe került az operatőr halála miatt. Az információk szerint Baldwin szerződésében az szerepel, hogy minden anyagi felelősségtől mentesül, ha pert indítanának ellene – írja a New York Post.

A dokumentumban ugyanakkor azt írják, hogy Baldwin ettől eltekintve is teljesen ártatlannak tekinthető, mivel senki nem láthatta előre a tragédiát. Ahogy az is kiderült, a színész 250 ezer dollárt, azaz jelenlegi árfolyamon körülbelül 87,5 millió forintot kapott a főszerepért. Baldwin ügyvédje, Luke Nika azt is kiemelte, a színész bízott kollégáiban, ezért fel sem merült benne, hogy ne végeznék helyesen a munkájukat.

Global Tech News Daily

A tények világossá teszik, hogy Baldwin nem felelős a történtekért, sem a hibákért

– olvasható a dokumentumban.

Global Tech News Daily

A beadványban azt is kiemelték, hogy Baldwin utasításokat követett, köztük Hutchinsét is, aki a próbajelenetben irányította a színészt, milyen mozdulatokat tegyen, hogy elkapják azt a pillanatot a kamerával, amikor épp felhúzza a fegyvert.

Hutchins pontosan elmagyarázta, hogyan kéne Baldwinnak tartania a fegyvert. Arra utasította, hogy helyezze kicsit feljebb, mintha pont felé irányítaná

 – áll a dokumentumban, ugyanakkor azt is megemlítették, hogy Hutchins és Baldwin is ezt hitték ekkor, hogy vaktöltény van a fegyverben.

Mint írták, Baldwin megkérdezte Hutchinst a forgatáson, szeretné-e látni, hogyan néz ki ez a jelenet a forgatókönyv szerint, az operatőr igennel felelt, majd a színész félig felhúzta a kakast, majd amikor elengedte, a fegyver elsült.

Amint később kiderült, egy éles golyó robbant ki a fegyverből, ami eltalálta Hutchinst, majd keresztülhaladva a testén Joel Souza vállába érkezett. Hutchins és Souza is a földre esett. Senki nem értette, mi történt

– áll az iratban, amiben az is olvasható, hogy a színész csak a későbbiekben rakta össze a képet, amikor egy seriff kihallgatta. Megpillantotta ugyanis a Souza vállából eltávolított golyóról készült képet, amit felismert, így rájött, hogy éles lőszer okozta a tragédiát.

A dokumentumból kiderül az is, hogy Baldwin nem vállal felelősséget azért sem, hogy nem nézte meg, a fegyverben vaktöltény van-e vagy sem. Állítása szerint Hannah Gutierrez-Reed, akinek ez volt a feladata a forgatáson, megparancsolta neki, hogy ne tegye, mivel az ő dolga ellenőrizni a fegyvert. A beadványban azt is kifejtik, egy színész nem tudja megállapítani, hogy az adott puska biztonságos-e vagy sem, mivel ez a forgatáson résztvevő stábtagok felelőssége.

A beadványban egy sor szerencsétlenséget is felsoroltak, amelyek valószínűleg felelősek a halálos balesetért, ám a színész ügyvédje szerint ezek egyike sem Baldwin felelőssége.

Nem ő töltötte meg a fegyvert, ahogy nem is ő ellenőrizte a lőszereket, amiket nem ő vett, sem készített. Ahogy azt sem állította, hogy vaktöltény van benne, mivel nem ő volt felelős a fegyverbiztonságért a forgatáson. Nem ő alkalmazta azokat, akik a golyókat biztosították vagy ellenőrizték a fegyvert, ahogy a filmes kellékhez sem volt semmi köze

 – fogalmazták meg a dokumentumban, amelynek a végén leszögezték:

Jelenleg két dolog biztos: hogy valaki felelős azért, mert éles lőszer került a fegyverbe, ami ehhez a tragédiához vezetett, ahogy az is, hogy ez a valaki nem Baldwin, mivel ő egy színész.

(Borítókép: Alec Baldwin. Fotó: Jeff Neira / ABC / Getty Images Hungary)

News Related

OTHER NEWS

Szárnyal a Mercedes-Benz csúcskategóriás és elektromos szegmense, de kevesebb járművet adtak el az első negyedévben

© Technológia: Index.hu A geopolitikai bizonytalanságok és a félvezetőhiány ellenére a globális kereslet továbbra is erős. A márka elektrifikációja dinamikusan halad. A Mercedes-Benz Cars 2022 első negyedévében 501 600 járművet ... Read more »

Tádzsikisztán mutatja az utat, van még hova fejlődnünk a nemzet vezetőjének tiszteletében

© Technológia: 444.hu Április 15-én Hudzsánd városába ment munkalátogatásra a Béke és a Nemzeti Egység megalapítója, a tádzsik nemzet vezetője, a Tádzsik Köztársaság elnöke, Emomali Rahmon. Ott készült ez a ... Read more »

Még sosem volt ilyen kicsi a jég az Antarktisznál

© Technológia: Index.hu Minden eddiginél kisebbre zsugorodott az Antarktiszt körülvevő tengeri jég idén februárban. A kínai tudósok által közzétett mérések szerint 2022. február 25-én dőlt meg az eddigi csúcs, amely ... Read more »

Háromnapos fesztivál indul a fővárosi állatkertben

© Technológia: Index.hu A Föld napja alkalmából péntektől vasárnapig változatos programokkal – állatbemutatókkal, látványetetésekkel, tematikus sétával – várják a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a Föld Fesztivál utolsó ... Read more »

A nyílt utcán rabolták ki Charles Leclerc-t!

© Ferrari Charles Leclerc, Ferrari Az olasz Gazetta beszámolója szerint a versenyzője egy klubból hazafelé tartva éppen edzőjével, Andrea Ferrarival és néhány barátjával sétált a viareggiói sportövezetben, amikor az incidens történt. ... Read more »

Meghalt Hermann Nitsch, a botrányairól híres osztrák akcióművész

© Technológia: Index.hu Elhunyt Hermann Nitsch, a bécsi akcionizmus radikális áramlatának egyik vezéralakja, aki többek között lemészárolt állatok testrészeit és vérét is felhasználó művészeti akcióival vált világhírűvé. Családjának keddi közleménye ... Read more »

Kiderült mennyit fizet Mészáros Lőrinc az embereinek

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) tette közzé javadalmazási jelentését az egyik leggazdagabb magyar, Jászai Gellért 4iG-je, valamint a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global is – írja a Forbes. Azt, hogy ... Read more »

Nem lehet ingyen belépni Velencébe, ha egy napra megyünk

© Technológia: Index.hu A velencei egynapos utazóknak legfeljebb tíz eurót kell fizetniük a városba való belépésért. A velencei hatóságok azt tervezik, hogy akár tíz eurót (3726 forintot) is felszámítanak a ... Read more »

Megvalósult a Star Trek hologram orvosa, a NASA földi sebészt holoportált a Nemzetközi Űrállomásra

A Microsoft és AEXA Aerospace közös holoportálási technológiájával valódi orvosokat vetített az amerikai űrügynökség, a NASA a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére – adta közre kedden a Science Alert. A Star Trek ... Read more »

Eltemették Antall József özvegyét

© Technológia: Index.hu Antall Józsefné Fülepp Klárát a férje mellé temették a Fiumei úti sírkertben, Budapesten. Antall József néhai miniszterelnök feleségét római katolikus szertartás szerint helyezték örök nyugalomra kedden. Az ... Read more »

Kigyulladt egy belvárosi épület tetőszerkezete Debrecenben

A Kandia utcai tűzhöz hat gépkocsival vonultak a ki a tűzoltók, senki nem sérült meg. Kigyulladt egy belvárosi kétszintes épület tetőszerkezete kedd délután Debrecenben, a tüzet eloltották, senki nem sérült ... Read more »

Rádudált a Corsásra, mire a sofőrje dinnyehordó pozitúrában pattant ki bosszút állni

© Motor1.com Magyarország dinnye Azok a fránya komplexusok. Már-már mindennapos esetről van szó, most éppen egy meglehetősen rosszul megtervezett sávváltásból alakult ki a szokásos konfliktus. Az index természetesen a Corsában ... Read more »

Ronaldo kihagyja a Liverpool elleni rangadót

A Manchester United hivatalos oldalán jelentette be, hogy Cristiano Ronaldo újszülött fiának tragikus halála után a játékos nem szerepel majd a csapat Liverpool elleni keretében. „A család fontosabb minden másnál, ... Read more »

Harry Potter vezérletével végigverték Európát

© Technológia: Index.hu Futballban az UEFA Youth League a Bajnokok Ligája ifjúsági megfelelője. Nos, a második legnépszerűbb labdajátékban, a kosárlabdában is van valami hasonló, az EYBL, amely a European Youth ... Read more »

Lezárult a nyomozás, Kálloy Molnár Péter felelős a balesetért

© Technológia: Index.hu A színész tavalyi balesetével kapcsolatban indított nyomozás a végéhez érkezett, így kiderült, ki tehető felelőssé a történtek miatt. Kálloy Molnár Péter még 2021 végén balesetezett, miután áthajtott ... Read more »

20 éve ugyanúgy néz ki a szexi világsztár: döbbenetes fotók következnek

Hogy csinálják? Plasztikai sebészet, kozmetikai kezelések vagy Isten adta genetika? Ha rájövünk a titokra, mi is letagadhatunk 10-20 évet. © Gennadi Avramenko, Rich Polk/Getty Images Manapság a kor csak egy ... Read more »

Valter Attila a győzelemért sprintelt az Alpokban

© Technológia: Index.hu Miután Valter Attila a főmezőnnyel érkezett célba hétfőn, kedden, a Tour of the Alps második szakaszán a győzelemért sprintelt, végül harmadik lett.  Egyelőre bizakodó formát mutat a ... Read more »

Eltérhet a könnyűszerkezetes házak biztosítása a hagyományosakétól

© Technológia: Index.hu Az egyre népszerűbb kész házak biztosítása nem minden biztosítótársaságnál esik azonos elbírálás alá a hagyományos épületekével – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége. A szervezet ... Read more »

Budapesten ad megakoncertet Enrique Iglesias

© Technológia: Index.hu Magyarország legnagyobb befogadóképességű zárt létesítménye – az idei férfi kézilabda Európa-bajnokságra átadott budapesti csarnok – a latin világsztárral ünnepli első szuper koncertjét. Április 20-án kezdődik a jegyértékesítés ... Read more »

Leclerc korábban „nem tudta uralni az idegeit” Verstappen ellen

© Mark Sutton / Motorsport Images Charles Leclerc, Ferrari Dr. Riccardo Ceccarelli, a Formula Medicine vezetője, aki kifejlesztett egy olyan mentális tréningprogramot, amely felkészíti a fiatalokat a profi sportéletre, akkor ... Read more »

Iskolatévé: A középszintű történelemérettségi logikája

© Technológia: Index.hu A magyar nyelv és irodalom, illetve matematika után ezúttal a középszintű történelemérettségit igyekszünk megkönnyíteni a vizsgázóknak. Folytatódik az Index Iskolatévé-sorozata, amelynek első részében Szecsődi Tamás Leó, a Szent ... Read more »

Karácsony Gergely elárulta, hogy alakítják át a Vérmezőt

A fővárosi közgyűlés döntésének értelmében a Budavári Önkormányzattal közösen újítja meg két lépésben a főváros a Vérmezőt – közölte Facebookon a főpolgármester. Karácsony Gergely azt írta: idén lecserélik a hulladékgyűjtőket, felújítanak ... Read more »

Bye, bye nejlonzacskó! Mától környezetbarát tasakok veszik át a műanyagok helyét az Auchanban

A francia alapítású, Magyarországon 24 áruházat üzemeltető Auchan volt az első kiskereskedelmi üzletlánc, amely bejelentette, hogy kivezeti a leginkább zöldségek, gyümölcsök és pékáruk csomagolására szánt, egyszer használatos műanyag zacskókat a ... Read more »

Minden eddiginél kisebbre zsugorodott az Antarktisz körüli tengeri jég

A térség tengeri jegének kiterjedését a 1970-es évek vége óta figyelik. Kínai tudósok most az Advances in Atmospheric Sciences folyóiratban publikálták, hogy február 25-én dőlt meg az eddigi rekord, és ... Read more »

Johnny Depp felszólal a bíróságon, a fekáliás incidensről is szót ejthet

© Technológia: Index.hu A színész is szót kap, hogy elmondhassa az álláspontját a volt nejével szemben indított rágalmazási per tárgyalásán. Egy igen kínos esetről is beszámolhat. Mint megírtuk, Johnny Depp ... Read more »

A mai naptól nyugdíjaskedvezménnyel várja a Tesco vevőit

© Technológia: Index.hu Április 19-től minden kedden a nyugdíjas vásárlók 5 százalék kedvezményt kapnak a Tescóban vásárlásuk végösszegéből, amennyiben használják Tesco Clubcard kártyájukat. Minden héten kedvezménnyel várja a nyugdíjasokat a ... Read more »

Binotto: szabadon versenyezhetnek a pilótáink és ezt nagyon élvezem

© Ferrari Laurent Mekies, Racing Director, Ferrari, Mattia Binotto, Team Principal, Ferrari Kifejezetten dominánsan kezdte az F1 új idényét , a Ferrari monacói pilótáj az első három futamból kettőt is ... Read more »

Még 15 év börtönt kaphat Aung Szan Szú Kjí

Újabb börtönbüntetést szabhatnak ki Aung Szan Szú Kjí volt mianmari vezetőre, akit a junta már 6 év börtönre ítélt, a jövő héten pedig további 15 évnyi büntetés vár rá – ... Read more »

Kezdőknek: 7 lépés, hogy futóvá válj

Ha te is most szeretnél belevágni a futásba, akkor összeszedtük, mik azok a lépések, amiket mindenképpen érdemes betartanod, hogy hosszútávú kapcsolatod alakulhasson ki ezzel a csodás sporttal! © Getty Images ... Read more »

Robbantás egy kabuli iskolánál

© Ebrahim Noroozi/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved. Afgán katona Legalább hatan meghaltak és tizenegyen megsérültek, amikor két bomba robbant Afganisztánban, egy kabuli fiúiskolánál. A helyi rendőrség közlése ... Read more »

Több svéd városban is összecsaptak a szélsőjobboldaliak és ellentüntetőik

© Stefan Jerrevång/AP Kiégett autó Malmöben Kiégett autók és betört ablakok maradtak a dél-svédországi Malmöben a hétvégi összecsapások után. A zavargásokat az váltotta ki, hogy a szélsőjobboldali dán-svéd politikus, Rasmus ... Read more »

Magyarország kétharmada biztonságban van

© Technológia: Index.hu A Magyarország területén bekövetkező veszélyes időjárási jelenségekre tekintettel az ország nagyjából egyharmadára adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat, ezen túlmenően tizennégy megyében van zivatar miatt érvényben figyelmeztetés. ... Read more »

A Teads nem vár 2023-ig a sütimentes világra (x)

© media1.hu A cookieless megoldások használata az online hirdetési piacon kulcsfontosságú azon fogyasztók esetében, akik nem érhetők el „hagyományos” cookie-kkal. A Teads úttörő szerepet játszik egy olyan cookieless környezet megteremtésében, ... Read more »

Álláskereső oldalon keres kémeket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat

© Technológia: Index.hu Meglehetősen szokatlan módon, nyilvános álláshirdetésben keres két beosztásra is munkatársakat a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ). Műveleti felderítői pozícióra, illetve rendszertámogató munkatársra keresnek embereket. A műveleti felderítőknek a főbb feladata a „Nemzetbiztonsági ... Read more »

Lángolnak az autók az ország több pontján is

© Technológia: Index.hu Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint országszerte több településen is autók égnek. A tájékoztatás szerint Kigyulladt két személygépkocsi és egy kisteherautó Gyömrő külterületén, a Péteri úton. Az esethez a ... Read more »

A brit miniszterelnöki hivatal és külügyminisztérium eszközeit is támadták Pegasus kémszoftverrel

© Technológia: 444.hu A digitális jogokat felügyelő Citizen Lab csoport kedden közölte, már többször is figyelmeztette a brit hatóságokat arra, hogy a kormány hálózatához csatlakozó több elektronikus eszközön felfedezték a ... Read more »

Taylor Swiftről neveztek el egy nemrég felfedezett ezerlábút

Taylor Swift amerikai énekesnőről neveztek el egy új ezerlábú fajt, amit a virginiai műszaki egyetem (Virginia Tech) kutatói fedeztek fel az Appalache-hegységben. A körülbelül 22 centiméter hosszú, gerinctelen állat a ... Read more »

Égig érő fejteret és hibrid V6-ost kínál a Ferrari 296 GTS

© Motor1.com Magyarország Ferrari 296 GTS és Ferrari 296 GTS Assetto Fiorano A behúzható keménytetőnek 14 másodpercre van szüksége a nyitáshoz-csukáshoz. 2021 júniusában kaptuk meg az első Ferrari névre keresztelt ... Read more »

Hosszú évekre rács mögé kerül Mac Miller drogdílere

© Technológia: Index.hu Közel 11 év börtönbüntetésre ítéltek egy dílert, aki az egyik azon kábítószerterjesztők közül, akiket azzal vádolnak, hogy felelősek Mac Miller haláláért. Mint arról beszámoltunk, az amerikai rapper, ... Read more »

Szlávik János: Új vakcinák készülnek, hamarosan fellélegezhetünk

© Technológia: Index.hu Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa arról beszélt, hogy milyen nyárra lehet számítani járványügyi szempontból. Azt is elmondta a TV2 reggeli műsorában, hogy mikor támadhat legközelebb ... Read more »