Äldre fartyg på Östersjön ökar risken för oljeolycka

äldre fartyg på östersjön ökar risken för oljeolycka

Äldre fartyg på Östersjön ökar risken för oljeolycka

Oljetransporterna på Östersjön har inte minskat trots att EU har slutat köpa rysk olja, utan i stället trafikeras havet av fartyg från andra länder. Nu varnar finska Gränsbevakningen för att fartygen kan vara äldre och i sämre skick – vilket ökat risken för allvarliga oljeolyckor, skriver HBL.

Den senaste ”nära ögat”-händelsen var i september 2022. Då började det brinna på ett fartyg med mer än 100 000 kubik råolja – motsvarande 1 750 lastbilar olja.

– Transportsträckorna för fartygen har blivit längre och fler fartyg är i rörelse för att transportera olja, vilket i sig kan vara en riskfaktor, säger kommendör Mikko Simola, chef för sjösäkerhet vid Gränsbevakningsväsendet.

Relaterade länkar:

News Related

OTHER NEWS

Bianca Salmings underbara glädjebesked efter stora sorgen – får nu den största äran: ”Jag fick en chock”

Bianca Salming har en tuff tid bakom sig. Nu kommer det stora glädjebeskedet för 24-åringen. Hon får den stora äran som en av årets sommarpratare i P1. Senaste året har ... Read more »

Kristian Luuk bryter tystnaden om kärleken – 7 år efter Carina Berg: ”Ledde till något nytt”

Kristian Luuk, Carina Berg Kristian Luuk och Carina Berg var ett par under åtta år. I en intervju berättar Kristian om den jobbiga tiden efter skilsmässan men hur den ledde ... Read more »

STORT GRATTIS: Kattis Ahlström fyller 57 år – därför fick hon inte ta över efter Skavlan för SVT

Hela Sveriges folkkära journalist och programledare fyller år på fredagen! Enligt en krönikör på Aftonbladet skulle Kattis Ahlström tagit över efter Skavlan, men så blev det inte. Kattis Ahlström har ... Read more »

Ufo-visselblåsare: Intakta föremål har beslagtagits

Ufo-visselblåsare: Intakta föremål har beslagtagits En tidigare underrättelseofficer – som arbetat med ufo-iakttagelser för USA:s försvarsdepartement – har lämnat vidare hemligstämplade uppgifter om utomjordiska fynd till kongressen, skriver flera medier. ... Read more »

Utländska medborgare gripna vid skyddsobjekt

Tre personer har gripits vid ett skyddsobjekt. Skylten på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild. Tre utländska medborgare har gripits vid ett militärt skyddsobjekt i Strängnäs. Personerna – ... Read more »

AIK vill låna tio miljoner av "Den Svarta Massan" för att rädda säsongen

AIK vill låna tio miljoner av “Den Svarta Massan” för att rädda säsongen För att rädda det allsvenska kontraktet ska AIK värva sig ur krisen. Klubbens drag är då att ... Read more »

Utländska medborgare greps på militärt område

Utländska medborgare greps på militärt område Tre personer har gripits misstänkta för tillträde innanför skyddsobjekt i Strängnäs, skriver polisen på sin hemsida. Polisen larmades efter att Försvarsmakten upptäckt ett fordon ... Read more »

De är svensk hockeys största profiler: Plats 225 till 201

Mats Ulander och Wayne Gretzky 1982. Uppemot 15 000 spelare har spelat i den högsta serien sedan 1922. För Hockesysverige Plus läsare rankar Ronnie Rönnkvist de 500 spelare som gjort ... Read more »

Nu drar den gula dimman in över Sverige: ”Röklukt"

Den täta dimman från skogsbränderna i Kanada har lagt sig över USA:s östkust och är nu på väg mot Skandinavien. På onsdagen nådde luftföroreningarna i New York farliga nivåer och ... Read more »

Elva döda och 30 skadade i moskédåd i Afghanistan

Minst elva personer har dödats och över 30 skadats i en moskéexplosion i norra Afghanistan, rapporterar Reuters. Det skedde i staden Faizabad under en begravning för talibanernas guvernör i den ... Read more »

27 år efter sin död – Tupac får en stjärna i Hollywood

27 år efter sin död – Tupac får en stjärna i Hollywood Bara dagar innan den amerikanska rapparen Tupac Shakurs födelsedag hedras han postumt med en stjärna på Hollywoods Walk ... Read more »

Doldisen överglänste stjärnorna: "Härlig start"

Doldisen överglänste stjärnorna: “Härlig start” Annika Sörenstam och Madelene Sagström fick slita under första varvet i Scandinavian Mixed. Då gick det desto bättre för Sagströms gamla gymnasiekompis Elin Arvidsson. – ... Read more »

Efter spekulationerna om Alice Stenlöf – nu svarar Rosanna Charles på romansryktena: ”Har hennes kläder”

Rosanna och Alice Alice Stenlöf dejtar en tjej som hon håller hemlig. Nu svarar Rosanna Charles på om det är hon – efter frågor från följarna. Ladda ner Hänts nya ... Read more »

Amerikansk juveljätte sänker prognosen

Färre förlovningar efter pandemirestriktionerna i kombination med inflationen slår mot juvelförsäljningen, enligt branschjätten Signet Jewelers i USA. Arkivbild Den amerikanska juvelerarkoncernen Signet Jewelers sänker prognosen. Signet hänvisar till minskad efterfrågan ... Read more »

Källor: Ukrainas motoffensiv har börjat

En förstörd byggnad i Zaporizjzja i Ukraina, i närheten av det område där offensiven ska pågå. Arkivbild. Ukrainas motoffensiv mot ockuperad mark har inletts, uppger ukrainska militärkällor för den amerikanska ... Read more »

Rödgröna lovade satsning på skolan – var nedskärning

Rödgröna lovade satsning på skolan – var nedskärning Stockholms rödgröna styre utlovade en jättesatsning på skolan. Men enligt Jonas Vlachos, professor i nationalekonomi, har det i praktiken handlat om nedskärningar, ... Read more »

Kontroversiell tv-predikant död

Pat Robertson vid en inspelning av ‘The 700 Club’ 2014. Arkivbild. Den amerikanske tv-predikanten Pat Robertson har avlidit 93 år gammal. I mer än 50 år nådde han dagligen miljoner ... Read more »

Här satsar Volvo på självkörande fordon – ska användas för transporter

AB Volvos dotterbolag Volvo Autonomous Solutions (VAS) satsar på autonoma transporter i Texas, USA. Arkivbild Volvo Autonomous Solutions (VAS) – en del av Volvokoncernen – etablerar ett kontor i Fort ... Read more »

Över 40 döda i jordskred i Haiti

En översvämmad gata i Port-au-Prince. Bild från i söndags. Minst 42 personer har omkommit och 11 saknas efter jordskred orsakade av skyfall i Haiti. Enligt FN har omkring 13 400 personer ... Read more »

Dyr urinsanering för hyresgäst

En kvinna dömdes till att betala renoveringen av en lägenhet efter det att hon vägrat betala saneringen av katturin. Arkivbild. Falu tingsrätt dömer en kvinna att betala sammanlagt 111 000 kronor ... Read more »

Bred men måttlig nedgång på New York-börsen

Apple backade på Wall Street efter att it-jätten presenterat nya produkter. Arkivbild. Ny statistik visade på måndagen att amerikanska bolag i bygg- och bostadsbranschen går bra. Deras omsättning ökade i ... Read more »

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt”

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt” Ikväll var Hugo Larsson en av målskyttarna när Malmö FF besegrade Degerfors med 5–0. På fredag tar han studenten och därefter ... Read more »

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen En kampsportsprofil har dömts till ett flerårigt fängelsestraff efter att polisen hittat bland annat ett skarpladdat vapen i mannens företagslokal. Det rapporterar Göteborgs-posten. Polisen ... Read more »

Zlatans stora hemlighet för sin egen familj – erkänner nu allt: ”Det var väldigt känslosamt”

En makalös fotbollskarriären har kommit till ända. Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic det stora hemlighetsmakeriet. – Jag berättade inte ens för min familj, säger ”Ibra” på presskonferensen. På söndagskvällen hände det ... Read more »

Datorstrul gav oppositionen fel ledare

Den tidigare försvarsministern Hans Peter Doskozil blev inte ny partiledare i SPÖ trots allt. Arkivbild. Hans Peter Doskozil kunde i lördags fira att han hade valts till ny ledare för ... Read more »

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier På måndagen togs det första spadtaget i vad som är det största spårvägsprojektet i Göteborg på decennier, rapporterar SVT. Den nya sträckan som byggs ... Read more »

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era”

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era” Påminner närmast om skidglasögon men med en prislapp på närmare 40 000 kronor. Vision Pro är Apples första nya produkt ... Read more »

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på”

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på” Volodymyr Zelenskyj hyllar sina soldater efter de obekräftade uppgifterna om att Ukraina tagit tillbaka områden kring den krigshärjade staden Bachmut i öst. – ... Read more »

Malmö: Polisen rapporterar om farligt föremål

Google maps, Malmö “Misstänkt farligt föremål på Drottningtorget.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: Polis är på plats och har spärrat en del av Drottningtorget där ... Read more »

Spionen Robert Hanssen hittad död i sin cell

FBI-agenter utanför Robert Hanssens hem i Vienna i den amerikanska delstaten Virginia efter att han gripits 2001. Arkivbild. Den före detta FBI-agenten och dömde spionen Robert Hanssen har hittats död ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự