A volt barátomat birtokolja az új barátnője

Asia's Tech News Daily

Márti jóban maradt volna Mátéval, de az új lány közbelépett. Meddig van jogunk beleszólni a társunk életébe, és honnan válik a szerelmi kapcsolat birtoklássá?

A volt barátomat birtokolja az új barátnője
© Goodfreephotos.com

Máté és én három évvel ezelőtt szakítottunk, a barátság azonban megmaradt köztünk. Színházba jártunk, kiállításokra, kocsmázni, sétálni, persze szigorúan plátói alapon: soha nem elevenítettük fel – még verbálisan sem – a régi közös ágyjeleneteket. Hozzáteszem, szakításunk egyik fő oka is ez volt, nem ment már jól a szex, nem erőltettük hát tovább, de ettől még továbbra is kedveltük a másikat. Egyáltalán nem kötelező életstratégia végleg elengedni valakit csak azért, mert szerelmi értelemben már kikopott a mindennapjainkból.

Eszti egyik közös barátunk ismerőse volt. A közös barát egyszer elhívta a társaságunkkal kocsmázni a magányos lányt, hogy legalább egyszer ne szomorkodjon otthon péntek este. Eszti másnap bejelölt Facebookon, és lelkesen írogatni kezdett. Kérdezte, megyünk-e valahova következő pénteken este is, mert annyira jól érezte magát, és ha nem zavar minket, szívesen csatlakozna újra. Naivul azt hittem, barátkozni akar velem, de hamar kiderült, az egész műsor Máté megszerzésére irányult: közös barátunk nem ért rá a következő héten, ő pedig mindenképpen el akart jönni. Kizárólag azért mímelt tehát felém szimpátiát, hogy közelebb kerülhessen a barátomhoz.

Mindez azonban egyáltalán nem zavart. Eszti hamar felszedte Mátét, én meg örültem, hogy a volt pasim, aki az egyik legjobb barátommá vált, újra szerelmes. Néhány hét múlva azonban egyértelmű lett, hogy az üdvösnek látszó helyzet korántsem rózsás.

A negyedik közös pénteki kocsmázás alatt Eszti már nem mosolygott rám olyan mézédesen, mint korábban. Sőt, amikor néhány szót váltottam Mátéval, fogta a telefonját, és sértődött képpel átült egy másik asztalhoz mobilozni. Máté a vállát vonogatta, amikor kérdeztük, miért viselkedik így a barátnője. Akkor még lebeszéltem magam a gyanúról, á, biztos nem miattam csinálta, talán csak egyedül akart lenni kicsit. Amikor azonban egy hét múlva felhívtam Mátét, ő közölte: Eszti nem szeretne kimozdulni, szóval lehetséges, hogy a mai kocsmázást kihagyják.

Többé nem jöttek el egyetlen péntek este sem.

Eszti néhány hét múlva csatlakozott ahhoz a csevegőlistához, amit Máté kizárólag a zenekara tagjai számára hozott létre. Feltűnt a focimeccseken is, ahova Máté vasárnaponként eljárt, de nem állt be játszani, csak a pálya széléről figyelte labdát kergető szerelmét. Máté nemsokára a fociról is köddé vált. Amikor kérdezték, miért nem jár többé, kibúvókat keresett, holott mindenki sejtette, miről van szó.

A zenekari próbák megritkultak. A tagok már annak sem örültek, hogy Eszti időnként megjelent a teremben, mint Yoko Ono, és a cigiszünetekben végig Mátén lógott, nem hagyta, hogy a többiekkel beszélgessen. Aztán Máté egyre ritkábban járt zenélni. Néhány hónap múlva kilépett a bandából. Nem érek rá, mondta zavartan. Sok a meló.

Körülbelül fél év múlva ismét keresni kezdett engem.

Persze a legnagyobb titokban. Eszti akkor már a munkáján kívül lekapcsolta mindenről és mindenkiről, ellenőrizte a telefonját, és félig-meddig erőszakkal rávette az összeköltözésre. Hogy tűrheted ezt el, kérdeztem ingerülten. Zavartan bámult az ölébe. Szakítani fogok vele, mondta. De kedves is tud lenni. Azt hiszem, valami nem stimmel nála: olyan bizonytalan és boldogtalan, szeretnék segíteni rajta, mielőtt magára hagynám. De hát tönkretesz téged! Vállat vont. Inkább saját magát.

Hallgattunk. Nem értettem az egészet. Nem tartasz attól, hogy rájön a találkozónkra? Nevethetnékem támadt, ahogy kimondtam. Mintha tilosban járnánk, mi, akik mindig becsületesen vállaltuk, kik vagyunk egymás számára. Én legalábbis. Máté már egy ideje nem. Most is csak szokása szerint a vállát vonogatta. Törlöm a híváslistámat, az üzeneteimet. Követni csak nem fog!

Tévedett. Néhány hét múlva egy esős délutánon, munkaidő végeztével a kedvenc kávézónkban ücsörögtünk – Máté otthon túlórát hazudott, mintha csak a szeretőjével töltené az időt -, amikor Eszti jelent meg az ajtóban. Megdöbbentem, milyen nyúzott és mennyire lefogyott: bőrig ázott, csöpögött a víz a hajából, szikrát szórt a szeme. Mintha egy horror díszletei közül lépett volna elő. Nem csinált műsort, csak ránézett Mátéra, aki fülig vörösödött, behúzta fülét-farkát és iszkolt haza a rabszolgatartójával.

Most akkor ki tesz tönkre kit?

Két hónapja semmit sem hallottam felőlük. Illetve látni láttam: a Facebookon posztoltak néhány összebújós szelfit, amit a Normafánál lőttek (Máté oldala dobta fel, Eszti már régesrég törölt az ismerősei közül). Mellettük egy fiatal magyar vizsla ugrándozott. Nem is tudtam, hogy közös kutyát vállaltak, gondoltam, és éreztem, hogy valami nagyon elszorítja a szívemet.

Így próbálja meg eltitkolni a pasid, hogy féltékeny, a csillagjegye szerint:

A volt barátomat birtokolja az új barátnője
A volt barátomat birtokolja az új barátnője
A volt barátomat birtokolja az új barátnője
A volt barátomat birtokolja az új barátnője
A volt barátomat birtokolja az új barátnője
A volt barátomat birtokolja az új barátnője
A volt barátomat birtokolja az új barátnője
A volt barátomat birtokolja az új barátnője
A volt barátomat birtokolja az új barátnője
A volt barátomat birtokolja az új barátnője
A volt barátomat birtokolja az új barátnője
A volt barátomat birtokolja az új barátnője

Kos

Amikor egy Kos pasi féltékeny lesz, a személyisége teljesen megváltozik. Persze egyébként is jellemzőek rá a nagy érzések és a változékony természet, de ilyenkor konkrétan alig ismersz rá. Mivel ritkán lesz féltékeny, nehezére esik irányítása alatt tartani ezt az érzést. Emiatt van az, hogy ha például külön programot terveztek a hétvégére, ő valamilyen kifogással mégis átmegy hozzád. Ilyenkor arról szeretne megbizonyosodni, hogy alaptalan volt a félelme.

Bika

Amikor egy Bika férfi lesz féltékeny, sokkal érzelmesebbé válik, mint ahogyan azt megszokhattad. Egyébként is jellemző rá, hogy gyakran küld ‘jó reggelt’ üzenetet, de ha féltékeny lesz, már át is lép a ragaszkodásával egy határt. Ilyenkor nem csak reggel, hanem konkrétan egész nap üzenetekkel bombáz és tudni szeretné, éppen mit csinálsz, merre és kivel. Ha pedig együtt mentek valamerre, biztosan tudtára adja másoknak, hogy ti együtt vagytok – például testbeszéddel.

Ikrek

Az Ikrek pasi ügyesen kezeli a kapcsolatban lévő problémákat, de ha féltékeny lesz, már nem tud ilyen jól lavírozni. Ilyenkor hajlamos arra, hogy  tükrözze a viselkedésedet: például te sokat csetelsz este a telefonodon, ezért ő is rögtön üzengetni kezd másoknak, hogy észrevedd, mennyire zavaró ez. Ráadásul sokkal kevésbé lesz beszédes, mint általában, ezért rögtön érezni fogod, hogy valami nem stimmel nála.

Rák

Egy Rák pasi alapjáraton nagyon érzelmes, de ha még féltékeny is mellé, készülj arra, hogy rengeteg ellentétes érzelem fog dúlni benne! Ilyenkor nehéz lesz megérteni, mit szeretne. Egyik pillanatban még azt mondja, hogy nyugodtan mozdulj ki a csajokkal, majd a következőben meggondolja magát és közös programot akar. Passzív-agresszív módon adja tudtodra, hogy féltékeny: érezteti veled, hogy valami zavarja, de sokáig nem mondja el. Majd amikor igen, azt valahogy úgy teszi meg, hogy ‘miért nem kérdezed meg az úúúj barátodat, akivel találkozol holnap?’.

Oroszlán

Az Oroszlán férfi szentül meg van róla győződve, hogy ha féltékeny, akkor annak biztosan oka is van, mert egyébként nagyon magabiztos az érzéseit illetően. A mindig optimista srácból hirtelen barátságtalan, goromba férfi lesz, de még ezek után is tagadja, hogy bármiféle baja lenne. Arról nem is beszélve, hogy túldramatizál mindent: ha mesélsz egy sztorit a srácról, aki féltékenységet váltott ki belőle, biztos, hogy nagyon ellenszenvesen nyilatkozik róla, és a szemforgatás sem marad el.

Szűz

Amikor egy Szűz pasi féltékeny lesz, az első reakciója, hogy rögtön megpróbálja eltitkolni. Emiatt kicsit eltávolodik tőled és csendesebbé válik, mert szeretné egyedül feldolgozni az érzéseit. Ő biztosan nem fog drámai helyzeteket teremteni és kérdőre vonni, inkább kifogásokat talál arra, hogy egyedül lehessen.

Mérleg

Amikor egy Mérleg férfi féltékeny lesz, inkább taktikát vált: azt gondolja, ha elkezdi felmagasztalni saját magát előtted, rájössz, hogy nála jobb pasit sosem találhatnál, és megnyugszik. Ezt követően sokkal érzelmesebb lesz veled, mint általában: ölelget és kedves szavakkal próbál visszaédesgetni, ha pedig ez sem válna be, inkább flörtölni kezd másokkal, akár a szemed láttára. Mindezt azért, hogy megmutassa, ő is féltékennyé tud tenni téged.

Skorpió

A Skorpió férfi nem tudja elrejteni jól a féltékenységét; rögtön mérges lesz, amit nem is próbál titkolni előtted. Rögtön paranoiás lesz, és még az sem áll távol tőle, hogy ráírjon a másik srácra, csak hogy kiderítse, van-e alapja az érzéseinek. Hiába mondod el neki, hogy nincs oka féltékenykedni, ő csak akkor nyugszik meg, ha saját maga bizonyodhat meg erről.

Nyilas

Amikor egy Nyilas férfi féltékeny lesz, először megpróbálja maga előtt is letagadni a dolgot. Ugyan már, ő nem az a típus, aki ne tudná irányítani az érzéseit! Legalábbis ezt gondolja. Amikor viszont mégis beismeri, hogy ez áll a háttérben, lazán próbálja tudtodra adni: elsüt néhány viccet ezzel kapcsolatban, de valójában totál komolyan gondolja. Ő tipikusan az a személy, aki nem szeret új érzésekkel megbirkózni, és nem is igazán tudja, hogy fogjon neki, ezért még az is könnyen előfordulhat, hogy teljesen elkeseredik a féltékenysége miatt.

Bak

Amikor egy Bak pasi féltékeny lesz, teljesen negatív hozzáállása lesz mindenhez, ami a szerelemmel kapcsolatos. Képes bármibe belekötni, és még a viselkedése is megváltozik olyan szempontból, hogy nem figyel megfelelően a kapcsolatotokra. Arról nem is beszélve, hogy kimondottan gyanús lesz számára minden, amit csinálsz, amikor nincs melletted.

Vízöntő

A Vízöntő pasi egyike azoknak, aki biztos abban, hogy a végletekig titkolni fogja a féltékenységet. Még akkor is, ha te szóba hozod a dolgot, ő profi módon fogja letagadni az érzéseit, és még te is elhiszed, hogy igazat mond. Valójában viszont rengeteg gondolat cikázik a fejében, ami annyira leköti a figyelmét, hogy sokkal csöndesebb lesz, mint általában.

Halak

Amikor egy Hal férfi féltékeny lesz, úgy érzi, hogy meg kell küzdenie a figyelmedért valaki mással. Meggyőződése, hogy ő rontott el valamit, ami miatt elkezdtél érdeklődni egy másik srác iránt, és távolságtartóbbá válik. Ezzel azt szeretné közölni veled nagyon drámaian, hogy ha menni szeretnél a kapcsolatból, ő nem fog megállítani – már ha tényleg ez a szíved vágya. Nem könnyű ezzel megbírkózni, hiszen egy idő után zavaróvá válhat, hogy mindig az áldozat szerepét veszi magára.

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Wunderlich József két hétig nem játszhat a Vígszínházban, belső vizsgálatokat indítottak az ügye miatt

© Technológia: 444.hu A Wunderlich József Facebook bejegyzései nyomán kialakult helyzetre reagálva a Vígszínház színészgyűlést, majd társulati ülést tartott – írja közleményében az intézmény. A találkozókon színész mindkét alkalommal kinyilvánította, ... Read more »

Melyik városban kellene élned? Eláruljuk, hol lennél igazán boldog

Válaszolj tíz kérdésre, és eláruljuk, hol kéne laknod! © Getty Images Néha te is úgy érzed, hogy talán nem a megfelelő városban élsz? Vagy csak szimplán kipróbálnád, milyen lehet az ... Read more »

Áder János: Nem riogatni akar a Planet 2021

© Technológia: Index.hu A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit – mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját. ... Read more »

MOK: 125, intenzív osztályon fekvő beteg közül 87 oltatlan

© Technológia: Index.hu A Magyar Orvosi Kamara (MOK) legújabb, a szervezet hivatalos közösségi oldalán közzétett kutatásából kiderült, hogy a következőképpen oszlik meg állapota alapján 125, intenzív osztályon kezelt beteg: 70 ... Read more »

Háborús bűnökkel gyanúsított egykori rendőröket fogtak el Boszniában

Háborús bűnök gyanújával hét egykori boszniai szerb rendőrt fogtak el a hatóságok Bosznia-Hercegovinában pénteken – közölte internetes oldalán a Nezavisne Novine című boszniai napilap. A férfiakat azzal gyanúsítják, hogy az ... Read more »

Motiváció a fa alá - a HUAWEI eszközei megmozgatnak!

Egyesek szerint a karácsonyi ajándék legyen valami élvezetes dolog, mások a praktikumra esküsznek. De miért ne lehetne a kettőt ötvözni? Mutatunk néhány frappáns ötletet! Bár gyerekkorunkban a legtöbb karácsony egyben ... Read more »

Megvan a magyar válogatott kerete a férfi kézi-Eb-re

© Technológia: Index.hu Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságon szereplő válogatottak bő, 35 fős kereteit – ismertette az MTI. Az EHF hírlevele kiemelte: ... Read more »

Erre figyelj a téli testápolási rutinod során

Eljött az az időszak, amikor fokozottan kell figyelnünk a tisztításra és a megfelelő ápolásra. © Technológia: Joy A téli hónapok igencsak meggyötrik a bőrödet, éppen ezért elengedhetetlenül fontos a testápolási ... Read more »

Te hogy rakod fel a WC-papírt a tartóra? Meglepő dolgot árul el rólad

Bizony, nem is kell olyan nagyon megfigyelni valakit, hogy néhány tulajdonsága nyilvánossá váljon. © Unsplash/Juan Camilo Navia Hosszú kísérletezés és megfigyelés után francia kutatók jöttek rá arra, hogy a szokásaid ... Read more »

Vizsgálat indult a Vígszínházban, és Wunderlich József tényleg nem játszhat

© Technológia: Index.hu Mint ezt csütörtökön megírtuk, egy ideig nem léphet színpadra Wunderlich József a Vígszínházban. Az intézmény kivizsgálja a színész interneten közzétett, majd visszavont vádjait, és azt is, hogy ... Read more »

Két hónapon belül megint új kancellárja van Ausztriának

© Technológia: Index.hu Karl Nehammer eddigi belügyminisztert választotta elnökévé pénteken az Ausztriában kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP), és ő lesz az ország következő kancellárja is. Az eldőlő dominók sorát a volt ... Read more »

Különleges kiállítást nyitott a Lamborghini Miamiban

La show a Lamborghini ad Art Basel Miami La mostra di Lamborghini ad Art Basel Miami La show a Lamborghini ad Art Basel Miami La mostra di Lamborghini ad Art ... Read more »

Kutyája miatt találtak rá egy halott ceglédi férfira

Megölhettek egy idős férfit ceglédi házában. A szomszédok azért hívták a rendőröket, mert az egyik kutyája napok óta az utcán kóborolt és beleesett egy árokba. A kutya chipje alapján mentek ... Read more »

Felavatták Laosz első vasútját

© Technológia: 444.hu Üzembe helyezték Laosz első vasútvonalát, amely a fővárost, Vientiánt köti össze Kunming dél-kínai nagyvárossal. Az 5,9 milliárd dolláros beruházás öt éve kezdődött, az 1035 kilométeres villamosított vasútvonalon ... Read more »

Süllyednie kellett a Nemzetközi Űrállomásnak, hogy elkerüljön egy becsapódást

© Technológia: Index.hu Űrszemét veszélyeztette a Nemzetközi Űrállomást, az ütközés elkerülése végett 310 méterrel csökkenteni kellett az ISS keringési pályamagasságát. Az állomásra veszélyt jelentő maradványok egy 1994-ben felbocsátott amerikai hordozórakétából ... Read more »

Portugália: független bizottság alakult a katolikus papok szexuális visszaéléseinek kivizsgálására

© Francois Mori/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved Szakértőkből álló bizottság alakult Portugáliában, amely a helyi katolikus egyház papjai általi lehetséges szexuális visszaéléseket vizsgálja ki. A portugál püspöki ... Read more »

Nicole Kidman 54 évesen is dögös: ilyen ruhát akar majd mindenki!

Mi már szorgalmasan válogatjuk a szetteket a karácsonyi időszakra, ebben pedig úgy döntöttünk, hogy egy hollywoodi szupersztártól kérünk segítséget! © Getty Images Az ünnepi időszak már szó szerint a nyakunkon ... Read more »

Vicces karácsonyi idézetek, 2018: íme 10 aranyköpés

Közeleg a karácsony, ami azt jelenti, hogy egy sor reményteli, vidám, szomorú, zsúfolt, magányos, meghitt, stresszes nap áll előttünk. Egyik se múlhat el röhögés nélkül. Jó néhány karácsonyi idézetgyűjteményt készítettünk ... Read more »

Robert Lewandowski megelőzte Lionel Messit

Naponta új játék és nagy nyeremény vár az Unibet Adventi naptárában! Regisztrálj most! Néhány nappal ezelőtt a France Football idei Aranylabda-szavazásán a hetedszer győztes argentin sztár 33 ponttal előzte meg ... Read more »

Meghalt a német futball utolsó 1954-es világbajnoka

© Technológia: Index.hu A Német Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján közölte, hogy pénteken 89 éves korában meghalt Horst Eckel. Eckel a második legfiatalabb játékos volt az 1954-es világbajnokságon a német keretben. ... Read more »

A Bayern szombattól zárt kapuk mögé szorul Münchenben

© Technológia: Index.hu Bajorországban csak zárt kapus sporteseményeket lehet rendezni a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt – adta hírül az MTI. Ezt Markus Söder, a tartomány miniszterelnöke jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján. ... Read more »

Csak jóval olcsóbb lakást tudnak venni a pénzükből a hitelesek

© Technológia: Index.hu A jegybank folyamatos kamatemelése nemcsak a dráguló kamatok miatt fog fájni a lakásvásárlást hitelből tervezőknek, hanem amiatt is, hogy az átlagbérből sokkal kisebb értékű hitelt lehet finanszírozni ... Read more »

Karácsony Gergely: A Mocsárosdűlőt megvédtük a beépítéstől

© Technológia: Index.hu A fővárosi vagyonkezelő vezetője egy pénteken reggel nyilvánosságra került hangfelvételen jól kivehetően a Mocsárosdűlő beépítéséről tárgyal. Karácsony Gergely az ügyben a Facebookon reagált, és azzal érvelt, hogy ... Read more »

Hazudott a kormánysajtó, amikor óvodai „LBMTQ-propagandával” vádolta a Hintalovon Alapítványt

© Technológia: 444.hu Jogerősen pert nyert a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány a kormánysajtó ellen, aminek kiadványaiban 2020 októberében egymás után jelentek meg valótlan híresztelések a szervezetről. Azt állították róluk, hogy gyerekvédelmi ... Read more »

Minisorozatot tervez Harry herceg és Meghan Markle korai románcáról a Netflix

© Technológia: Index.hu Akár minisorozatot is kaphat a Netflixen Harry herceg és Meghan Markle. Információk szerint a streamingszolgáltató ugyanis azt fontolgatja, hogy egy esetleges új alkotást készít a hercegi pár ... Read more »

Koltay András lett a médiahatóság új elnöke

© Technológia: 444.hu Áder János köztársasági elnök Koltay András jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektorát nevezte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének pénteken. Áder Orbán Viktor ... Read more »

Film készült Travis Scott tragikus koncertjéről, kitört a botrány

Néhány órával a megjelenése után törölték az Astroworld zenei fesztiválon   tragédiába fulladt Travis Scott-koncertről szóló dokumentumfilmet, mert nagy felháborodást váltott ki az internetezők körében. Az Astroworld: Concert From Hell (azaz ... Read more »

Kriptovalutáért kínálják a hamis oltási igazolásokat Európa szerte

© Technológia: Index.hu Miközben az Európai Unió országai azon vannak, hogy megoldást találjanak a Dél-Afrikából indult új variánssal szemben, addig feléledt a hamis oltási igazolványok piaca több uniós országban. Van, ... Read more »

A mélyszegénységben élőknek nemcsak a hangulatát, hanem az anyagi helyzetét is javítja a pszichoterápia

© Technológia: 444.hu A mélyszegénységben élőknek rutinszerűen kellene kognitív terápiás kezeléseket biztosítani, függetlenül attól, hogy szenvednek-e bármilyen mentális betegségben vagy sem, állítja egy meglepetésre nem pszichiáterekből, hanem közgazdászokból álló nemzetközi ... Read more »

A vártnál gyorsabban nyerhetnek teret a hidrogénes autók Európában

© Motor1.com Magyarország Ineos Grenadier Hydrogen Fuel Cell Demonstrator Vehicle Az Európai Unió a gyártási költségek csökkenésével megnövelheti zöldhidrogén-termelését, jelentette be az Európai Tanács elnöke, Ursula von der Leyen a ... Read more »

Rangnick ezért mondott igent az MU-nak, és ezért nem a Chelsea-nek

© Technológia: Index.hu Hivatalosan is kezdetét vette a Ralf Rangnick-éra a Manchester Unitednél, a „vörös ördögök” új szakvezetője beszélt arról, miért nem fogadta el nemrégiben a Chelsea ajánlatát, miközben a ... Read more »

Bobic egója miatt távozott Dárdai?

Naponta új játék és nagy nyeremény vár az Unibet Adventi naptárában! Regisztrálj most! Úgy tűnik Dárdai csinálhatott volna bármit, akkor sem ülhetett volna sokáig a berliniek kispadján. Aki tud a ... Read more »

Négy nőtől lopta el a mobilját a HÉV-en

© Technológia: Index.hu A II. és III. kerületi ügyészség rablás és üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat azzal a 35 éves férfival szemben, aki az óbudai HÉV-en mindössze négy nap ... Read more »

Hazánkat is eléri az omikron

© Technológia: 444.hu Több neves hazai virológus szerint is csupán idő kérdése, hogy Magyarországot is elérje a Dél-Afrikából származó új, omikronnak elnevezett koronavírus-változat. A variánst már Európa több országában azonosították ... Read more »

Dobsz egy hátast: Glenn Close gyönyörű lányával jelent meg a vörös szőnyegen

Glenn Close a minap a New York-i Revels & Revelations rendezvényen vett részt, mégpedig lánya, Annie Starke társaságában, hogy közösen támogassák a tinédzserek mentális egészségéért való küzdelmet. © Slaven Vlasic/Getty ... Read more »

Eljegyezték a Baywatch sztárját

© Technológia: Index.hu Úgy fest, Alexandra Daddario megtalálta a nagy őt. Gyűrűjét ugyan nem mutatta meg a közösségi médiában, de a minap hosszan méltatta producer kedvesét. A paparazzóknak hála pedig ... Read more »

300 millióval kenték meg a vizsgáztatókat, újabb 36 embert gyanúsítottak meg az ügyben

Újabb harminchat embert gyanúsított meg a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt elrendelt nyomozásban – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A műszaki vizsgaállomáson ... Read more »

Magyarok fejlesztik az űr kapujának sugárzásmérőjét

© Technológia: Index.hu Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Energiatudományi Kutatóközpont (EK) által vezetett nemzetközi konzorcium fejleszti a Gateway Hold körüli űrállomás sugárzásmérő rendszerének kísérleti egységét – tájékoztatta az ELKH ... Read more »

Hétfőn folytatódik az oltási akció, itt vannak a tudnivalók

© Technológia: Index.hu A nagy sikerre való tekintettel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön bejelentette, hogy újabb egy héttel meghosszabbította a kormány a november 22-én kezdődött oltási akciót, így az ... Read more »

December 8-án indul az 5-11 éves gyerekek oltási regisztrációja

© Technológia: Index.hu Az 5 és 11 év közötti gyerekek a hazai oltópontokon és rendelőkben is felvehetik a vakcinát, amennyiben a szülők a koronavírus elleni védőoltás beadatása mellett döntenek. Miután ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic