A sok évszázados élő indiai hidak már a nyugati építészek figyelmét is felkeltették

A sok évszázados élő indiai hidak már a nyugati építészek figyelmét is felkeltették
© Technológia: 444.hu

Hosszú évszázadok óta léteznek különleges élő hidak a mai India egyik legnehezebben megközelíthető északkeleti részén, a khászi népcsoport által lakott Shillong-fennsíkot környező erdőkben. A régió a világ egyik legcsapadékosabb területe, évente több mint 11 ezer milliméternyi eső hullhat itt, és ennek egy jelentős része a júniustól szeptemberig tartó monszunszezonban érkezik.

A sok évszázados élő indiai hidak már a nyugati építészek figyelmét is felkeltették
© Technológia: 444.hu

A zord időjárási és földrajzi viszonyok miatt a területet kevéssé érintette a brit gyarmatosítás, majd a modern India fejlesztéspolitikája, így évszázadok óta viszonylag háboríthatatlanul élhetnek itt a khászik. Ugyanakkor a hídjaik az elmúlt évtizedekben világhírűek lettek: dokumentumfilmek, útleírások, riportok születtek, és látványosan fellendült a turizmus is a hatalmas fák gyökereiből emelt hidak miatt.

Ezek nemcsak a turisták, hanem a nyugati építészek fantáziáját is megmozgatták: egyre többen vannak, akik olyan példaértékű megoldásként tekintenek az élő hidakra, amelyek világszerte segíthetnének abban, hogy a klímaváltozással szemben ellenálló zöld megoldásokat kezdjünk el alkalmazni a városi építészetben.

Ezek közül az építészek közül az egyik legismertebb a Columbia Egyetem kutatója, Julia Watson, aki nemrég egy egész könyvet kiadott, amelyben őslakosok természetalapú technológiai megoldásait gyűjtötte össze. Könyve az elmúlt évek egyik felkapott, sokat hivatkozott építészeti albuma lett. A világ számos pontjáról összegyűjtött ősi építészeti-infrastrukturális tudás bemutatásával Watson nem titkolt célja volt, hogy alakítson azon, ahogyan a modern nyugati várostervezésről gondolkodunk.

A sok évszázados élő indiai hidak már a nyugati építészek figyelmét is felkeltették
© Technológia: 444.hu

A Lo – TEK című könyv tele van izgalmas példákkal, a khászik hídja talán csak annyiban lóg ki a többi megoldás közül, hogy rendkívül látványosan tudja megmutatni, hogyan képzelhető el az olyan építészet, ami nem kihasználja vagy eltörli a természetet, hanem szorosan együttműködik vele. Watson a könyv megjelenése után arról beszélt, hogy az India szélén, Tibet, Banglades és Mianmar közelében megismert megoldások alapvetően alakították át azt is, ahogy a fákról gondolkodik.

Ősi tudás nyomában

Azt lehetetlen megmondani, hogy pontosan mióta építenek a khászik és a helyi fák közösen hidakat. Feltételezések szerint egy ilyen híd élettartama 500-600 év is lehet, és jelenleg is ismerni számos, több száz éves hidat.

A hidaknak alapvető szerepe van a khászik életében, mert a monszunidőszakban olyan sok csapadék esik le, hogy a megáradó folyók és vízátfolyások miatt képtelenség lenne hagyományos úton eljutni egyik faluból a másikba. Van ugyan egy kőút, ami összeköti a fennsík falvait, illetve elvezet a legközelebbi városba, Meghálaja állam fővárosába, Shillongba, de ez több hónapon át járhatatlan.

A sok évszázados élő indiai hidak már a nyugati építészek figyelmét is felkeltették
© Technológia: 444.hu

Valószínűleg erre a problémára válaszul születhetett meg az organikus híd ötlete: a környéken bőségesen előforduló indiai gumifa (Ficus Elastica) gyökereit használják arra, hogy a folyók fölött járható utat kapjanak. Ezeknek a hatalmas fáknak erőteljes támasztógyökerük van, ami a híd két szélén stabilitást képes biztosítani, mellette pedig mellékgyökér-rendszerként gyorsan növő és masszív léggyökereik. A hídépítő emberek ezeket a mellékgyökereket vezetik rá a szintén bőven előforduló bételpálmák kidöntött törzsére, hogy aztán a híd másik oldalán belefussanak a talajba, és ott megkössék magukat.

A hídépítésben részt vevők elmondása szerint már egy generációnyi időszak során képes a léggyökér annyira megerősödni, hogy utána járható hidat kapjanak. Watson hangsúlyozza, ez a fajta építészet alapvetően másfajta időtudatot feltételez: itt egy folyószakasz fölé eltervezett híd építésének idejét generációkban mérik, és lehet tudni, hogy amit most megépítesz, azon jó eséllyel utódaid közlekednek majd.

Újabb évtizedek rakódnak rá a munkára, ha a kinézett átkelőhely partján nincs éppen megfelelő gumifa, hiszen akkor ültetni kell oda, és várni, hogy elég nagy legyen, hogy a gyökerét fel lehessen használni. Az emberi hídépítőknek terelgetniük kell a léggyökereket, bambuszra vagy egyéb fafelületre futtatják fel a kisebbeket, amelyeket aztán egymásba szőnek, hogy stabilabb struktúrákat kapjanak, de sosem lehet tökéletesen megtervezni előre a hidakat. Természet és ember folyamatos összjátéka zajlik itt, sok évtized alatt, lassan kibomolva.

A sok évszázados élő indiai hidak már a nyugati építészek figyelmét is felkeltették
© Technológia: 444.hu

De megéri várni, mert cserébe hihetetlen strapabíró hidat kapnak: a természetbe ennyire mélyen beágyazott, sőt gyökerezett híd képes elviselni a legcudarabb viharokat és árvizeket is, míg a hasonlóan monszunos más területeken emberi technológiával épített hidak sokszor megsínylik a szélsőséges csapadékhozamot. És amíg a parton álló fák egészségesek maradnak, addig a gyökerek képesek az öngyógyításra, azaz ha meg is tépázza a hidakat az időjárás, regenerálódnak. Szemben egy emberek által alkotott mesterséges híddal, melynek az átadásától kezdve folyamatosan romlik az állapota, a gyökérhidak egyre erősödnek, és több embert bírnak el. A legnagyobb, sok évszázados hidakon ötven ember is át tud haladni egyszerre.

Az erdei hidak is igényelnek karbantartást és odafigyelést, de ez rendkívül olcsó, csak türelmet igénylő tevékenység, például amikor újra kell csomózni egyes szálakat, vagy újabb rávezetett gyökérrel erősíteni a struktúrát. Kisebb hidakkal elboldogul egy-egy ember is, de a nagyobbak több falu közösségének közös munkáját igénylik. Nem véletlen, hogy a fahidak rendkívül fontos szerepet töltenek be a khászik gondolkodásában is: a történelmi feljegyzések szerint ők valamikor az időszámításunk előtti első században érkezhettek ide a mai Laosz területéről, de mitológiájuk szerint őseik az égből ereszkedtek le, méghozzá Ficus elasticából készült élő létrán. Ezzel a felfogással függ össze, hogy a mai napig a természeti ökoszisztéma szerves részeként tekintenek magukra, az erdők élővilágát pedig szigorú szabályokkal védik.

A természettel való nagyon szoros, eleven kapcsolatot magyarázhatja az is, hogy a monszunidőszak alatt az emberek többsége otthonába húzódva várakozik. Egy innen származó ismert építész, Prabhat Dey Sawyan arról beszélt Watsonnak, hogy ilyenkor nem nagyon van mit csinálniuk a szövésen és a mesélésen kívül, így nem akad a közelben szikla, barlang vagy vízesés, amihez ne fűződne legalább egy legenda.

A hidak azok, amik igazán ismertek lettek, de ugyanannyira fontos szerepet töltenek be az élő létrák is: a Shillong-fennsík alkalmas arra, hogy ott legyenek a khászik falvai, de annyi terület már nincs, hogy elegendő növényt tudjanak termeszteni, ezért a sziklafalakon leereszkedve a közeli völgyekben ültetnek el haszonnövényeket. A le- és feljutást szintén a fagyökerekből kiépített élő létrák segítik.

A híressé vált hidak kettős változást hoztak a khászik életébe: egyrészt a megnövekedett turistaforgalom emelte a helyiek bevételeit, másrészt vannak hidak, amelyeknél már olyan sok a látogató, hogy az árthat nekik. A Watson könyvében nyilatkozó helyi építész ezért úgy látja, hogy lesznek hidak, amiket idővel le kell zárni a nyilvánosság elől, és már léteznek ötletek, hogy hogyan lehetne fenntarthatóvá tenni az ide érkező turizmust.

Igény lett a hasonló megoldásokra

Az első nyugati utazó, aki beszámolt a hidakról, egy svájci férfi volt 1841-ből, de az élő hidak kutatása igazán csak az elmúlt évtizedben lendült fel. Ezt magyarázhatja az a szemléletváltozás is, amely egyre inkább zajlik a világ tudományos életében: a különféle ősi – őslakosok által képviselt – tudásokat és technológiákat a nyugati tudományos élet legtöbb szereplője sokáig amolyan egzotikus, idejétmúlt dolognak tekintette, amiket érdemes emlékeinkben megőrizni, de aminek hatékonyságát, hasznosságát bőven meghaladta a nyugati tudomány.

Az elmúlt néhány évtized viszont elég radikális változást hozott ebben: rendkívül népszerű felfutó kutatási terület lett a különféle ősi tudások vizsgálata, a mai világra való alkalmazhatósága, sorra jelentek meg könyvek, amelyek hatalmas népszerűségre tettek szert (a legismertebb közülük alighanem az amerikai őslakos Robin Wall Kimmerer csodálatos könyve, amelyet egyrészt biológus kutatóként, másrészt az őslakos tudások továbbvivőjeként írt meg, és amelyben e két alapvetően eltérő gondolkodási rendszert közelíti egymáshoz), egyetemi tanszékek és kutatócsoportok jöttek létre (itthon is zajlanak már hasonló kutatások, az Ökológiai Kutatóközpont vezetőjével, Molnár Zsolttal interjúztunk is).

A sok évszázados élő indiai hidak már a nyugati építészek figyelmét is felkeltették
© Technológia: 444.hu

És épp ezért Watson nem régi, izgalmas, de idejétmúlt megoldásokként mutatja be a példáit a könyvben, hanem olyan őslakos-infrastruktúrákként, amelyekből tanulhatnánk is. Szemben például az általunk hagyományosnak vélt, mesterséges hidakkal, ezek az élő hidak egy sor funkciót betöltenek azon kívül, hogy az emberek átkelését segítik: elősegítik a biodiverzitás megőrzését, számtalan élőlénynek jelentenek otthont, segítenek javítani a talaj minőségét, természetes védelmet jelentenek a földcsuszamlások ellen, közben üvegházhatású gázokat nyelnek el.

A khászik által kialakított élő hidak azt mutatják meg, hogyan lehet előre tervezve a természet erőforrásait úgy felhasználni, hogy az közben nem szenved el károkat. Ezért lehet, hogy a közelmúltban egyre több nyugati építész és kutató kezdett el ezekkel a hidakkal foglalkozni. Egyikük a Müncheni Műszaki Egyetem oktatója, Ferdinand Ludwig, aki több mint egy évtizede kutatja az élő hidakat.

Ludwig nemrég a BBC-nek beszélt arról, hogy számára alapvetően az az érdekes kérdés, hogy mit lehet ezekből a hidakból eltanulni, amit a világ más részein is felhasználhatunk arra, hogy zöldebb legyen az építkezés. Mint mesélte, számára ezek a hidak nem is a fenntartható fejlődést testesítik meg, ahol a cél a természetnek okozott károk minimalizálása, sokkal inkább a regeneratív fejlődését, ahol kifejezett cél az ökoszisztéma egészségének javítása is.

A hidak tanulmányozása nem könnyű feladat, hiszen nincs két élő híd, amely ugyanolyan lenne, a gyökereket összefűző építők sokszor eltérő technikákat alkalmaznak, leírva pedig szinte semmi nincs a tudásukból, ami szájon át hagyományozódott át közösségről közösségre az évszázadok során. Ludwig és kutatócsapata ezért több mint 10 évvel ezelőtt beszélgetni kezdett a khászi építőkkel, illetve digitális eszközökkel próbálták megérteni a hidak szerkezetét. Az összeszedett tudásból idén egy európai projekt is elindult, a hidak kialakítását alapul véve a müncheni egyetemen egy szabad téri konyha tetejét készítenék el fakoronák segítségével.

Az mindenki számára világos, hogy ezeket a technológiákat nem lehet egy az egyben lemásolni, Münchenben például teljesen más a klíma, így ott gumifák helyett közönséges platánokat (Platanus hispanica) használnak. Sokat számít az is Ludwig elmondása szerint, hogy míg a khászik benne élnek az ökoszisztémában, hihetetlen tudásuk van minden élőlényről, addig a nyugati kutatóknak külső tudásokkal kell dolgozniuk. Ami India északkeleti részén organikusan történik, azt Münchenben digitális eszközök segítik. Ludwig a BBC-nek arról beszélt: bíznak benne, hogy az élő építészet képes lehet arra, hogy javítsa a városlakók életminőségét, ha sikerül a fákat szervesebben beépíteni az épületekbe vagy akár a hidakba.

Julia Watson is arról beszélt a brit lapnak: ahelyett, ahogy a fákat a városok passzív részeinek tartjuk, itt lenne az ideje, hogy aktív szereplőként tekintsünk rájuk, és felismerjük, hogy milyen sok ökológiai szolgáltatást tudnak nekünk nyújtani. Ez különösen fontos lehet akkor, amikor a felmelegedés miatt a világ nagyvárosainak többségét gyakoribb hőhullámok fenyegetik.

News Related

OTHER NEWS

V8-ast kaphat a következő generációs Ford Mustang GT Burbly

© Motor1.com Copyright Ford Mustang GT On-Road Spy Shots első sarok Néhány napon belül másodszor is megörökítettek kémfotósok egy erősen álcázott, hetedik generációs Ford Mustang prototípust. Egy hosszú kémvideó készült ... Read more »

Akármikor szeretkeznénk a férjemmel, megjelenik a kutyánk, hogy tönkretegye az együttlétet

A kutyusokat imádjuk, de néha tényleg túlságosan közel merészkednek hozzánk. © getty images Annyi előnye van annak, ha van egy négylábú barátod. Biztos, hogy nem leszel magányos, van kiről gondoskodni, ... Read more »

Kulka János tanítja beszélni Lang Györgyit a sztrókja után

© Technológia: Index.hu Kulka János tanítja beszélni Lang Györgyit, akit tavaly novemberben kellett kórházba szállítani agyérgörccsel. A Kossuth-díjas színész és a Pa-Dö-Dő énekesnője már gyerekkoruk óta ismerik egymást, korábban együtt ... Read more »

Így borította el az országot a hó

Mint megírtuk, a hétvége a havazásról fog szólni és szombat hajnalban már meg is kezdődött a hóesés. Összegyűjtöttük a legjobb felvételeket erről. A Dunántúlon, Mosonszolnokon már péntek este megkezdődött a ... Read more »

Antonio Guterres: hiszem, hogy nem kerül sor katonai beavatkozásra Ukrajnában

© AP/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved Kelet-Ukrajna lakossága és a katonák is bíznak abban, hogy – bár a konfliktus veszélye szörnyű és ijesztő – az ország felkészült ... Read more »

Olyan komoly környezeti változásokat okozna a Club Aliga beépítése, hogy vizsgálat szükséges

© Technológia: Index.hu A Club Aliga beépítése ellen sokan tiltakoztak, ezért a Somogy Megyei Kormányhivatal határozatában megerősítette, hogy ki kell vizsgálni a beruházás környezeti hatásait. Bár a határozat szerint nem volt ... Read more »

Még a magyar hatóság szerint sem titkolhatnák el, hogy ki és hogyan intézte a vakcinákat

© Technológia: 444.hu 2021 első hónapjaiban a magyar kormány járványt érintő kommunikációjának egyik fő állítása volt, hogy “Brüsszel” mindent elrontott, alig érkezik néhány adag az EU-val közösen beszerzett vakcinákból. Úgyhogy ... Read more »

Marko szerint Sainz esélyes lehet a bajnoki címre

  2015-ben a Toro Rossónál debütált a Forma–1-ben, Max Verstappennel egy időben. Amikor azonban a következő év májusában felmerült a lehetőség, hogy Daniil Kvyat helyére a Red Bull csapatához kerüljön, a ... Read more »

Newcastle: ha nincs Lingard, akkor Alli is jó

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most! (x)   Kiderült, hogy a Newcastle nem tudja ... Read more »

Összeütközött két metrószerelvény az M3-as vonalon

© Technológia: 444.hu Az M3 vonal Kőbánya-Kispest kihúzó szakaszán, utasok által nem használt területen az éjjel két metrószerelvény ütközött – írja közleményében a BKV Zrt. Értelemszerűen ekkor utasok nem voltak ... Read more »

Neked alap, neki luxus - Még 1 hétig tart a Nem luxus táska kampány!

Kezd az évet egy jó tettel! Csatlakozz a #nemuxustáska kampányhoz, ahol egy táskányi boldogságot adhatsz át! © Technológia: Éva A #nemluxustáska kampány már évek óta (2018-ban volt az első) megy ... Read more »

Az Ikrek ígéretesnek tűnő dologban hisznek, az Oroszlánoknak rossz előérzetük van

A csillagok hétvégére is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat! © Pexels by Yan Krukov NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 22. KOS (március 21-április 20) A nagy bizonytalanság után úgy ... Read more »

Audi A4 Avant: az utolsó generációs belsőégésű motoros autó

© Motor1.com Copyright 2023 Audi A4 Avant téli kém fotó Hamarosan már nem fog piacra dobni az Audi belsőégésű motoros autót. 2025 lesz az az év, amikor az Audi piacra dobja ... Read more »

10 Instagram-felhasználó, akit azonnal törölj az ismerőseid közül

Jó szortírozást! © HBO Megadjuk neked az utolsó lökést, hogy megtedd. Rendet akarsz tenni az életedben? Eleged van a fölösleges körökből, az idegesítő ismerősökből, a még idegesítőbb exekből és a ... Read more »

Óceánt rejt a Halálcsillag mélye

Újabb lakható világgal bővült a Naprendszer. A Naprendszer tele van jeges vagy vizet rejtő holdakkal és a legfrissebb eredmények alapján tovább bővülhet a lista a Szaturnusz kisérőjével a Mimasszal.  A ... Read more »

Meghalt egy fiatal férfi, miután fának ütközött autójával a ferihegyi repülőtérre vezető úton

© Technológia: Index.hu Egy férfi meghalt, egy másikat meg életveszélyes állapotban szállították kórházba egy XVIII. kerületi autóbaleset következtében. Egy 23 éves fiatal férfi életét vesztette, 24 éves társát pedig életveszélyes ... Read more »

Meghalt a világhírű buddhista zen mester

© Technológia: Index.hu 95 éves korában meghalt a követői által Thay néven ismert Thich Nhat Hanh vietnámi buddhista szerzetes, zen mester. Az Associated Press tudósítása szerint a zen mesternek nagy szerepe volt ... Read more »

A magyarok sem a kormányban, sem a médiában nem bíznak

© Technológia: Index.hu A magyar emberek rendkívül bizalmatlanok, főleg, ha a kormányról vagy a médiáról van szó – derül ki az Ipsos közvélemény-kutatásából. A 200 oldalas tanulmányban 29 országot vettek ... Read more »

Több épület is összeomlott a japán földrengésben

Összesen 13-an sérültek meg egy 6,6 erősségű japán földrengésben. Épületek, vízvezetékek és utak is károsodtak, azonban a hatóság szerint nem hibásodott meg egyik közeli atomerőmű sem. Újra közbeszólt a természet Japánban: ... Read more »

Tizenhét meccs lesz ma a tévében

11.30: Süper Lig, Malatyaspor–Besiktas (Sport2)13.10: Premier League, Everton–Aston Villa (Digisport 1)13.55: Primera Division, Levante–Cádiz (Spíler 2)14.00: Süper Lig, Sivasspor–Fenerbahce (Sport1)15.00: Serie A, Genoa–Udinese (Sport2)15.15: Bundesliga, Freiburg–Stuttgart (Arena4)15.40: Premier League, Manchester ... Read more »

Az átlagember és a kortárs művészet viszonya nem túl rózsás – Erős István, az MKE új rektora a Mandinernek

150 éves a Magyar Képzőművészeti Egyetem. Mi ennek a másfél évszázadnak a mérlege? Valahányszor kimegyek a folyosóra, elképesztő hangulat fogad, önök is láthatták, gyönyörű terekben folyik a képzés, ám ez ... Read more »

Egy egész falut elpusztított egy robbanóanyagokat szállító teherautó és egy motoros karambolja

© Technológia: 444.hu Éppen Apiate falut keresztezte az a teherautó, ami bányászathoz használt aknákat szállított, amikor összeütközött egy motorossal. A karambol miatt lángra kapott mindkét jármű, végül a teherautó rakománya ... Read more »

Napi horoszkóp január 22.: az Ikrek ígéretesnek tűnő dologban hisznek, az Oroszlánoknak rossz előérzetük van

A csillagok hétvégére is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat! © Pexels by Yan Krukov NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 22. KOS (március 21-április 20) A nagy bizonytalanság után úgy ... Read more »

Ezen ruhák árán tilos spórolni: ha meglátod, megérted, miért

Spórolni mindenki szeret, de főleg a leárazások során könnyedén elcsábulunk olyan dolgok felé is, amikre igazából semmi szükségünk. © Getty Images Bár a téli időjárás a főszerepet nem éppen a ... Read more »

Halálközeli élményéről is beszélt a 19 éves pilóta

© Technológia: Index.hu Zara Rutherford nem egy szokványos 19 éves lány: 52 000 kilométert utazva ő az első nő, aki egymagában megkerülte a bolygót – mindezt egy mikrokönnyű repülőgéppel. A ... Read more »

Majmok szabadultak ki egy kamionból, helikopterrel üldözik őket

Balesetet szenvedett egy kamion az Egyesült Államokban, amely körülbelül 100 majmot szállított egy laboratóriumba. A jármű egy másik kamionnal ütközött össze helyi idő szerint péntek délután Pennsylvaniában. A főemlősöket szállító kamionból ... Read more »

Nagyobb földrengés rázta meg Kjúsú szigetét Japánban

© Technológia: 444.hu A Japán Meteorológiai Hivatal mérései szerint 6.6-os erősségű földrengés volt az éjszaka, amely károkat okozott Kjúsú-szerte. Az epicentrum a sziget partjainál, 45 kilométer mélyen volt. A leginkább ... Read more »

Maszk nélkül tolta le nadrágját a stewardess előtt, 20 évet kaphat

© Technológia: Index.hu Akár 20 év börtönbüntetést is kaphat az az ír férfi, aki a Delta Airlines január 7-ei, New Yorkba tartó járatán nem bírt magával. Az illető felszólításra sem ... Read more »

Rakétákat küldenek a balti államok Ukrajnának

© Technológia: Index.hu Lettország, Litvánia és Észtország Stinger légvédelmi rakétákat és Javelin páncéltörő rakétákat küldenek Ukrajnának  – közölte pénteken az ukrán védelmi minisztérium. Közleményük szerint a balti államok úgy döntöttek, ... Read more »

Európán átszáguld a koronavírus omikron variánsa

© Dmitri Lovetsky/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved. Oroszországban a viágjárvány kezdete óta nem regisztráltak annyi új fertőzöttet, 50 ezret, mint pénteken. Romániában is rekordot döntött a napi ... Read more »

„Minél idősebb leszek, annál kevésbé akarok az F1-ben versenyezni”

Newgarden pedig korábban szintén F1-es álmokat dédelgetett, hiszen részt vett a brit Formula Fordban, majd pedig a GP3-ban (mai F3) is eltöltött egy évet, de aztán nem talált magának ülést. ... Read more »

Hatalmasat kaszálnak a futárcégek a járvány alatt

Elsősorban az e-kereskedelem fejlődése miatt egyre csak bővül a magyarországi futárszolgáltatás piaca. Bíró Koppány Ajtony, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) főtitkára elmondta, hogy mivel a piacról nem készült önálló ... Read more »

Már megint az ajtón kopogtat a Demszky-éra: megtudtuk, mennyivel csökkent a jegyautomaták száma

Jegyértékesítés automatákból: 55-58 százalék; mobiljegyes értékesítési csatorna: 12 százalék. A 2019-es adatokhoz hasonlítva ma már tartósan hetven százalék fölött van a jegyek- és bérletek értékesítése, tavaly év végén már a ... Read more »

Felismered, ha kamuznak a koronavírusról?

© Technológia: 444.hu Lassan két éve, a 2020-as év eleje óta határozza meg mindennapjainkat a COVID-19 járvány. Az ezzel kapcsolatos hírek, kifjezetten az egyes járványhullámok felfutása idején, a közbeszéd fontos ... Read more »

Több autó balesetezett az M0-son, több kilométeres a torlódás

Négy jármű ütközött össze az M0-s autóúton az M1-es autópálya felé, a Diósdi csomópontnál. A 10-es km-nél csak egy sáv járható, emiatt araszolva halad a forgalom, több kilométeres a torlódás. A Dunántúl ... Read more »

A Barca rémálma a Liverpool legendájával érhet újra csúcsra

Bár a téli átigazolási szezonból még bő 10 nap hátravan, egyelőre nem igazán történt olyan klubváltás, amely betörte volna a transzferablakot. A legnagyobb nevet eddig nem meglepő módon egy Premier ... Read more »

2024-re érkezik a Mercedes saját elektromos hajtáslánca

© Motor1.com Copyright Mercedes Vision A vállalat a jövőben már szeretne saját gyártású alkatrészekre támaszkodni.  Az EQXX koncepcióval a Mercedes-Benz már tudja, milyen hatékonyságra lenne képes, ráadásul a Mercedes arra is ... Read more »

Kiadták a figyelmeztetést, ömleni fog a hó

© Technológia: Index.hu Szombaton általában felhős idő várható, és elsősorban a Dunántúlon, illetve a Duna mentén többfelé havazása lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).  Az ország egyes területein ... Read more »

Nem minden a pénz, hatalmasat bukott Paris Hilton

Egy évad után elkaszálták Paris Hilton főzőműsorát a Netflixen, pedig számtalanszor kiderült már, hogy a nézők valósággal zabálják az ilyen típusú produkciókat. Mi történt? Az egykori botrányhősnő Cooking With Paris című ... Read more »

Így lesz újra sérülésmentes csoda a rommá tört kocsikból, és elmerülünk az autóórák történetében

Autóból roncsot, roncsból autót, abból meg jó nagy átverést – furcsa és szomorú körforgás ez, amelynek minden lépésére lesz példa a Totalcar Híradójában. Közben Volvo-alapokra épít közös autót a Renault ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic