Aν σκέφτεσαι θετικά θα συμβούν καλά πράγματα; Η ειδικός καταρρίπτει τους μύθους του #goodvibesonly

aν σκέφτεσαι θετικά θα συμβούν καλά πράγματα; η ειδικός καταρρίπτει τους μύθους του #goodvibesonly

Aν σκέφτεσαι θετικά θα συμβούν καλά πράγματα; Η ειδικός καταρρίπτει τους μύθους του #goodvibesonly

Η πραγματικότητα είναι πως ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ κάποιες στιγμές!

Δες το θετικά! Είναι δική σου επιλογή το να υποφέρεις. Μην αγχώνεσαι. Συμβαίνουν πολύ χειρότερα! Έχεις όλα τα καλά! Γιατί στενοχωριέσαι; Σκέψου θετικά! Ακούς κι εσύ όλες αυτές τις ατάκες θετικότητας και θέλεις να πεις «παιδιά αφήστε ήσυχη με τα θετικά vibes, Κάνω απλά ό,τι μπορώ»; Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας σήμερα και ζητήσαμε από τη Νικολέττα Τριάντη, Ψυχολόγο (M.Sc) – Ψυχοθεραπεύτρια (CBT & ACT) του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας Συν-πορεύομαινα μας καταρρίψει τους μύθους του θετικού τρόπου σκέψης που οδηγεί στην τοξική θετικότητα στην καθημερινότητά μας.

Για ποιον λόγο κατά την γνώμη σας, τα τελευταία χρόνια έχουμε επικεντρωθεί τόσο πολύ στα θετικά vibes και γιατί υπάρχει τέτοια άνοδος «του αυτοσκοπού της χαράς» στην κουλτούρα μας τελευταία;

Ο «αυτοσκοπός της χαράς», είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια διαφημίζεται έντονα και ποικιλοτρόπως. Bιβλία αυτοβοήθειας, life coaches, τηλεοπτικές εκπομπές κ.ά προωθούν το διαρκές κυνήγι τις χαράς, τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σκεφτόμαστε θετικά ώστε να εξελιχθούμε σαν άνθρωποι και επαγγελματίες, να βλέπουμε μόνο τη θετική όψη των πραγμάτων και να έχουμε μόνο θετικά vibes.

Κατά κάποιο τρόπο είναι σαν να υπονοείται ότι αυτός που σκέφτεται πάντα θετικά, έχει περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθεί και να γίνει επιτυχημένος ή ότι επιτυχημένος και ικανός είναι αυτός που σκέφτεται πάντα θετικά!

Η διαρκής επαφή με όλα τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που μπήκε στην κουλτούρα όλων τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να έχει ενισχύσει αυτόν τον αυτοσκοπό της χαράς. Social media όπου μοιραζόμαστε μόνο τις καλές μας στιγμές, τις επιτυχίες αλλά ποτέ τις αποτυχίες μας, τις χαρές μας αλλά ποτέ τις δύσκολες φάσεις μας. Φίλτρα, φίλτρα ….και άλλα φίλτρα! Αυτή η ‘εικονική‘ πολλές φορές πραγματικότητα που μας κάνει λανθασμένα να θεωρούμε ότι έτσι είναι όλοι, έτσι θα έπρεπε να είναι όλοι, πρέπει να είμαστε πάντα χαρούμενοι!

Όμως, η πραγματικότητα είναι πως ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ κάποιες στιγμές!

Aυτό οδηγεί στο να γίνονται και πάλι ταμπού τα θέματα ψυχικής υγείας;

Φυσικά. Το βίωμα δυσάρεστων συναισθημάτων (π.χ άγχος, θλίψη, θυμός) είναι μια υγιής διεργασία. Το να αναμένουμε από τους εαυτούς μας ή τους άλλους να βιώνουν μόνο θετικά συναισθήματα ή να υποτιμάμε το βίωμα των αρνητικών, είναι σαν να επιβάλλουμε μια καταπίεση των φυσιολογικών μας αντιδράσεων. Συστήνεται μια αποφυγή του δυσάρεστου, μια διαρκής θετική διάθεση και χαρά, ενώ πολλά από τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Όσοι λοιπόν αδυνατούν να ‘σκεφτούν θετικά’ σε συγκεκριμένες περιόδους της ζωής τους, νιώθουν ενοχές και τύψεις. Αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά με τους ίδιους, ότι τα πράγματα δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Ότι είναι ¨προβληματικοί¨, ότι κάτι δεν κάνουν σωστά σε σχέση με τους άλλους.

Τι πιστεύετε ότι λείπει από τη συζήτηση για την ψυχική υγεία και την εύρεση μιας ισορροπίας μεταξύ του θετικού τρόπου σκέψης αλλά και της κατανόησης πως τα πράγματα κάποιες φορές θα είναι και δύσκολα και απαιτητικά;

Η υγιής θετικότητα ΔΕΝ ακυρώνει τα δυσάρεστα συναισθήματα ούτε υπονοεί πως τα πράγματα θα είναι μόνιμα θετικά, δίχως προβλήματα. Κάποιες φορές όντως οι καταστάσεις μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολες και απαιτητικές. Το πρόβλημα είναι η άρνηση εμπλοκής με το πρόβλημα!

Η ψυχική μας ανθεκτικότητα θα γίνει πιο ισχυρή όχι όταν αποφεύγουμε την πραγματικότητα, αλλά όταν την αντιμετωπίζουμε.

Η θετική σκέψη από μόνη της, χωρίς ακόλουθη δράση και ρεαλιστική συνειδητοποίηση της κατάστασης δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Η εξέλιξή μας έρχεται ύστερα από την επαφή με απαιτητικές καταστάσεις. Το να αποφεύγουμε τις καταστάσεις αυτές και τα δυσάρεστα συναισθήματα που αυτές φέρουν φορώντας τις παρωπίδες τις τοξικής θετικότητας, δημιουργεί πρόβλημα στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Επομένως και πάλι καταλήγουμε στο ότι το σημαντικό είναι να προσπαθούμε να έχουμε έναν ρεαλιστικό τρόπο σκέψης, υιοθετώντας μια στάση ανοικτότητας στις εμπειρίες που έρχονται, παρατηρώντας τες, προσπαθώντας να κατανοήσουμε τι είναι υπό τον έλεγχό μας και τι θα χρειαστεί να αλλάξουμε.

Διαβάζουμε παντού υπεραπλουστευμένα quotes τύπου «αν σκέφτεσαι θετικά, θα σου συμβούν καλά πράγματα». Υπάρχει κάποιο ποσοστό αλήθειας πίσω από αυτά;

Τα πράγματα που επιθυμούμε, συμβαίνουν συνήθως όταν προσπαθούμε. Δεν υπάρχει καμία μαγική σύνδεση μεταξύ του τι σκέφτομαι και του τι συμβαίνει. Αν σκεφτόμαστε ρεαλιστικά, λαμβάνουμε τα σωστά μέτρα ώστε να αυξήσουμε την πιθανότητα επίτευξης του στόχου μας. Παρόλα αυτά , κάποιες φορές μπορεί να έχουμε προσπαθήσει αρκετά , και το αποτέλεσμα που θα επέλθει να μην είναι ακριβώς αυτό που επιθυμούσαμε. Μαθαίνουμε και βελτιώνουμε τις μελλοντικές στρατηγικές μας.

Γιατί μερικοί άνθρωποι αρπάζουν αυτό «το άρμα της θετικότητας» και αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τα άβολα συναισθήματα που νιώθουν στην καθημερινότητά τους όπως η λύπη και η θλίψη;

Η μαγική λέξη είναι ο… έλεγχος. Αν υπήρχε η επιλογή, οι περισσότεροι μάλλον δεν θα ήθελαν να βιώσουν δυσάρεστα συναισθήματα. Μας φοβίζουν , μας προβληματίζουν, μας κάνουν να αισθανόμαστε ευάλωτοι, θεωρούμε ότι θα διαρκέσουν πολύ. Θα θέλαμε να τα αποφύγουμε.

Η τοξική θετικότητα είναι μια προσπάθεια ελέγχου των συναισθημάτων που είμαστε ικανοί να νιώσουμε. Μια προσπάθεια απόφυγής του πόνου. Στη διαρκή αυτή προσπάθεια θετικής σκέψης, οδηγούμαστε μακριά από την αυτογνωσία μας. Αυτό το «το άρμα της θετικότητας» μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς η στρατηγική αυτή βραχυπρόθεσμα είναι ανακουφιστική. Εντούτοις, μακροπρόθεσμα οδηγεί σε έντονη ψυχολογική πίεση και άγχος καθώς η καταπίεση των δυσάρεστων συναισθημάτων και του πόνου που αυτά φέρουν, δεν τα εξαφανίζει, αλλά τα καταπιέζει και τα συσσωρεύει.

Πώς πρέπει να αντιδράμε στην καθημερινότητά μας όταν νιώθουμε θυμό/άγχος/λύπη ώστε να ανακουφιζόμαστε συναισθηματικά;

Ας ξεκινήσουμε με την Αποδοχή ότι είναι και αυτά συναισθήματα που χρειάζεται να αισθανθούμε. Να επιτρέψουμε δηλαδή στα συναισθήματά μας τα υπάρξουν. Ύστερα ας τα Παρατηρήσουμε και ας σκεφτούμε τι συνέβη και έχουμε αυτό το συναίσθημα; Tι ερμηνεία δώσαμε εμείς σε αυτό που συνέβη; Πώς νιώθει το σώμα μας τη στιγμή που έχει αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα; Υπάρχει κάτι αυτοφροντιστικό που θα μπορούσαμε να κάνουμε; Θα θέλαμε να μοιραστούμε όσα νιώθουμε με κάποιο σημαντικό μας πρόσωπο;

Όταν «δίνουμε χώρο» και στα δυσάρεστα συναισθήματα, τα παρατηρούμε, τα κατανοούμε περισσότερο και γινόμαστε ψυχικά ανθεκτικότεροι.

Τα συναισθήματα είναι σαν τα κύματα. Όσο πελώρια και αν είναι, στο τέλος γίνονται ένα με την ακτή. Κανένα συναίσθημα δεν κρατά για πάντα.

Πώς μπορούμε τελικά να αντιμετωπίσουμε τη τοξική θετικότητα στην καθημερινότητά μας με πρακτικούς τρόπους;

Όσο δυσλειτουργικό είναι να σκεφτόμαστε διαρκώς το χειρότερο σενάριο, τόσο δυσλειτουργικό είναι να σκεφτόμαστε μόνιμα ότι όλα θα πάνε με τον πιο ιδανικό τρόπο. Μεταξύ του χειρότερου και του απόλυτα τέλειου σεναρίου, ας επικεντρωθούμε στο ποιο είναι το πιο ΠΙΘΑΝΟ σενάριο, ποιες οι πιθανές επιπτώσεις και κωλύμματα, και τι μπορούμε εμείς να κάνουμε σαν μέτρο βελτίωσης της κατάστασης.

Εκτός τούτου, όταν κάποιο άτομο του περίγυρού μας αντιμετωπίζει κάτι δυσάρεστο, ας μην βιαστούμε να του δώσουμε μια πρακτική λύση. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουμε καλοί ακροατές, να το ακούσουμε με ενσυναίσθηση και γνήσιο ενδιαφέρον. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι θέλουν να τους ακούσουμε και όχι να τους δώσουμε λύσεις.

Ποια είναι τα «red flags» που βλέπουμε για να καταλάβουμε πως κάποιος γύρω μας είναι θετικά τοξικός ή -ακόμα χειρότερα- πως αρχίζουμε να γινόμαστε εμείς οι ίδιοι;

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώθεί πως πολλά άτομα υιοθετούν μια στάση θετικής τοξικότητας στην προσπάθειά τους να γίνουν φροντιστικοί. Στην προσπάθεια να απαλύνουν τον πόνο των αγαπημένων τους προσώπων. Το να δοθούν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία ως red flags, θα ήταν λίγο ριψοκίνδυνο καθώς θα ήταν ίσως εύκολο να μπει η ετικέτα του θετικά τοξικού σε κάποιον άλλον άνθρωπο ή στον ίδιο μας τον εαυτό.

Όμως, όταν εμείς οι ίδιοι ή οι άλλοι περνάνε κάτι δυσάρεστο και βιώνουν πόνο, θα ήταν καλό να αποφεύγονται εκφράσεις όπως:

  Δες το θετικά! Είναι δική σου επιλογή το να υποφέρεις.

  Μην αγχώνεσαι. Συμβαίνουν πολύ χειρότερα!

  Έχεις όλα τα καλά!! Γιατί στενοχωριέσαι; Σκέψου θετικά!

  Μην είσαι αρνητικός!

  Θα πάνε σίγουρα όλα καλά!

  Αν το σκέφτεσαι τόσο αρνητικά, στο τέλος έτσι θα πάνε τα πράγματα!

  Μόνο θετική ενέργεια!

  Σκέψου θετικά για να προσελκύσεις τα καλά!

  Μην το σκέφτεσαι! Σκέψου μόνο θετικά, τα καλύτερα έρχονται!

Αποφεύγουμε δηλαδή ό,τι μπορεί να απορρίψει τη γνησιότητα και την ανάγκη έλφρασης των συναισθημάτων μας.

Ποια είναι η χρυσή τομή -αν αυτή υπάρχει- για να ορίσουμε κάποιον απλά ως «θετικό και αισιόδοξο» και όχι ως «τοξικά θετικό»;

Ο άνθρωπος με αισιόδοξη ματιά είναι ρεαλιστής και δεν αρνείται να ελπίζει. Αντίθετα, στην περίπτωση της τοξικής θετικότητας, το άτομο αρνείται να δει την πραγματικότητα, καταπιέζει και αποφεύγει οποιοδήποτε δυσάρεστο βίωμα.

Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας σήμερα… μπορείτε να την ορίσετε σε λίγες λέξεις;

Θα όριζα την ευτυχία ως την –κατά τον Αριστοτέλη- ευδαιμονία. Δηλαδή τη δράση του ατόμου σύμφωνα με τη λογική, τις ηθικές αρετές, τις προσωπικές του επιθυμίες και την ακόλουθη ψυχική ικανοποίηση που προκύπτει. Η ευτυχία βρίσκεται στο παρόν, βρίσκεται στο τώρα. Σε μια καθημερινότητα που θα είναι γεμάτη με δράσεις που μας δίνουν νόημα. Με συμπεριφορές, μικρές ή μεγάλες, που μας πηγαίνουν κοντά στις προσωπικές μας επιθυμίες.

Ευχαριστούμε την Νικολέττα Τριάντη, Ψυχολόγο (M.Sc) – Ψυχοθεραπεύτρια (CBT & ACT) εκ μέρους του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας Συν-πορεύομαι

News Related

OTHER NEWS

Επιχείρηση Ασπίδα και Bέλος: Η Χαμάς είναι ο πρωταρχικός νικητής

Επιχείρηση Ασπίδα και Bέλος: Η Χαμάς είναι ο πρωταρχικός νικητής Του Udi Dekel Η Επιχείρηση Ασπίδα και Βέλος έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με δύο προηγούμενους γύρους μάχης – Επιχείρηση Χαραυγή (Αύγουστος 2022) ... Read more »

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου 83ο στην παγκόσμια κατάταξη του Times Higher Education για την ποιοτική εκπαίδευση

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου 83ο στην παγκόσμια κατάταξη του Times Higher Education για την ποιοτική εκπαίδευση Ο διεθνής φορέας κατάταξης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Times Higher Education, δημοσίευσε τα αποτελέσματα του για ... Read more »

Παραλάμβαναν με... ταξί τα ναρκωτικά που διακινούσαν σε τρεις νομούς

Μεταξύ 180.000 και 220.000 ευρώ θα απέφερε η πώληση της κάνναβης και της κοκαΐνης που κατασχέθηκαν κατά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης η οποία δρούσε από το περασμένο καλοκαίρι σε ... Read more »

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία - εξπρές από την Κυριακή

Με βροχές και καταιγίδες θα «κυλήσουν» οι πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από την ερχόμενη Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας, με καταιγίδες που ... Read more »

Ελευσίνα: Άγριο ξύλο έπειτα από σοβαρό τροχαίο – ΦΩΤΟ

τροχαίο Ελευσίνα Αναστάτωση προκλήθηκε στην Ελευσίνα, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2023 σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της περιοχής. Σύμφωνα με ... Read more »

Θα επιτευχθεί συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του ασύλου;

Ο γερμανικός Tύπος αναφέρεται στη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου ενόψει της σημερινής συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., αλλά και στον νέο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Σήμερα αναμένεται η κρίσιμη ... Read more »

Τζάρεντ Λέτο: Σκαρφάλωσε στον τοίχο ενός ξενοδοχείου

Ο Τζάρεντ Λέτο καταγράφηκε σε βίντεο, που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να σκαρφαλώνει σε έναν τοίχο ενός ξενοδοχείου στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα, ο διάσημος ηθοποιός και τραγουδιστής εντοπίστηκε να ... Read more »

Μέσι: Σε ποια θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Ίντερ Μαϊάμι

Οι παίκτες της Ίντερ Μαϊάμι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Φιλαδέλφεια Γιούνιον Ο Λιονέλ Μέσι μετακομίζει στο MLS. Η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε την απόκτηση του Αργεντινού σούπερ σταρ, ο οποίος υπέγραψε ... Read more »

Οι "Προδότες" έκαναν πρεμιέρα και οι τηλεθεατές "πάρτι" στο Twitter

Οι Η εντυπωσιακή Έπαυλη των “Προδοτών” άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 7 Ιουνίου, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Οι “Προδότες”, το πρώτο παιχνίδι στρατηγικής και μυστηρίου, στην ελληνική ... Read more »

Πόλεμος της Μαφίας: Άνθρωπος του Σκαφτούρου ο "Ράμπο" που έπεσε νεκρός - Σκότωσαν και τον κουνιάδο του

Αστυνομία – Φωτό αρχείου Γνωστός και ως «Ράμπο» ήταν ο 38χρονος που έπεσε νεκρός στον Κορυδαλλό μέσα στο αυτοκίνητό του, έξω από την πολυκατοικία που έμενε, επί της οδού Σοφίας ... Read more »

Καίγεται ο Καναδάς, «πνίγονται» στον καπνό οι ΗΠΑ

Καίγεται ο Καναδάς, «πνίγονται» στον καπνό οι ΗΠΑ Η καναδική επαρχία Κεμπέκ, που πλήττεται σκληρά από πυρκαγιές ιστορικών διαστάσεων, αναμένει με ανυπομονησία διεθνείς ενισχύσεις, καθώς οι καπνοί από τις περίπου ... Read more »

Η τάση της εβδομάδας: Σατέν φόρεμα - Πώς και πού το φοράμε

Η τάση της εβδομάδας: Σατέν φόρεμα – Πώς και πού το φοράμε Άκρως θηλυκό και εντυπωσιακό το σατέν φόρεμα είναι από τα πιο διαχρονικά και ανεκτίμητα κομμάτια που οφείλουμε να ... Read more »

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Προσοχή σε διαφήμιση εταιρείας τηλεϊατρικής

Φωτ.: Unsplash Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εφιστά την προσοχή αναφορικά με την διαφήμιση και την λειτουργία εταιρείας, αποκλειστικά με την μέθοδο της τηλεϊατρικής και φερόμενη πιστοποίηση από τον ΙΣΑ. Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος ... Read more »

Ζέτα Μακρυπούλια | Το νέο χρώμα μαλλιών που "ζέστανε" το πρόσωπό της

Αρκετές γυναίκες της ελληνικής showbiz έχουν αποδείξει έμπρακτα την “πίστη” τους σε ένα συγκεκριμένο χρώμα μαλλιών, που τις συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους και θεωρείται, πλέον, σήμα ... Read more »

Νέα Μάκρη: H 18χρονη έγκυος πέθανε από ενδομήτρια αιμορραγία - Οι συγγενείς επιμένουν πως περίμενε ασθενοφόρο για ώρες

19xroni-mak Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε ο θάνατος της 18χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να δίνει εντολή για τη διενέργεια ποινικής έρευνας την ... Read more »

Χτυπά με πλειστηριασμούς η ΑΑΔΕ μετά τις εκλογές

Χτυπά με πλειστηριασμούς η ΑΑΔΕ μετά τις εκλογές Κατοικίες, μεζονέτες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες και πάρκινγκ, βρίσκονται στη λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που θα ξεκινήσουν στο τέλος Ιουνίου, στο πλαίσιο της ... Read more »

Υπηρεσία θα εντοπίζει και θα διαγράφει τραγούδια που δημιουργούνται με AI

Υπηρεσία θα εντοπίζει και θα διαγράφει τραγούδια που δημιουργούνται με AI Η υπηρεσία streaming Deezer ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει τεχνολογία που της επιτρέπει να εντοπίζει και ενδεχομένως να διαγράφει τραγούδια ... Read more »

Oι «Προδότες» έκαναν πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 - Tα σχόλια των τηλεθεατών στο Twitter

Το βράδυ της Τετάρτης, έκανε πρεμιέρα στον ANT1 το νέο παιχνίδι με τίτλο «Προδότες» και παρουσιαστή τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.  «Οι Προδότες», το διεθνές format που ξεχωρίζει για τα μυστικά ... Read more »

Ελ. Βενιζέλος: "Πέταξε" η κίνηση εξωτερικού στο πεντάμηνο - Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019

Ελ. Βενιζέλος: “Πέταξε” η κίνηση εξωτερικού στο πεντάμηνο – Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 Της Ματίνας Χαρκοφτάκη  Συνεχίστηκε και τον Μάιο η “απογείωση” της επιβατικής κίνησης στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, ... Read more »

ΗΠΑ για Μεσανατολικό: Να μην γίνονται ενέργειες που πλήττουν τη λύση των δύο κρατών

ΗΠΑ για Μεσανατολικό: Να μην γίνονται ενέργειες που πλήττουν τη λύση των δύο κρατών Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην ασφάλεια του Ισραήλ αλλά και στη λύση των δύο κρατών, διαβεβαίωσε ... Read more »

Ρυθμίσεις οφειλετών: Μέχρι 31 Ιουλίου οι αιτήσεις επανένταξης οφειλετών στις δόσεις

Ρυθμίσεις οφειλετών: Μέχρι 31 Ιουλίου οι αιτήσεις επανένταξης οφειλετών στις δόσεις Οφειλές ύψους 368,73 εκατ. έχουν ήδη ρυθμίσει 20.550 φορολογούμενοι Σχεδόν δύο μήνες προθεσμία έχουν όσοι οφειλέτες πληρούν τους όρους ... Read more »

Αϊτή: Τουλάχιστον 42 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών

Αϊτή: Τουλάχιστον 42 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Αϊτή το σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι, ενώ άλλοι 11 αγνοούνται, ... Read more »

Πετρέλαιο: Ανοδος των τιμών μετά τη συμφωνία στον ΟΠΕΚ+ για μείωση παραγωγής

petrelaio Eκτινάχτηκε το Brent μετά την συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για παράταση των περικοπών της παραγωγής έως το 2024. Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 1% στα 76,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ ... Read more »

Μέγκαν - Χάρι: Η Λίλιμπετ έγινε 2 ετών - Τα «αμερικανικά» γενέθλιά της

Φωτ.: Instagram Η κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Λίλιμπετ, έγινε δύο ετών την Κυριακή και η οικογένεια γιόρτασε τα γενέθλιά της, κάνοντας τα «αμερικανική υπόθεση». Ο πρίγκιπας ... Read more »

Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις Ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός ... Read more »

Τόνια Σωτηροπούλου: Οι στιγμές που έφτασε στα όριά της, τα ταξίδια με τον Κωστή και ο Ντάνιελ Κρεγκ

Η Τόνια Σωτηροπούλου αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη ζωή της τον τελευταίο καιρό και δεν ευθύνεται γι’ αυτό μόνο ο γάμος της με τον Κωστή Μαραβέγια. Είναι και η γενική ... Read more »

Επενδυτική βαθμίδα: Τι σημαίνει η ανάκτησή της για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά

Επενδυτική βαθμίδα: Τι σημαίνει η ανάκτησή της για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά Το τελευταίο διάστημα η επενδυτική βαθμίδα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των οικονομολόγων, των επενδυτών ... Read more »

Survivor All Star: Ο Νίκος Μπάρτζης και η αντίδρασή του για το «Ναι» και ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση

survivor all star Ακόμη ένα επεισόδιο του «Survivor All Star», παρακολούθησαν οι τηλεθεατές το βράδυ της Δευτέρας 5 Ιουνίου. Μετά από έναν μεγάλο αγώνα με δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα ... Read more »

Επίδομα παιδιού: Πού μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτηση τους

Επίδομα παιδιού: Πού μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτηση τους Στις 31 Μαΐου 2023 άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι που ... Read more »

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Μέχρι 31 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής τους

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Μέχρι 31 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής τους Φορολογικές δηλώσεις: Συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τους Έλληνες φορολογούμενους. Είκοσι ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự