8 Dingen Die Zeggen Dat Het Pech Is Om Het In Huis Te Hebben

Sommige mensen zijn bijgelovig, anderen minder. Wat voor soort persoon bent u? Geeft u om deze dingen? De waarheid is dat we ons hele leven lang naar bepaalde dingen luisteren, en dat ze uiteindelijk ‘ingebed in ons hoofd’ raken, vooral als ze dagelijks worden gebruikt. Als u het jaar op een positievere manier wilt beginnen en alles wilt vermijden wat ongeluk zou kunnen veroorzaken, lees dan verder. Wij hebben 8 dingen op een rij gezet die pech in huis brengen en die u nu moet veranderen als ze in uw leven voorkomen.

1. Kapotte spiegel of kapot serviesgoed

8 dingen die zeggen dat het pech is om het in huis te hebben

1. Kapotte spiegel of kapot serviesgoed

Volgens bijgeloof brengt het breken van een spiegel ongeluk met zich mee. Misschien betekent dit pech doordat u geld moet uitgeven aan het kopen van een nieuwe.

Als een spiegel kapot is, is het raadzaam om deze weg te gooien om te voorkomen dat u pech krijgt. Hetzelfde geldt voor glazen; bewaar ze niet, omdat u zichzelf kunt verwonden als u eruit drinkt.

Leuk weetje: Het bijgeloof van 7 jaar pech bij het breken van een spiegel dateert uit het oude Griekenland!

2. Bewaar oude dingen

8 dingen die zeggen dat het pech is om het in huis te hebben

2. Bewaar oude dingen

We mogen geen oude voorwerpen en kleding bewaren, omdat deze verandering kunnen belemmeren en vooruitgang kunnen bemoeilijken. Neem in het weekend een paar uur vrij om uw kasten algemeen schoon te maken en doneer of gooi weg wat u niet langer wilt en gebruikt. U zult merken dat u een frisse wind door uw huis voelt waaien.

3. Oude en beschadigde bezems

8 dingen die zeggen dat het pech is om het in huis te hebben

3. Oude en beschadigde bezems

Het opbergen van een gescheurde bezem maakt de ruimte niet goed schoon en alles blijft in dezelfde staat. Volgens bijgeloof kan het bewaren van een oude bezem tot geldproblemen leiden. Begin het jaar dus niet slecht, vervang uw bezem, het kost zo weinig geld om het te riskeren.

4. Foto’s die geen positieve emoties oproepen

8 dingen die zeggen dat het pech is om het in huis te hebben

4. Foto

Foto’s die niet inspireren en onaangename beelden van natuurrampen, mondiale rampen, regen- of sneeuwstormen, of andere beelden die geen positieve emoties oproepen, horen niet thuis in ons huis.

Alles wat negativiteit veroorzaakt, moet buiten ons huis en uit ons leven worden gehouden. Het klinkt eenvoudig, nietwaar?

5. Klokken worden teruggezet

8 dingen die zeggen dat het pech is om het in huis te hebben

5. Klokken worden teruggezet

Heeft u een trage klok in huis? Probeer deze nu te repareren. Als het niet werkt omdat het kapot is, overweeg dan om het weg te doen!

We willen vooruitgaan in het leven en niet stagneren, dus zorg ervoor dat alles op tijd functioneert om geluk in uw leven te bevorderen!

6. Ladder

8 dingen die zeggen dat het pech is om het in huis te hebben

6. Ladder

Het bijgeloof rondom ladders is vrij bekend en dateert al 5000 jaar terug naar het oude Egypte. Volgens deze cultuur vormt een ladder tegen een muur een driehoek, en de Egyptenaren beschouwden deze vorm als heilig (zoals bij de piramides). De driehoeken symboliseerden de drie-eenheid van de Seuses, en het passeren van een driehoek werd beschouwd als het ontheiligen ervan.

Dit geloof kreeg in de loop der tijd meer kracht, en “eeuwen later namen de volgelingen van Jezus Christus het bijgeloof over en interpreteerden het in het licht van de dood van Christus”, legde Panati uit. “Wanneer een ladder tegen een kruisbeeld leunde, werd het een symbool van kwaad, dood en verraad. Onder een ladder door lopen bracht ongeluk met zich mee.”

In het Verenigd Koninkrijk moesten criminelen bijvoorbeeld in de 16e eeuw onder een ladder door lopen op weg naar de galg, hun plaats van terechtstelling.

7. Heeft een zwarte kat pech?

8 dingen die zeggen dat het pech is om het in huis te hebben

7. Heeft een zwarte kat pech?

Zwarte katten zijn levende wezens die toevallig de kleur zwart hebben. Ze zijn net zo mooi, lief en knuffelig als katten van andere kleuren.

Interessant genoeg beschouwden de oude Egyptenaren zwarte katten als brengers van geluk. Ook koning Charles I van Engeland had een zwarte kat als huisdier. Na de dood van de kat kwam er echter pech; de koning werd de volgende dag gearresteerd en beschuldigd van hoogverraad.

Aan de andere kant waren er in de Middeleeuwen, in andere delen van Europa, mensen met een tegenovergestelde overtuiging. Zij geloofden dat zwarte katten familieleden van heksen waren of zelfs vermomde heksen, en dat de Duivel hen in de gaten hield!

En zo beïnvloedt de geschiedenis tijden en overtuigingen…

8. Kikkervormige voorwerpen

8 dingen die zeggen dat het pech is om het in huis te hebben

8. Kikkervormige voorwerpen

De kikkervormige symbolen hebben verschillende interpretaties en betekenissen. Vroeger werd de kikker geassocieerd met magie en hekserij. Haal ze dus uit uw huis.

Als u dit artikel leuk vond, zult u ook graag over Feng Shui lezen, allemaal in de zoektocht naar een positiever leven. Vind professionals en artikelen op onze pagina.

Portugees bijgeloof

8 dingen die zeggen dat het pech is om het in huis te hebben

Portugees bijgeloof

In Portugal bestaan er verschillende bijgeloven, waarvan de kapotte spiegel wellicht de bekendste is. Als u nieuwsgierig bent, kunt u verder onderzoek doen naar de betekenis van geluksboeddha’s. Eén ding is zeker: we streven er allemaal naar om goede energie in huis te hebben, vooral in onze slaapkamer voor het slapengaan. Lees dit artikel om te ontdekken wat u in huis moet hebben om geluk en goede energie aan te trekken.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World