22-åring högg ihjäl två män som bröt sig in – åtalas

22-åring högg ihjäl två män som bröt sig in – åtalas

22-åring högg ihjäl två män som bröt sig in – åtalas

En 22-årig man åtalas misstänkt för två fall av dråp efter att han huggit ihjäl två unga män, 17 och 20 år gamla, i Ulricehamn i höstas, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. I andra hand åtalas han för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Det var den 14 september som två personer klättrade in via en balkong på andra våningen i ett flerfamiljshus och senare dödades av den 22-årige lägenhetsinnehavaren.

– Sammanfattningsvis har lägenhetsinnehavaren befunnit sig i en nödvärnssituation och därmed haft rätt att försvara sig. Min uppfattning är dock att det våld han använt sig av har varit uppenbart oförsvarligt och han ska inte heller gå fri från ansvar på grund av så kallad nödvärnsexcess, säger åklagaren Martin Svensson.

Dessutom åtalas ytterligare tre personer, två för försök till grovt rån och rån samt en för medhjälp till försök till grovt rån alternativt skyddande av brottsling, grovt brott.

Relaterade länkar:

News Related

OTHER NEWS

Detta innebär USA:s skuldtak

USA lever ständigt på kredit, men för att begränsa lånandet har ett tak för skulderna införts. Problemet är bara att kongressen har lyft taket ett 80-tal gånger. Nu är det ... Read more »

Inspektör som tömde damm för att hitta mobil stängs av

Inspektör som tömde damm för att hitta mobil stängs av Den hälsoinspektör som tömde ut 2 000 kubikmeter vatten ur en reservoar för att fiska upp sin borttappade mobiltelefon har stängts ... Read more »

AHL: Jesper Frödén målskytt igen - på märkligt vis

AHL: Jesper Frödén målskytt igen – på märkligt vis Jesper Frödéns fina slutspelsform håller i. Svensken nätade återigen i natt när Coachella Valley Firebirds tog en ny seger – men ... Read more »

Ett steg klart – men tar sig avtalet genom kongressen?

Ett steg klart – men tar sig avtalet genom kongressen? Ett avtal finns på plats om skuldtaket, men det blir fortfarande en stor utmaning att få det genom kongressen, skriver ... Read more »

Säpo: Koranbränningar lär inte glömmas i första taget

Säpo: Koranbränningar lär inte glömmas i första taget Sverige befinner sig i ett farligare läge nu än före högerextremisten Rasmus Paludans koranbränningar. Det säger Fredrik Hallström, chef för kontraterrorism på ... Read more »

Hot Toys släpper vansinnigt detaljerad Michael Keaton-Batman

Hot Toys släpper vansinnigt detaljerad Michael Keaton-Batman Ett av de hetaste ämnena kring den kommande filmen The Flash är det faktum att Michael Keaton återvänder som Batman, vilket är den ... Read more »

Parterna eniga efter veckor – avtal om skuldtak nått

Parterna eniga efter veckor – avtal om skuldtak nått Efter veckor av förhandlingar har USA:s president Joe Biden och republikaner i kongressen enats om ett principavtal om att höja skuldtaket. ... Read more »

Säpo: Farligare läge efter koranbränningar

Fredrik Hallström, chef för kontraterrorism på Säpo. Arkivbild. På kort tid har två misstänkta terrorplaner mot Sverige, motiverade av koranbränningarna, avslöjats. Enligt Säpo befinner sig Sverige i en farligare situation ... Read more »

Elizabeth Olsen ger tips till framtida Marvel-skådisar

Elizabeth Olsen ger tips till framtida Marvel-skådisar Drömmer du om att landa en roll som nästa stora superhjälte hos Marvel och Disney? Då har Scarlet Witch, eller rättare sagt skådespelerskan ... Read more »

4 400 barn kan gratta två mammor på mors dag

Lagom till mors dag kan nästan 4 400 barn gratta inte bara en – utan två mammor. Arkivbild. I över 100 år har Sveriges mammor uppmärksammats lite extra av sina barn ... Read more »

Linn Grant vidare till semi i matchspelstävling

Linn Grant vidare till semi i matchspelstävling Linn Grant är vidare till semifinal i LPGA-tourens matchspelsturnering i Las Vegas. Svenskan vann kvartsfinalen mot Albane Valenzuela från Schweiz efter att ha ... Read more »

Minst en död i ”massiv rysk drönarattack” mot Kyiv

Minst en död i ”massiv rysk drönarattack” mot Kyiv Minst en person dödades i ryska attacker mot Ukrainas huvudstad Kyiv natten mot söndag, uppger stadens borgmästare Vitalij Klytjko på Telegram. ... Read more »

Polisen rapporterar om skadegörelse, Mörbylånga

Google maps, Mörbylånga “Skadegörelse på Torget.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Kalmar län rapporterar detta: Polis larmas till platsen där det enligt uppringaren är en pågående fest. Uppringaren ... Read more »

Polisen i Söderhamn rapporterar om våld / hot mot tjänsteman

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Våldsam man omhändertagen i park.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Gävleborgs län rapporterar detta: En ordningsvakt trycker på överfallslarmet sedan en man blivit våldsam ... Read more »

Erdogan styr med kulturen: ”Hagia Sofia kronan på den nyosmanska drömmen”

Erdogan styr med kulturen: ”Hagia Sofia kronan på den nyosmanska drömmen” Att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan förvandlat Hagia Sofia i Istanbul till en moské igen efter nästan 90 år ... Read more »

Krisen syns inte på Ikea – som tror på sänkta priser

Krisen syns inte på Ikea – som tror på sänkta priser Det går överraskande bra för Ikea. Så pass bra att möbelvaruhuset tror på lägre priser. Det säger Jesper Brodin, ... Read more »

Luton Town klart för Premier League efter straffdrama

Luton Town klart för Premier League efter straffdrama Luton Town kommer att spela i den högsta engelska fotbollsdivisionen Premier League nästa säsong. Det står klart sedan laget vunnit mot Coventry ... Read more »

S-ledamot på kritiserad konferens: ”På eget bevåg”

S-ledamot på kritiserad konferens: ”På eget bevåg” Trots att Socialdemokraterna drog sig ur medverkan på Palestinakonferensen i Malmö deltog riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S), rapporterar Aftonbladet. – Avrådan har gällt alla, ... Read more »

Backstjärnan missar kvartsfinalen

Backstjärnan missar kvartsfinalen Tre Kronors backstjärna Rasmus Sandin missar kvällens VM-kvartsfinal mot Lettland i Riga. Skadan efter knätacklingen han åkte på mot USA stoppar spel. undefined Ladda ner Hänts nya ... Read more »

Ghostrunner 2 uppvisat med ny trailer

Ghostrunner 2 uppvisat med ny trailer Ghostrunner 2 visades upp som en av de första titlarna under Sonys ännu pågående Playstation Showcase. Vi fick inte en omfattande titt på spelet, ... Read more »

Ingen specifik kyrka utpekad som terrormål

E-post och chattar visar att bröderna planerade ett dåd mot en kyrka. Arkivbild. Det finns inget konkret mål för det planerade terrorattentatet mot en svensk kyrka, säger chefsåklagare Liddy Oechtering. ... Read more »

Gripen efter folkmordet i Rwanda

Fulgence Kayishema som anklagats för inblandning i folkmordet i Rwanda 1994 har gripits i Paarli Sydafrika efter 20 år på flykt, rapporterar CNN. Texten uppdateras. Relaterade länkar: Read more »

Robinson 2023: Tittarna i tårar efter Elins ord till Amanda: "Borde finnas en gräns, TV4"

Robinson 2023 lider mot sitt slut med den stundande finalen på söndag den 28 maj. Intrigerna i programmet har fortsatt, och deltagaren Pernilla Block tycks inte stå särskilt högt i ... Read more »

Billström om beskedet: ”Beklagar djupt”

Billström om beskedet: ”Beklagar djupt” Utrikesminister Tobias Billström (M) kommenterar Rysslands beslut att stänga generalkonsulatet i Göteborg: ”Beklagar djupt”, rapporterar TV4 Nyheterna. Texten uppdateras Relaterade länkar: Read more »

Kräver att olje-vd sparkas som klimatmöteschef

Sultan Ahmed al-Jaber är inte okontroversiell som klimatmöteschef. Arkivbild. En oljemagnat som chef för nästa FN-toppmöte om klimatet? En riktigt dålig idé, anser över 100 ledamöter i USA:s kongress och ... Read more »

Så enkelt slipper du mördarsniglar i sommar – knepet med vanliga föremålet kan rädda din trädgård på nolltid

Mördarsniglar är inte roliga att ha i trädgården. Men de är inte bara en otrevlig syn för ögat, de slemmiga sniglarna utgör ett fot för inhemska arter och är dessutom ... Read more »

Dödshjälpsläkare får inte legitimationen åter

Förvaltningsrätten i Stockholm meddelar i en dom att dödshjälpsläkarens legitimation även i fortsättningen ska vara återkallad. Arkivbild. Läkaren Staffan Bergström får inte tillbaka sin läkarlegitimation. Den drogs in i höstas ... Read more »

Beyoncé och Jay-Z har enligt uppgift köpt den dyraste villan i Kalifornien. Bilder från drömvillan

Beyoncé och Jay-Z har varit ett stabilt par i flera år nu och är definitivt bland de mäktigaste i showbusiness. Allt de rör vid förvandlas till guld och det kommer ... Read more »

Jättevändningen: Zlatans avgörande beslut – som nu kan bli hans stora avsked till fotbollen

Alla har varit slående överens om att säsongen är över för Zlatan. Men nu kommer jättevändningen för 41-årige Ibrahimovic. Vilket också kan bli hans stora avsked till spelarkarriären. För drygt ... Read more »

Asllani hoppas på comeback i helgens derby

Asllani hoppas på comeback i helgens derby [object Object] undefined Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar! Kosovare Asllani har inte spelat en fotbollsmatch på ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự