10 tips til unike overnattingssteder i høstfjellet

© Leveres av ABC Nyheter Høstfargene i fjellet lokker

Denne artikkelen er levert av Visit Norway.

Selv om været er både våtere og kaldere på denne årstiden, føles det avslappende å oppholde seg utendørs blant de vakre høstfargene. Det er en god anledning til å finne på noe, alene eller sammen med andre. Hva med å dra på stormjakt? Fiske? Utforske Norges nye kunstikoner?

Eller rett og slett bare reise til fjells for å nyte lun innekos?

Les også:Turtips, kajakk, telt og hengekøye: Slik tilbringer du norgesferien i naturen

Her har vi samlet 10 forslag til flotte steder i Norge hvor du kan få med deg det beste av aktiviteter, historie, kultur, spennende mat, fred og ro. Rett og slett ti unike steder, der det er hyggelige å våkne opp til en ny høstdag og fine feriedager i den norske fjellheimen. Husk også at du kan kjøre kollektivt med buss eller tog til mange flotte utgangspunkt for opplevelser i naturen

Skåbu Fjellhotell, Skåbu

© Leveres av ABC Nyheter Skaabu Fjellhotell – Photo Skaabu Fjellhotell – PhotoSkåbu Fjellhotell er et lite hjemmekoselig familiedrevet fjellhotell sentralt beliggende i sentrum av den idylliske lille fjellbygda, Skåbu, i Gudbrandsdalen.Ansgar Skaabu Fjellhotell

Skåbu Fjellhotell er et lite, intimt og hjemmekoselig familiedrevet hotell som ligger naturskjønt til i den lille fjellbygda Skåbu i Gudbrandsdalen, på trappene til Jotunheimen.

Besøkende kan velge og vrake i flotte fjellturer, rafting i Sjoa, fiske, sykle, delta på

kulturvandring, og bygda har sitt eget fjellmaraton (2-4 oktober), og rakfiske VM.

Restauranten på hotellet legger vekt på smaken av norske fjell og lokale råvarer med mest mulig rene og naturlige ingredienser, tilgjengelig i sesong. Det nyrenoverte hotellet har 12 dobbeltrom og fem leiligheter.

Steinbergdalshytta, Aurland

© Leveres av ABC Nyheter Steinbergdalshytta 2 – Photo – Steinbergdalshytta Steinbergdalshytta 2 – Photo – SteinbergdalshyttaSteinbergdalshyttaSteinbergdalshytta.no

Steinbergdalshytta er ei turisthytte med lange og stolte tradisjoner i den norske vandre – og skikulturen. Hytta ble bygget i 1895, og stedet ble valgt fordi mange reisende valgte denne ruten og trengte overnatting. I tillegg var det tilgang på høy kvalitets råvarer både fra øst og vest, spesielt fisk, kjøtt og melkeprodukter. Maten på hytta blir laget fra bunnen.

I dag har Steinbergdalshytta ca. 50 senger fordelt på hovedbygningen, annekset, låven og to mindre hytter. Hytta er åpen hele året og besøkende kan blant annet oppleve vandring, fiske, kokekurs og ostesmaking.

Bjerkeløkka, Oppdal

© Leveres av ABC Nyheter Bjerkeløkkja – Photo – Marius Rua Bjerkeløkkja – Photo – Marius RuaBjerkeløkkjaMarius Rua

Historisk på utsiden, moderne på innsiden. Bjerkeløkka er tilrettelagt for både reisende og for de som ønsker et sted for private selskaper, bryllup, jubileer og konfirmasjoner. Noen av de eldste bygningene stammer tilbake til 17 – og 18 hundretallet. Overnattingen er fordelt på 35 rom i forskjellige karismatiske bygninger, alle med egne bad.

Les også:Hvordan pakke tursekken til korte og lange turer

Oppdalregionen tilbyr en rekke spennende aktiviteter hele året, og Bjerkeløkka kan skreddersy opplegg som passer for enhver smak, fra vandring, rafting, kanoturer, moskus safari til historisk vandring og ølsmaking.

Geilo Mountain Lodge

© Leveres av ABC Nyheter Geilo-Mountain-Lodge-2 – Photo – The Historic Hotels Geilo-Mountain-Lodge-2 – Photo – The Historic HotelsGeilo Mountain LodgeHistoriske hoteller

Geilo Mountain Lodge har en 104 år lang historie. Stedet var først en privat residens, men i 1917 ble residensen omgjort til et gjestehus. I 2004 bestemte eierne å gjøre eiendommen om til et engelsk overnattingssted med en atmosfære fra 1920-tallets England, med alt fra møbler, tekstiler og dekorasjoner.

I dag tilbyr Geilo Mountain Lodge overnatting i 10 store dobbeltrom og suiter. I restauranten fokuseres det på det tradisjonelle norske kjøkken, basert på lokale råvarer som fugl, vilt, sopp og bær fra Hallingdalen.

Vertene kan organisere utflukter til en rekke av Norges mest kjente attraksjoner.

Elveseter Hotell, Bøverdalen

© Leveres av ABC Nyheter Elveseter – Photo – Grim Berge Elveseter – Photo – Grim BergeElveseter HotellGrim Berge

Den gamle familiegården Elveseter har tatt imot gjester siden 1870-tallet. I løpet av det siste århundre har eiendommen gradvis blitt omgjort til et vakkert hotell med moderne fasiliteter, og har opp gjennom årene blitt besøkt av både kongelige, statshoder og kjente oppdagelsesreisende.

Hotellet ligger i en sidedal til Bøverdalen, som regnes som inngangen til Jotunheimen, og Elveseter blir ofte brukt som utgangspunkt for turer til Besseggen og andre kjente fjelltopper.

I området befinner det seg 29 av Norges høyeste fjelltopper, blant dem Glittertind og Galdhøpiggen. I tillegg kan også hotellet tilrettelegge for ridning, fiske, rafting, vinsmaking og har også et utmerket kunstgalleri.

Les også:Badstue-Norge: Det koker i landet

Bortistu Gjestegard, Lønset

© Leveres av ABC Nyheter Bortistu – Photo- Bortistu Bortistu – Photo- Bortistu

Bortistu Gjestegard

Bortistu Gjestegard

Bortistu Gjestegard befinner seg midt i hjertet av Trollheimen. Gården er rik på historie med den eldste bygningen datert tilbake til 1648, og de første gjestene begynte å komme allerede i 1887.

Bygningene er blitt omgjort til moderne overnatting og en restaurant med meny basert på lokale råvarer. En av deres spesialiteter er Basstu – lammelår, og menyen varierer med sesongene og tilgjengelige råvarer.

Bortistu Gjestegard tilbyr aktiviteter hele året og om høsten fjellvandring, sykling og fiske, og de har også et velværesenter for avslapning etter dagens aktiviteter.

Hindsæter Hotell, Sjodalen

© Leveres av ABC Nyheter Hindsæter HindsæterHindsæter HotellHindsæter Hotell

De første gjestene kom til Hindsæter allerede i 1898, og hotellet pleide å være en gammel sommerseter helt tilbake på 1600-tallet. Seteren har etter hvert blitt omgjort til et hotell med moderne fasiliteter, men i historiske omgivelser.

Hotellet ligger langs den vakre veien over Valdresflya, 950 m.o.h., nær Jotunheimen.

Hindsæter er et avslappende sted hvor gjestene kan nyte god mat i historiske rom, og kjøkkenet er kjent for sine retter basert på lokale reinsdyr. Til sammen har hotellet 10 “sommerseter suiter” og syv dobbeltrom, alle med egne bad.

Naturen og kulturlandskapet rundt Hindsæter har mange vandre- og sykkelstier av ulik vanskelighetsgrad, både i skog og på høyfjellet.

Rustad Hotell & Fjellstue, Sjusjøen

© Leveres av ABC Nyheter Rustad Hotel og Fjellstue – Photo – Rustad Hotel Rustad Hotel og Fjellstue – Photo – Rustad HotelRustad Hotel og FjellstueRustad Hotel

Rustad Hotell og Fjellstue er en familiebedrift som har drevet med overnatting og servering siden 1935. Hotellet ligger på Sjusjøen, nord for Lillehammer, og har til sammen 44 rom i forskjellige prisklasser.

Sjusjøen kan by på mange spennende aktiviteter hele året, og Rustad samarbeider med flere aktivitetsleverandører og tilbyr gode pakker med overnatting og aktiviteter. Aktivitetene om høsten spenner fra fjell – og kanoturer, til setersykling, stolpejakt og ridning.

Rustad tilbyr en restaurant som finner sin inspirasjon i det nordiske kjøkken og i førsteklasses norske og lokale råvarer. Denne høsten serveres det spesielle lunsj- og middagsmenyer som reflekterer årstiden.

Brimi sæter, Lom

© Leveres av ABC Nyheter Brimi Sæter-Photo – Christian Roth Christensen – VisitNorway.com (1) Brimi Sæter-Photo – Christian Roth Christensen – VisitNorway.com (1)Brimi SæterChristian Roth Christensen / VisitNorway.com

Brimi sæter tilbys det unike opplevelser, egen produsert mat og læring for både liten og stor. Besøkende blir kjent med gårdsdyrene og historien og får se hvordan melk blir til ost. Her oppleves vakker natur, ekte stillhet og kulturhistorie på sitt beste.

Brimi sæter har vært i tradisjonell drift så lenge folk kan huske, og huset som kalles gamle seterstugu er trolig fra 15-1600-tallet, og har gjennom tidene huset både budeier, tjenestefolk, hulder og tusser.

Om høsten har Brimi sæter spesielle helgepakker med overnatting, lunsj- og middagsmenyer. Til sammen har Brimi sæter plass til ca. 30 pluss til overnatting fordelt på lavvo, brisker i låven og rom i seterhuset. Og låven rommer ca. 40-50 til matservering.

Hotell Finse 1222

© Leveres av ABC Nyheter Hotel Finse 1222, Blåsalen Photo – Hotel Finse 1222-IMG_3244 (1) Hotel Finse 1222, Blåsalen Photo – Hotel Finse 1222-IMG_3244 (1)Blåsalen, Hotell Finse 1222Hotell Finse 1222

Til Hotel Finse 1222 kommer du bare til fots, på sykkel eller med tog. Det gir følelsen av å være et helt annet sted. Det nye totalrenoverte hotellet har en imponerende beliggenhet mellom nasjonalparker,

Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Dette er reinsdyrenes rike.

Hotellet tilbyr 45 rom, vakre saler og fellesrom, fenomenal utsikt og et entusiastisk kjøkken. Hoteller er perfekt enten de besøkende er aktive og vil utfordre seg selv, eller bare vil koble av.

Finse er et sted for å utfordre naturkreftene og mulighetene er mange. Her kan besøkende sykle den kjente Rallarvegen fra høyfjell til dype Vestlandsfjorder, vandre på et vell av stier i alle retninger, fiske ørret i små, vakre vann inne på vidda, og selvfølgelig drive alle typer aktiviteter på ski når snøen kommer.

Les også:Visit Norway med rørende reiselivskampanje: Du skal få en dag i måråLes også:7 flotte fotturer i fargerike høst-Norge

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

Solskjær: Fernandes usikker før storkampen

© (NTB scanpix) Manchester Uniteds Bruno Fernandes er usikker før helgens storkamp. Foto: Rui Vieira / AP / NTB Solskjær: Fernandes usikker før storkampen Uniteds norske manager snakket om to-tre ... Read more »

Ikke pisk en allerede galopperende hest

© Foto: Braata, Espen IKKE OVER NATTEN: – Politikerne må gi folk tid til å bli med på elektrifiseringen av bilparken. De kan ikke forvente at det skjer i løpet ... Read more »

Stulna KB-böcker tillbaka efter detektivinsats

© Jens Östman/KB Tio värdefulla böcker som stulits från Kungliga biblioteket är tillbaka igen. Efter en detektivinsats med inslag av hästhandlarmetoder har tio värdefulla böcker kunnat återbördas till Kungliga biblioteket. ... Read more »

"Sverige i chock" – så rapporteras Einárs död

© Fredrik Sandberg/TT Tända ljus och blommor i närheten av platsen där artisten Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad på torsdagskvällen. Dödsskjutningen av den svenske rapparen Einár, artistnamn för ... Read more »

Rapparen Einár ihjälskjuten – ingen gripen

© Henrik Montgomery/TT Den tekniska undersökningen efter mordet på rapparen Einár fortskred på fredagen. Den kände artisten Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad i Stockholm. Ingen har gripits för ... Read more »

To av pasientene i kreftstudie på Haukeland er døde

© Foto: Hanna Kristin Hjardar, VG STUDIE: Det er fire kirurger ved poliklinikken for gastroavdelingen på Haukeland universitetsjukehus som har inkludert noen av sine pasienter i studien. To av pasientene ... Read more »

När svenskens ryske boss plockade upp telefonen efter en förlust – och gav piloten(!) en oförglömlig order

Som hockeyspelare i Ryssland får man uppleva det allra mesta. Fråga bara Anders Eriksson. I podcasten ”Släpp Sargen” berättar han om när hans ägare stoppade ett plan – bara för ... Read more »

Brittiska hovet höll tyst om drottningens sjukbesök

© Tillhandahålls av Omni Brittiska hovet ville först inte kommunicera att drottning Elizabeth II tillbringade natten mellan onsdag och torsdag på sjukhus. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP. När hovet först meddelade ... Read more »

MG-chefen: Vi blir Sveriges största elbilsmärke nästa år

© auto motor & sport Sverigechefen Tomas Ernerg är säker, MG blir Sveriges största elbilsmärke 2022: “Bra produkter till bra priser fungerar.” Kinesiska MG har haft premiär för sin första ... Read more »

Geely stämplar om alla A-aktier i Volvo Cars

© PONTUS LUNDAHL / TT Eric Li stämplar om alla röststarka A-aktier till B-aktier inför den planerade börsnoteringen av Volvo Cars. Arkivbild Biltillverkaren Volvo Cars ägare Geely Sweden har begärt ... Read more »

Efter uppbrottet med Nyberg – nu får 16-åring chansen i Brynäs

© Foto: Bildbyrån John Nyberg. Ingen spelare född 2005 har ännu kommit att debutera i SHL.  På lördag kan Theo Lindstein bli den första då han följer med Brynäs till ... Read more »

To av pasientene i kreftstudie er døde: - Vi har det fryktelig

© Foto: Hanna Kristin Hjardar, VG STUDIE: Det er fire kirurger ved poliklinikken for gastroavdelingen på Haukeland universitetsjukehus som har inkludert noen av sine pasienter i studien. To av pasientene ... Read more »

Kronen viser muskler

© Leveres av ABC Nyheter Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB – Det er en kombinasjon av kraftig stigende oljepris og stadig oppreviderte renteutsikter. Det at Norges Bank vil øke renten ... Read more »

Ny smell for Solbakken: Haaland mister landskamper

© (NTB scanpix) Erling Braut Haaland er ute av spill i flere uker. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Ny smell for Solbakken: Haaland mister landskamper Det bekrefter landslagslege ... Read more »

Ducati innleder sin elektriske æra

Ingen slipper unna den elektriske boomen som nå foregår i transporten, og nå melder Ducati at de skal lage el-motorsykler til en elektrisk racingserie fra 2023. Nå er det absolutt ... Read more »

Minst 300 ledere i staten tjener mer enn statsministeren

© Javad Parsa (NTB) Oslo 20211020. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i Stortinget når regjeringserklæringen og trontalen blir debattert onsdag. Foto: Javad Parsa / ... Read more »

95-åriga drottningen inlagd på sjukhus en natt

© Alastair Grant/AP/TT Storbritanniens drottning Elizabeth är tillbaka på Windsor Castle efter en natt på sjukhus. Bilden är tagen vid ett evenemang i Windsor i måndags. Storbritanniens drottning Elizabeth II har ... Read more »

Förhör ifrågasatta – mordrättegång ställs in

© Johan Nilsson/TT Gick förhören korrekt till? Frågan måste utredas sedan försvarsadvokaterna i ett mordfall misstänker fabricerad bevisning. En planerad mordrättegång i Svea hovrätt har ställts in några dagar före ... Read more »

Lina Hurtig kan spela mot Skottland: ”Optimistiskt”

© Tillhandahålls av Omni Lina Hurtig åkte på en smäll mot foten under torsdagens VM-kval mot Irland och klev ut skadad, men nu kommer lugnande besked kring landslagsanfallaren. Landslagets läkare ... Read more »

Hollywood-stjernene i sorg: – Forferdelige og knusende nyheter

© Jamie McCarthy, AFP / Ian West, Pa Photos (NTB) TRAGISK ULYKKE: Flere skuespillerstjerner sender nå ut kondolanser etter at Halyna Hutchins døde under en filminnspilling torsdag. Hollywood-stjernene i sorg: ... Read more »

Haaland skadet igjen - uaktuell for neste landslagssamling

© Piroschka Van De Wouw (Reuters) SKADET: Erling Braut Haaland. Haaland skadet igjen – uaktuell for neste landslagssamling Det var Dortmund-trener Marco Rose som fredag ettermiddag kunne fortelle at den ... Read more »

Grovt brott misstänks i Vänersborg

© Henrik Montgomery/TT Polisen utreder ett grovt brott i en bostad i Vänersborg. Arkivbild. Polisen utreder ett grovt brott i Vänersborg, uppger lokala medier. Polis och ambulanspersonal har setts bryta ... Read more »

Merkel tackar för sig – efter 107 toppmöten

© Maison Antoine/TT Angela Merkel smet ut från ett EU-toppmöte 2016 för att köpa pommes frites. Inte mindre än hundrasju EU-toppmöten har Angela Merkel hunnit med under sina sexton år ... Read more »

Gjentatte varsler om T-bane-skytteren: Farlig, syk og bevæpnet

© Foto: Fredrik Hagen / NTB PÅGRIPES: Her blir mannen i 30-årene pågrepet like i nærheten av T-banestasjonen på Skøyenåsen. Gjentatte varsler om T-bane-skytteren: Farlig, syk og bevæpnet Flere personer ... Read more »

EU:s ledare hyllade Merkel: ”Hon är ett monument”

© Tillhandahålls av Omni Angela Merkel har medverkat på 107 EU-toppmöten under sina år vid makten. Vid det möte som nu pågår fick hon en stående ovation av de övriga ... Read more »

Man häktad för dödsskjutning i Helsingborg

© Johan Nilsson/TT En ung man hittades med livshotande skador i Närlunda i Helsingborg förra veckan och avled senare. Nu har en man häktats som misstänkt för mord. Arkivbild. En ... Read more »

Kilde står over verdenscupåpningen

© Leveres av NTB Aleksander Aamodt Kilde står over verdenscupåpningen. Foto: Gian Ehrenzeller / Keystone via AP / NTB Alpinist Aleksander Aamodt Kilde stiller likevel ikke til start under verdenscupåpningen ... Read more »

Muf fick med sig stämman på slopade länsstyrelser

© Tillhandahålls av Omni Moderata ungdomsförbundet fick med sig partistämman på linjen att på sikt avskaffa Sveriges länsstyrelser, skriver TT. Därmed kördes partistyrelsen över. – Det är ett uttryck för ... Read more »

Russisk aktivitet langs norskekysten bekymrer

© Leveres av ABC Nyheter – Etterretningstjenesten og Politiets sikkerhetstjeneste har i sine åpne trusselvurderinger lenge advart om utenlandsk etterretningsaktivitet mot norsk næringsliv. I praksis ser vi at dette rammer ... Read more »

Regeringen vill ändra reseavdragen

© Christine Olsson/TT Nu vill regeringen stöpa om subventionerna av arbetsresor. Samåkning och kollektivtrafik ska löna sig mer. Arkivbild. Reseavdragen gynnar mest höginkomsttagare i storstäder, men det vill regeringen ändra ... Read more »

Slik kler du deg til treningssenteret

© null Slik kler du deg til treningssenteret Endelig kan vi trene innendørs igjen, og vi feirer med å handle nytt treningstøy og nye sko. Dette ønsker vi å bruke ... Read more »

Politimann dømt for seksuell omgang med 17-åring

Straffen i lagmannsretten er tre måneder kortere enn hva mannen ble dømt til i en tingrett i Viken fylke, en dom han anket. Jenta var under barnevernets omsorg og i ... Read more »

Spekulasjoner om dronning Elizabeths helse

© Leveres av ABC Nyheter Dronning Elizabeth under en mottakelse på Windsor-slottet tirsdag Onsdag var hun på sykehus for å ta noen prøver og ble over natten. Foto: Alastair Grant ... Read more »

Rysk styrränta höjs för sjätte gången i år

© Alexander Zemlianichenko AP/TT Ryssland centralbank höjer både styrräntan och inflationsprognosen. Arkivbild Rysslands centralbank stramar åt penningpolitiken med att höja sin viktigaste styrränta till 7,5 procent. Det innebär att centralbanken ... Read more »

Honeywell sänker helårsprognosen

© Matt York/AP/TT Industrikonglomeratet Honeywell sänker helårsprognosen. Arkivbild Det amerikanska industrikonglomeratet Honeywell sänker sin helårsprognos och räknar med en smäll från leveransstörningar. Helårsförsäljningen beräknas nu till mellan 34,2 miljarder och ... Read more »

Filmanmeldelse «The French Dispatch»: Estetisk overdose

© Foto: Disney SLITEN OG STILIG REDAKTØR: Bill Murray i «The French Dispatch». Filmanmeldelse «The French Dispatch»: Estetisk overdose Wes Anderson ut-wesandersoner seg selv. Det er mer slitsomt enn gøy. ... Read more »

Stefan Löfven om dödsskjutningen av Einár: "Tragiskt"

© Erik Simander/TT, Sören Andersson/TT Stefan Löfven om dödsskjutningen av Einár: “Tragiskt” Statsminister Stefan Löfven (S) kommenterar för första gången dödsskjutningen av den hyllade rapparen Nils “Einár” Grönberg. – Det ... Read more »

Baylan: Bra för Sverige med Volvo Cars på börsen

© Tillhandahålls av Omni Bara dagar före noteringen av Volvo Cars får fordonsjätten oväntat stöd från näringsminister Ibrahim Baylan (S), rapporterar SvD Näringsliv. – Från mitt perspektiv är börsintroduktionen något ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic