Χτυπά με πλειστηριασμούς η ΑΑΔΕ μετά τις εκλογές

χτυπά με πλειστηριασμούς η ααδε μετά τις εκλογές

Χτυπά με πλειστηριασμούς η ΑΑΔΕ μετά τις εκλογές

Κατοικίες, μεζονέτες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες και πάρκινγκ, βρίσκονται στη λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που θα ξεκινήσουν στο τέλος Ιουνίου, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των πιέσεων που ασκεί η εφορία στους οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι έχουν αγνοήσει επανειλημμένως τις οχλήσεις της για ρύθμιση των χρεών τους.

Αμέσως μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα από τις 28 Ιουνίου, το «ηλεκτρονικό σφυρί» θα χτυπήσει για 50 ακίνητα. Στον κατάλογο των πλειστηριασμών φιγουράρουν κάθε είδους ακίνητα: κατοικίες, μεζονέτες, αποθήκες, επαγγελματικά κτίρια, οικόπεδα, αγροτεμάχια ακόμη και πάρκινγκ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εντείνει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε μια προσπάθεια να ανακόψει το κύμα των απλήρωτων φόρων και ταυτόχρονα να αποτρέψει μία νέα γενιά «κόκκινων» χρεών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα φορολογικά χρέη παραμένουν ανησυχητικά καθώς ξεπέρασαν τον Απρίλιο τα 114,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 26 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί «ανεπίδεκτα είσπραξης».

Ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία έχουν 3.990.717 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Από αυτούς τους οφειλέτες 1.412.322 έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα ενώ 2.036.867 φορολογούμενοι απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. «Ασυγκίνητοι» φαίνεται να μένουν οι οφειλέτες και από τις νέες ρυθμίσεις χρεών, παρά το γεγονός ότι με την ένταξη σ’ αυτές αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα, οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και οι ποινικές διώξεις.

Η προθεσμία για όλους τους οφειλέτες, που υπολογίζονται σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, εκπνέει στις 31 Ιουλίου του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για χρέη άνω των 500 ευρώ, τα οποία δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση μπορούν να ληφθούν τα εξής μέτρα:

Κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου,Κατάσχεση ακινήτων

Πριν από τη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης είναι υποχρεωτική η κοινοποίηση από τη φορολογική διοίκηση ατομικής ειδοποίησης καταβολής της οφειλής με εξαίρεση την κατάσχεση χρηματικών απαιτήσεων στα χέρια του φορολογουμένου ή τρίτου.

Με βάση τον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ μεταξύ των 50 πλειστηριασμών που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα, περιλαμβάνονται:

28 Ιουνίου 2023: Οικόπεδο με διώροφη οικοδομή και αποθήκη 616,96 τ.μ 2φη οικία 148,59 τ. μ στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Τιμή 1ης προσφοράς 56.000 ευρώ.19 Ιουλίου 2023: Αγροτεμάχιο 1.300 τ.μ. στον Αλίαρτο Βοιωτίας. Τιμή 1ης προσφοράς: 3.918.000 ευρώ19 Ιουλίου 2023: Αγροτεμάχιο 1.000 τ.μ. στον Αλίαρτο Βοιωτίας. Τιμή 1ης προσφοράς 3.918.000 ευρώ.19 Ιουλίου 2023: Αγροτεμάχιο με βιομηχανική εγκατάσταση 6.000 τ.μ. στον Αλίαρτο Βοιωτίας. Τιμή 1ης προσφοράς: 3.918.000 ευρώ19 Ιουλίου 2023: Οριζόντια ιδιοκτησία κτιρίου 374,20 τ. μ. σε οικόπεδο 1.200 τ. μ στο Καστρί. Τιμή 1ης προσφοράς: 2.200.000 ευρώ19 Ιουλίου 2023: Μεζονέτα σε οικόπεδο 800 τ. μ στην Κηφισιά. Τιμή 1ης προσφοράς: 1.200.000 ευρώ.26 Ιουλίου 2023: Κατάστημα Ισογείου 129,40 τ.μ στην Αθήνα. Τιμή 1ης προσφοράς 176.000 ευρώ.26 Ιουλίου 2023: Οριζόντια Ιδιοκτησία 5ου ορόφου 142,60 τ.μ. στην Αθήνα. Τιμή 1ης προσφοράς: 114.000 ευρώ26 Ιουλίου 2023: Διαμέρισμα ισογείου 158,80 τ. μ στο Δήμο Ερμιονίδας. Τιμή 1ης προσφοράς: 100.000 ευρώ26 Ιουλίου 2023: Υπόγεια αποθήκη 13,85 τ. μ με ποσοστό συνιδιοκτησίας σε οικόπεδο 18/1000 στην Ερμιονίδα. Τιμή 1ης προσφοράς 100.000 ευρώ.26 Ιουλίου 2023: Οικοπεδο 85,60 τ. μ στην Ερμιονίδα. Τιμή πρώτης προσφοράς 100.000 ευρώ.26 Ιουλίου 2023: Χώρος Στάθμευσης Αυτοκινήτων 10,13 τμ στην Ερμιονίδα. Τιμή πρώτης προσφοράς 100.000 ευρώ26 Ιουλίου 2023: Αγροτεμάχιο 17.042,50 στην Ερμιονίδα. Τιμή πρώτης προσφοράς 100.000 ευρώ26 Ιουλίου 2023: Ισόγειο Διαμέρισμα 67,14 τ. μ με ποσοστό συνδιοκτησίας στο οικόπεδο στο Πορτοχέλι. Τιμή πρώτης προφοράς 100.000 ευρώ.26 Ιουλίου 2023: Οικόπεδο 1.030,17 τμ στο Πορτοχέλι. Τιμή 1ης προσφοράς: 100.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

News Related

OTHER NEWS

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές από τον Ραγκούση για την «εκπαραθύρωση» Θεοχαρόπουλου και Καλπάκη – «Το έμαθαν από τα ΜΜΕ»

Γιάννης Ραγκούσης «О†ПЃП‡О№ПѓО±ОЅ П„О± ПЊПЃОіО±ОЅО±В» ПѓП„ОїОЅ ОЈОҐОЎО™О–О‘, ОјОµП„О¬ П„О№П‚ О±О»О»О±ОіО­П‚ ПЂОїП… О­ОєО±ОЅОµ Ої ОЅОµОїОµОєО»ОµОіОµОЇП‚ ПЂПЃПЊОµОґПЃОїП‚ П„ОїП… ОЈОҐОЎО™О–О‘, Στέφανος Κασσελάκης. Ο Γιάννης Ραγκούσης με ανάρτησή του στα social media την οποία ... Read more »

Αστυνομικός συνελήφθη επειδή έκλεισε την πρώην του σε ψυχιατρείο – Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ

Αστυνομικός Ένας παντρεμένος αστυνομικός στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ κατηγορείται ότι συνέλαβε και έκλεισε την πρώην σύντροφο του σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Ο 37χρονος Ρόναλντ Ντέιβις συνελήφθη με την κατηγορία της κατάχρησης ... Read more »

Κέβιν Σόρμπο: Ο «Ηρακλής» ξέσπασε κατά των αντρών του Χόλιγουντ - «Υπάρχει κρίση αρρενωπότητας»

iraklis_sorbo3090 Μπορεί ο Κέβιν Σόρμπο να έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία με τον τηλεοπτικό Ηρακλή, ωστόσο, στο Χόλιγουντ δεν υπάρχει καμία θέση για εκείνον. Ο 65χρονος σήμερα ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά ... Read more »

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα εργοστάσια θα τσακώνονται ποιος θα πάει να δουλέψει την Κυριακή

Γεωργιαδης_24092023 Για τις αλλαγές που φέρνει το εργατικό νομοσχέδιο και τις πληροφορίες περί κατάργησης 8ωρου μίλησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώνταςστον ΣΚΑΙ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Λέτε να είχα καταργήσει το ... Read more »

Απασφάλισε ο Φίλης: Ο Κασσελάκης είναι κάτι μεταξύ Πέπε Γκρίλο και Τραμπ, τον ψήφισαν όσοι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

filis_43634 Μύδρους προς πολλές κατευθύνσεις εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, στρέφοντας τα πυρά του τόσο προς τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και προς τον Αλέξη Τσίπρα. «О”ОµОЅ ОµОЇОЅО±О№ П†О±О№ОЅПЊОјОµОЅОї ОµОЅПЊП‚ ОјО®ОЅО± Ої ... Read more »

Συνδυασμός Ζωδίων – Καρκίνος και Υδροχόος

Συνδυασμός Ζωδίων – Καρκίνος και Υδροχόος. Φωτογραφία: Pixabay Καρκίνος και Υδροχόος: Αυτό το δίδυμο είναι σαν το νερό και το λάδι, δύσκολα θα περάσουν από το πρώτο ραντεβού Το καλύτερο ... Read more »

Λίγους μήνες πριν γίνει ξανά μαμά η Κατερίνα Στικούδη έκανε μια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Λίγους μήνες πριν γίνει ξανά μαμά η Κατερίνα Στικούδη έκανε μια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της Η Κατερίνα Στικούδη αποκάλυψε πρόσφατα την δεύτερη εγκυμοσύνη της και ξάφνιασε τους πάντες. Το ... Read more »

Στέφανος Κασσελάκης: Χόρεψε και διασκέδασε σε συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη

Κασσελάκης βίντεο συναυλία Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού βρέθηκε χθες το βράδυ ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για την συναυλία – αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Η κάμερα «συνέλαβε» τον ... Read more »

Μεγάλος αδελφός στο Αφγανιστάν - Το φιλόδοξο σχέδιο των Ταλιμπάν

Μεγάλος αδελφός στο Αφγανιστάν – Το φιλόδοξο σχέδιο των Ταλιμπάν Μάτια παντού θέλουν να έχουν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν δημιουργώντας ένα μεγάλης κλίμακας δίκτυο παρακολούθησης με κάμερες το οποίο θα μπορούσε να ... Read more »

Κώστας Μπακογιάννης: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 34 χρόνια από τη δολοφονία του πατέρα του

bakogiannis12 Έχουν περάσει 34 χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» και ο γιος του Κώστας Μπακογιάννης, του αφιέρωσε συγκινητικά λόγια. «Όσα χρόνια ... Read more »

Julia Roberts | Η νέα δραματική αλλαγή στα μαλλιά της ανήκει στις επόμενες μεγάλες τάσεις

Julia Roberts Η τάση των curtain bangs ξεκινά να “ξεθυμαίνει” σιγά σιγά με μία γνώριμη και αρκετά οικεία τάση από τα παλιά να επιστρέφει στο προσκήνιο ενθουσιάζοντας fashionistas και celebrities ... Read more »

Ποιες περιοχές θα πλήξουν σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ποιες περιοχές θα πλήξουν σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ... Read more »

Ο Έβρος μετά την καταστροφή: To οδοιπορικό της «Ν» στον ακριτικό νομό, που ξέρει τι σημαίνει να αγωνίζεσαι (βίντεο)

Ο Έβρος μετά την καταστροφή: To οδοιπορικό της «Ν» στον ακριτικό νομό, που ξέρει τι σημαίνει να αγωνίζεσαι (βίντεο) Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που έσβησε η καταστροφική ... Read more »

Λονδίνο: Το θρυλικό Old War Office έγινε ξενοδοχείο

Λονδίνο: Το θρυλικό Old War Office έγινε ξενοδοχείο Παλάτι κάποτε για τις δυναστείες των Τιδόρ και των Στιούαρτ, έδρα επιχειρήσεων στρατιωτικών ηγετών όπως ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και κτίριο-σύμβολο που έγινε ... Read more »

Ξυλοδαρμός 12χρονου από πέντε άτομα σε σχολείο του Πειραιά - Σοκαριστικό βίντεο

Ξυλοδαρμός 12χρονου από πέντε άτομα σε σχολείο του Πειραιά – Σοκαριστικό βίντεο Ακόμα ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας σημειώθηκε στη χώρα, αυτή τη φορά στον Πειραιά με θύμα έναν 12χρονο, ο ... Read more »

Γιώργος Αγγελόπουλος: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία της μητέρας του

Η πολυαγαπημένη μητέρα του Γιώργου Αγγελόπουλου, η Ράνια έφυγε από τη ζωή λίγες ώρες μετά τον γάμο του με τη Δήμητρα Βαμβακούση. Τον θάνατο της μητέρας του έκανε γνωστό ο ... Read more »

Παναθηναϊκός: Στοπ της αστυνομίας, χωρίς κόσμο οι πράσινοι στην Τρίπολη

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ Ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League αντιμετωπίζει την Πέμπτη (28/9) στην Τρίπολη τον Αστέρα (20:30, Novasports ... Read more »

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εύθραυστη προσπάθεια αντίδρασης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εύθραυστη προσπάθεια αντίδρασης Με μικρές μεταβολές κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, εν μέσω πτωτικού κλίματος ... Read more »

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές Πριν λίγους μήνες, η παραμορφωμένη εικόνα της διάσημης ηθοποιού Μεγκ Ράιαν – με ... Read more »

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα Του Τάσου Δασόπουλου  Πραγματική “αλλαγή σελίδας”, ειδικά για την ελληνική οικονομία για την οποία πριν 10 χρόνια οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι εκτιμούσαν ... Read more »

«Καλή αρχή και καλή τύχη βεβαίως βεβαίως»- Το βίντεο της Finos Film για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Finos Film Αρχή της σχολικής χρονιάς σήμερα και η Finos Film έκανε ένα νοσταλγικό κολάζ σκηνών από αγαπημένες παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε, αναφέρει ... Read more »

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη «О— О•О»О»О¬ОґО± ПЂО­П„П…П‡Оµ О­ОЅО± ОїПЃПЊПѓО·ОјОїВ», П‡О¬ПЃО· В«ПѓП„О№П‚ ПЂПЃОїПѓПЂО¬ОёОµО№ОµП‚ П„П‰ОЅ ОєП…ОІОµПЃОЅО®ПѓОµП‰ОЅ ОєО±О№ П„ОїП… О»О±ОїПЌ П„О·П‚ О•О»О»О¬ОґО±П‚В», П„ОїОЅОЇО¶ОµО№ Ої Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ... Read more »

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου - Φωτογραφίες

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου – Φωτογραφίες Η 30χρονη Ούρσουλα Βλάχου, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά του Mega, Η Ώρα η καλή που υποδύονταν την Στέφανι, ... Read more »

ΚΕΕΡΦΑ: Αγνοούνται 8 μετανάστες εργάτες γης, κινδυνεύουν ζωές στις πληγείσες περιοχές

Καταστροφές από την κακοκαιρία στον Παλαμά Καρδίτσας Σε καταγγελία για αγνοούμενους, αλλά και εγκλωβισμένους μετανάστες εργάτες γης και κατοίκους Ρομά στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές προχώρησε η Κίνηση Ενωμένοι ... Read more »

Ένταση στην Λάρισα: Αστυνομικός πιέζει με γκλοπ στον λαιμό διαδηλωτή – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια στην Λάρισα Επεισόδια έγιναν έξω από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο στην Λάρισα, όπου μετέβη την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο ... Read more »

«Πληγωμένη» η ΔΕΘ, αλλά και η Θεσσαλονίκη από τις ακυρώσεις

Σημαντικές απώλειες μετρούν τόσο η ΔΕΘ όσο και όλη η αγορά της Θεσσαλονίκης από την ακύρωση της πρωθυπουργικής-κυβερνητικής παρουσίας και το «τσουνάμι» ακυρώσεων συνεδρίων, ημερίδων κ.ο.κ. που επέφεραν οι βιβλικές… ... Read more »

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο Προειδοποίηση και για «άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες» απηύθυνε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook το πρωί της Δευτέρας στη σκιά της μεγάλης ... Read more »

Back to school αλλά όχι για όλους - Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία

Back to school αλλά όχι για όλους – Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία Η ευχή και το σχόλιο της για τον σημερινό αγιασμό στα σχολεία. Σήμερα ... Read more »

"One Life": Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς

“One Life”: Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς Η FilmNation Entertainment και η Warner Bros. κυκλοφόρησαν το επίσημο trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία “One Life” του βραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτη ... Read more »

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως οι σχέσεις της χώρας του με το ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự