Τσίπρας: "Τέσσερα χρόνια ο κανόνας Μητσοτάκη είναι απαξίωση του δημοσίου, ρουσφέτια και πελατειακό κράτος"

Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως “η τραγωδία των Τεμπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η Ελληνική κοινωνία στη μεγάλη πλειοψηφία της αισθάνεται ανασφάλεια και αγανάκτηση. Αγανάκτηση που γίνεται οργή.

Ο καθένας αισθάνεται ότι σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να βρίσκεται ο ίδιος ή το δικό του παιδί. Και καμία δικαιολογία, καμία απόπειρα αποποίησης ευθυνών, συμψηφισμού ή συγκάλυψης δε μπορεί να πια να γίνει πιστευτή. Γιατί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, την εποχή που στο κινητό μας τηλέφωνο υπάρχουν εφαρμογές για να βλέπουμε που βρίσκονται πλοία και αεροπλάνα, ακόμη και οι παραγγελίες μας στις ταχυμεταφορές, δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου δύο τρένων. Που για 12 λεπτά κινούνται στην ίδια γραμμή με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Και η ζωή των ανθρώπων που είναι στις αμαξοστοιχίες κρέμεται από τις ενέργειες ενός και μόνο άπειρου και ακατάλληλου σταθμάρχη, που διορίστηκε παράνομα.

Αυτή η εικόνα διάλυσης και απαξίωσης ενός δημόσιου συστήματος μεταφορών, δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση. Και αυτό προκαλεί την ανασφάλεια και την αγανάκτηση των πολιτών.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυτός είναι ο κανόνας για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Απαξίωση δημόσιων οργανισμών. Αποψίλωση προσωπικού. Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. Συμπράξεις με ιδιώτες. Το κοινό καλό, η ποιότητα και κυρίως η ασφάλεια έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που προέχει είναι το κέρδος για ιδιώτες. Και το ρουσφέτι, το πελατειακό κράτος για τα γαλάζια παιδιά”.

“Ανήξερος και ανεύθυνος πρωθυπουργός”

Εν συνεχεία, έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού λέγοντας: “Η διαχείριση της τραγωδίας από τη πλευρά της κυβέρνησης ήταν εξίσου τραγική. Από τη πρώτη στιγμή ο κος Μητσοτάκης προέταξε το ψέμα, την επικοινωνία, τη δικαιολογία. Φταίει ο σταθμάρχης, ήταν η πρώτη δήλωση. Μετά την κατακραυγή, η γραμμή άλλαξε. Φταίμε όλοι, έγινε. Όλοι αλλά κανείς συγκεκριμένα. Όλοι αλλά όχι ο επικεφαλής του δήθεν επιτελικού κράτους. Που για άλλη μια φορά, δεν ήξερε.

Δεν ήξερε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα και ότι όσοι διασωληνόνονται εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν.

Δεν ήξερε ότι η κα Μενδώνη διόρισε και κάλυπτε τον Λιγνάδη.

Δεν ήξερε ότι ο ανιψιός του παρακολουθεί τη μισή Ελλάδα μέσα από το γραφείο του.

Δεν ήξερε και τώρα ότι ο κος Καραμανλής είχε απαξιώσει πλήρως το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Δεν ήξερε ότι επιτίθονταν στη Βουλή σε όσους βουλευτές μας του έθεταν ερωτήσεις για την ασφάλεια.

Και επιδεικτικά απαξίωνε τους εργαζόμενους που του έστελναν εξώδικα.

Τίποτα δεν ήξερε.

Ανήξερος και ανεύθυνος πρωθυπουργός. Ανεύθυνη και ένοχη κυβέρνηση.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε τα εξής ερωτήματα:

• Γιατί το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα καταστράφηκε από πυρκαγιά τον Ιούλη του 2019. Και έκτοτε δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, όπως έδειξαν τα χθεσινά συγκλονιστικά τηλεοπτικά πλάνα, είναι γιαπί. Αν λειτουργούσε, δε θα είχε συμβεί το ατύχημα.

• Γιατί ο μοιραίος σταθμάρχης ήταν παράνομα διορισμένος και δε θα γινότανε ποτέ σταθμάρχης αν δεν είχε τη στήριξη του κομματικού πελατειακού μηχανισμού της ΝΔ

• Γιατί όσοι προσέλαβαν με μπλοκάκια, μεταξύ των οποίων και ο μοιραίος σταθμάρχης, ήταν ακατάλληλοι και ανεκπαίδευτοι. Και η ΡΑΣ ζητά τώρα την ανάκλησή τους από θέσεις ευθύνης.

• Γιατί το καλοκαίρι του 19 υπήρχαν 1200 μόνιμοι στον ΟΣΕ και ειδικά στη Λάρισα 25 σταθμάρχες. Σήμερα μόλις 750 και 10 σταθμάρχες στη Λάρισα. Αποτέλεσμα το μοιραίο βράδυ να αφήσουν μόνο έναν άπειρο και ανεκπαίδευτο σταθμάρχη.

• Γιατί το δευτεροβάθμιο κέντρο της Καρόλου αποδιαρθρώθηκε το 2020.

• Γιατί το σύστημα ραδιοσυχνοτήτων επικοινωνία GSMR, είχε πλήρως παραδοθεί και το προσωπικό εκπαιδευτεί στη χρήση του από το 2019. Και τέσσερα χρόνια κανείς δεν το έθεσε σε λειτουργία.

• Γιατί η Σύμβαση ΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ προέβλεπε 600 εκ επενδύσεις από τον ιδιώτη καθώς και την υποχρέωση του δημοσίου να προχωρήσουν τα έργα ασφάλειας. Άρθρα που τελικά απορρίφθηκαν στη τελική της μορφή που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτές είναι οι τεράστιες ευθύνες. Τα εγκληματικά λάθη και οι παραλήψεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Υπάρχει όμως και κάτι πιο βαθύ.

Αυτή η κυβέρνηση κέρδισε τη ψήφο του ελληνικού λαού πριν τέσσερα χρόνια με σύνθημα το επιτελικό κράτος και την αριστεία. Και αντί να εκσυγχρονίσει το κράτος το ξεχαρβάλωσε. Αντί να φέρει άριστους και τεχνοκράτες έφερε τους αρεστούς και επικίνδυνους.

Τη μόνη επιτελικότητα στο κράτους, τέσσερα χρόνια τώρα, τη βλέπουμε στις παρακολουθήσεις, στη χειραγώγηση της ενημέρωσης, στη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Και αυτό σημαίνει ότι με παλιές συνταγές και με παλιά υλικά δε μπορεί να οικοδομηθεί το καινούργιο. Οικογενειοκρατία, πελατειακές λογικές, ευνοιοκρατία, κομματικοί στρατοί και διαφθορά. Αυτό είναι το κράτος της δεξιάς εδώ και δεκαετίες. Ένας γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη ως πρωθυπουργός. Και ένας της οικογένειας Καραμανλή ως αρμόδιος υπουργός, έμελλε να έχουν την ευθύνη, όταν ένα τραγικό δυστύχημα έβγαλε στη επιφάνεια αυτό το παλιό και επικίνδυνο για τον πολίτη κράτος.

“Ευθύνη μας να το αλλάξουμε”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη συνέχεια ξεκαθάρισε: “Η δική μας ευθύνη είναι να το αλλάξουμε. Να το μετασχηματίσουμε. Με θεσμικές αλλαγές. Με διαφάνεια, λογοδοσία, αξιοκρατία, αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών. Και με ενίσχυση σε προσωπικό και δομές εκεί που υπάρχει ανάγκη. Αυτό πρέπει να καταστήσουμε σαφές στους πολίτες.

Ότι εμείς δεν επιθυμούμε στο γαλάζιο αναποτελεσματικό κομματικό πελατειακό κράτος να βάλουμε ένα άλλο κομματικό κράτος. Αλλά επιθυμούμε να αλλάξουμε το κομματικό κράτος. Επιθυμούμε ένα αποτελεσματικό και δημοκρατικό κράτος, δίπλα στον πολίτη. Για αυτό και πολλές φορές έχω επαναλάβει ότι δε μπορεί ορισμένες προσωπικές παρεμβάσεις να δίνουνε την εικόνα ότι θέλουμε να εκδικηθούμε.

Δικαιοσύνη δε σημαίνει εκδίκηση. Δικαιοσύνη σημαίνει θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Σημαίνει αξιοκρατία, σημαίνει λογοδοσία, σημαίνει περισσότερη δημοκρατία. Για αυτό και επαναλαμβάνω και δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι εμείς δε θα έρθουμε για να γκρεμίσουμε αλλά για να δημιουργήσουμε.

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη. Ίσως τη δυσκολότερη από όσες έχουμε δώσει ως τώρα. Κι αυτό γιατί:

Γιατί γνωρίζουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε μόνο μια αποτυχημένη κυβέρνηση, αλλά ένα καθεστώς νομής και αναδιανομής, που ελέγχει και μεγάλο μέρος της ενημέρωσης. Η τραγωδία στα Τέμπη που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής απέδειξε ωστόσο πως υπάρχουν ρωγμές. Και το μαύρο δεν μπορεί πάντα να γίνεται άσπρο.

Οφείλουμε όμως να καταλάβουμε ότι απέναντι στο στόχο μας για πολιτική αλλαγή δεν είναι μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλλά και όσοι έχουν συμφέρον να τη στηρίξουν. Οφείλουμε να τα λάβουμε όλα αυτά πολύ σοβαρά υπόψη. Κάθε μέρα, σε κάθε μας βήμα, κάθε μας πρωτοβουλία, κάθε μας κίνηση. Ο δρόμος της πολιτικής αλλαγής δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με ενέδρες, παγίδες, εκστρατείες συκοφαντίας μέχρι δολοφονίες χαρακτήρα.

Τα βλέπουμε, τα ζούμε, τα ξέρουμε. Και όσο η φθορά τους γίνεται πιο φανερή και πλησιάζει η μέρα της ήττας τους, τόσο πιο αδίστακτοι θα γίνονται για να την αποτρέψουν. Τίποτε από όλα αυτά δεν πιστεύω ότι μπορεί να αποτρέψει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Θέλω να είμαι όμως ξεκάθαρος. Για να διαβούμε το Ρουβίκωνα της νίκης και της αλλαγής είναι αναγκαία τα διαπιστευτήρια που απαιτεί η πραγματικότητα. Που απαιτεί η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και η δημοκρατική παράταξη. Διαπιστευτήρια σοβαρότητας όλων μας και του καθενός. Διαπιστευτήρια ενότητας στον καθημερινό αγώνα.

Αφοσίωσης στο κοινό καλό και τη συλλογική δουλειά. Συντροφικής αλληλεγγύης που προσυπογράφει την ηθική της πολιτικής μας. Δεν είμαστε κόμμα των διαγραφών και των προγραφών. Αντίθετα, είμαστε κόμμα των εγγραφών. Με ανοιχτές πόρτες, διάφανη λειτουργία, ανοιχτή καρδιά.

Αλλά είμαστε κόμμα. Που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές. Στο κόμμα μας υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο.

Αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δημόσιες κινήσεις που αποκλίνουν από τις συλλογικές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις απογοητεύουν και ενισχύουν το μύθο ότι είμαστε μία από τα ίδια.

Ε δεν είμαστε μία από τα ίδια. Ούτε στον τρόπο που προσεγγίζουμε την πολιτική, ούτε στις απόψεις, το ήθος, τις θέσεις, τη σχέση στράτευσης και ανιδιοτέλειας.

Σε ένα περιβάλλον, όμως, επικοινωνιακής υπεροπλίας του αντιπάλου οφείλουμε να το επιβεβαιώνουμε αυτό συνεχώς.

Ως κόμμα, ως μέλη, και πολύ περισσότερο ως στελέχη του.

Και πολύ περισσότερο όταν η ιστορία μας ανέδειξε στη μεγάλη δύναμη ελπίδας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, κανένας μας και για κανένα λόγο δεν έχει το δικαίωμα να το ξεχνάει αυτό.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σήμερα η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας. Η επιστολή του Παύλου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής.

Και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης. Ωστόσο αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό. Για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο.

Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε. Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε. Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε. Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

News Related

OTHER NEWS

Εκστρατεία ενεργοποίησης των ατόμων που ζουν με ατοπική δερματίτιδα

Εκστρατεία ενεργοποίησης των ατόμων που ζουν με ατοπική δερματίτιδα Από τις 29 Μαρτίου 2023, η εκστρατεία ενεργοποίησης των ατόμων που ζουν με ατοπική δερματίτιδα “SKIP AD – Κάνε SKIP το ... Read more »

Capital Economics: Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να υπεραποδίδει - Λιγότερο εκτεθειμένη η Ελλάδα

Capital Economics: Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να υπεραποδίδει – Λιγότερο εκτεθειμένη η Ελλάδα Της Ελευθερίας Κούρταλη Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις από τις περισσότερες ... Read more »

Credit Suisse: Το ΔΣ δεν θα απαλλάξει μέλη και διοίκηση από την ευθύνη για τα οικονομικά αποτελέσματ

Credit Suisse: Το ΔΣ δεν θα απαλλάξει μέλη και διοίκηση από την ευθύνη για τα οικονομικά αποτελέσματ Το διοικητικό συμβούλιο της Credit Suisse απέσυρε ένα τυπικό αίτημα προς τους μετόχους ... Read more »

Με υψηλές επιδόσεις ξεκίνησε τη χρονιά το «Ελ. Βενιζέλος»

Με υψηλές επιδόσεις ξεκίνησε τη χρονιά το «Ελ. Βενιζέλος» Καλύτερα και από το 2019 είναι τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης και του αριθμού πτήσεων του Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. ... Read more »

Ιδού πολιτικόν πεδίον δόξης λαμπρόν

Ιδού πολιτικόν πεδίον δόξης λαμπρόν Αν υπήρχε η δυνατότητα της καταγραφής των δονήσεων που αποτυπώνονται στο διεθνές σύστημα από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ο παρατηρητής θα κατέληγε ότι βρισκόμαστε ... Read more »

ΧΑ: Η επιστροφή της διάθεσης για ρίσκο έφερε κέρδη

ΧΑ: Η επιστροφή της διάθεσης για ρίσκο έφερε κέρδη Η δυναμική στην Αθήνα είχε σαφή συντονισμό με την τάση που εμφάνισαν τα  υπόλοιπα χρηματιστήρια του ευρώ. Αφού στα αναπτυγμένα, μετά ... Read more »

Φόρουμ Δελφών: Τα Βαλκάνια στο επίκεντρο του παγκόσμιου ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων - Πώς τοποθετείται η Ελλάδα

Φόρουμ Δελφών: Τα Βαλκάνια στο επίκεντρο του παγκόσμιου ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων – Πώς τοποθετείται η Ελλάδα Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στις 26-29 Απριλίου, με μία ενότητα αφιερωμένη ... Read more »

Δίκη Πισπιρίγκου: «Επρεπε να εγκαταλείψω το παιδί;» – Τι απάντησε ο αναισθησιολόγος του «Καραμανδάνειου»

Δίκη Πισπιρίγκου: «Επρεπε να εγκαταλείψω το παιδί;» – Τι απάντησε ο αναισθησιολόγος του «Καραμανδάνειου» Δεν θα απολογηθώ που έκανα ανάνηψη περισσότερο από ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο. Επρεπε να εγκαταλείψω το ... Read more »

Οι Εφοπλιστές χαιρετίζουν το Green Deal Industrial Plan - Καταλυτικός ο ρόλος της ευρωπαϊκής ναυτιλίας

Οι Εφοπλιστές χαιρετίζουν το Green Deal Industrial Plan – Καταλυτικός ο ρόλος της ευρωπαϊκής ναυτιλίας Την πρωτοβουλία Green Deal Industrial Plan (σχέδιο της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ) για καθαρούς μηδενικούς ... Read more »

Ο Αρειος Πάγος αποφασίζει για το κόμμα του Κασιδιάρη

Ο Αρειος Πάγος αποφασίζει για το κόμμα του Κασιδιάρη Με την προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου άρχισαν να τρέχουν από χθες οι προθεσμίες που προβλέπονται για την ανακήρυξη ... Read more »

Σασμός: Η Καλλιόπη πήγε φαγητό στη Μαρίνα και το Twitter δεν το πιστεύει: «Τα ύστερα...»

Σασμός: Λευκή σημαία ανακωχής φαίνεται πως σήκωσε δειλά δειλά η Καλλιόπη στη Μαρίνα και φυσικά οι τηλεθεατές απόρησαν! Και αυτό γιατί έχουμε μάθει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τις δύο ... Read more »

Ένας υπερτυχερός στο Τζόκερ κέρδισε 2,6 εκατ. - Δείτε τους αριθμούς που κληρώθηκαν

tzoker Έναν νικητή στην πρώτη κατηγορία έβγαλε η κλήρωση του Τζόκερ. Ο τυχερός κερδίζει 2.601.701,15 ευρώ. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι 3, 4, 8, 12, 38 και τζόκερ ο αριθμός 1. ... Read more »

Η Βάλερι Κοντάκος και η άγνωστη "Βασίλισσα της Νέας Υόρκης"

Συνομιλούμε με τη σκηνοθέτρια Βάλερι Κοντάκος, δημιουργό του ντοκιμαντέρ “Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης” που συζητήθηκε όσο ελάχιστα στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (βραβείο ΠΕΚΚ), στο οποίο σκιαγραφείται το πορτρέτο της Ελληνοεβραίας Chelly Wilson που έχτισε ... Read more »

Οι ομολογιούχοι ανέλαβαν τον έλεγχο της Frigoglass

Οι ομολογιούχοι ανέλαβαν τον έλεγχο της Frigoglass Υπό τον έλεγχο των ομολογιούχων βρίσκεται στην ουσία από χθες η Frigoglass, η οποία τριάντα χρόνια ακριβώς από την ίδρυσή της φεύγει από ... Read more »

Επίδομα παιδιού Α21: Το απόγευμα η πληρωμή για το δίμηνο Ιανουαρίου

epidomata-epidomapaidiou Από το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή από τον ΟΠΕΚΑ του επιδόματος παιδιού Α21 σε 523.941 δικαιούχους, συνολικής δαπάνης 101.258.400,10 ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής  θα ανοίξει η ... Read more »

Η καλύτερη ανάποδη μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει!

Η καλύτερη ανάποδη μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει! Εύκολη συνταγή για την καλύτερη αναποδογυριστή μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει, με τους νόστιμους, ζαχαρωμένους χυμούς να στάζουν στην τραγανή ζύμη. Διαβάστε αναλυτικά τα ... Read more »

Στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών η Huawei

Στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών η Huawei ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Τις δραστηριότητες της κινεζικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Huawei εξετάζουν οι βελγικές αρχές, καθώς φόβοι κινεζικής κατασκοπείας κυριεύουν τις υπηρεσίες της Ε.Ε. και του ... Read more »

Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κυρίαρχη στον χώρο του real estate

Στο «Real Estate Summit 2023» μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει «πρωταθλήτρια» στον χώρο του real estate. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο… ... Read more »

Hellenic Train: Από Τετάρτη η επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου - Ξεκίνησαν τα δρομολόγια με λεωφορεία

Τρένο στον σταθμό Λαρίσης Την Τετάρτη (22/3) αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά τα δρομολόγια των τρένων ενώ ήδη πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, τα οποία έχει ναυλώσει η Hellenic Train προς ... Read more »

Κικίλιας: Εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό – Αισιόδοξα μηνύματα δείχνουν οι προκρατήσεις

Κικίλιας: Εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό – Αισιόδοξα μηνύματα δείχνουν οι προκρατήσεις Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική σεζόν, αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στα ... Read more »

Θεσσαλονίκη: Να σκοτώσει τα παιδιά του αποπειράθηκε ο απόστρατος που κλειδώθηκε μαζί τους στο αυτοκίνητο

424 Στρατιωτικό νοσοκομείο Να σκοτώσει τα παιδιά του και να πεθάνει μαζί τους αποπειράθηκε ο 62χρονος απόστρατος της Αεροπορίας, ο οποίος λίγο πριν είχε τσακωθεί με την 47χρονη εν διαστάσει ... Read more »

Έκρυβε στο πατρικό του πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης - Απολογείται ο 36χρονος

Έκρυβε στο πατρικό του πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης – Απολογείται ο 36χρονος Το κατώφλι του ανακριτή Ρεθύμνου αναμένεται να περάσει σήμερα ο 36χρονος που συνελήφθη με περισσότερα από ένα ... Read more »

Ξάνθη: Πώς έγινε το φονικό - Συνελήφθησαν οι δύο γιοι και ο γαμπρός του δράστη

Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ Στη σύλληψη των δύο γιών και του γαμπρού του 37χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου του 46χρονου στη Ξάνθη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο σε ... Read more »

Σίσσυ Χρηστίδου: Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα έκανε καθημερινή εκπομπή

Σίσσυ Χρηστίδου: Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα έκανε καθημερινή εκπομπή Η Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε για την εκπομπή της ενώ αναφέρθηκε και στο τηλεοπτικό της μέλλον. Η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε ... Read more »

Οδηγός της Formula 1 από τον καναπέ; Γίνεται.

Οδηγός της Formula 1 από τον καναπέ; Γίνεται. Ένας νέος προσομοιωτής Red Bull έφτασε μόλις στο κατάστημα Formula 1 Authentics και δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Είναι πολύ καλύτερος, πιο ... Read more »

Γιατί η τοξική οδηγική αρρενωπότητα προκαλεί θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα

Πώς μια “macho” προσωπικότητα σχετίζεται με την επιθετική οδηγική συμπεριφορά. Αυτό το κείμενο δεν είναι άλλο ένα debate για τις διαφορές στην οδηγική ικανότητα των δυο βιολογικών φύλων. Αφορά το ... Read more »

5 office σύνολα για την άνοιξη με items που έχεις ήδη στη ντουλάπα σου

5 office σύνολα για την άνοιξη με items που έχεις ήδη στη ντουλάπα σου Εάν αγαπάς τη μόδα, είναι σίγουρο πως θα έχεις συναντήσει πολλές φορές τον όρο capsule γκαρνταρόμπα, ... Read more »

Βουτιά στις τιμές του πετρελαίου

Βουτιά στις τιμές του πετρελαίου Βουτιά κάνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με το μπρεντ να κινείται κάτω από τα 7 δολάρια το βαρέλι και να συνεχίζει ... Read more »

Οι fashionistas ανακάλυψαν στα Marks & Spencer τα μαγιό που σμιλεύουν την κοιλιά και μπορούν να φορεθούν ως τοπ

Μαγιό την άνοιξη; Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα αυτό δεν μοιάζει εντελώς παράλογο, αφού σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τις πρώτες βουτιές. Όμως, τα μαγιό τα τελευταία ... Read more »

Ελίνα Παπίλα: Το απρόοπτο στο αυτοκίνητο την ώρα που έκανε δηλώσεις! Δεν το περίμενε κανείς!

Η Ελίνα Παπίλα και ο Αντώνης Βλοντάκης μίλησαν στο «MEGA Καλημέρα» για την πρεμιερα της εκπομπής τους στον ΑΝΤ1. Πιο συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά την πρεμιέρα τους, Ελίνα Παπίλα και ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự