Το Ρολόι της Αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024

Το Ρολόι της Αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024

το ρολόι της αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024

Το Ρολόι της Αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024

Δυσοίωνα είναι τα σενάρια για το νέο έτος καθώς, σύμφωνα με το Ρολόι της Αποκάλυψης (Doomsday Clock), το 2024 θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Mirror».

Το ρoλόι με τους δείκτες του να αιωρούνται κοντά στα μεσάνυχτα («Doomsday Clock»), είναι μια συμβολική συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να προειδοποιεί τον κόσμο πόσο κοντά βρίσκεται στην καταστροφή.

Το 2024, ύστερα από μια χρονιά που σημαδεύτηκε από πόλεμο, πολιτικό χάος και φυσικές καταστροφές, η κατάσταση θα είναι τόσο δραματική που θα οδηγήσει στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους, αλλά και του ζωικού βασιλείου.

«ОЊП„О±ОЅ П„Ої ПЃОїО»ПЊО№ ОґОµОЇОѕОµО№ ОјОµПѓО¬ОЅП…П‡П„О±, ОµОЇП„Оµ ОёО± П…ПЂО¬ПЃОѕОµО№ ОєО¬ПЂОїО№ОїП‚ ПЂП…ПЃО·ОЅО№ОєПЊП‚ ПЂПЊО»ОµОјОїП‚ О® ОјО№О± ОєО±П„О±ПѓП„ПЃОїП†О№ОєО® ОєО»О№ОјО±П„О№ОєО® О±О»О»О±ОіО® ПЂОїП… ОёО± ОµОѕО±П†О±ОЅОЇПѓОµО№ П„ОїП…П‚ ОєО±П„ОїОЇОєОїП…П‚ П„ОїП… ПЂО»О±ОЅО®П„О·В», ПѓП‡ОїО»О№О¬О¶ОµО№ П„Ої ПѓП‡ОµП„О№ОєПЊ ОґО·ОјОїПѓОЇОµП…ОјО±.

Το ρολόι «Doomsday» χρονολογείται από τις πρώτες μέρες του Ψυχρού Πολέμου.

Δημιουργήθηκε ως αναπόσπαστο χαρακτηριστικό ενός περιοδικού που ονομάζεται «Bulletin of Atomic Scientists».

Καθιερώθηκε το 1947 από τους επιστήμονες και τους μηχανικούς του «Manhattan Project» που συνδέονταν στενά με την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας.

Ανησυχούσαν για τους «καταστροφείς των κόσμων» που είχαν δημιουργήσει. Τα άρθρα του περιοδικού ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένα –όπως εξακολουθούν να είναι μέχρι και σήμερα– στην ανάδειξη των κινδύνων των πυρηνικών όπλων.

Η συμβολική συσκευή δημιουργήθηκε εν μέρει από επιστήμονες και μηχανικούς που βοήθησαν στο περίφημο έργο του Μανχάταν (1947).

Αφότου οι επιστήμονες κατασκεύασαν τις πρώτες πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ, ξεκίνησαν την πρωτοβουλία να παρακολουθούν πόσο πλησίαζε στο τέλος της ανθρωπότητας .

Στις 24 Ιανουαρίου του 2023, το «Bulletin of Atomic Scientists» έβαλε μπροστά τους δείκτες του Doomsday Clock.Το ρολόι βρίσκεται τώρα 90 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα – το πιο κοντινό από το 1947.

Αυτό σημαίνει ότι, η επόμενη χρονιά μπορεί να είναι και η τελευταία μας… και να αντιμετωπίσουμε τόσο πολλά δεινά στον πλανήτη που θα οδηγήσουν στο τέλος της ανθρωπότητας.

Το «Doommsday Day Clock» ενημερώνεται ετησίως από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εδρεύει στο Σικάγο για τις «πολιτικές εντάσεις, την κλιματική κρίση και όπλα μαζικής καταστροφής.

Πέρυσι, γεγονότα όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μπορεί να συνέβαλαν στην πρόοδο του ρολογιού αλλά τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζει επίσης την απειλή της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως.

Η Ρέιτσελ Τζόνσον, διευθύνουσα σύμβουλος του «Bulletin», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στο τέλος το κόσμου:

«ОЊП„О±ОЅ П„Ої ПЃОїО»ПЊО№ ОґОµОЇОѕОµО№ ОјОµПѓО¬ОЅП…П‡П„О±, О±П…П„ПЊ ПѓО·ОјО±ОЇОЅОµО№ ПЊП„О№ ОёО± П…ПЂО¬ПЃОѕОµО№ ОєО¬ПЂОїО№Ої ОµОЇОґОїП‚ ПЂП…ПЃО·ОЅО№ОєОїПЌ ПЂОїО»О­ОјОїП… О® ОєО±П„О±ПѓП„ПЃОїП†О№ОєО®П‚ ОєО»О№ОјО±П„О№ОєО®П‚ О±О»О»О±ОіО®П‚ ПЂОїП… ОёО± ОїОґО·ОіО®ПѓОµО№ ПѓП„О·ОЅ ОєО±П„О±ПѓП„ПЃОїП†О® П„О·П‚ О±ОЅОёПЃП‰ПЂПЊП„О·П„О±П‚. О ОїП„О­ ПЊОјП‰П‚ ОґОµОЅ ОёО­О»ОїП…ОјОµ ОЅО± П†ОёО¬ПѓОїП…ОјОµ ОµОєОµОЇВ», П„ПЊОЅО№ПѓОµ.

Έρχεται χειμωνιάτικο σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας από αύριο – Δείτε πού θα βρέχει

Οι 10 αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο – Ποιοι ευνοούνται με τις εξαιρέσεις στη φορολόγηση των επαγγελματιών

Διακήρυξη Μητσοτάκη – Ερντογάν: Συμφωνία να αποφευχθούν ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα

News Related

OTHER NEWS

Οκτώ νεκροί από την "καταιγίδα του αιώνα" που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία

Οκτώ νεκροί από την “καταιγίδα του αιώνα” που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία, την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, σε άλλες κατεχόμενες ... Read more »

Κίνητρα για να επιστρέψουν στην αγορά 900.000 ακίνητα

Με εκπτώσεις φόρου αλλά και επιδοτήσεις, η κυβέρνηση θέτει στόχο να επισκευαστούν και να μπουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 900.000 κλειστά ακίνητα. Ζητούμενο να αυξηθεί η ... Read more »

Πώς θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό (pics + vid)

To 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού που δεν είναι άλλο από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Σε αυτή τη φάση, με βάση τα στοιχεία από ... Read more »

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο Έγινε… american bar το Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας μετά από άγριες συμπλοκές οπαδών της Παρί και της Νιούκαστλ, ... Read more »

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα – Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο Η γρίπη H1N1 είναι επίσης γνωστή ως γρίπη των χοίρων. Ονομάζεται γρίπη των χοίρων γιατί στο παρελθόν οι άνθρωποι που ασθένησαν ... Read more »

«Science»: Το βακτήριο E. coli μπορεί να γίνει ανθεκτικό στα κοινά αντιβιοτικά

«ScienceВ»: О¤Ої ОІО±ОєП„О®ПЃО№Ої E. coli ОјПЂОїПЃОµОЇ ОЅО± ОіОЇОЅОµО№ О±ОЅОёОµОєП„О№ОєПЊ ПѓП„О± ОєОїО№ОЅО¬ О±ОЅП„О№ОІО№ОїП„О№ОєО¬ Το βακτήριο E. coli μπορεί να αναπτύξει υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ... Read more »

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ Η επιβεβαίωση της επερχόμενης ταινίας Babygirl έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο του κινηματογράφου. Σε παραγωγή της A24 και σκηνοθεσία της Halina ... Read more »
Top List in the World