Τις πταίει;

τις πταίει;

Τις πταίει;

τις πταίει;

Πέτρος Λάζος (ΝΕΑ ΦΩΤΟ, ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ, 11/2021)

Ο Joseph κόμης de Maistre ήταν μεγάλος Σαρδηνός (οι περισσότεροι τον θεωρούν Γάλλο αλλά ήταν ένθερμος υπήκοος του Βασιλείου της Σαρδηνίας) συντηρητικός φιλόσοφος, δικηγόρος, διπλωμάτης και πολιτικός, ο οποίος αποτέλεσε πολιτικό “φάρο” για την Ευρώπη στο δεύτερο μισό του 17ου και τις αρχές του 18ου αιώνα. Πολλοί, ακριβώς λόγω του συντηρητισμού του, τον χαρακτηρίζουν “ηθικολόγο”.

Το έργο και οι ιδέες του έχουν αποτυπωθεί σε δύο βιβλία και έναν τεράστιο όγκο αλληλογραφίας με αναρίθμητες προσωπικότητες της εποχής, τα οποία εκδόθηκαν μετά τον θάνατό του.

Στην επιστολή 76,  η οποία γράφτηκε στις 27 Αυγούστου του 1811 σχετικά με την τότε Ρωσική Πολιτική Μεταρρύθμιση και την βρίσκουμε π.χ. στον 2ο τόμο της “Διπλωματικής Αλληλογραφίας” του, όπως εκδόθηκε από τους Αδελφούς Λεβί  στα 1860, έχει γράψει ότι: “… στην Δημοκρατία, κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει.”!

Πρόκειται για μία φράση που έμελλε να μείνει στους αιώνες. Πολλές φορές αποδίδεται σε άλλους, σαφώς πιο γνωστούς πολιτικούς όπως π.χ. ο Alexis de Tocqueville και ο Abraham Lincoln αλλά τα στοιχεία είναι αδιάσειστα: ο κόμης ήταν ο “εμπνευστής” της.

Η φράση θεωρείται πως εκφράστηκε ως επιχείρημα της, κάτι παραπάνω από ένθερμης, υπεράσπισης του για την βασιλεία, την οποία θεωρούσε μακράν το καταλληλότερο πολίτευμα. Το νόημα της φράσης, που έχει συζητηθεί και αναλυθεί εκτενέστατα επί δεκαετίες, είναι απλό και συγκεκριμένο: “Στην Δημοκρατία, οι πολίτες κάθε χώρας επιλέγουν τις κυβερνήσεις τους και φέρουν ακέραια την ευθύνη αυτής της επιλογής”.

Ένα συμπέρασμα απόλυτα ορθολογικό και στηριγμένο στα δεδομένα!

Ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης ανάρτησε εχθές το παρακάτω κείμενο, με αναφορές που συνάδουν με το πνεύμα του κόμη de Maistre! Το κείμενο αυτό αναδημοσιεύω:

“Αυτές τις μέρες διάβασα την συνέντευξη, που έδωσε ο George Steiner στην δημοσιογράφο και συγγραφέα Laure Adler το 2014 και εκδόθηκε το 2022 από το ΔΩΜΑ υπό τον τίτλο “Ένα μακρύ Σάββατο”.

Αντιγράφω από την σελίδα 109: “Στον Αριστοτέλη ο ηλίθιος είναι ο ιδιώτης, ο άνθρωπος που κάθεται σπίτι του και επιτρέπει στους απατεώνες να; κυβερνούν. Οι απατεώνες καταλαμβάνουν την αγοράν, επειδή εκείνος θέλει να διατηρήσει την ιδιωτική ζωή του. Δεν νοιάζεται αρκετά. Επομένως, δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται. . . . . 

Το αναφέρω, διότι τον τελευταίο καιρό διαβάζω σχόλια σε αναρτήσεις μου του τύπου “γιατί ασχολείσαι με το κόμμα Χ, αφού δεν είσαι μέλος ή ψηφοφόρος του”. Με αυτή την λογική δεν θα έπρεπε να ασχολείται με την πολιτική κάθε ένας, ο οποίος δεν είναι μέλος κάποιου κόμματος. Είναι η λογική και η τακτική του ολοκληρωτισμού. 

Εμείς (εννοώ τον εαυτό μου και πολλούς άλλους φίλους) ασχολούμαστε με την πολιτική, χωρίς να ζητούμε ανταλλάγματα και θέσεις, διότι ζούμε και λειτουργούμε ως μέλη της κοινωνίας μας. Δεν είμαστε μέλη ή οπαδοί κάποιου κόμματος, προκειμένου  να έχουμε την αυτονομία της άσκησης κριτικής προς όλους. Το δε γεγονός ότι στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οφείλεται στο ότι τον θεωρώ αδιαφιλονίκητα τον καλύτερο μεταξύ των πολιτικών να κυβερνήσει τη χώρα, εντός ενός δεδομένου πλαισίου, που ορίζεται από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, το μεγάλο συσσωρευμένο χρέος της χώρας, τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, την απειλή από την Τουρκία, την συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας και το μεταναστευτικό.

Τον στηρίζω, επιπροσθέτως, διότι είναι ο πρωθυπουργός, που αντιστέκεται στις πιέσεις συγκεκριμένων ολιγαρχών, οι οποίοι στοχεύουν στον έλεγχο των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, που έρχονται στη χώρα από την ΕΕ, βάσει ενός σχεδιασμού που έτυχε των επαίνων των οργάνων της ΕΕ και των έγκυρων αξιολογητών. Και διότι είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, που διαπιστώνουμε συγχρόνως να προσελκύονται μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις, να μειώνεται δραστικά η ανεργία, να αναβαθμίζεται η παιδεία, να υπάρχει ουσιαστική μέριμνα για το κοινωνικό κράτος, να ανακτά και πάλι η χώρα μας τη χαμένη αξιοπρέπεια και αξιοπιστία της. 

Τόσο απλά.”

Αφήνοντας στην άκρη την (σωστότατη) θέση του κυρίου Πρύτανη ως προς τους λόγους για τους οποίους στηρίζει τον πρωθυπουργό παρά την διαφορετική κομματική τοποθέτησή τους, το πραγματικό νόημα του κείμενου βρίσκεται στο γεγονός πως σε μια Δημοκρατία αποτελεί βασική υποχρέωση των πολιτών η ενημερωμένη ενασχόληση με την πολιτική χωρίς την προσμονή κάποιου “κέρδους”.

Αυτό είναι το σημείο που χρειάζεται όλοι να θυμόμαστε. Γιατί έχουμε συνηθίσει να αναζητούμε την ευθύνη για τα προβλήματα της χώρας πάντα και μόνο στην μεριά των πολιτικών, ξεχνώντας ποιος τους τοποθετεί στην θέση που τους παρέχει την δυνατότητα να τα προκαλέσουν, ποιος τους επιλέγει για να κυβερνήσουν ή/και ν’ αντιπολιτευτούν!

Αυτή η επιλεκτική απώλεια μνήμης όμως είναι η ρίζα του κακού, είναι αυτό που δυσκολεύει αφάνταστα την επίλυση των προβλημάτων και οδηγεί να είμαστε όλοι “στο ίδιο έργο θεατές” ξανά και ξανά και ξανά.

Μήπως λοιπόν, πριν και πρώτα απ’ όλα, χρειάζεται να θεραπεύσουμε το πολιτικό Αλτσχάϊμερ, για να αλλάξει η χώρα ουσιαστικά;

Πέτρος Λάζος

 

Διαβάστε ακόμα:

News Related

OTHER NEWS

Μαύρο Ρόδο: Ο Γεράσιμος αιφνιδιάζει τον Μανόλη αποκαλύπτοντάς του ένα σκοτεινό μυστικό

Μαύρο Ρόδο: Ο Γεράσιμος αιφνιδιάζει τον Μανόλη αποκαλύπτοντάς του ένα σκοτεινό μυστικό Τι θα δούμε σήμερα, 30 Ιανουαρίου στη σειρά, Μαύρο Ρόδο; Ο Πέτρος βλέποντας την πίεση που νιώθει η ... Read more »

Ηλίας Ρίχτο το Survivor: Αποθέωση για Γκότση και Μπόγδανο στο Twitter

Ηλίας Ρίχτο το Survivor: Αποθέωση για Γκότση και Μπόγδανο στο Twitter Έγινε του Ηλία! Αποθέωσαν τον Ηλία Γκότση και τον Ηλία Μπόγδανο οι fans του Survivor μετά τις ατάκες – ... Read more »

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Δεν έχω μιλήσει με τον Πέτρο Φιλιππίδη, δε θα το επιδιώξω ποτέ»

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι και μίλησε τόσο για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο Μαύρο Ρόδο όσο και για την οικογένεια που έχει δημιουργήσει με ... Read more »

Στις φλόγες φορτηγό κοντά στη Μαλακάσα - Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία

Στις φλόγες τυλίχθηκε φορτηγό, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας. Λόγω του ακινητοποιημένου οχήματος, υπάρχουν καθυστερήσεις στην κίνηση των οχημάτων στο ... Read more »

Το νέο τοπίο για τους μισθούς – Πώς θα διαμορφωθούν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

μισθός Νέο τοπίο για τους μισθούς. Τι προβλέπεται για επιδόματα και αξιολογήσεις. Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν υψηλότερες απολαβές μετά την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Της ΣΙΣΣΥΣ ΣΤΑΥΡΟΠΙΕΡΡΑΚΟΥ Η ενίσχυση των ... Read more »

Ελένη Μενεγάκη: Αυτή είναι η καλλονή που της «χρέωσαν» ως κόρη της

H Ελένη Μενεγάκη αποκάλυψε μέσα από την εκπομπή της ότι της «χρεώνουν» ως κόρη της μία κοπέλα… που δεν είναι η Λάουρα Λάτσιου. Πριν από μερικές ημέρες η Ελένη Μενεγάκη ... Read more »

Forbes: Η Τουρκία συζητά με τη Βρετανία για την αγορά Eurofighter

Forbes: Η Τουρκία συζητά με τη Βρετανία για την αγορά Eurofighter Η Τουρκία συζητά με τη Βρετανία  για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, ίσως για να δείξει στις ΗΠΑ ότι ... Read more »

Οι Κινέζοι ξεπέρασαν τους Γερμανούς στις εξαγωγές

Οι Κινέζοι ξεπέρασαν τους Γερμανούς στις εξαγωγές Το 2022, οι εξαγωγές των κινεζικών αυτοκινήτων προς άλλες χώρες αυξήθηκαν κατά 54%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αυτοκινήτων ... Read more »

Τουρισμός για Oλους: Σήμερα η κλήρωση – Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Τουρισμός για Oλους: Σήμερα η κλήρωση – Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι Σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, θα γίνει η 3η κλήρωση του προγράμματος Τουρισμός για Όλους που αφορά 125.000 ... Read more »

Απόδραση στο χιονισμένο Μέτσοβο μέσα από 10+1 φωτογραφίες

Απόδραση στο χιονισμένο Μέτσοβο μέσα από 10+1 φωτογραφίες Πριν λίγες ημέρες, ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά του τόπου ντύθηκε στα λευκά κι έγινε ακόμη πιο παραμυθένιο.     Φωτογραφίες: Δημήτρης ... Read more »

ΗΠΑ: Πώς καλύπτει τα έξοδά του το Truth του Τραμπ

ΗΠΑ: Πώς καλύπτει τα έξοδά του το Truth του Τραμπ Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social που ίδρυσε ο Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη του 2021 δεν κατάφερε να ασκήσει την ... Read more »

Ουκρανία: Πώς με τα Leopard η Γερμανία (δεν) εισέρχεται στον πόλεμο

Ουκρανία: Πώς με τα Leopard η Γερμανία (δεν) εισέρχεται στον πόλεμο Αμέσως μετά την ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης για αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης Leopard 2 προς στήριξη του ουκρανικού στρατού ... Read more »

Προεκλογική ομερτά στη ΝΔ και ο Φεβρουάριος των επιδομάτων

Κυριάκος Μητσοτάκης Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές καταψηφίστηκε την Παρασκευή, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο. Θα ήταν άλλωστε αφελές εάν στην αξιωματική αντιπολίτευση ... Read more »

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επικεφαλής του κόμματος του Σολτς δεν αποκλείει και παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επικεφαλής του κόμματος του Σολτς δεν αποκλείει και παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επικεφαλής του κόμματος του Σολτς δεν αποκλείει και παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών ... Read more »

Θεοδωρικάκος για δημοσίευμα: Ως εδώ η αθλιότητα - Οι καταγγελίες υπερβαίνουν κάθε όριο ανηθικότητας

Θεοδωρικάκος για δημοσίευμα: Ως εδώ η αθλιότητα – Οι καταγγελίες υπερβαίνουν κάθε όριο ανηθικότητας Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, για δημοσίευμα του Documento το οποίο ο ίδιος ... Read more »

Καιρός: Με συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ξεκινάει η εβδομάδα

Καιρός: Με συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ξεκινάει η εβδομάδα Νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σήμερα, Δευτέρα (30/01), σε όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, στα ανατολική και ... Read more »

Τι φέρνει η νέα εβδομάδα για τις επιτυχημένες σειρές

Τι φέρνει η νέα εβδομάδα για τις επιτυχημένες σειρές «Σασμός», «Γη της Ελιάς», «Μαύρο Ρόδο» και πολλές ακόμη παραγωγές θα καθηλώσουν. Η νέα εβδομάδα ξεκινά δυναμικά για τη μυθοπλασία. Οι ... Read more »

Νέα Σμύρνη: Μαχαίρωσαν 15χρονο σε ψητοπωλείο

περιπολικό Θύμα επίθεσης με μαχαίρι έπεσε ένας 15χρονος σε ψητοπωλείο στη Νέα Σμύρνη. Το περιστατικό συνέβη στις 11.30 το βράδυ της Κυριακής στην οδό Ιωνίας, όταν ένας 15χρονος δέχτηκε μαχαιριές ... Read more »

Τράπεζες: Πλήγμα για τα στεγαστικά η άνοδος επιτοκίων και τιμών

Ακίνητα στην Αθήνα Σημάδια επιβράδυνσης καταγράφει το τελευταίο δίμηνο του 2022 και τον πρώτο μήνα του 2023 η εγχώρια αγορά στεγαστικών δανείων, καθώς το ενδιαφέρον των νοικοκυριών για την αγορά ... Read more »

Έρχονται ανατροπές στον φορολογικό χάρτη των ακινήτων

Έρχονται ανατροπές στον φορολογικό χάρτη των ακινήτων Διορθώσεις σε αντικειμενικές αξίες και σε τιμές ζώνης, αυτόματη συμπλήρωση του Ε9, νέο μοντέλο αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα της αγοράς, αλλαγές ... Read more »

Γιώργος Παπαδάκης: Είχε παίξει στο Κωνσταντίνου & Ελένης και ελάχιστοι το θυμούνται-Δες το απόσπασμα

Γιώργος Παπαδάκης: Είχε παίξει στο Κωνσταντίνου & Ελένης και ελάχιστοι το θυμούνται-Δες το απόσπασμα Η σειρά του Ant1 Κωνσταντίνου & Ελένης είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο αγαπημένες της ελληνικής ... Read more »

Τίτλοι τέλους για το 747 της Boeing – Το τελευταίο αεροσκάφος 747 θα παραδοθεί στην Atlas Air

Τίτλοι τέλους για το 747 της Boeing – Το τελευταίο αεροσκάφος 747 θα παραδοθεί στην Atlas Air Το 747 της Boeing, το αρχικό τζετ τζάμπο, ολοκληρώνει τη διαδρομή του. Η ... Read more »

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Εκπνέει αύριο η προθεσμία για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας

ergasia__1_ Τέλος χρόνου για 1,3 εκατ. ασφαλισμένους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες οι οποίοι καλούνται έως αύριο 31 Ιανουαρίου να επιλέξουν σε ποια από τις 6 ασφαλιστικές κατηγορίες θα ενταχθούν, ... Read more »

Καιρός: Τσουχτερό κρύο, τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα – Αναλυτικά η πρόγνωση

Καιρός Καιρός με έντονο κρύο και τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές ... Read more »

Ποντάρει στο δολάριο ο ελληνικός τουρισμός

Ποντάρει στο δολάριο ο ελληνικός τουρισμός Της Βίκυς Κουρλιμπίνη Στην κρίσιμη από πλευράς εσόδων -με υψηλή μέση δαπάνη ανά ταξίδι- αμερικανική αγορά ποντάρει και τη φετινή σεζόν ο ελληνικός τουρισμός. ... Read more »

Τσιάρας: Ο κ. Ράμμος στην επιστολή του δεν απαντάει με συγκεκριμένα ονόματα

Τσιάρας: Ο κ. Ράμμος στην επιστολή του δεν απαντάει με συγκεκριμένα ονόματα Στο στούντιο του ACTION24 βρέθηκε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, και σχολίασε θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Ο Κώστας ... Read more »

Το γκάλοπ των γκάλοπ

Το γκάλοπ των γκάλοπ Στη Δύση, λέγεται “the poll of the polls”. Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένας μέσος όρος όλων των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται πριν τις εκλογές. Εν όψει ... Read more »

Καιρός: Χιόνια σε ημιορεινά και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - Έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος»

Τα… δόντια του αναμένεται να δείξει ο χειμώνας από την Πέμπτη έως και τις 10 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς αναμένεται πολύ ισχυρή ψυχρή εισβολή και αρκετά μεγάλα ύψη ... Read more »

ΑΤΕ Bank: "Σβήνονται" χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε αγρότες δανειολήπτες

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) «О›ПЌПѓО·В» ПѓП„О·ОЅ ОґО№ОєО±ПѓП„О№ОєО® ПЂОµПЃО№ПЂО­П„ОµО№О± ПЂПЃПЋО·ОЅ О±ОіПЃОїП„ПЋОЅ ОґО±ОЅОµО№ОїО»О·ПЂП„ПЋОЅ О®О»ОёОµ ОЅО± ОґПЋПѓОµО№ ПѓО·ОјО±ОЅП„О№ОєО® О±ПЂПЊП†О±ПѓО· ПЂОїП… ОµОєОґПЊОёО·ОєОµ О±ПЂПЊ П„Ої О ОїО»П…ОјОµО»О­П‚ О ПЃП‰П„ОїОґО№ОєОµОЇОї О‘ОёО·ОЅПЋОЅ ОєО±О№ О· ОїПЂОїОЇО± ... Read more »

Απειλή Πούτιν σε Μπ. Τζόνσον: «Μ’ έναν πύραυλο, ένα λεπτό θα πάρει»

Απειλή Πούτιν σε Μπ. Τζόνσον: «Μ’ έναν πύραυλο, ένα λεπτό θα πάρει» Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αφηγείται στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ του BBC πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ ... Read more »

Ηλεκτρικό ρεύμα: Μείωση επιδότησης για τους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου

Ηλεκτρικό ρεύμα: Μείωση επιδότησης για τους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου Χαμηλή επιδότηση αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τρίτη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους λογαριασμούς ρεύματος. Οι πληροφορίες θέλουν το ύψος ... Read more »

Ανταμά Νιάν: Πέθανε ο ηθοποιός σε ηλικία 56 ετών - Πρωταγωνιστούσε στο Lupin του Netflix

Adama_Nian_Exof1 Θλίψη στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου του ηθοποιού Ανταμά Νιάν. Ο ηθοποιός από τη Γαλλία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Έγινε ευρέως ... Read more »

Τι να φας πριν την άσκηση για να έχεις ενέργεια;

Avocado Snack Γράφουν οι Μαρία Ζερβού, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Όλγα Δέδε, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Πολλοί πιστεύουν ότι για να μπορέσει κάποιος να προπονηθεί σωστά δεν πρέπει να καταναλώσει φαγητό πριν τη γυμναστική. Από ... Read more »

Survivor All Star: Οι σαρωτικοί «Διάσημοι» και η υποψηφιότητα που ξεσήκωσε θύελλα

Survivor All Star: Οι σαρωτικοί «Διάσημοι» και η υποψηφιότητα που ξεσήκωσε θύελλα Survivor All Star: Μεγάλη νίκη με 10 – 2 για την κόκκινη ομάδα – Δείτε τον πρώτο υποψήφιο ... Read more »

Η Ρόδος υποδέχεται το Lindian Village Beach Resort Rhodes το φετινό καλοκαίρι

Η Ρόδος υποδέχεται το Lindian Village Beach Resort Rhodes το φετινό καλοκαίρι Νέο Beach Resort με το σήμα της Curio Collection by Hilton έρχεται στη Ρόδο μέσα στο 2023, υπό ... Read more »

Καϊλή: Την εμφανίζουν καθοδηγούμενη του Παντσέρι – «Ζούσε σαν σταρ του σινεμά»

Μάχη εντυπώσεων, αλλά και (νομικής) ουσίας εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα γύρω από τη συνταρακτική υπόθεση Qatargate και την τύχη που θα έχει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία κρατείται στις ... Read more »

Συνατσάκη: Όλες οι φωτό με την κόρη της που ενθουσίασαν διάσημες & μαχήτριες μαμάδες

Συνατσάκη: Όλες οι φωτό με την κόρη της που ενθουσίασαν διάσημες & μαχήτριες μαμάδες Ο αυστηρός κανόνας στο dress code και όλες οι φορές που πόζαρε με την κόρη της ... Read more »

H Βίκυ Καγιά ξεκινάει τη μέρα της στο σαλόνι του σπιτιού της κάνοντας γιόγκα

Η Βίκυ Καγιά προκειμένου να φέρει σε πέρας μία ακόμα απαιτητική ημέρα, έχει βρει την όμορφη ρουτίνα της για να τα καταφέρνει στο απαιτητικό πρόγραμμά της. Οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς ... Read more »

Κατερίνα Πεφτίτση: Απαντά σε όσους κρίνουν τη σχέση της με τον queer σύντροφό της - «Είμαστε πολύ ερωτευμένοι»

peftitsi_queer Η Κατερίνα Πεφτίτση και ο σύντροφός της προχώρησαν σε σύμφωνο συμβίωσης, λίγο καιρό μετά την πρώτη τους γνωριμία. To plus size model έχει δηλώσει πως είναι περήφανη για το ... Read more »

Ο Ερντογάν μεγαλώνει το ρήγμα με τη Δύση με νέο ξέσπασμα κατά ΗΠΑ, Γαλλίας, Σουηδίας

erdogan_new_xr Μιλώντας σε εκδήλωση για τη νεολαία του κόμματος του, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να δεχθεί τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ χωρίς τη γείτονά της Σουηδία, η ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự