Τα σχέδια του Τούρκου Νιγιαζί Ονέν για την Καλλιμάνης

τα σχέδια του τούρκου νιγιαζί ονέν για την καλλιμάνης

Τα σχέδια του Τούρκου Νιγιαζί Ονέν για την Καλλιμάνης

Αν κάποιος είχε διακτινιστεί από το 2015 στο σήμερα και είχε βρεθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο στο περίπτερο της εταιρείας Καλλιμάνης στην έκθεση Food Expo στην Αθήνα, σίγουρα δεν θα είχε αντιληφθεί κάποια αλλαγή στην εταιρεία. Η Ντίνα Καλλιμάνη, μέχρι και πριν από λίγο διάστημα βασική μέτοχος και επικεφαλής της εταιρείας κατεψυγμένων ιχθυρών, ήταν εκεί και υποδεχόταν τους εμπορικούς επισκέπτες της εταιρείας.

Αλλά δεν ήταν μόνη της. Σε ένα τραπέζι στο βάθος του περιπτέρου της Καλλιμάνης βρισκόταν ο Νιγιαζί Ονέν. O Τούρκος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης της Dardanel που απέκτησε την προβληματική ελληνική εταιρεία Καλλιμάνης μέσω του πτωχευτικού νόμου με γενναίο κούρεμα των οφειλών της.

Σήμερα έναν χρόνο μετά το «πράσινο φως» που άναψε το Πρωτοδικείο στο σχέδιο εξυγίανσης της Καλλιμάνης, η ελληνική εταιρεία υπό την Dardanel προσπαθεί να επιστρέψει στα ράφια των σούπερ μάρκετ τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Ο δρόμος σίγουρα δεν είναι εύκολος όμως ο Νιγιαζί Ονέν, που μίλησε στο Euro2day.gr, εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η είσοδος της Καλλιμάνης στα προϊόντα ραφιού και στην κατηγορία του κονσερβοποιημένου τόνου, προνομιακός χώρος δραστηριότητας της Τουρκικής Dardanel.

Σήμερα τα προϊόντα τόνου της Καλλιμάνης εισάγονται από το εργοστάσιο της Dardanel στην Τουρκία, όμως ο σχεδιασμός όπως είπε μιλώντας στο Euro2day.gr ο Νιγιαζί Ονέν είναι η παραγωγή να γίνει στην Ελλάδα. Για την εξυπηρέτηση αυτού του στόχου προβλέπεται η ενεργοποίηση της δεύτερης μονάδας παραγωγής της Καλλιμάνης στο Αίγιο μέσω της υλοποίησης επένδυσης 5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της. Η ετήσια παραγωγή σε τόνο θα φθάσει τους 10.000 τόνους ενώ το μεγαλύτερο μέρος της θα κατευθυνθεί, όπως ανέφερε ο κ. Νιγιαζί Ονέν, σε εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πιο εύκολη πρόσβαση της Τουρκικής Dardanel στην ευρωπαϊκή αγορά, ήταν άλλωστε και ο βασικός λόγος που ο Νιγιαζί Ονέν επέμεινε τόσο πολύ να αποκτήσει την Καλλιμάνης που λειτουργεί, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, ως Δούρειος Ίππος για να επεκταθεί η Dardanel στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Για τον Νιγιαζί Ονέν, ιδιοκτήτη της Καλλιμάνης και της Dardanel, η βιομηχανία κατεψυγμένων ιχθυρών από το Αίγιο είναι ελληνική. Σε αυτό ο κ. Ονέν επέμεινε πολύ. Όπως σημείωσε με έμφαση μιλώντας στο Euro2day.gr, στο εργοστάσιο του Αιγίου εργάζεται μόνο ένας Τούρκος ενώ δεν παρέλειψε να εκθειάσει τη συμβολή της κυρίας Ντίνας Καλλιμάνη στη νέα εποχή της Καλλιμάνης.

News Related

OTHER NEWS

Ειδικός προτείνει 7 τρόπους για να παρατείνετε τα υγιή χρόνια της ζωής σας

Φωτ.: Unsplash Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν μέχρι την ηλικία των 100 ετών με το μέσο προσδόκιμο ζωής ειδικά στις δυτικές χώρες να έχει ανέβει σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, ... Read more »

Εντυπωσίασε η Καλομοίρα στην σκηνή του J2US (vid)

Εντυπωσίασε η Καλομοίρα στην σκηνή του J2US (vid) Η Καλομοίρα θα είναι η νέα coach της Μαρίας Λουίζας Μια είσοδο-έκπληξη απολαύσαμε στο αποψινό (3/6) επεισόδιο του «J2US», καθώς η Μαρία Λουίζα ... Read more »

Το καρπούζι και τα μυστικά του- 3 tips για να διαλέξετε το καλύτερο

Το καρπούζι και τα μυστικά του- 3 tips για να διαλέξετε το καλύτερο Για κάποιους είναι ο «βασιλιάς» των καλοκαιρινών φρούτων και ήδη τα πρώτα καρπούζια έχουν κάνει την εμφάνισή ... Read more »

Ζευγάρι στη Σύρο πήγε στην εκκλησία με το... ΚΤΕΛ

Ζευγάρι στη Σύρο πήγε στην εκκλησία με το… ΚΤΕΛ Την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωή του έζησε ένα ζευγάρι από τη Σύρο με πολύ χορό, τραγούδι άλλα και με το… ... Read more »

Ryan Gosling: «Τα χώνει» στα τρολ του διαδικτύου – Τον κατηγορούν ότι είναι μεγάλος για τον ρόλο του Ken

Ryan Gosling: «Τα χώνει» στα τρολ του διαδικτύου – Τον κατηγορούν ότι είναι μεγάλος για τον ρόλο του Ken Ο Ryan Gosling απαντά στα τρολ που φαίνεται πως έχουν πρόβλημα ... Read more »

Οι βουτιές κοστίζουν ακριβά: Οι τιμές σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Παραλία στον Άλιμο Μικρές «ανάσες» δροσιάς στις παραλίες αναζητούν οι Αθηναίοι που έμειναν στην πόλη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Όμως το «κύμα» της ακρίβειας σαρώνει και τις τιμές στις ... Read more »

Πολωνία: Στους δρόμους μισό εκατομμύριο πολίτες στη μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση στη Βαρσοβία

Αντικυβερνητική διαδήλωση στη Βαρσοβία Τεράστιο πλήθος βγήκε σήμερα στους δρόμους της Βαρσοβίας έπειτα από έκκληση της αντιπολίτευσης για μια αντικυβερνητική διαδήλωση, «τη μεγαλύτερη εδώ και τριάντα χρόνια», σύμφωνα με τους ... Read more »

Κίνα: Ασφαλής προσγείωση για τους αστροναύτες του Shenzhou-15 – Δείτε ΦΩΤΟ

Κίνα: Οι αστροναύτες Shenzhou-15 Οι αστροναύτες της Κίνας, Fei Junlong, Deng Qingming και Zhang Lu βρίσκονται έξω από την κάψουλα επιστροφής του διαστημόπλοιου Shenzhou-15 και όλοι σε καλή φυσική κατάσταση. ... Read more »

Ομοσπονδία της Σερβίας εναντίον ABA League λόγω Ερυθρού Αστέρα: "Προσπάθεια γελοιοποίησης του πρωταθλήματος και της χώρας μας"

Καμπάσο και Πετρούσεβ Το θέμα με τους τελικούς της ABA League, που πέφτουν πάνω σε αυτούς της σερβικής λίγκας, παίρνει συνεχώς προεκτάσεις. Προεκτάσεις που – έπειτα από μία επιθετική ανακοίνωση ... Read more »

Γαμπρός και νύφη στη Σύρο πήγαν στην εκκλησία με το... ΚΤΕΛ

Γαμπρός και νύφη στη Σύρο πήγαν στην εκκλησία με το… ΚΤΕΛ Την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του έζησε ένα ζευγάρι από τη Σύρο με πολύ χορό, τραγούδι άλλα και ... Read more »

Πολωνία: Επιβλητική αντικυβερνητική διαδήλωση στη Βαρσοβία

Πολωνία: Επιβλητική αντικυβερνητική διαδήλωση στη Βαρσοβία Η μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση «των τελευταίων 30 ετών», σύμφωνα με τους διοργανωτές, πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, έπειτα από κάλεσμα της αντιπολίτευσης, η οποία κάνει λόγω ... Read more »

Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν: Ποιο είναι το «τρομερό κορίτσι» που αναλαμβάνει τα ηνία της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας

Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν: Ποιο είναι το «τρομερό κορίτσι» που αναλαμβάνει τα ηνία της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας Τα «ηνία» της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας (TCMB) φαίνεται πως αναλαμβάνει η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν, το ... Read more »

IQ 160: Ο Γιώργος έχει αρχίσει να δυσανασχετεί με την παρατεταμένη φιλοξενία της Πηνελόπης

iq-16__1_ Μια αντισυμβατική γυναίκα, που όμως διαθέτει εξαιρετική ευφυΐα αλλά κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί! Ένας ιδιόρρυθμος τυπολάτρης αστυνόμος, που ξαφνικά πρέπει να συνεργαστεί μαζί της για να εξιχνιάσουν ... Read more »

Εορτολόγιο: Του Αγίου Πνεύματος - Ποιοι γιορτάζουν τη Δευτέρα 5 Ιουνίου

Εκκλησάκι Σήμερα το εορτολόγιο περιλαμβάνει όσους φέρουν το όνομα Δωρόθεος, Δωροθέα, Πλούταρχος, Κύνθια, Κυνθία, Απόλλωνας, Απόλλων, Νίκανδρος, Νικανδρία, Νίκη, Σεληνιάς, Σελήνος, Σελήνιος, Σεληνιάδα, Σεληνία, Σελήνη, Σελήνα, Τριάδα, Τρίας, Κορίνος, Κόρη, ... Read more »

Στόλτενμπεργκ: Η Σουηδία εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της προς την Τουρκία – Οι πιέσεις στον Ερντογάν

Στόλτενμπεργκ: Η Σουηδία εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της προς την Τουρκία – Οι πιέσεις στον Ερντογάν Συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα ο Γ.Γ.  του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ,  στο ... Read more »

Στοπ στο fake Mini

Στοπ στο fake Mini Άνθρωποι της BMW εντόπισαν και σταμάτησαν Mini «μαϊμού» που ήταν έτοιμο να βγει στην αγορά… Οι Κινέζοι για μια ακόμα φορά έκαναν το θαύμα τους αντιγράφοντας ... Read more »

Η Finos Film θυμάται τον Ντίνο Ηλιόπουλο

Η Finos Film θυμάται τον Ντίνο Ηλιόπουλο Είκοσι δύο χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο σπουδαίος κωμικός ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος πέρασε στην αιωνιότητα. Η Finos Film με αφορμή την ... Read more »

Σε εξέλιξη ελληνική επιχείρηση στον Έβρο για τον απεγκλωβισμό των μεταναστών

Σε εξέλιξη ελληνική επιχείρηση στον Έβρο για τον απεγκλωβισμό των μεταναστών Ελληνική επιχείρηση ξεκίνησε στον Έβρο για την διάσωση των 80 μεταναστών που προωθήθηκαν σε ελληνικό έδαφος. Στο σημείο έσπευσαν από ... Read more »

Moody’s: Παγκόσμιο ρεκόρ στη μείωση του χρέους θα καταγράψει η Ελλάδα

Moody’s: Παγκόσμιο ρεκόρ στη μείωση του χρέους θα καταγράψει η Ελλάδα Της Ελευθερίας Κούρταλη Με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα για μια ακόμα κυβέρνηση ... Read more »

Ρεάλ: Ο Μπενζεμά έκανε πέντε ράμματα στο πόδι αφού τον πάτησε παίκτης της Ράγιο

Ο Καρίμ Μπενζεμά στον αγώνα της Ρεάλ με τη Ράγιο Η Ρεάλ υπέταξε τη Ράγιο Βαγεκάνο στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, σε έναν αγώνα με διαρκείς εκδηλώσεις στήριξης του απόντα Βινίσιους. Ο ... Read more »

Τίνα Τέρνερ: Οι μάχες για την υγεία της - Από τον καρκίνο, μέχρι τη μεταμόσχευση

Φωτ.: Getty Images Η θρυλική Τίνα Τέρνερ, που άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Ελβετία σε ηλικία 83 ετών, είχε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα υγείας που ... Read more »

Γιάννης Αϊβάζης: Με την κόρη του, Ισμήνη στο γήπεδο

Γιάννης Αϊβάζης: Με την κόρη του, Ισμήνη στο γήπεδο Η μαμά Μαρία Κορινθίου είδε την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» και η Ισμήνη με τον μπαμπά, πήγε στο γήπεδο! Μια γεμάτη ... Read more »

Αλμέιδα: "Αξιοθαύμαστο αυτό που έκαναν οι παίκτες μου, εγώ με το επιτελείο μου κάναμε μόνοι μας το γύρο του θριάμβου"

Ο Αλμέιδα στη διάρκεια του τελικού ΑΕΚ – ΠΑΟΚ Ο Ματίας Αλμέιδα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου του τελικού ΑΕΚ – ΠΑΟΚ με μπλουζάκια για την κατάκτηση του νταμπλ και χαρούμενος ... Read more »

Το νέο flagship store της Camel Active άνοιξε τις πόρτες του στην Γλυφάδα

camel Ένα νέο ολοκληρωμένο αποκλειστικό χώρο Camel Active εγκαινίασε η εταιρεία Διανομές Ένδυσης ΑΕ επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 16 στο εμπορικό κέντρο Πρεμιέρα στη Γλυφάδα ακολουθώντας το αναπτυξιακό της πλάνο ... Read more »

Μπιφτέκια φούρνου με πουρέ πατάτας και κολοκυθιού

Όσο ψήνονται τα μπιφτέκια στον φούρνο, φτιάχνουμε τον ιδιαίτερο πουρέ πατάτας και κολοκυθιού και, σε λίγη ώρα έχουμε έτοιμο γεύμα. Διαδικασία Για να φτιάξουμε μπιφτέκια φούρνου με πουρέ πατάτας και ... Read more »

Γαλλία: Αντιδρά η Μαρίν Λε Πεν στην εξεταστική για πιθανούς δεσμούς με τη Ρωσία

Μαρίν Λε Πεν Ως κυνήγι μαγισσών χαρακτήρισε η Γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτης Μαρίν Λεπέν την διεξαγωγή κοινοβουλευτικής έρευνας για πιθανούς δεσμούς μεταξύ του κόμματός και της Ρωσίας. Σχετικό αίτημα για σύσταση ... Read more »

Dentist Pass: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αιτήσεις σήμερα (25/5) (vid)

Dentist Pass: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αιτήσεις σήμερα (25/5) (vid) Ανοικτή για τους δικαιούχους, των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε 1, 2 και 3, είναι σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα ... Read more »

"Ουδέν κρυπτόν" για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων

“Ουδέν κρυπτόν” για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων Οι καταγγελίες πολιτών στις φορολογικές αρχές, καθώς και οι πληροφορίες για τη φορολογική συμπεριφορά φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων, που συγκεντρώνει ... Read more »

MasterChef: Η πιο "σκληρή" αποχώρηση της φετινής σεζόν

Η τελική 5άδα του MasterChef Με ένα νέο επεισόδιο επιστρέφει το MasterChef, το βράδυ της Πέμπτης (25/5), μέσα από τη συχνότητα του Star. Μετά την αποχώρηση της Μαρίας Λαζαρίδου, η ... Read more »

Πειραιάς: Θανάσιμη πτώση 40χρονου αλλοδαπού σε πάρκινγκ στο Μικρολίμανο

mikrolimano_pergkoles Τη σορό ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος, εντόπισαν πριν από λίγη ώρα οι Αστυνομικοί στην περιοχή του Μικρολίμανου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự