Τέμπη: Νέα συγκλονιστικά βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα από το δυστύχημα

τέμπη: νέα συγκλονιστικά βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα από το δυστύχημα

Φωτ. ΣΚΑΙ

‘Ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, έρχονται στη δημοσιότητα νέα βίντεο από τη σύγκρουση των δύο τρένων το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Τα νέα βίντεο αλλά και τα ηχητικά ντοκουμέντα που ήρθαν στη δημοσιότητα, αποτυπώνουν τις στιγμές πριν και μετά το δυστύχημα των Τεμπών, μία τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Η σύγκρουση των τρένων έχει καταγραφεί από μία κάμερα ασφαλείας σε κτίριο της Κοινοπραξίας Μαλιακός-Κλειδί και από δύο κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, ενώ και τα τρία βίντεο περιλαμβάνονται στο πόρισμα των πραγματογνωμόνων που έχουν ορίσει οι συγγενείς των θυμάτων.

 

Στη αρχή ενός από τα βίντεο καταγράφεται μεταξύ άλλων η στιγμή πριν το επιβατηγό τρένο αναχωρεί από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ της μοιραίας νύχτας, με τους παρακάτω διαλόγους. «Προϊστάμενος 62 ακούει;» αναφέρεται αρχικά. «Έτοιμος από επιβάτες προϊστάμενε», ήταν η απάντηση με τον προϊστάμενο στην άλλη γραμμή να δίνει την εντολή «Inetrcity 62 κλείστε πόρτες είμαστε έτοιμοι».

Στο βίντεο μάλιστα αποτυπώνεται καρέ – καρέ η σύγκρουση αλλά και η έκρηξη που προκλήθηκε μετά από αυτή, η οποία δεν δικαιολογεί το γνωστό, νόμιμο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σύμφωνα με τους συγγενείς των θυμάτων.

 

News Related

OTHER NEWS

Οκτώ νεκροί από την "καταιγίδα του αιώνα" που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία

Οκτώ νεκροί από την “καταιγίδα του αιώνα” που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία, την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, σε άλλες κατεχόμενες ... Read more »

Κίνητρα για να επιστρέψουν στην αγορά 900.000 ακίνητα

Με εκπτώσεις φόρου αλλά και επιδοτήσεις, η κυβέρνηση θέτει στόχο να επισκευαστούν και να μπουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 900.000 κλειστά ακίνητα. Ζητούμενο να αυξηθεί η ... Read more »

Πώς θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό (pics + vid)

To 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού που δεν είναι άλλο από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Σε αυτή τη φάση, με βάση τα στοιχεία από ... Read more »

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο Έγινε… american bar το Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας μετά από άγριες συμπλοκές οπαδών της Παρί και της Νιούκαστλ, ... Read more »

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα – Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο Η γρίπη H1N1 είναι επίσης γνωστή ως γρίπη των χοίρων. Ονομάζεται γρίπη των χοίρων γιατί στο παρελθόν οι άνθρωποι που ασθένησαν ... Read more »

«Science»: Το βακτήριο E. coli μπορεί να γίνει ανθεκτικό στα κοινά αντιβιοτικά

«ScienceВ»: О¤Ої ОІО±ОєП„О®ПЃО№Ої E. coli ОјПЂОїПЃОµОЇ ОЅО± ОіОЇОЅОµО№ О±ОЅОёОµОєП„О№ОєПЊ ПѓП„О± ОєОїО№ОЅО¬ О±ОЅП„О№ОІО№ОїП„О№ОєО¬ Το βακτήριο E. coli μπορεί να αναπτύξει υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ... Read more »

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ Η επιβεβαίωση της επερχόμενης ταινίας Babygirl έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο του κινηματογράφου. Σε παραγωγή της A24 και σκηνοθεσία της Halina ... Read more »
Top List in the World