Τέλος προθεσμίας για το youth pass

τέλος προθεσμίας για το youth pass

Τέλος προθεσμίας για το youth pass

Του Χρυσόστομου Τσούφη

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το επίδομα στους νέους, «κατά κόσμον» youth pass, αλλά από τους περίπου 200.000 δυνητικούς δικαιούχους, αίτηση έχουν υποβάλει λίγο περισσότεροι από τους μισούς. Λιγότεροι από 115.000 για την ακρίβεια.

Η κλεψύδρα λοιπόν αδειάζει σήμερα αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει– όπως συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις – την παράταση, ενδεχόμενο πάντως που όπως πληροφορείται ο skai.gr. δεν είχε συζητηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών έως αργά χθες το απόγευμα.

Το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να βάλει τα …μεγάλα μέσα επιστρατεύοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος μέσα από το τικ- τοκ συμμετείχε στην «εκστρατεία αφύπνισης» των νέων καλώντας τους να υποβάλουν την αίτηση τους, ένα βιντεάκι το οποίο έγινε viral καθώς έχει προβληθεί περισσότερες από 1,1 εκατ. φορές.

Δικαιούχοι φέτος είναι όσοι συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως και 31.12.2022 αρκεί να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας χωρίς την ύπαρξη εισοδηματικών κριτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι οι 18ρηδες θα πάρουν τα 150€ και του χρόνου χωρίς να χρειαστεί να κάνουν ξανά αίτηση η οποία υποβάλλεται άπαξ. Αν κάποιος 18αρης δεν αιτηθεί τα χρήματα φέτος, μπορεί να το κάνει του χρόνου αλλά η ενίσχυση δεν έχει αναδρομικότητα.

Οι αιτήσεις γίνονται είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr. είτε μέσω ΚΕΠ και εφόσον δεν υπάρξει κάποια παράταση , η ενίσχυση θα έχει καταβληθεί έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Ενδεικτικά αναφέρονται :

  • Αερομεταφορές 
  • Ξενοδοχεία – Καταλύματα 
  • Ταξί, Τρένα, Λεωφορεία 
  • Ηλεκτρονικά Βιβλία, Ταινίες, Μουσική 
  • Κινηματογράφος – Θέατρο 
  • Σχολές χορού – Συναυλίες 
  • Μουσεία – Τουριστικές ατραξιόν 

Η διαδικασία της αίτησης είναι πολύ απλή και μετά την υποβολή ο δικαιούχος ενημερώνεται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω γραπτού μηνύματος για την ενεργοποίηση της κάρτας του με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες παραμένουν ενεργές για 2 χρόνια από τον επόμενο μήνα της έκδοσής τους. Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές.

Το youth pass έχει έρθει για να μείνει, θα αποτελεί δηλαδή μόνιμη ετήσια ενίσχυση. Από το 2024 και έπειτα η ειδική πλατφόρμα θα ανοίγει από την πρωταπριλιά έως τις 15 Μαΐου. Τα χρήματα θα καταβάλλονται μια φορά το χρόνο έως τις 31  Μαΐου.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

News Related

OTHER NEWS

Οκτώ νεκροί από την "καταιγίδα του αιώνα" που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία

Οκτώ νεκροί από την “καταιγίδα του αιώνα” που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία, την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, σε άλλες κατεχόμενες ... Read more »

Κίνητρα για να επιστρέψουν στην αγορά 900.000 ακίνητα

Με εκπτώσεις φόρου αλλά και επιδοτήσεις, η κυβέρνηση θέτει στόχο να επισκευαστούν και να μπουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 900.000 κλειστά ακίνητα. Ζητούμενο να αυξηθεί η ... Read more »

Πώς θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό (pics + vid)

To 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού που δεν είναι άλλο από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Σε αυτή τη φάση, με βάση τα στοιχεία από ... Read more »

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο Έγινε… american bar το Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας μετά από άγριες συμπλοκές οπαδών της Παρί και της Νιούκαστλ, ... Read more »

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα – Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο Η γρίπη H1N1 είναι επίσης γνωστή ως γρίπη των χοίρων. Ονομάζεται γρίπη των χοίρων γιατί στο παρελθόν οι άνθρωποι που ασθένησαν ... Read more »

«Science»: Το βακτήριο E. coli μπορεί να γίνει ανθεκτικό στα κοινά αντιβιοτικά

«ScienceВ»: О¤Ої ОІО±ОєП„О®ПЃО№Ої E. coli ОјПЂОїПЃОµОЇ ОЅО± ОіОЇОЅОµО№ О±ОЅОёОµОєП„О№ОєПЊ ПѓП„О± ОєОїО№ОЅО¬ О±ОЅП„О№ОІО№ОїП„О№ОєО¬ Το βακτήριο E. coli μπορεί να αναπτύξει υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ... Read more »

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ Η επιβεβαίωση της επερχόμενης ταινίας Babygirl έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο του κινηματογράφου. Σε παραγωγή της A24 και σκηνοθεσία της Halina ... Read more »
Top List in the World