Στο Εκλογοδικείο οι πρώτες ενστάσεις κατά βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες»

στο εκλογοδικείο οι πρώτες ενστάσεις κατά βουλευτών του κόμματος «σπαρτιάτες»

Στο Εκλογοδικείο οι πρώτες ενστάσεις κατά βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες»

Συζητήθηκαν σήμερα στο Εκλογοδικείο οι πρώτες ενστάσεις εκλογέων που στρέφονται κατά βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» τους οποίους εγκαλούν για «νόθευση της λαϊκής βούλησης» καθώς υποστηρίχθηκαν από τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά και κατά του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

 

Με πρόεδρο την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Γεωργίου Χριστοδουλέα, όπως και της πρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρίας Ντούνη, το Εκλογοδικείο συνήλθε στην πρώτη συνεδρίασή του μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Η πρώτη ένσταση που συζητήθηκε είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου, ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου. Εισηγήτρια στην υπόθεση ήταν η αρεοπαγίτης Παναγιώτα Γκουδή- Νινέ.

Ο ενιστάμενος υποστήριξε ότι υπήρξε νόθευση της λαϊκής βούλησης καθώς οι «Σπαρτιάτες» υποστηρίχθηκαν από τον Ηλία Κασιδιάρη και μάλιστα ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας τον ευχαρίστησε δημόσια μετά τις εκλογές.

Ο κ. Στίγκας τόνισε ότι δεν θα δεχόταν ποτέ να είναι «αχυράνθρωπος» του οποιοδήποτε και ότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με παρακρατική οργάνωση, αλλά ούτε ποτέ έχει ποτέ συμπράξει με τον κ. Λαγό.

Ακόμη, επανέλαβε ότι δεν έχει τη παραμικρή επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη και ότι αφού κόπηκε το κόμμα του μέλους της Χρυσής Αυγής από τον Άρειο Πάγο διοχέτευσε τους οπαδούς του στους «Σπαρτιάτες».

Ακόμη, ο κ. Στίγκας παραδέχθηκε ότι στήριξε την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιέρη στις δημοτικές εκλογές (Δήμο Αθηναίων).

Από την πλευρά του ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι το κόμμα «Σπαρτιάτες» δεν έχει “κρυφή ηγεσία” όπως θέλούν να υποστηρίζουν και ότι η νομιμότητα συμμετοχής τους στις εκλογές κρίθηκε οριστικά από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Το ίδιο Τμήμα, πρόσθεσε “έκοψε” και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, αυτό όμως δεν είναι μια ανακολουθία για τις αποδοχές των αποφάσεων του Τμήματος αυτού του Αρείου Πάγου.

Η δεύτερη ένσταση στρέφεται του βουλευτή Β΄ Πειραιά των “Σπαρτιατών” Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατά το σκέλος που αφορά στην ανακήρυξη των βουλευτών. Κατατέθηκε από τον Δημήτρη Παράβολο και Φιλάνθη Αυραμέα. Εισηγήτρια στην υπόθεση ήταν η αρεοπαγίτης Ελένη Θεοδωρακοπούλου.

Ο δικηγόρος του κ. Ζερβέα ζήτησε από το Εκλογοδικείο να αναβάλει τη λήψη απόφασης μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία που έχει ξεκινήσει για τους “Σπαρτιάτες” η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος συνήγορος εκ των ενιστάμενων υποστήριξε ότι πρέπει να ακυρωθούν οι εκλογές, καθώς υπήρξε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και του εκλογικού αποτελέσματος και ότι η αναπλήρωση των εδρών των βουλευτών του κόμματος “Σπαρτιάτες” πρέπει να γίνει στο πρώτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Οι ενστάσεις άλλων κομμάτων

Ακόμη, στο Εκλογοδικείο συζητήθηκαν:

– Η ένσταση του υποψήφιου βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Αθανάσιου Σταυρόπουλου, ο οποίος στρέφεται κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος και της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Ιωάννη Γιάτσο. Εισηγήτρια στην υπόθεση ήταν η αρεοπαγίτης Ελπίδα Σιμιτοπούλου.

– Η κοινή ένσταση του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας- Ζωή Κωνσταντοπούλου» και του βουλευτή της Β΄ Πειραιά του ίδιου κόμματος Χρήστου Αρίδα, που στρέφεται κατά της ΝΔ και του βουλευτή Β΄ Πειραιά της ΝΔ Ιωάννη Τραγάκη. Εισηγητής στην υπόθεση ήταν ο αρεοπαγίτης Κλεόβουλος-Δημήτριος Κοκκορός.

– Η ένσταση του δικηγόρου Βασίλη Πάππου κατά 14 βουλευτών και αναπληρωματικών βουλευτών της Δωδεκανήσου από τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, από το χώρο της ΝΔ στρέφεται κατά Ιωάννη Παππά, Εμμανουήλ Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη, Ιατρίδη Τσαμπίκα, Αντώνη Γιαννικούρη, Αικατερίνης-Στυλιανής Εμμανουήλ, Παρασκευής Φτακλάκη, από το του ΣΥΡΙΖΑ κατά Κατερίνας Γαβαλά, Αικατερίνης Βολονάκη, Ελευθερίας Οίκουτα, Μιχάλη Χανιώτη και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ κατά Γιώργου Νικητιάδη, Παναγιώτη Κουνάκη και Φώτη Χατζηδιάκου (απεβίωσε). Εισηγήτρια στην υπόθεση ήταν η αρεοπαγίτης Ελένη Θεοδωρακοπούλου.

Ο κ. Πάππους υποστήριξε ότι η υπ΄ αριθμ. 952023 απόφασης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου για την ανακήρυξη των κομμάτων είναι λανθασμένη, καθώς έγινε εσφαλμένη ερμηνεία του Συντάγματος και της εκλογικής νομοθεσίας και ζήτησε την επανάληψη των βουλευτικών εκλογών στα Δωδεκάνησα.

News Related

OTHER NEWS

Οκτώ νεκροί από την "καταιγίδα του αιώνα" που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία

Οκτώ νεκροί από την “καταιγίδα του αιώνα” που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία, την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, σε άλλες κατεχόμενες ... Read more »

Κίνητρα για να επιστρέψουν στην αγορά 900.000 ακίνητα

Με εκπτώσεις φόρου αλλά και επιδοτήσεις, η κυβέρνηση θέτει στόχο να επισκευαστούν και να μπουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 900.000 κλειστά ακίνητα. Ζητούμενο να αυξηθεί η ... Read more »

Πώς θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό (pics + vid)

To 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού που δεν είναι άλλο από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Σε αυτή τη φάση, με βάση τα στοιχεία από ... Read more »

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο Έγινε… american bar το Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας μετά από άγριες συμπλοκές οπαδών της Παρί και της Νιούκαστλ, ... Read more »

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα – Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο Η γρίπη H1N1 είναι επίσης γνωστή ως γρίπη των χοίρων. Ονομάζεται γρίπη των χοίρων γιατί στο παρελθόν οι άνθρωποι που ασθένησαν ... Read more »

«Science»: Το βακτήριο E. coli μπορεί να γίνει ανθεκτικό στα κοινά αντιβιοτικά

«ScienceВ»: О¤Ої ОІО±ОєП„О®ПЃО№Ої E. coli ОјПЂОїПЃОµОЇ ОЅО± ОіОЇОЅОµО№ О±ОЅОёОµОєП„О№ОєПЊ ПѓП„О± ОєОїО№ОЅО¬ О±ОЅП„О№ОІО№ОїП„О№ОєО¬ Το βακτήριο E. coli μπορεί να αναπτύξει υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ... Read more »

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ Η επιβεβαίωση της επερχόμενης ταινίας Babygirl έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο του κινηματογράφου. Σε παραγωγή της A24 και σκηνοθεσία της Halina ... Read more »
Top List in the World