Στο Γενικό Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» ο Μητσοτάκης

στο γενικό αντικαρκινικό - ογκολογικό νοσοκομείο αθηνών «άγιος σάββας» ο μητσοτάκης

Στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» ο Μητσοτάκης

Το Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 08/06, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» υπό τον υπεύθυνο ιατρό, Μιχάλη Νικολάου, για τη χορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νέου προγράμματος.

Σημειώνεται ότι το πρότυπο πρόγραμμα χορήγησης θεραπειών «ΟΙΚΟΘΕΝ» παρέχει φαρμακευτική υποστήριξη σε καρκινοπαθείς, χωρίς αυτοί να χρειάζεται να βγουν από το σπίτι, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε:

κορυφαίο δημόσιο νοσοκομείο ταγμένο στη μάχη της αντιμετώπισης των ογκολογικών περιστατικών. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» ξεκινάει με πολύ σημαντικές και υψηλές προσδοκίες. Με απλά λόγια να το εξηγήσουμε, η δυνατότητα παροχής φροντίδας, νοσοκομειακής φροντίδας, στο σπίτι. Αντί να έρχεται ο ασθενής στο νοσοκομείο, πηγαίνει ο γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό στο σπίτι για να χορηγήσει μια αντικαρκινική θεραπεία. Ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να εξυπηρετεί 80 περιστατικά ημερησίως.

Είναι ακόμα μια σημαντική τομή, η οποία γίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η οποία μας δείχνει τον δρόμο για τη δημόσια υγεία του μέλλοντος την οποία και θέλουμε. Ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απόλυτη δέσμευσή μου, το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες.

Θέλω, όμως, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στον Άγιο Σάββα, να καταδείξω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, λειτουργεί. Πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παροχή περίθαλψης που κάποιος μπορεί να έχει εδώ, στον Άγιο Σάββα, δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει σε τίποτα από μεγάλα αντικαρκινικά κέντρα του εξωτερικού και ακριβώς αυτοί οι φάροι αριστείας μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι για εμάς ο πιλότος έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε αντίστοιχη ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όλο το ΕΣΥ ανεξαρτήτως το που θα βρίσκεται κάποιος ασθενής.

Οπότε και πάλι θέλω να συγχαρώ, όχι μόνο τη διοίκηση, αλλά κυρίως το προσωπικό του νοσοκομείου, γιατρούς νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό, τεχνολογικό προσωπικό και για το γεγονός ότι στη διάρκεια της πανδημίας το νοσοκομείο εξακολουθούσε και λειτουργούσε και κατάφερε και εξυπηρέτησε όλες τις εκκρεμότητες που είχε, γιατί φυσικά η αντιμετώπιση ενός καρκίνου δεν μπορεί να περιμένει.

Οπότε κάνουμε σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε και με το καλό εδώ θα είμαστε για να μπορούμε να συνεχίσουμε πάντα να καινοτομούμε προς όφελος των ασθενών πρωτίστως, διότι μέσα από τα δικά τους μάτια πάντα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την εμπειρία της επικοινωνίας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

News Related

OTHER NEWS

Το νέο "αντίστροφο εμβόλιο" φαίνεται ότι μπορεί να θεραπεύσει τη σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα αυτο

Το νέο “αντίστροφο εμβόλιο” φαίνεται ότι μπορεί να θεραπεύσει τη σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα αυτο Το “αντίστροφο εμβόλιο” δείχνει σε πρώτη φάση δυνατότητες θεραπείας της σκλήρυνσης κατά πλάκας και ... Read more »

Η Ελένη Μενεγάκη σε μία σπάνια φωτογραφία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, 28 χρόνια πριν

28 ολόκληρα χρόνια πριν, η Ελένη Μενεγάκη παρουσίαζε στον Ant1 την εκπομπή “Πρωινός Καφές” σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και -όπως αποδείχτηκε χρόνια αργότερα-, γράφοντας ιστορία. Το μακρινό 1995, ήταν η δέυτερη συνεχόμενη ... Read more »

Βόλος: Εκτός ορίων ο Αχιλλέας Μπέος - Ξυλοφορτώνει πλημμυροπαθή που τον έβρισε, δείτε βίντεο

beos_ksylo_xr Εκτός ορίων βγήκε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μιλώντας με πλημμυροπαθείς στην περιοχή Άλλη Μεριά αφού χειροδίκησε εναντίον πολίτη που τον εξύβρισε. Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι στην Άλλη Μεριά συγκεντρώθηκαν ... Read more »

Πλειστηριασμοί: Δεύτερη ευκαιρία για ξενοδοχεία και καταστήματα

Πλειστηριασμοί: Δεύτερη ευκαιρία για ξενοδοχεία και καταστήματα Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου “Γεμάτη” ήταν η περασμένη εβδομάδα από πλευράς πλειστηριασμών, με αρκετά ακίνητα να αλλάζουν χέρια. Φυσικά, ο πλειστηριασμός που ξεχώρισε ήταν ... Read more »

Βελόπουλος: Η τραγωδία στην Θεσσαλία έχει ονοματεπώνυμο: Κυρ. Μητσοτάκης και ΝΔ

Βελόπουλος: Η τραγωδία στην Θεσσαλία έχει ονοματεπώνυμο: Κυρ. Μητσοτάκης και ΝΔ «О‘П…П„О¬ ПЂОїП… О­ОіО№ОЅО±ОЅ ПѓП„О· Θεσσαλία έχουν ονοματεπώνυμο. Η τραγωδία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο πρόεδρος ... Read more »

Τηλεθέαση - Ανατροπή: Η πρωτιά άλλαξε χέρια για άλλη μια φορά - Η εκπομπή που έμεινε στο 3,9%

Τηλεθέαση – Σκληρή είναι η μάχη ανάμεσα στις εκπομπές της πρωινής ζώνης και από τις πρώτες εβδομάδες, κάποιες έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν. Χαρακτηριστικό της σεζόν είναι πως η πρώτη θέση ... Read more »

Σταματίνα Τσιμτσιλή | Για καφέ με την κουνιάδα της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου

Μία χαλαρή εξόρμηση για καφέ πραγματοποίησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Η οικοδέσποινα της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του Alpha “Happy Day” απόλαυσε έναν καφέ στο κέντρο της Αθήνας μαζί με την αδερφή ... Read more »

Ινδία: 15χρονη ζητούσε βοήθεια επί 2 ώρες μετά τον βιασμό της και την αγνοούσαν

Φωτ. αρχείου: Getty Images Οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία το βίντεο που αποκαλύπτει ότι μια 15χρονη περπατούσε στον δρόμο, αιμορραγώντας, μετά τον βιασμό της, ζητώντας βοήθεια, αλλά την αγνοούσαν. Μετά ... Read more »

ΟΑΚΑ: Στα €130 εκατ. το κόστος για το στέγαστρο Καλατράβα, σχεδόν ανύπαρκτη η συντήρηση

ΟΑΚΑ: Στα €130 εκατ. το κόστος για το στέγαστρο Καλατράβα, σχεδόν ανύπαρκτη η συντήρηση Σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και της εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων από τότε, το στέγαστρο ... Read more »

Αναρωτιέσαι ακόμη γιατί δεν κρατάει πολύ η κολόνια σου;

Αναρωτιέσαι ακόμη γιατί δεν κρατάει πολύ η κολόνια σου; Το να βρεις το ιδανικό άρωμα, αυτό που θα αρέσει πρώτα σε σένα και μετά στην κοπέλα σου, αυτό που δεν ... Read more »

Μάγισσα: Αναστάτωση στο Twitter για τη γυμνή σκηνή του Αναστάση Ροϊλού - Βίντεο

Μάγισσα: Αναστάτωση στο Twitter για τη γυμνή σκηνή του Αναστάση Ροϊλού – Βίντεο Για ακόμη ένα βράδυ, η “Μάγισσα” επέστρεψε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, ... Read more »

Τυπώθηκαν οι φανέλες του Λίλαρντ με τους Μιλγουόκι Μπακς - Κράτησε το αγαπημένο του No 0.

Τυπώθηκαν οι φανέλες του Λίλαρντ με τους Μιλγουόκι Μπακς – Κράτησε το αγαπημένο του No 0. «О‘ОЅП„ОЇОїВ» ПѓП„ОїП…П‚ Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς μετά από 11 ολόκληρα χρόνια είπε ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, ... Read more »

Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στη Λεωφόρο και για τα ευρωπαϊκά ματς, αν δεν αλλάξει κάτι με το ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στη Λεωφόρο και για τα ευρωπαϊκά ματς, αν δεν αλλάξει κάτι με το ΟΑΚΑ Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, το Ολυμπιακό Στάδιο κλείνει λόγω προβλημάτων ... Read more »

Τουμασάτου - Σταύρου: Θα συνεργαστούν για πρώτη φορά στο θέατρο - Η κοινή τους έξοδος

Τουμασάτου – Σταύρου: Θα συνεργαστούν για πρώτη φορά στο θέατρο – Η κοινή τους έξοδος Η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Αλέξανδρος Σταύρου θα συνεργαστούν για πρώτη φορά στο θέατρο μόνο ... Read more »

Ελένη Χαμπέρη: Είπε το «ναι» στην πρόταση γάμου του συντρόφου της

xaberi Η Ελένη Χαμπέρη πρόκειται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, καθώς δέχτηκε πρόταση γάμου από τον σύντροφό της, Αλέξανδρο Αναστασίου. Η 28χρονη γυμνάστρια, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα ... Read more »

ΗΠΑ: Επιστροφή κλεμμένων έργων σε χώρες που λεηλατήθηκαν, υποσχέθηκε ο επικεφαλής του Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης

mouseio_texnis_ny Ο διευθυντής του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης (Met) δεσμεύθηκε για την επιστροφή περισσότερων έργων τέχνης στις χώρες που έχουν πέσει θύματα λεηλασιών, αφού το μουσείο αποφάσισε ... Read more »

Καρύδης για το στέγαστρο: «Εάν το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, ξαφνικά ανακαλύφθηκε;»

Καρύδης για το στέγαστρο: «Εάν το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, ξαφνικά ανακαλύφθηκε;» Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για το κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου προκαλεί έντονο προβληματισμό τους ειδικούς. Ο ομότιμος καθηγητής ... Read more »

Κακοκαιρία Elias: Μετρούν τις πληγές τους Βόλος, Λάρισα, Καρδίτσα και βόρεια Εύβοια

volos_elias_xr Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Βόλου μετά την επανάληψη των καταστροφικών πλημμυρών που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ... Read more »

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές Πριν λίγους μήνες, η παραμορφωμένη εικόνα της διάσημης ηθοποιού Μεγκ Ράιαν – με ... Read more »

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα Του Τάσου Δασόπουλου  Πραγματική “αλλαγή σελίδας”, ειδικά για την ελληνική οικονομία για την οποία πριν 10 χρόνια οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι εκτιμούσαν ... Read more »

«Καλή αρχή και καλή τύχη βεβαίως βεβαίως»- Το βίντεο της Finos Film για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Finos Film Αρχή της σχολικής χρονιάς σήμερα και η Finos Film έκανε ένα νοσταλγικό κολάζ σκηνών από αγαπημένες παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε, αναφέρει ... Read more »

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη «О— О•О»О»О¬ОґО± ПЂО­П„П…П‡Оµ О­ОЅО± ОїПЃПЊПѓО·ОјОїВ», П‡О¬ПЃО· В«ПѓП„О№П‚ ПЂПЃОїПѓПЂО¬ОёОµО№ОµП‚ П„П‰ОЅ ОєП…ОІОµПЃОЅО®ПѓОµП‰ОЅ ОєО±О№ П„ОїП… О»О±ОїПЌ П„О·П‚ О•О»О»О¬ОґО±П‚В», П„ОїОЅОЇО¶ОµО№ Ої Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ... Read more »

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου - Φωτογραφίες

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου – Φωτογραφίες Η 30χρονη Ούρσουλα Βλάχου, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά του Mega, Η Ώρα η καλή που υποδύονταν την Στέφανι, ... Read more »

ΚΕΕΡΦΑ: Αγνοούνται 8 μετανάστες εργάτες γης, κινδυνεύουν ζωές στις πληγείσες περιοχές

Καταστροφές από την κακοκαιρία στον Παλαμά Καρδίτσας Σε καταγγελία για αγνοούμενους, αλλά και εγκλωβισμένους μετανάστες εργάτες γης και κατοίκους Ρομά στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές προχώρησε η Κίνηση Ενωμένοι ... Read more »

Ένταση στην Λάρισα: Αστυνομικός πιέζει με γκλοπ στον λαιμό διαδηλωτή – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια στην Λάρισα Επεισόδια έγιναν έξω από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο στην Λάρισα, όπου μετέβη την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο ... Read more »

«Πληγωμένη» η ΔΕΘ, αλλά και η Θεσσαλονίκη από τις ακυρώσεις

Σημαντικές απώλειες μετρούν τόσο η ΔΕΘ όσο και όλη η αγορά της Θεσσαλονίκης από την ακύρωση της πρωθυπουργικής-κυβερνητικής παρουσίας και το «τσουνάμι» ακυρώσεων συνεδρίων, ημερίδων κ.ο.κ. που επέφεραν οι βιβλικές… ... Read more »

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο Προειδοποίηση και για «άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες» απηύθυνε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook το πρωί της Δευτέρας στη σκιά της μεγάλης ... Read more »

Back to school αλλά όχι για όλους - Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία

Back to school αλλά όχι για όλους – Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία Η ευχή και το σχόλιο της για τον σημερινό αγιασμό στα σχολεία. Σήμερα ... Read more »

"One Life": Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς

“One Life”: Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς Η FilmNation Entertainment και η Warner Bros. κυκλοφόρησαν το επίσημο trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία “One Life” του βραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτη ... Read more »

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως οι σχέσεις της χώρας του με το ... Read more »
Top List in the World