Στους δρόμους οι αγρότες του Τυρνάβου για τη χαμένη αμπελοκαλλιέργεια

στους δρόμους οι αγρότες του τυρνάβου για τη χαμένη αμπελοκαλλιέργεια

Στους δρόμους οι αγρότες του Τυρνάβου για τη χαμένη αμπελοκαλλιέργεια

Στους δρόμους βγήκαν το μεσημέρι της Κυριακής 3/12 οι αγρότες της περιοχής και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων στον Τύρναβο, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων, μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας του περονόσπορου.

Με τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου, διεκδικώντας αποζημιώσεις που θα καλύψουν το χαμένο εισόδημα.

Όπως υποστηρίζουν, ο περονόσπορος μείωσε την παραγωγή και το εισόδημά τους, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Όπως λένε θέλουν να μείνουν στα χωριά και να συνεχίσουν την καλλιέργεια της γης τους, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να τους ενισχύσει μετά την καταστροφή που υπέστησαν.

Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην Πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας, την ερχόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. Στο πλευρό των Τυρναβιτών αγροτών βρέθηκαν και συνάδελφοί τους της Ελασσόνας, οι οποίοι λένε ότι πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης και ότι το μόνο που διεκδικούν είναι να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους.

News Related

OTHER NEWS

Οκτώ νεκροί από την "καταιγίδα του αιώνα" που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία

Οκτώ νεκροί από την “καταιγίδα του αιώνα” που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία, την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, σε άλλες κατεχόμενες ... Read more »

Κίνητρα για να επιστρέψουν στην αγορά 900.000 ακίνητα

Με εκπτώσεις φόρου αλλά και επιδοτήσεις, η κυβέρνηση θέτει στόχο να επισκευαστούν και να μπουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 900.000 κλειστά ακίνητα. Ζητούμενο να αυξηθεί η ... Read more »

Πώς θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό (pics + vid)

To 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού που δεν είναι άλλο από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Σε αυτή τη φάση, με βάση τα στοιχεία από ... Read more »

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο Έγινε… american bar το Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας μετά από άγριες συμπλοκές οπαδών της Παρί και της Νιούκαστλ, ... Read more »

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα – Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο Η γρίπη H1N1 είναι επίσης γνωστή ως γρίπη των χοίρων. Ονομάζεται γρίπη των χοίρων γιατί στο παρελθόν οι άνθρωποι που ασθένησαν ... Read more »

«Science»: Το βακτήριο E. coli μπορεί να γίνει ανθεκτικό στα κοινά αντιβιοτικά

«ScienceВ»: О¤Ої ОІО±ОєП„О®ПЃО№Ої E. coli ОјПЂОїПЃОµОЇ ОЅО± ОіОЇОЅОµО№ О±ОЅОёОµОєП„О№ОєПЊ ПѓП„О± ОєОїО№ОЅО¬ О±ОЅП„О№ОІО№ОїП„О№ОєО¬ Το βακτήριο E. coli μπορεί να αναπτύξει υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ... Read more »

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ Η επιβεβαίωση της επερχόμενης ταινίας Babygirl έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο του κινηματογράφου. Σε παραγωγή της A24 και σκηνοθεσία της Halina ... Read more »
Top List in the World