Στον εισαγγελέα για τις ενισχύσεις της πανδημίας!

στον εισαγγελέα για τις ενισχύσεις της πανδημίας!

Στον εισαγγελέα για τις ενισχύσεις της πανδημίας!

Στον εισαγγελέα θα κληθούν για τα περεταίρω όσοι επιχείρησαν να καταστρατηγήσουν τα μέτρα ενίσχυσης που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, όπως είναι οι επιστρεπτέες προκαταβολές, η Συν-Εργασία και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας.

Ήδη έχουν παραπεμφθεί στις εισαγγελικές αρχές υποθέσεις εξόφθαλμων παραβάσεων ενώ σταδιακά αποστέλλονται και νέες υποθέσεις οι οποίες προκύπτουν από τις διασταυρώσεις που διενεργεί η ΑΑΔΕ, των αρχείων του Taxisnet με το αρχείο του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην έλλειψη δικαιολογητικών για τις επιστρεπτέες προκαταβολές και το αν πληρούσαν οι δικαιούχοι ή όχι το κριτήριο της απασχόλησης αλλά έχουν εντοπιστεί πολύ σοβαρότερες παραβάσεις, οι οποίες ξεφεύγουν από το «φορολογικό δίκιο» και εμπίπτουν στο ποινικό δίκαιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπόθεση του ελέγχου των μέτρων στήριξης την περίοδο της πανδημίας, δεν κλείνει με την έκδοση των εκκαθαριστικών της επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών, αλλά θα έχει συνέχεια, όσο προχωρούν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ.

Απίστευτες υποθέσεις

Τα αποτελέσματα των έως τώρα ελέγχων έχουν αποκαλύψει τις ακόλουθες ενδεικτικές περιπτώσεις οι οποίες έχουν πάρει τον δρόμο προς τη δικαιοσύνη.

  • Μονοπρόσωπη ΙΚΕ στην Πελοπόννησο, που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο κρέατος, είχε δηλώσει συνολικό τζίρο 3.000 ευρώ για το 2019. Πριν από την έναρξη του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα τρία τελευταία τρίμηνα του 2019, με τζίρο συνολικού ύψους 1,9 εκατ. ευρώ.
  • ΕΠΕ στην Αττική, που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο εξοπλισμού γραφείου, είχε υποβάλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ το 2019 και το 2020. Πριν από την έναρξη του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα τέσσερα τρίμηνα του 2019, με τζίρο συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
  • Ξενοδοχείο στη Θεσσαλία είχε υποβάλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ το 2019 και το 2020. Πριν από την έναρξη του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για το 2019 και το 2020, με τζίρο 3 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.
  • Μονοπρόσωπη ΙΚΕ στην Αττική, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή φυτών, είχε δηλώσει συνολικό τζίρο 7.000 ευρώ για το 2019 και το 2020. Υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για το 2019, με τζίρο ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ.
  • Καφετέρια στη Θεσσαλία, που στεγαζόταν σε κτίριο 25 τ.μ., όπου, κατά τον έλεγχο του κλιμακίου του ΣΕΠΕ, βρέθηκαν εγγεγραμμένοι συνολικά 150 εργαζόμενοι! Από αυτούς, οι  129 είχαν προσληφθεί με σύμβαση μερικής απασχόλησης – για 4 ώρες εργασίας το μήνα κατά μέσο όρο (!) – και οι περισσότεροι είχαν προσληφθεί από τον Νοέμβριο του 2020 και εφεξής, οπότε ξεκίνησε το δεύτερο lockdown. Οι συμβάσεις και των 150 εργαζομένων τέθηκαν σε αναστολή, με αποτέλεσμα να καταστούν δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ.

     

News Related

OTHER NEWS

Όσπρια: Έως και 40% αυξήσεις στις τιμές - Πόσο πωλούνται τα φασόλια

Όσπρια: Έως και 40% αυξήσεις στις τιμές – Πόσο πωλούνται τα φασόλια Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στα συσκευασμένα φασόλια, τα οποία από 5,5 ευρώ το κιλό πέρυσι έφτασαν να πωλούνται έως ... Read more »

Ερυθρός Σταυρός: Ο κόσμος παραμένει «επικίνδυνα απροετοίμαστος» για την επόμενη πανδημία

Ερυθρός Σταυρός: Ο κόσμος παραμένει «επικίνδυνα απροετοίμαστος» για την επόμενη πανδημία Ερυθρός Σταυρός: Ο κόσμος παραμένει «επικίνδυνα απροετοίμαστος» για την επόμενη πανδημία Ο κόσμος παραμένει «επικίνδυνα απροετοίμαστος» για την επόμενη ... Read more »

Αυτή η νύχτα μένει: Ο Πόντικας γίνεται στήριγμα της Μυρτούς στην οδυνηρή της παρουσία στον ιατροδικαστή

ayth_h_nyxta_menei Οι εξελίξεις της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» στα τελευταία επεισόδια συγκλόνισαν το τηλεοπτικό κοινό. Ο βιασμός της Μυρτούς συντάραξε όλο το «Όνειρο» και διέλυσε την οικογένεια του Μίλτου, ... Read more »

Τηλεθέαση: The Voice ή Chart Show επέλεξαν χθες το βράδυ οι τηλεθεατές;

Τηλεθέαση: Οι τηλεθεατές είχαν χθες μουσικές επιλογές για την τηλεοπτική τους ψυχαγωγία και τελικά όντως επέλεξαν τα συγκεκριμένα προγράμματα. Μάλιστα, το τηλεοπτικό κοινό έβγαλε νικητή στη μάχη της τηλεθέασης το ... Read more »

Βρετανία: Απεργία προκήρυξαν οι πυροσβέστες

Βρετανία: Απεργία προκήρυξαν οι πυροσβέστες Σε απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι πυροσβέστες της Βρετανίας, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς. Το συνδικάτο των πυροσβεστών ανακοίνωσε ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει ... Read more »

Süddeutsche Zeitung: «Η δημοκρατία στην Ελλάδα περνάει δύσκολα»

Süddeutsche Zeitung: «Η δημοκρατία στην Ελλάδα περνάει δύσκολα» «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρκετούς λόγους για να είναι ικανοποιημένος με τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας ... Read more »

Ιταλία: Οι 100 ημέρες της Τζόρτζια Μελόνι στην εξουσία

Ιταλία: Οι 100 ημέρες της Τζόρτζια Μελόνι στην εξουσία Από τα κυριότερα θέματα, με τα οποία ασχολήθηκε αμέσως η ακροδεξιά Ιταλίδα πρωθυπουργός, είναι το μεταναστευτικό: με τους νέους κανόνες που ... Read more »

Μεταμορφώσεις: Παραμύθια ξανά από την αρχή στις γωνιές της Αθήνας

Το παραμύθι, την εξέλιξή του και την ενσωμάτωσή του στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία ερευνά το διακαλλιτεχνικό πρότζεκτ Μεταμορφώσεις. Η ομάδα επιμέλειας εκθέσεων και δράσεων σύγχρονης τέχνης Miss Dialectic (Κλέα Χαρίτου, ... Read more »

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς έχει… νεύρα με την Αναλένα Μπέρμποκ

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς έχει… νεύρα με την Αναλένα Μπέρμποκ Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς έχει… νεύρα με την Αναλένα Μπέρμποκ «Δεν θα γίνει πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Αυτό αποκλείεται ... Read more »

Ρωσία και Ιράν συνδέουν τα τραπεζικά τους συστήματα εν μέσω κυρώσεων

Ρωσία και Ιράν συνδέουν τα τραπεζικά τους συστήματα εν μέσω κυρώσεων Το Ιράν και η Ρωσία συνέδεσαν τα διατραπεζικά τους συστήματα επικοινωνίας και μεταφοράς χρημάτων για να συμβάλλουν στην ενίσχυση ... Read more »

Tageszeitung: Ο Ερντογάν απομακρύνεται από τη Δύση για να κερδίσει τις εκλογές

Tageszeitung: Ο Ερντογάν απομακρύνεται από τη Δύση για να κερδίσει τις εκλογές Με αφορμή τη ματαίωση της επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν στο Βερολίνο, ο γερμανικός τύπος σχολιάζει το προεκλογικό σκηνικό ... Read more »

Rio Tinto: Συγγνώμη, χάσαμε μία ραδιενεργή κάψουλα

Rio Tinto: Συγγνώμη, χάσαμε μία ραδιενεργή κάψουλα Μία μικροσκοπική ραδιενεργή κάψουλα χάθηκε, χωρίς εξήγηση, κατά τη μεταφοράς της από τη Rio Tinto στη Δυτική Αυστραλία. Ο μεταλλευτικός κολοσσός ζήτησε συγγνώμη ... Read more »

Morgan Stanley: Μην αγοράσετε το ράλι των μετοχών γιατί η Fed καραδοκεί

Morgan Stanley: Μην αγοράσετε το ράλι των μετοχών γιατί η Fed καραδοκεί Οι επενδυτές που συρρέουν στο ράλι των μετοχών θα απογοητευτούν καθώς αψηφούν επιδεικτικά την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, εκτιμούν ... Read more »

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πληρώνονται οι δικαιούχοι 31 Ιανουαρίου - Τι θα γίνει με το επίδομα παιδιού

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πληρώνονται οι δικαιούχοι 31 Ιανουαρίου – Τι θα γίνει με το επίδομα παιδιού Το επίδομα παιδιού, που μοιράζει ο ΟΠΕΚΑ, θα πιστωθεί σε 20.000 δικαιούχους την Τρίτη, 31 ... Read more »

Κυπριακό: Το (Αγγλικό) παραμύθι της Διζωνικής

Κυπριακό: Το (Αγγλικό) παραμύθι της Διζωνικής Το «Κυπριακό πρόβλημα» αποτελεί χωρίς αμφιβολία, τον πλήρη εξευτελισμό της διεθνούς νομιμότητας από τις ίδιες τις «μεγάλες δυνάμεις» που επέβαλαν την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, ... Read more »

F-4 Phantom: Μαχητικό 60 χρόνων-Γιατί πετούν ακόμα, πόσα διαθέτει η ΠΑ

F-4 Phantom: Μαχητικό 60 χρόνων-Γιατί πετούν ακόμα, πόσα διαθέτει η ΠΑ Ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση των δύο πιλότων του μαχητικού F-4 Phantom, που κατέπεσε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ... Read more »

Τα κέρδη και οι απώλειες από τα Ίμια – Ένας μεταχρονολογημένος απολογισμός

Τα κέρδη και οι απώλειες από τα Ίμια – Ένας μεταχρονολογημένος απολογισμός Τρεις Έλληνες αξιωματικοί έχασαν την ζωή τους στα νερά του Αιγαίου, πάνω από ελληνική επικράτεια, στις 31 Ιανουαρίου ... Read more »

Ίμια: Οι μαρτυρίες από την κρίση - Δικαιώνεται το «ευχαριστώ τους Αμερικάνους»;

Ίμια: Οι μαρτυρίες από την κρίση – Δικαιώνεται το «ευχαριστώ τους Αμερικάνους»; Η κρίση των Ιμίων υπήρξε, χωρίς αμφιβολία, μία από τις εντονότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Δεν είναι ... Read more »

Πτώση F-4: Τα πιθανά σενάρια της τραγωδίας - Παλιό αλλά εκσυγχρονισμένο το αεροσκάφος

Έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου πιλότου Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου πιλότου, του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη μετά την πτώση του μοιραίου ... Read more »

Θεσσαλονίκη: Τον μαχαίρωσε μέσα σε κομμωτήριο – Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

Θεσσαλονίκη Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο, μέσα σε κομμωτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το makthes.gr, λίγο πριν τις 20:00 σε κομμωτήριο στη συμβολή των οδών Εγνατία ... Read more »

Βίντεο: Ρομά τρέχουν με το... κλεμμένο χρηματοκιβώτιο στην πλάτη - Έβγαλαν 228.000 ευρώ σε 12 μέρες

χρηματοκιβωτιο372910 Είχαν σχέδιο, ήταν γρήγοροι και διέθεταν εμπειρία. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όμως αποδείχτηκαν πιο έξυπνοι και τους τσάκωσαν. Ο λόγος για τα τέσσερα ... Read more »

Ρέθυμνο: Ποινικές διώξεις στους τέσσερις συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή σε μπαρ

συμπλοκή στο Ρέθυμνο Ποινικές διώξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου στους τέσσερις εμπλεκόμενους στην αιματηρή συμπλοκή που συνέβη σε μπαρ του Ρεθύμνου, τα ξημερώματα της Κυριακής. Πρόκειται για τον ... Read more »

Άνταμ Λεβίν - Μπεχάτι Πρίνσλοου: Γέννησε το μοντέλο και γίνονται για τρίτη φορά γονείς

adam__levin_genna Ο Άνταμ Λεβίν και η Μπεχάτι Πρίνσλοου έγιναν για τρίτη φορά γονείς, αφού το μοντέλο γέννησε το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, ο ... Read more »

Ηρώ: Η τραγουδίστρια πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο- Τα στιγμιότυπα απο την ορκωμοσία της!

Ηρώ: Η τραγουδίστρια πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο- Τα στιγμιότυπα απο την ορκωμοσία της! Η Ηρώ Λεχουρίτη μέσα από την δημοσίευσή της, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους, ... Read more »

Κροατία: Η Κριμαία δεν θα γίνει ξανά κομμάτι της Ουκρανίας

Κροατία: Η Κριμαία δεν θα γίνει ξανά κομμάτι της Ουκρανίας Τις αντιρρήσεις του για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος τόνισε ... Read more »

Ενα πυροτέχνημα… 850 ετών πονοκεφαλιάζει τους αστρονόμους

Όταν πεθαίνουν, πολλά από τα αστέρια εκρήγνυνται ως σουπερνόβα, εκτοξεύοντας ένα χαοτικό δίκτυο σκόνης και αερίων στον μεσοαστρικό χώρο του Διαστήματος. Όμως μια νέα εικόνα των υπολειμμάτων ενός εκτυφλωτικού υπερκαινοφανούς ... Read more »

Καύσιμα: Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές βενζίνης

Καύσιμα: Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές βενζίνης Ακρίβεια: «Καίει» το κόστος των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα. Σε καθημερινό Γολγοθά εξελίσσονται για τους καταναλωτές οι τιμές των καυσίμων, καθώς η τιμή ... Read more »

Ομελέτα γευστικό ουράνιο τόξο

Ομελέτα γευστικό ουράνιο τόξο Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Ψάχνετε για μια επιλογή που είναι υγιεινή και εύκολη; Γεμάτο από λαχταριστά λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ντομάτα, μπρόκολο, ... Read more »

Όχι μόνο σούπα! 5 τροφές που θα σε ζεστάνουν στο κρύο

Οι πιο νόστιμες επιλογές για να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου και να παραμείνεις ζεστή. Τα τελευταία 24ωρα η θερμοκρασία είναι ολοένα και πιο χαμηλή και το μόνο που θέλουμε να ... Read more »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αναβάλλεται η επίσκεψη του αεροπλανοφόρου USS George W. Bush στον Πειραιά – Έρχεται δεύτερο στην Σούδα

Αεροπλανοφόρου Μπους Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr το αμερικανικό αεροπλανοφόρο δεν πρόκειται να καταπλεύσει στον Πειραιά. Του Χρήστου Μαζανίτη Πριν από μερικές ημέρες, πρώτοι στο enikos.gr, αποκαλύπταμε ότι θα ... Read more »

Superleague: Δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό με σούπερ Ντάντας

Superleague: Δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό με σούπερ Ντάντας Αν και δυσκολότερα από ό,τι αναμενόταν, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 του Λεβαδειακού στο γήπεδο της Τούμπας, σε αναμέτρηση ... Read more »

Ένα καφεκοπτείο 136 ετών στο Σόχο, δεν έχει ανάγκη να ακολουθήσει τους καιρούς

Ένα καφεκοπτείο 136 ετών στο Σόχο, δεν έχει ανάγκη να ακολουθήσει τους καιρούς Ένα από τα πιο παλιά καταστήματα στην αγορά του Σόχο στο Λονδίνο, το καφεκοπτείο Algerian Coffee Stores ... Read more »

Μπλίνκεν: Τα μηνύματα που έστειλε σήμερα από Ισραήλ και Αίγυπτο

Μέσα σε λίγες ώρες σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε επισκεφθεί το Ισραήλ και την Αίγυπτο, με τις επισκέψεις του μάλιστα αυτές να αποκτούν πρόσθετη σημασία στην σκιά των ... Read more »

Αυτοφροντίδα: Γιατί πρέπει να τσιρίζετε πού και πού

Αυτοφροντίδα: Γιατί πρέπει να τσιρίζετε πού και πού Αυτοφροντίδα-Self-care: Τι είναι, πώς μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και σε τι θα μας ωφελήσει; Ερωτήματα που συχνά ακούμε τον τελευταίο ... Read more »

Βίκυ Κάβουρα: Έχει πέσει θύμα του λογιστή που βρέθηκε απαγχονισμένος: «Σοκαρίστηκα...»

Happy Day: Η Βίκυ Κάβουρα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του Alpha και αποκάλυψε ότι στο παρελθόν έχει πέσει θύμα του λογιστή που βρέθηκε απαγχονισμένος. Να θυμίσουμε πως ο 50χρονος ... Read more »

Καβάλα: Δίωξη σε 37χρονη νηπιαγωγό που κατηγορείται για ασέλγεια σε τέσσερα παιδιά

Σχολική αίθουσα Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος 37χρονης νηπιαγωγού στην Καβάλα, στην οποία είχαν απαγγελθεί κατηγορίες από τον Ιούλιο του 2022 για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και συγκεκριμένα σε τέσσερα ... Read more »

Χρηματιστήριο Ενέργειας: Νέο ημερήσιο άλμα σχεδόν 40%

Χρηματιστήριο Ενέργειας: Νέο ημερήσιο άλμα σχεδόν 40% Άλμα σχεδόν 40% κατέγραψε η χονδρεμπορική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, για σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, βάζοντας τέλος στην πτώση των δύο ... Read more »

Πρόεδρος Κροατίας: Η Κριμαία δεν θα γίνει ποτέ ξανά μέρος της Ουκρανίας

Πρόεδρος Κροατίας: Η Κριμαία δεν θα γίνει ποτέ ξανά μέρος της Ουκρανίας Η Κριμαία, η χερσόνησος στη Μαύρη Θάλασσα που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, δεν θα γίνει ποτέ ... Read more »

ONEX Shipyards & Technologies: Αποχωρεί από τον ΣΕΚΠΥ και ιδρύεται Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων

ONEX Shipyards & Technologies: Αποχωρεί από τον ΣΕΚΠΥ και ιδρύεται Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων Στην ίδρυση της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων, προχωράει ο όμιλος ONEX Shipyards & Technologies ενώ όπως σημειώνει σε ... Read more »

Τρία χρόνια πανδημία: Τι μάθαμε και τι ανησυχεί τους επιστήμονες

COVID-19, εμβόλια Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, χαρακτηρίζοντας την COVID-19 ως έκτακτη υγειονομική ανάγκη διεθνούς ανησυχίας. Έκτοτε, σχεδόν επτά ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự