Σιωπά το Κρεμλίνο μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το ΝΑΤΟ - Τι απαντά στις κατηγορίες για το Starlink

σιωπά το κρεμλίνο μετά τις δηλώσεις τραμπ για το νατο - τι απαντά στις κατηγορίες για το starlink

Σιωπά το Κρεμλίνο μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το ΝΑΤΟ – Τι απαντά στις κατηγορίες για το Starlink

Σιγή ιχθύος κρατά το Κρεμλίνο απέναντι στις παρατηρήσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί μη προστασίας συμμάχων του ΝΑΤΟ οι οποίοι δεν δαπανούν αρκετά για την άμυνά τους από μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή.

«О•ОѕО±ОєОїО»ОїП…ОёПЋ ОЅО± ОµОЇОјО±О№ ОµОєПЂПЃПЊПѓП‰ПЂОїП‚ О¤ПЌПЂОїП… П„ОїП… (ПЂПЃОїО­ОґПЃОїП… О’О»О±ОЅП„ОЇОјО№ПЃ) О ОїПЌП„О№ОЅ, ПЊП‡О№ П„ОїП… О¤ПЃО±ОјПЂВ», ОґО®О»П‰ПѓОµ ПѓП„ОїП…П‚ ОґО·ОјОїПѓО№ОїОіПЃО¬П†ОїП…П‚ Ої ОµОєПЂПЃПЊПѓП‰ПЂОїП‚ П„ОїП… ОљПЃОµОјО»ОЇОЅОїП… ОќП„ОјОЇП„ПЃО№ О ОµПѓОєПЊП†.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ακόμη πως το δορυφορικό διαδικτυακό σύστημα Starlink του Ίλον Μασκ δεν έχει πιστοποιηθεί για χρήση, ούτε παρέχεται επίσημα, στη Ρωσία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Η Ουκρανία, που έχει χρησιμοποιήσει το Starlink για στρατιωτικές επικοινωνίες καθ΄όλη τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία, δήλωσε την Κυριακή (11/2), πως ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν το Starlink σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες ελέγχουν.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Δεν είναι ένα πιστοποιημένο σύστημα με εμάς, συνεπώς δεν μπορεί να παρασχεθεί επίσημα εδώ και δεν παρέχεται επίσημα. Συνεπώς, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσημα με οιονδήποτε τρόπο».

«О‘П…П„ПЊП‚ ОµОЇОЅО±О№ Ої О»ПЊОіОїП‚ ПЂОїП… ОµОґПЋ, ПЂО№ОёО±ОЅПЊОЅ, ОґОµОЅ ОёО± ПЂПЃО­ПЂОµО№ ОЅО± О±ОЅО±ОєО±П„ОµП…П„ОїПЌОјОµ ПѓП„О· ПѓП…О¶О®П„О·ПѓО· О±ОЅО¬ОјОµПѓО± ПѓП„Ої ОєО±ОёОµПѓП„ПЋП‚ П„ОїП… ОљО№О­ОІОїП… ОєО±О№ П„ОїОЅ ОµПЂО№П‡ОµО№ПЃО·ОјО±П„ОЇО± ОњО±ПѓОєВ», ОµОЇПЂОµ, О±ОЅО±П†ОµПЃПЊОјОµОЅОїП‚ ПѓП„О·ОЅ ОїП…ОєПЃО±ОЅО№ОєО® ОєП…ОІО­ПЃОЅО·ПѓО·.

Η Κύρια Διεύθυνση Υπηρεσιών Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, πως τερματικά του Starlink χρησιμοποιούνται από μονάδες όπως η 83η Ταξιαρχία Αεροπορικής Επίθεσης της Ρωσίας, που πολεμά κοντά στις πόλεις Κλιστσίιβκα και Αντρίιβκα στην ανατολική επαρχία Ντονέτσκ.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο Μασκ ανέφερε: «Εξ όσων γνωρίζουμε, κανένα Starlink δεν έχει πωληθεί είτε άμεσα είτε έμμεσα στη Ρωσία».

«О€ОЅО±П‚ О±ПЃО№ОёОјПЊП‚ П€ОµП…ОґПЋОЅ ОµО№ОґО®ПѓОµП‰ОЅ О№ПѓП‡П…ПЃОЇО¶ОїОЅП„О±О№ ПЂП‰П‚ О· SpaceX ПЂОїП…О»О¬ОµО№ П„ОµПЃОјО±П„О№ОєО¬ Starlink ПѓП„О· ОЎП‰ПѓОЇО±В», О±ОЅО­П†ОµПЃОµ Ої ОњО±ПѓОє ПѓП„О·ОЅ О±ОЅО¬ПЃП„О·ПѓО® П„ОїП… ПѓП„Ої X (ПЂПЃПЋО·ОЅ Twitter), П„Ої ОїПЂОїОЇОї ОµПЂОЇПѓО·П‚ П„ОїП… О±ОЅО®ОєОµО№. В«О‘П…П„ПЊ ОµОЇОЅО±О№ ОєО±П„О·ОіОїПЃО·ОјО±П„О№ОєО¬ П€ОµП…ОґО­П‚В».

News Related

OTHER NEWS

Οκτώ νεκροί από την "καταιγίδα του αιώνα" που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία

Οκτώ νεκροί από την “καταιγίδα του αιώνα” που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία, την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, σε άλλες κατεχόμενες ... Read more »

Κίνητρα για να επιστρέψουν στην αγορά 900.000 ακίνητα

Με εκπτώσεις φόρου αλλά και επιδοτήσεις, η κυβέρνηση θέτει στόχο να επισκευαστούν και να μπουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 900.000 κλειστά ακίνητα. Ζητούμενο να αυξηθεί η ... Read more »

Πώς θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό (pics + vid)

To 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού που δεν είναι άλλο από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Σε αυτή τη φάση, με βάση τα στοιχεία από ... Read more »

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο Έγινε… american bar το Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας μετά από άγριες συμπλοκές οπαδών της Παρί και της Νιούκαστλ, ... Read more »

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα – Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο Η γρίπη H1N1 είναι επίσης γνωστή ως γρίπη των χοίρων. Ονομάζεται γρίπη των χοίρων γιατί στο παρελθόν οι άνθρωποι που ασθένησαν ... Read more »

«Science»: Το βακτήριο E. coli μπορεί να γίνει ανθεκτικό στα κοινά αντιβιοτικά

«ScienceВ»: О¤Ої ОІО±ОєП„О®ПЃО№Ої E. coli ОјПЂОїПЃОµОЇ ОЅО± ОіОЇОЅОµО№ О±ОЅОёОµОєП„О№ОєПЊ ПѓП„О± ОєОїО№ОЅО¬ О±ОЅП„О№ОІО№ОїП„О№ОєО¬ Το βακτήριο E. coli μπορεί να αναπτύξει υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ... Read more »

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ Η επιβεβαίωση της επερχόμενης ταινίας Babygirl έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο του κινηματογράφου. Σε παραγωγή της A24 και σκηνοθεσία της Halina ... Read more »
Top List in the World