Πώς επηρεάζει ο ύπνος το ανοσοποιητικό σας

Ο ιδανικός ύπνος είναι σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός που διαρκεί από 7 έως 9 ώρες, είναι συνεχής και δεν διακόπτεται από αφυπνίσεις και στριφογύρισμα στο κρεβάτι.

Νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται ποιοτικά ή αρκετά, έχουν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να κρυολογήσουν.

Διαπίστωσε επίσης ότι ο ποιοτικός ύπνος -που ορίζεται ως το να μην στριφογυρνά κανείς στη διάρκεια της νύχτας και να αποκοιμιέται γρήγορα- μπορεί να αναπληρώσει αποτελεσματικά χαμένες ώρες ύπνου όταν πρόκειται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο καθηγητής Neil Walsh, από το Πανεπιστήμιο John Moores στο Λίβερπουλ, είπε ότι τα ευρήματα της μελέτης θα πρέπει να «αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον ύπνο και την υγεία».

«Оџ ПЌПЂОЅОїП‚ ОµОЇОЅО±О№ ПѓО·ОјО±ОЅП„О№ОєПЊП‚ ОіО№О± П„О·ОЅ П€П…П‡О№ОєО® ОєО±О№ ПѓП‰ОјО±П„О№ОєО® П…ОіОµОЇО±, ПѓП…ОјПЂОµПЃО№О»О±ОјОІО±ОЅОїОјО­ОЅО·П‚ П„О·П‚ О№ОєО±ОЅПЊП„О·П„О¬П‚ ОјО±П‚ ОЅО± ОєО±П„О±ПЂОїО»ОµОјОїПЌОјОµ П„О№П‚ О»ОїО№ОјПЋОѕОµО№П‚. О¤Ої О•ОёОЅО№ОєПЊ ОЉОґПЃП…ОјО± ОЋПЂОЅОїП… ПѓП…ОЅО№ПѓП„О¬ ПѓП„ОїП…П‚ ОµОЅО®О»О№ОєОµП‚ ОЅО± ОєОїО№ОјОїПЌОЅП„О±О№ ОµПЂП„О¬ О­П‰П‚ ОµОЅОЅО­О± ПЋПЃОµП‚ ОєО¬ОёОµ ОІПЃО¬ОґП…. О ОїО»О»ОїОЇ П‰ПѓП„ПЊПѓОї ПЂОµПЃО№ОїПЃОЇО¶ОїП…ОјОµ П„ОїОЅ ПЌПЂОЅОї О»ПЊОіП‰ П„П‰ОЅ О±П…ОѕО·ОјО­ОЅП‰ОЅ П…ПЂОїП‡ПЃОµПЋПѓОµП‰ОЅ. ОџО№ О»О№ОіПЊП„ОµПЃОµП‚ ПЋПЃОµП‚ ПЌПЂОЅОїП… ОґОµОЅ ПѓП…ОЅОґО­ОїОЅП„О±О№ О±ПЂО±ПЃО±ОЇП„О·П„О± ОјОµ П„О·ОЅ О±ПЌОѕО·ПѓО· П„П‰ОЅ ПЂО№ОёО±ОЅОїП„О®П„П‰ОЅ ОЅО± О±ПЃПЃП‰ПѓП„О®ПѓОµП„Оµ, О±П…П„ПЊ ПЊОјП‰П‚ ПЂОїП… ПЂО±ОЇО¶ОµО№ ПЃПЊО»Ої ОµОЇОЅО±О№ О· ПЂОїО№ПЊП„О·П„О± П„ОїП… ПЌПЂОЅОїП…В».

πώς επηρεάζει ο ύπνος το ανοσοποιητικό σας

Πώς επηρεάζει ο ύπνος το ανοσοποιητικό σας – 1

Στην πρώτη μελέτη του είδους, οι επιστήμονες παρακολούθησαν 1.318 νεοσύλλεκτους στο στρατό για 12 εβδομάδες.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν το μοτίβα ύπνου και την υγεία των συμμετεχόντων τις εβδομάδες πριν από την εκπαίδευση και μετά την κατάταξή τους στο στρατό, όπου έπρεπε να ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα αφύπνισης.

Οι συμμετέχοντες κοιμούνταν κατά μέσο όρο δύο ώρες λιγότερες κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκπαίδευσης σε σχέση με τη ζωή τους ως πολίτες.

Πάνω από τους μισούς ωστόσο, από αυτούς που κοιμούνταν λιγότερο, βαθμολόγησαν τον ύπνο τους ως καλής ποιότητας.

Οι νεοσύλλεκτοι που κοιμούνταν λιγότερο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, είχαν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν λοίμωξη του αναπνευστικού, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Αυτό βρέθηκε αφού ελήφθησαν υπόψη παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτού του είδους τις λοιμώξεις, όπως είναι η εποχή του χρόνου και το κάπνισμα.

Ωστόσο, ο περιορισμός του ύπνου αύξησε τον κίνδυνο μόλυνσης μόνο σε όσους ανέφεραν κακή ποιότητα ύπνου.

Ο Walsh και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι ο καλός ύπνος προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, ακόμη και αν είναι μικρότερης διάρκειας.

«ОҐПЂО¬ПЃП‡ОїП…ОЅ ОґПЌОї ПЂОїО»ПЌ ОІО±ПѓО№ОєО¬ ОјО·ОЅПЌОјО±П„О± О±ПЂПЊ О±П…П„О® П„О· ОјОµО»О­П„О·: ПЂПЃПЋП„ОїОЅ ПЊП„О№ ο λίγος ύπνος μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα λοιμώξεων. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι ο καλός ύπνος μπορεί να υπερισχύσει του πολύωρου ύπνου όσον αφορά την ανοσία μας στις ασθένειες. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο μήνυμα στον ταραχώδη κόσμο μας, όπου ο ύπνος συχνά θυσιάζεται έναντι άλλων προτεραιοτήτων» καταλήγουν οι ερευνητές.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Sleep.

News Related

OTHER NEWS

Τηλεθέαση: Γερμανού ή Μπακοδήμου; Ποια επέλεξε το τηλεοπτικό κοινό για το Σαββατιάτικο μεσημέρι του;

Τηλεθέαση: Ναταλία Γερμανού και Μαρία Μπακοδήμου, αν και καλές φίλες εκτός τηλεοπτικών πλατό, φέτος κονταροχτυπιούνται μιας και οι εκπομπές τους προβάλλονται την ίδια ώρα σε αντίπαλα κανάλια. Ως παλιά… καραβάνα ... Read more »

Ρωσία: Οι δύο κορυφαίοι βουλετές της χώρας ζητούν τη διόρθωση των "υπερβολών" σχετικά με την επιστρά

Ρωσία: Οι δύο κορυφαίοι βουλετές της χώρας ζητούν τη διόρθωση των “υπερβολών” σχετικά με την επιστρά Οι δύο ανώτεροι βουλευτές της Ρωσίας ασχολήθηκαν σήμερα με μια σειρά παραπόνων σχετικά με ... Read more »

Θεσσαλονίκη: Παγίδευσαν ΑΤΜ και υπέκλεψαν στοιχεία τουλάχιστον 665 τραπεζικών καρτών

Θεσσαλονίκη: Παγίδευσαν ΑΤΜ και υπέκλεψαν στοιχεία τουλάχιστον 665 τραπεζικών καρτών Δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες το πρωί στην ... Read more »

Συνετριβη το σκάφος DART της NASA σε αστεροειδή

Συνετριβη το σκάφος DART της NASA σε αστεροειδή Η ανθρωπότητα για πρώτη φορά θα επιχειρήσει να βγάλει από την τροχιά του έναν διαστημικό βράχο. Αν οι δεινόσαυροι το είχαν σκεφτεί, ... Read more »

Welt: Καζακστάν-Ο νέος ενεργειακός εταίρος της Γερμανίας, αν η Μόσχα και το Πεκίνο το επιτρέψουν

Η πρώην σοβιετική δημοκρατία του Καζακστάν χρησιμοποίησε τον πόλεμο του Πούτιν για να επανεφεύρει τον εαυτό της, σχολιάζει η Welt. Διαφημίζει περισσότερη δημοκρατία και την προμήθεια σημαντικών πρώτων υλών στη ... Read more »

H αποκάλυψη του Νίκου Πολυδερόπουλου: «Χρεοκόπησα. Με κυνηγούσαν οι αγωγές και οι δικηγόροι»

H αποκάλυψη του Νίκου Πολυδερόπουλου: «Χρεοκόπησα. Με κυνηγούσαν οι αγωγές και οι δικηγόροι» Ο Νίκος Πολυδερόπουλος σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, μίλησε για τις δύσκολες περιόδους της ζωής του κατά το ... Read more »

To Instagram θα μπλοκάρει την αποστολή μηνυμάτων με γυμνές φωτογραφίες

To Instagram θα μπλοκάρει την αποστολή μηνυμάτων με γυμνές φωτογραφίες Ονομάζεται Cyberflashing και αποτελεί μια από τις μάστιγες του Διαδικτύου και ειδικότερα των social media. Ο όρος αφορά την αποστολή ... Read more »

H Hyundai θα παρουσιάσει supercar;

H Hyundai θα παρουσιάσει supercar; Εδώ και καιρό κυκλοφορούν οι φήμες για ένα supercar από την Hyundai με τον κινητήρα στο κέντρο και απίστευτες επιδόσεις. Σε τι στάδιο βρίσκεται το ... Read more »

Feather trend: Πώς να φορέσετε τη νέα τάση με τα φτερά χωρίς να δείχνει υπερβολική

Feather trend Feather trend, φτερά και πούπουλα παντού! Φέτος, διανύουμε την πιο glam χρονιά της δεκαετίας με τις υπερβολικές τάσεις να παίρνουν τη σκυτάλη και να εκθρονίζουν τα πιο casual ... Read more »

North Evia-Samos Pass: Αρχίζει τη Δευτέρα η τέταρτη φάση

North Evia-Samos Pass: Αρχίζει τη Δευτέρα η τέταρτη φάση Σε λειτουργία πρόκειται να τεθεί την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το North Evia – Samos Pass μέσω του www.vouchers.gov.gr, σύμφωνα με κοινό ... Read more »

Νέα τουρκική πρόκληση με φόντο τα ελληνικά νησιά: Φωτογράφισαν με drones στρατιωτικά οχήματα

Τουρκία- νησιά Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της γείτονος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από δύο ελληνικά νησιά, τη Λέσβο και τη Σάμο που τραβήχτηκαν από τουρκικά ... Read more »

Οι Ιταλοί προσέρχονται στις κάλπες για τη νέα σύνθεση του κοινοβουλίου

Οι Ιταλοί προσέρχονται στις κάλπες για τη νέα σύνθεση του κοινοβουλίου ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08:33 Από τις 7 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα – 08:00 ώρα Ελλάδας), μέχρι τις 11 το ... Read more »

Ευ. Τσακαλώτος: Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει "το μαξιλάρι που εμείς χτίσαμε" μπορεί να μας εξηγήσει το

Ευ. Τσακαλώτος: Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει “το μαξιλάρι που εμείς χτίσαμε” μπορεί να μας εξηγήσει το Με ένα tweet απαντά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή ... Read more »

Η Hilaria Baldwin έφερε στον κόσμο το 7ο παιδί της

Alec Baldwin – Hilaria Baldwin Όπως λένε, τα παιδιά είναι χαρά, κάτι που έχουν ενστερνιστεί απόλυτα ο Alec και η Hilaria Baldwin που καλωσόρισαν στην οικογένειά τους το 7ο παιδί τους. ... Read more »

Πώς έγινε viral η ψευδής είδηση για πραξικόπημα στην Κίνα

Πώς έγινε viral η ψευδής είδηση για πραξικόπημα στην Κίνα Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ βρέθηκε να τρεντάρει στο Twitter λόγω ψευδών αναφορών ότι ο ίδιος βρίσκεται σε κατ’ οίκον ... Read more »

Πώς να μεγαλώσετε ισχυρά και ανθεκτικά παιδιά: Με καθημερινές «ρουτίνες»

Πώς να μεγαλώσετε ισχυρά και ανθεκτικά παιδιά: Με καθημερινές «ρουτίνες» Η ανθεκτικότητα είναι η ικανότητα να αντιμετωπίζεις μια πρόκληση και να τελικά να βγαίνεις από την όλη προσπάθεια με κάποιο ... Read more »

Oλυμπιακός: Σκόραρε ο Χάμες Ροντρίγκες με την Κολομβία

Oλυμπιακός: Σκόραρε ο Χάμες Ροντρίγκες με την Κολομβία Tον καλό του εαυτό φαίνεται πως βρίσκει ο Χάμες Ροντρίγκες μετά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην Αλ Ραγιάν τους προηγούμενους μήνες. ... Read more »

Αυξάνονται τα τέλη διέλευσης πλοίων από Σουέζ και Βόσπορο

Αυξάνονται τα τέλη διέλευσης πλοίων από Σουέζ και Βόσπορο Αύξηση του κόστους ταξιδίων στα πλοία αναμένεται να προκαλέσει η άνοδος των τιμών στα τέλη διέλευσης που αναμένονται σε Σουέζ και ... Read more »

Ρωσία: Βαραίνουν οι ποινές για τους λιποτάκτες - 700 συλλήψεις διαδηλωτών

Ρωσία, επιστράτευση Εν μέσω επιστράτευσης εκατοντάδων χιλιάδων εφέδρων για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία, η Μόσχα έκανε χθες Σάββατο πιο βαριές τις ποινές για τους λιποτάκτες και συνέλαβε εκατοντάδες ... Read more »

Μπηχτή Αλ-Κελαϊφί σε Ρεάλ: "Δεν καταλαβαίνω γιατί πανηγυρίζουν στο Champions League, αφού ήθελαν Super League"

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί Η Ρεάλ μετράει ήδη δύο νίκες απέναντι στις Σέλτικ και Λειψία στους ομίλους του Champions League και ο πρόεδρος της Παρί Σεν ... Read more »

Επώνυμα bromances που αποτελούν την επιτομή της ανδρικής φιλίας

Επώνυμα bromances που αποτελούν την επιτομή της ανδρικής φιλίας Τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο 02 Arena του Λονδίνου, τα δάκρυα στέρεψαν στο αντίο του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας έδωσε ... Read more »

Σταύρος Ζαλμάς: Αποκάλυψε τι ήταν εκείνο που τον έκανε να πει το «ναι» στον «Έρωτα φυγά»!

Ο Σταύρος Ζαλμάς παραχώρησε συνέντευξη και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σχετικά με τον ρόλο του στη σειρά του OPEN “Έρωτας Φυγάς”, μιας και θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές. Ο ίδιος ... Read more »

Ένα μικρό τρικ για να τρως λιγότερο το βράδυ

Ένα μικρό τρικ για να τρως λιγότερο το βράδυ Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να απολαύσουν το κύριο γεύμα τους τις βραδινές ώρες, έχοντας αφήσει πίσω το άγχος και τις ... Read more »

Κολιδά για απόπειρα αυτοκτονίας του Αργιανίδη: «Δεν μπόρεσα να διακρίνω κάτι τις φορές που μιλήσαμε»

Η Ειρήνη Κολιδά σοκαρίστηκε αλλά και στενοχωρήθηκε, όπως λέει για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην συμπαίκτης της Πάνος Αργιανίδης ο οποίος και νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική ... Read more »

Τηλεθέαση: «Περίπατος» για τη Γη της Ελιάς η επικράτηση στην prime time του Σαββατόβραδου!

Τηλεθέαση: Την πρόθεση να υπερισχύσει στην prime time του Σαββατόβραδου λίγο πριν την έναρξη των μεγάλων shows και του έντονου ανταγωνισμού είχε το Mega και προφανώς έπραξε σωστά αφού η ... Read more »

Μεγάλες διαδηλώσεις σε Χιλή και Βέλγιο - Χιλιάδες πολίτες στο πλευρό των γυναικών του Ιράν

Χιλή Σε δεκάδες μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται διαδηλώσεις συμπαράστασης στους Ιρανούς πολίτες που έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί. Σε Σαντιάγο ... Read more »

Το βιβλίο του Ολάντ για τον Ερντογάν: Αντιφατική προσωπικότητα – Θεωρεί διπλωματία τα στριφογυρίσματα

Φρανσουά Ολάντ- Ταγίπ Ερντογάν Αντιφατική προσωπικότητα η οποία θεωρεί «τις ασάφειες πλεονέκτημα» και «τα στριφογυρίσματα διπλωματία», και που όπως και ο «λανθάνων εχθρός» του, ο Πούτιν, εμφανίζεται στην αρχή θερμός ... Read more »

Σασμός: Αστέρης και Μαθιός ενωμένοι, η Καλλιόπη στη φυλακή!

sasmos-tv Ακόμα πιο σαρωτικός, απόλυτα ανατρεπτικός, σίγουρα απρόβλεπτος και με ορμή επέστρεψε ο «Σασμός» από τη συχνότητα του Alpha, καταγράφοντας την απόλυτη πρωτιά την πρώτη εβδομάδα προβολής του: Δευτέρα 32,2%, ... Read more »

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 77-64 – Θέλουν πολλή δουλειά οι «πράσινοι»

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 77-64 – Θέλουν πολλή δουλειά οι «πράσινοι» Η Αρμάνι Μιλάνο κατέκτησε για δεύτερη φορά στα τέσσερα χρόνια… ζωής του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» την ... Read more »

Σπύρος Παπαδόπουλος για τον καρκίνο: «Δεν λέω πως θα τον νικήσω, λέω θα τον διαχειριστώ»

Spiros_Papadopoulos Ο Σπύρος Παπαδόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για όλους και για όλα. Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» και αναφέρθηκε τόσο στη φετινή απουσία του ... Read more »

SpaceX: Σε τροχιά τέθηκαν 52 νέοι δορυφόροι για το παγκόσμιο δίκτυο ίντερνετ Starlink του Έλον Μασκ

starlink1 Ο πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ έθεσε το πρωί της Κυριακής άλλη μια παρτίδα 52 δορυφόρων σε τροχιά για την ενίσχυση της κάλυψης του παγκόσμιου δικτύου ... Read more »

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/9/2022

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/9/2022 Τα ματς για το UEFA Nations League ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά ... Read more »

Μοσχάρι λεμονάτο, η κλασική συνταγή βήμα βήμα

Μοσχάρι λεμονάτο, η κλασική συνταγή βήμα βήμα Το μοσχάρι πρέπει πάντα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και σκουπισμένο καλά, να είναι εντελώς στεγνό. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω τα 40 ... Read more »

Βόρεια Κορέα: Εκτόηευσε βαλλιστικό πύραυλο

Βόρεια Κορέα: Εκτόηευσε βαλλιστικό πύραυλο Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου προς τα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, μετά ... Read more »

Εν μέσω ενός πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας η Aldi συνεχίζει να κατακτά την αγορά της Βρετανίας

Εν μέσω ενός πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας η Aldi συνεχίζει να κατακτά την αγορά της Βρετανίας Πριν από είκοσι χρόνια, πολλοί Βρετανοί δεν είχαν καν ακούσει για τα κατάστημα Aldi. Σήμερα, η αλυσίδα ... Read more »

Αύξηση στα τέλη διέλευσης σε Σουέζ και Βόσπορο – Έρχονται νέες ανατιμήσεις

Αύξηση στα τέλη διέλευσης σε Σουέζ και Βόσπορο – Έρχονται νέες ανατιμήσεις Αύξηση του κόστους ταξιδίων στα πλοία αναμένεται να προκαλέσει η άνοδος των τιμών στα τέλη διέλευσης που αναμένονται ... Read more »

Emily in Paris 3 | Το συναρπαστικό πρώτο trailer και η ημερομηνία της πρεμιέρας της τρίτης σεζόν

Emily in Paris Ύστερα από τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες, ο οποίες αφορούσαν τη νέα σεζόν της σειράς “Emily in Paris”, στο πλαίσιο του Netflix Tudum ... Read more »

Σαφάρι για αδήλωτες πισίνες – Πώς θα εντοπίζονται με τη βοήθεια του Google Maps

πισίνα Τις αδήλωτες πισίνες αναζητάει ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ. Οι νέες τεχνολογίες είναι σε θέση να εντοπίσουν τις πισίνες που υπάρχουν σε ολόκληρη την Επικράτεια, αλλά όπως όλα δείχνουν ... Read more »

Βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου προς τα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της ... Read more »

To BMW M Hybrid V8 είναι πολύ μπροστά

To BMW M Hybrid V8 είναι πολύ μπροστά Όπως είχαμε πει και στην παρουσίαση του αγωνιστικού πρωτοτύπου της BMW πριν από μερικούς μήνες, η φετινή συγκυρία των εορτασμών της πεντηκονταετίας της BMW Motorsport θα ... Read more »
Breaking thailand news, thai news, thailand news Verified News Story Network