Πόλη στη Σαρδηνία νοικιάζει σπίτια έναντι 1 δολαρίου - Ο παράγοντας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

πόλη στη σαρδηνία νοικιάζει σπίτια έναντι 1 δολαρίου - ο παράγοντας άρνολντ σβαρτσενέγκερ

Φωτ. Αρχείου:

Μικρή πόλη στην Ιταλία ξεκίνησε καμπάνια με στόχο την ενίσχυση του πληθυσμού της. Παρέχει καταλύματα έναντι ενός δολαρίου το μήνα σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν και να εργάζονται από εκεί. Για να ενισχύσει τον σκοπό της, επικαλείται τη στενή σχέση ενός διάσημου τέκνου της με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Το Ολολάι έχει εκκινήσει την καμπάνια με την ονομασία «Εργασία από το Ολολάι» με στόχο να αυξηθεί ο πληθυσμός της, που σήμερα αποτελείται από 1.300 άτομα. 

Σε πρώτη φάση, έχει επιλεγεί μία ομάδα Αμερικανών εποίκων που θα μπορέσει να μείνει στην πόλη για όσο διάστημα επιθυμεί.

Οι επιλεχθέντες είναι αποκλειστικά Αμερικανοί, λόγω της στενής σύνδεσης που έχει η περιοχή με τις ΗΠΑ.

Ο Φράνκο Κολούμπου, βοσκός που στη συνέχεια ασχολήθηκε με το μπόξινγκ και αναδείχθηκε σε διαγωνισμούς ομορφιάς, είχε μετακομίσει από το Ολολάι στην Καλιφόρνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Το 1970 αναδείχθηκε Mr Europe και Mr Universe.

 

Γνωρίστηκε με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε διαγωνισμό bodybuilding στα μέσα του ’60 και οι δύο τους δέχθηκαν από στενούς φιλικούς δεσμούς. Ο Κολούμπου ήταν ο κουμπάρος στο γάμο του χολιγουντιανού αστέρα με την Μαρία Σράιβερ.

Το 1978, μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες επειδή έσκασε μια θερμοφόρα φυσώντας μέσα της. Επέστρεφε στη γενέτειρά του κάθε καλοκαίρι και πέθανε το 2019, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε ενώ κολυμπούσε στη Σαρδηνία.

Πριν από μερικά χρόνια, είχε ξεκινήσει από το Ολολάι η καμπάνια για την πώληση σπιτιών έναντι ενός δολαρίου, που στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας, οι οποίες κινδυνεύουν να ερημώσουν.

«О— О±ОЅО±О¶П‰ОїОіПЊОЅО·ПѓО· П„О·П‚ ПЂПЊО»О·П‚, О· ОІОµО»П„ОЇП‰ПѓО· П„О·П‚ О¶П‰О®П‚ П„П‰ОЅ ОєО±П„ОїОЇОєП‰ОЅ ОєО±О№ О· О±ПЂОїП„ПЃОїПЂО® П„О·П‚ ОµПЃО®ОјП‰ПѓО·П‚ ОµОЇОЅО±О№ ОїО№ ПѓП„ПЊП‡ОїО№ ОјО±П‚В» ОґО®О»П‰ПѓОµ Ої О¦ПЃО±ОЅПѓО­ПѓОєОї ОљОїО»ОїПЌОјПЂОїП…, ОґО®ОјО±ПЃП‡ОїП‚ П„ОїП… ОџО»ОїО»О¬О№ – ОґОµОЅ О­П‡ОµО№ ОєО±ОјОЇО± ПѓП‡О­ПѓО· ОјОµ П„ОїОЅ ПѓП…ОЅОїОЅПЊОјО±П„ПЊ П„ОїП…. В«О О№ПѓП„ОµПЌОїП…ОјОµ ПЊП„О№ ОµОЇОЅО±О№ О­ОЅО± П‰ПЃО±ОЇОї ОјО­ПЃОїП‚ ОіО№О± ОЅО± О¶ОµО№ ОєО±О№ ОЅО± ОµПЃОіО¬О¶ОµП„О±О№ ОєО±ОЅОµОЇП‚ ОµОѕ О±ПЂОїПѓП„О¬ПѓОµП‰П‚В» ПѓП…ОјПЂО»О®ПЃП‰ПѓОµ ОєО±О№ ОµПЂОµПѓО®ОјО±ОЅОµ ПЂП‰П‚ ОїО№ ОЅО­ОїО№ ОєО¬П„ОїО№ОєОїО№ ОёО± ОµОЇОЅО±О№ ОєОїОЅП„О¬ ПѓП„О· П†ПЌПѓО· ОєО±О№ ОёО± О±ПЂОїО»О±ОјОІО¬ОЅОїП…ОЅ П„О·ОЅ О·ПЃОµОјОЇО±, П„О№П‚ ПЂО±ПЃО±ОґПЊПѓОµО№П‚ ОєО±О№ П„О·ОЅ ПЂО±ПЃО±ОґОїПѓО№О±ОєО® ОєОїП…О¶ОЇОЅО±.

«О— ПЂПЊО»О· ОµОЇОЅО±О№ О­ОЅО± ПЂО±ПЃО¬ОёП…ПЃОї ПѓП„ОїОЅ ОєПЊПѓОјОїВ» ОґО®О»П‰ПѓОµ О· О’ОµПЃПЊОЅО№ОєО± ОњО¬П„О±, ПЂПЃПЊОµОґПЃОїП‚ П„ОїП… ПѓП…О»О»ПЊОіОїП… Sa Mata. В«О•ПЂО№О»О­ОѕО±ОјОµ П„О№П‚ О—О О‘ ОіО№О± П„О·ОЅ О±ПЃП‡О№ОєО® П†О¬ПѓО· О»ПЊОіП‰ П„О·П‚ ПѓПЌОЅОґОµПѓО®П‚ П„О·П‚ ОјОµ О­ОЅО± О№ОґО№О±ОЇП„ОµПЃОї ПЂПЃПЊПѓП‰ПЂОї, П„ОїОЅ О±ОѕО­П‡О±ПѓП„Ої О¦ПЃО¬ОЅОєОї ОљОїО»ОїПЌОјПЂОїП…В».

Στο εγγύς μέλλον η καμπάνια θα επεκταθεί και σε άλλες εθνικότητες καθώς αναμένεται να ανοίξει σχετικά πλατφόρμα για αιτήσεις.

Με πληροφορίες από Guardian

News Related

OTHER NEWS

Ο παπαροκάς Γέροντας Νεκτάριος απαντάει με βίντεο στο ερώτημα «Είναι ο αυνανισμός αμαρτία;»

62.000 θεάσεις μέσα σε 2 εβδομάδες έχει το βίντεο-κήρυγμα του Γέροντα Νεκτάριου, στο προσωπικό του κανάλι στο youtube, με θέμα τον αυνανισμό, και για το αν αυτός οδηγεί τελικά στην ... Read more »

«ΗΛΕΚΤΡΑ»: Μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων πήρε παράταση η υποβολή αιτήσεων

«О—О›О•ОљО¤ОЎО‘В»: ОњО­П‡ПЃО№ ОµОѕО±ОЅП„О»О®ПѓОµП‰П‚ П„П‰ОЅ ОґО№О±ОёО­ПѓО№ОјП‰ОЅ ПЂПЊПЃП‰ОЅ ПЂО®ПЃОµ ПЂО±ПЃО¬П„О±ПѓО· О· П…ПЂОїОІОїО»О® О±О№П„О®ПѓОµП‰ОЅ Μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων, παρατάθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, για την ένταξη των υποψήφιων δικαιούχων στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ», ... Read more »

Γιάννης Στάνκογλου: Έκρυψα συνειδητά ότι χώρισα γιατί έχω παιδιά

Γιάννης Στάνκογλου Τον χωρισμό του αποκάλυψε πριν από λίγο καιρό ο Γιάννης Στάνκογλου. Μάλιστα ο χωρισμός δεν είναι πρόσφατος, καθώς το ζευγάρι έχει τραβήξει χωριστούς δρόμους εδώ και 3,5 χρόνια. ... Read more »

Ο Παράδεισος των κυριών: Τα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας – Ο εκβιασμός και τα ένοχα μυστικά

Ο Παράδεισος των κυριών: Τα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας – Ο εκβιασμός και τα ένοχα μυστικά Η επιτυχημένη δραματική σειρά εποχής «Ο Παράδεισος των κυριών» έρχεται την επόμενη εβδομάδα, με ... Read more »

Σαρώνει ο Νικηφόρος με το νέο του τραγούδι με τίτλο «Όταν σε δω»

Σαρώνει ο Νικηφόρος με το νέο του τραγούδι με τίτλο «Όταν σε δω» Λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του, το νέο τραγούδι του Νικηφόρου σαρώνει σε YouTube και Spotify! ... Read more »

Πώς παίζει το τυρί με το μυαλό μας

Μη τα ξαναλέμε: ό,τι τρώμε μπορεί να ‘κρίνει’ το πόσο υγιείς είμαστε, μαζί με όσα ενδεχομένως να εμφανιστούν στις ιατρικές μας εξετάσεις στο κοντινό ή μακροπρόθεσμο μέλλον. Τα τυριά έχουν ... Read more »

Κίνα: «Οι ΗΠΑ είναι η αυτοκρατορία του ψεύδους»

Φωτό αρχείου Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η αληθινή «αυτοκρατορία του ψεύδους», δήλωσε το Σάββατο το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, επικρίνοντας έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που κατηγορούσε το Πεκίνο ότι ξοδεύει ... Read more »

Ο ξεκαρδιστικός τρόπος με τον οποίο η σκυλίτσα παίζει με τα 10 κουτάβια της – Θα πέσετε κάτω από τα γέλια

Ο ξεκαρδιστικός τρόπος με τον οποίο η σκυλίτσα παίζει με τα 10 κουτάβια της – Θα πέσετε κάτω από τα γέλια Μια νέα μαμά σκυλίτσα έδωσε στα κουτάβια της ένα ... Read more »

Μεσολόγγι: Θρήνος για τον φρικτό θάνατο της 50χρονης – Τι λέει ο πατέρας του ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου

Μεσολόγγι Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο 30χρονος ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου στο Μεσολόγγι μετά τον θάνατο 50χρονης καθαρίστριας, η οποία διαμελίστηκε σε κρεατομηχανή. Ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου κατηγορείται για ανθρωποκτονία ... Read more »

Ο Μεντβέντεφ δεσμεύεται ότι η Ρωσία θα καταλάβει περισσότερα εδάφη στην Ουκρανία

Ο Μεντβέντεφ δεσμεύεται ότι η Ρωσία θα καταλάβει περισσότερα εδάφη στην Ουκρανία Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεσμεύτηκε σήμερα ότι η Ρωσία θα καταλάβει περισσότερα εδάφη στην Ουκρανία, ... Read more »

Απίστευτο: Γυναίκα ΜΜΑer ύψους 1,63μ. σήκωσε στον αέρα τον Σακίλ Ο’ Νιλ!

Απίστευτο: Γυναίκα ΜΜΑer ύψους 1,63μ. σήκωσε στον αέρα τον Σακίλ Ο’ Νιλ! Τους νόμους της φυσικής κατάφερε να… καταργήσει η Ζανγκ Γουέιλι! Η γνωστή Κινέζα ΜΜΑer έκανε το… ακατόρθωτο για ... Read more »

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Πως διαμελίστηκε η γυναίκα που πήγε να καθαρίσει την κρεατομηχανή

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Πως διαμελίστηκε η γυναίκα που πήγε να καθαρίσει την κρεατομηχανή Μπροστά στα μάτια της κόρης της έχασε τη ζωή της η άτυχη γυναίκα που διαμελίστηκε όταν επιχείρησε ... Read more »

Tupac Shakur: Ποιος είναι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ράπερ, έπειτα από 27 χρόνια

Φωτ.: Getty Images Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι ο Ντουέιν «Keffe D» Ντέιβις, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή για τη δολοφονία του Tupac Shakur, που διαπράχθηκε πριν από ... Read more »

Άγνωστοι βεβήλωσαν Τζαμί στην Ξάνθη

Άγνωστοι βεβήλωσαν Τζαμί στην Ξάνθη “Η βεβήλωση του Τζαμιού στο χωριό Πίλημα της Ξάνθης με την αναγραφή συνθημάτων στην τουρκική γλώσσα και την τοποθέτηση φυσιγγίων ως προειδοποίησης στον Ιμάμη, τον ... Read more »

Πνίγηκε 75χρονος σε παραλία της Γλυφάδας

Collage_Maker-01-Oct-2023-12-53-AM-2759 Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε χθες το απόγευμα ένας 75χρονος ημεδαπός από παραλία της Γλυφάδας. Στον ηλικιωμένο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από ... Read more »

Η high-end μαγειρική του Πέτρου Δήμα στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο Makris Athens

Το κάποτε παιδί-θαύμα της ελληνικής γαστρονομίας, ο Πέτρος Δήμας, έχει μεγαλώσει, είναι πλέον πατέρας δύο παιδιών και βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ για το Makris Corfu, και μόλις άνοιξε το ... Read more »

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην εκδήλωση μνήμης του εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην εκδήλωση μνήμης του εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα Mε την ευκαιρία εορτασμού της ημέρας μνήμης Εθνικών Ευεργετών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη χθες το βράδυ ... Read more »

Καυσόξυλα: Με «φουσκωμένο» κόστος και φέτος – Οι τιμές ανά είδος

καυσόξυλα Κοντά στα περσινά «φουσκωμένα» επίπεδα κινούνται οι τιμές στα καυσόξυλα. Σημειώνεται ότι ήδη πέρυσι οι τιμές ήταν αυξημένες κατά 40%. Σύμφωνα με το OPEN, η οξιά κοστίζει μεταξύ 130- ... Read more »

Σεισμός: Δόνηση 4,1 Ρίχτερ στην Κάλυμνο

seismos-kalymnos829 Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (30/09) στην Κάλυμνο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός καταγράφηκε στις 12:38 μ.μ. και ... Read more »

Η Pamela Anderson πήγε στο PFW ίχνος μακιγιάζ και τις «έσβησε» όλες

Η Pamela Anderson πήγε στο PFW ίχνος μακιγιάζ και τις «έσβησε» όλες Η Pamela Anderson έδωσε το παρών στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι εντελώς makeup free και απέδειξε πόσο ακομπλεξάριστη ... Read more »

Από «πριγκίπισσα του Ουζμπεκιστάν» κατηγορούμενη στην Ελβετία για εγκληματική οργάνωση

Από «πριγκίπισσα του Ουζμπεκιστάν» κατηγορούμενη στην Ελβετία για εγκληματική οργάνωση Η Γκουλνάρα Καρίμοβα, μια από τις δύο κόρες του πρώην ισχυρού διδάκτορα του Ουζμεκιστάν Ισλάμ Καρίμοβ, κατηγορείται από τις Ελβετικές ... Read more »

Έχασε το πρώτο σετ από την Πεγκούλα και θα ψάξει την ανατροπή η Σάκκαρη

Έχασε το πρώτο σετ από την Πεγκούλα και θα ψάξει την ανατροπή η Σάκκαρη Δέχθηκε δύο μπρέικ στο πρώτο σετ από την Πεγκούλα, δεν κατάφερε να απαντήσει, παρότι είχε πολλές ... Read more »

Αντιδράσεις μετά το επεισόδιο με τον Αχιλλέα Μπέο – Η απάντηση της ΝΔ στον Στέφανο Κασσελάκη

Μπέος Βόλος Αντιδράσεις προκάλεσε το περιστατικό με την επίθεση του Αχιλλέα Μπέου σε κάτοικο στην Άλλη Μεριά Βόλου όταν ο τελευταίος τον έβρισε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε ... Read more »

Θανάσης Ευθυμιάδης: Η ανάρτηση όλο νόημα και η φωτό που τράβηξε ο Χρήστος Βασιλόπουλος

Μία ανάρτηση όλο νόημα έκανε ο Θανάσης Ευθυμιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μιλώντας για την αγάπη. Ο ηθοποιός γράφει πολλές αλήθειες σε αυτό του το post ενώ ποζάρει ... Read more »

Η ατζέντα του Μπαρτζώκα και η άλλη μισή δουλειά του Γουίλιαμς-Γκος

SUPER CUP 2023 / / – (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) Τσάμπα και βερεσέ βουρλιζόμουν στο γήπεδο της Καλλιθέας! Kαι δεν θα μού το κάνει κιόλας, μού το δήλωσε φόρα παρτίδα ... Read more »

Ο Κακός Βεζύρης: Η τηλεοπτική αποδόμηση του ελληνικού πολιτικού βούρκου

Ο Κακός Βεζύρης: Η τηλεοπτική αποδόμηση του ελληνικού πολιτικού βούρκου ΕΝ ΤΟΥΤΩ Ν.Α.Κ.Α.! Φωνάζει ο Ρώμας ή αλλιώς Βεζύρης στην οθόνη κι από εκεί και πέρα όλα είναι γνωστά, γραμμένα ... Read more »

Νίκος Παππάς για το τατουάζ στο χέρι του: Διάβασα αποκρουστικές ιστορίες, αλλά ιδού η έμπνευση - Δείτε φωτογραφία

Το τατουάζ του χεριού του, το οποίο απεικονίζει τις δυο του κόρες, εμφάνισε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς. Αφορμή για τα… ... Read more »

Η Μελάνια έκανε «κρυφά» νέο προγαμιαίο συμβόλαιο με τον Ντόναλντ Τραμπ

Φωτ.: EPA Η Μελάνια Τραμπ φαίνεται πως επαναδιαπραγματεύτηκε «αθόρυβα» το προγαμιαίο συμβόλαιό της με τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει της πιθανής δεύτερης θητείας του στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, ... Read more »

Ο Μπέος χτύπησε πολίτη - video

Ο Μπέος χτύπησε πολίτη – video Νέο βίαιο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο σημειώθηκε στην Άλλη Μεριά Βόλου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πολιτών για το μπάζωμα ρέματος ... Read more »

Βίντεο: Η πρώτη ελληνική FDI Belharra «ΚΙΜΩΝ» αποκαλύπτεται

Βίντεο: Η πρώτη ελληνική FDI Belharra «ΚΙΜΩΝ» αποκαλύπτεται Στην τελική ευθεία της κατασκευής της μπαίνει η πρώτη ελληνική FDI Belharra, με το Πολεμικό Ναυτικό να προετοιμάζεται για την καθέλκυση της ... Read more »
Top List in the World