Πολλαπλή Σκλήρυνση: Δίκτυο Υπηρεσιών Υγείας για αποτελεσματικότερη διαχείριση και φροντίδα των ασθενών

πολλαπλή σκλήρυνση: δίκτυο υπηρεσιών υγείας για αποτελεσματικότερη διαχείριση και φροντίδα των ασθενών

pollapli-sklirinsi

Το ταξίδι κάθε ασθενούς μέσα στο ελληνικό σύστημα υγείας χαρακτηρίζεται από δυσκολίες και εμπόδια, ωστόσο για κάποιες κατηγορίες ασθενών οι δυσχέρειες και τα προσκόμματα είναι περισσότερα. Οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση αποτελούν μία τέτοια κατηγορία, πρόκειται για τουλάχιστον 21.218 πολίτες και μάλιστα στην πιο παραγωγική τους ηλικία, που έχουν ξεκινήσει κατά μέσο όρο αυτή την πορεία μέσα στο σύστημα υγείας στα 30 τους χρόνια, οπότε γίνεται συνήθως και η διάγνωση της νόσου.

Το δικό τους «Ταξίδι του ασθενή» όπως το ονόμασε η Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ), ξεκινά με αντικειμενικές δυσκολίες, στο πεδίο της διάγνωσης, και συνεχίζεται με πολλά απρόβλεπτα συμβάντα στο πεδίο της θεραπείας. Ωστόσο, θεωρούν οι ειδικοί ότι μπορεί να γίνει ένα «ταξίδι» με λιγότερα ή και ελάχιστα οργανωτικά, οικονομικά και γεωγραφικά εμπόδια, και με αμεσότερο χρόνο πρόσβασης τελικά των ασθενών στον υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται.

Η δημιουργία και η λειτουργία ενός Δικτύου Υπηρεσιών Υγείας στοχευμένου στην αποτελεσματικότερη διαχείριση και φροντίδα των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΑμΠΣ) θα παρουσιαστεί από την ΕΛΛ.Α.ΝΑ στο πλαίσιο της διημερίδας με θέμα «Το ταξίδι του Ασθενή» που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα (Electra Palace).

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μια νόσος που πλήττει κυρίως άτομα σε παραγωγική ηλικία, και επιβαρύνει εκτός από τους ίδιους τους ασθενείς και τους φροντιστές τους σε προσωπικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα νέο θεσμικό πλαίσιο διάγνωσης και διαχείρισης της Πολλαπλής Σκλήρυνσης μέσα από τη διασύνδεση όλων των φορέων, που εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή, θεωρείται πλέον μονόδρομος από τους επιστήμονες που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη νόσο.

Το βαρύ φορτίο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Τα στοιχεία μελετών που είναι διαθέσιμα, αποκαλύπτουν το μέγεθος της επιβάρυνσης ασθενών, οικογένειας, συστήματος υγείας.

Ενδεικτικά, το μέσο ετήσιο κόστος ανά ασθενή στο σύστημα υγείας μόνο για τη φαρμακευτική αγωγή της Πολλαπλής Σκλήρυνσης ανέρχεται σε 26.000 ευρώ, ενώ το άμεσο κόστος αυξάνεται κατά 40,7% όταν γίνεται η μετάβαση του ασθενή από την ήπια στη σοβαρή μορφή της νόσου. Την ίδια στιγμή, ο ασθενής θα καταβάλλει από την τσέπη του επιπλέον περίπου 8.300 ευρώ τον χρόνο για τις ανάγκες της πάθησής του και της αντιμετώπισής της.

Στο οικογενειακό περιβάλλον, όπου αυτό υπάρχει, ασκείται επίσης μεγάλη πίεση. Σχεδόν 6 στους 10 ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση δηλώνουν επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους και το 53,7% αναφέρει δυσκολίες στην κάλυψη των αναγκών της οικογένειας.

Η ασθένεια συνδέεται δυστυχώς με προοδευτική απώλεια παραγωγικότητας. Κατά μέσο όρο καταγράφεται απώλεια 22,5 ωρών εργασίας κάθε εβδομάδα από τους ασθενείς.Το 20,5% των ασθενών δηλώνουν άνεργοι και το 30% δεν λαμβάνει επίδομα αναπηρίας.

Το Δίκτυο Υπηρεσιών Υγείας

Στόχος της διασύνδεσης αυτής, όπως εξήγησε, θα είναι η βελτιστοποίηση της παροχής υπηρεσιών ολοκληρωμένης εξατομικευμένης φροντίδας σε όσους πάσχουν και η συγκέντρωση ερευνητικών δεδομένων, η επεξεργασία των οποίων θα επιτρέψει την καλύτερη, πιο αξιόπιστη και ταχύτερη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου αλλά και την ανάπτυξη νέων πρωτοκόλλων.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στα εμπόδια που δυσκολεύουν το «ταξίδι του ασθενή με Πολλαπλή Σκλήρυνση», παραθέτοντας μεταξύ άλλων την έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης των ασθενών, την έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων (κυρίως συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Νευρολόγων), τις υψηλές ιδιωτικές πληρωμές των ασθενών και τα οικονομικά και φυσικά γεωγραφικά εμπόδια στην πρόσβαση στις δομές υγείας.

«О— О»ОµО№П„ОїП…ПЃОіОЇО± П„ОїП… О”О№ОєП„ПЌОїП… ОµОєП„О№ОјО¬П„О±О№ ПЊП„О№ ОёО± О±ПЂОїП„ОµО»О­ПѓОµО№ ОєО±ОЇПЃО№Ої ОІО®ОјО± ОіО№О± П„О· ОІОµО»П„ОЇП‰ПѓО· П„О·П‚ ОїПЃОіО¬ОЅП‰ПѓО·П‚ ОєО±О№ ОєО±П„О±ОЅОїОјО®П‚ П„П‰ОЅ ПЂПЊПЃП‰ОЅ П„ОїП… ПѓП…ПѓП„О®ОјО±П„ОїП‚ П…ОіОµОЇО±П‚ ПѓП„О·ОЅ О ОїО»О»О±ПЂО»О® ОЈОєО»О®ПЃП…ОЅПѓО· ОєО±О№ ОёО± ПѓП…ОЅОґПЃО¬ОјОµО№ ПѓП„О·ОЅ ОµОѕО±ПѓП†О¬О»О№ПѓО· П„О·П‚ ПЂО±ПЃОїП‡О®П‚ ОєО±П„О¬О»О»О·О»О·П‚, О­ОіОєО±О№ПЃО·П‚, ОґОїОјО·ОјО­ОЅО·П‚ ОµОєПЂО±ОЇОґОµП…ПѓО·П‚ ПѓП‡ОµП„О№ОєО¬ ОјОµ П„О± ПѓП„О¬ОґО№О± ОєО±О№ П„О· ОґО№О±ОґО№ОєО±ПѓОЇО± ОґО№О±П‡ОµОЇПЃО№ПѓО·П‚ П„О·П‚ ОЅПЊПѓОїП… ПѓОµ ОµПЂО±ОіОіОµО»ОјО±П„ОЇОµП‚ П…ОіОµОЇО±П‚ ОµОѕОµО№ОґО№ОєОµП…ОјО­ОЅОїП…П‚ ОєО±О№ ОјО·, ПѓП„О· ОЅПЊПѓОї. О О±ПЃО¬О»О»О·О»О±, ОёО± ОјПЂОїПЃОµОЇ ОЅО± О±ОЅО±ОІО±ОёОјОЇПѓОµО№ П„О·ОЅ ПЂПЃПЊПѓОІО±ПѓО· ОєО±О№ ПЂОїО№ПЊП„О·П„О± П„П‰ОЅ П…ПЂО·ПЃОµПѓО№ПЋОЅ П…ОіОµОЇО±П‚ ОєО±О№ П†ПЃОїОЅП„ОЇОґО±П‚, ПЂОїП… ПЂО±ПЃО­П‡ОїОЅП„О±О№ ПѓП„ОїП…П‚ О±ПѓОёОµОЅОµОЇП‚, О№ОґО№О±ОЇП„ОµПЃО± ОµОєОµОЇОЅОїП…П‚ ПЂОїП… ПЂО±ПЃОїП…ПѓО№О¬О¶ОїП…ОЅ ОєО№ОЅО·П„О№ОєО­П‚ ОґП…ПѓОєОїО»ОЇОµП‚, ОєО±ОёПЋП‚ О­ОЅО± ОјОµОіО¬О»Ої ОјО­ПЃОїП‚ П„О·П‚ О±ПЂО±О№П„ОїПЌОјОµОЅО·П‚ О№О±П„ПЃО№ОєО®П‚ П†ПЃОїОЅП„ОЇОґО±П‚ ОёО± ОјПЂОїПЃОµОЇ ОЅО± П„ОїП…П‚ ПЂПЃОїПѓП†О­ПЃОµП„О±О№ ОјО­ПѓП‰ П„ОїП… О”О№ОєП„ПЌОїП… ПѓП„ОїОЅ П„ПЊПЂОї ОґО№О±ОјОїОЅО®П‚ П„ОїП…П‚, ОјОµ П„О· ОґО№О±ОґО№ОєП„П…О±ОєО® ПѓП…ОЅОµПЃОіО±ПѓОЇО± П„ПЃО№П„ОїОІО¬ОёОјО№П‰ОЅ ОєО­ОЅП„ПЃП‰ОЅ П…ОіОµОЇО±П‚ ОјОµ П„ОїП…П‚ ОєО±П„О¬ П„ПЊПЂОїП…П‚ ОёОµПЃО¬ПЂОїОЅП„ОµП‚ О№О±П„ПЃОїПЌП‚ ОЅОµП…ПЃОїО»ПЊОіОїП…П‚ ОєО±О№ О¬О»О»ОїП…П‚ ОµПЂО±ОіОіОµО»ОјО±П„ОЇОµП‚ П…ОіОµОЇО±П‚, ОєО±ОёПЋП‚ ОµПЂОЇПѓО·П‚ ОєО±О№ ОјОµ ОґОїОјО­П‚ ПЂПЃП‰П„ОїОІО¬ОёОјО№О±П‚ П†ПЃОїОЅП„ОЇОґО±П‚ П…ОіОµОЇО±П‚В» ОєО±П„О­О»О·ОѕОµ Ої Оє. О“ПЃО·ОіОїПЃО№О¬ОґО·П‚.

News Related

OTHER NEWS

Πογέτ για το ακυρωθέν γκολ: "Αν ο τερματοφύλακας πει ότι τον επηρεάζει ο παίκτης μας, τότε ψεύδεται"

Πογέτ για το ακυρωθέν γκολ: “Αν ο τερματοφύλακας πει ότι τον επηρεάζει ο παίκτης μας, τότε ψεύδεται” Ο Γκουστάβο Πογέτ και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την ήττα από ... Read more »

«Στάση» Κύπρος για την Εθνική ομάδα

«ОЈП„О¬ПѓО·В» ОљПЌПЂПЃОїП‚ ОіО№О± П„О·ОЅ О•ОёОЅО№ОєО® ОїОјО¬ОґО± Το αήττητο (και ταυτόχρονα «απόλυτο») σερί της Εθνικής ομάδας 2ο όμιλο της League C του Nations League 2023 διακόπηκε στη Λάρνακα, όπου η Κύπρος ... Read more »

Μήνυμα Ζελένσκι στους Ρώσους: "Ο Πούτιν σάς στέλνει στον θάνατο εν γνώσει του"

Μήνυμα Ζελένσκι στους Ρώσους: “Ο Πούτιν σάς στέλνει στον θάνατο εν γνώσει του” Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθυνόμενος άμεσα σε Ρώσους πολίτες σήμερα το βράδυ, τους είπε ότι ο πρόεδρός ... Read more »

Ιταλία: Θα είναι η Μελόνι η επόμενη πρωθυπουργός;

Ιταλία: Θα είναι η Μελόνι η επόμενη πρωθυπουργός; Η Ιταλία βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κρισιμότατη αυριανή εκλογική της αναμέτρηση. Χθες βράδυ η Κεντροαριστερά ολοκλήρωσε την προεκλογική της εκστρατεία ... Read more »

Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που γερνά, η νέα γενιά να παλέψει με το ΚΚΕ για τον Σοσιαλισμό

Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που γερνά, η νέα γενιά να παλέψει με το ΚΚΕ για τον Σοσιαλισμό Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο φεστιβάλ της ΚΝΕ. «Σε κάθε γωνιά αυτής ... Read more »

Συναυλία των CHARMS με την Ηλέκτρα

the_charms_820x462__2_ Το δημοφιλές συγκρότημα θα μας ταξιδέψει στα αξέχαστα πάρτι της δεκαετίας του ’60 με γνωστά τραγούδια κορυφαίων ξένων συγκροτημάτων όπως οι Beatles, αλλά και με τις ανεπανάληπτες επιτυχίες που ... Read more »

Ιστιοπλοΐα: Πέθανε ο Αριστείδης Αδαμόπουλος

Αριστείδης Αδαμόπουλος Πέθανε ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο οποίος διατέλεσε επί πολλά χρόνια μέλος της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας και πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου “Αλκυών” Ραφήνας. Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας ... Read more »

Πρόεδρος Ιράν: Πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα όσοι διαταράσσουν την ασφάλεια

Πρόεδρος Ιράν: Πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα όσοι διαταράσσουν την ασφάλεια Καθώς ο αριθμός των νεκρών και των συλληφθέντων από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις αυξάνεται συνεχώς, ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ ... Read more »

Ιράν: Η Τεχεράνη θα απαντήσει «αναλόγως» στην απόφαση της Ουκρανίας να υποβαθμίσει τις διπλωματικές τους σχέσεις

Ιράν: Η Τεχεράνη θα απαντήσει «αναλόγως» στην απόφαση της Ουκρανίας να υποβαθμίσει τις διπλωματικές τους σχέσεις Ιράν: Η Τεχεράνη θα απαντήσει «αναλόγως» στην απόφαση της Ουκρανίας να υποβαθμίσει τις διπλωματικές ... Read more »

Βόλος: Μεγάλη πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο

Βόλος: Μεγάλη πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο Πυρκαγιά ξέσπασε σε παλιό εργοστάσιο της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής του Βόλου, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να τη θέσει υπό έλεγχο. Όλη ... Read more »

Το περπάτημα μπορεί να αποτρέψει τον πόνο στο γόνατο, σύμφωνα με έρευνα

Στα άτομα που υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα του γόνατος συστήνεται το περπάτημα καθώς θα μειωθεί ο πόνος, ενώ όσοι το πράττουν συστηματικά έχουν στην φαρέτρα τους μόνη οφέλη.  Οι ερευνητές, όπως αναφέρει ... Read more »

Ράντονιτς: "Να δουλέψουμε όλοι μαζί, με Γκριγκόνις και Πονίτκα"

Ράντονιτς: “Να δουλέψουμε όλοι μαζί, με Γκριγκόνις και Πονίτκα” Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είδε τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο, στην πρόβα τζενεράλε πριν από το Super ... Read more »

Νιγηρία: Ληστεία σε τέμενος με 15 νεκρούς

Νιγηρία: Ληστεία σε τέμενος με 15 νεκρούς Συμμορία ενόπλων σκότωσε τουλάχιστον 15 ανθρώπους σε  τέμενος στην πολιτεία Ζαμφάρα της βορειοδυτικής Νιγηρίας, δήλωσαν σήμερα κάτοικοι, σημειώνοντας ότι τα θύματα είχαν μεταβεί ... Read more »

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση Το μήνυμα πως «σε έναν κόσμο γερασμένο, που γεννά τέρατα και έχει να επιδείξει μόνο εφιαλτικές εικόνες, η ... Read more »

Δωρεά ΕΕΤ στο Πυροσβεστικό Σώμα για τη φετινή αντιπυρική περίοδο

Δωρεά ΕΕΤ στο Πυροσβεστικό Σώμα για τη φετινή αντιπυρική περίοδο Τις ευχαριστίες του προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την προσφορά τους προς ... Read more »

Νικήτρια η Αρμάνι Μιλάνο στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Νικήτρια η Αρμάνι Μιλάνο στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» Tο 4ο «Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος», που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίουστη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα του συλλόγου, ολοκληρώθηκε με ... Read more »

Σ. Αραβία: Συνάντηση Μπιν Σαλμάν με Τούρκο ΥΠΟΙΚ και Καλίν με φόντο μια συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγ

Σ. Αραβία: Συνάντηση Μπιν Σαλμάν με Τούρκο ΥΠΟΙΚ και Καλίν με φόντο μια συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγ Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συναντήθηκε το Σάββατο στην Τζέντα με ... Read more »

Καναδάς: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω του κυκλώνα Φιόνα

Καναδάς: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω του κυκλώνα Φιόνα Καναδάς: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω του κυκλώνα Φιόνα Περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στα ... Read more »

Γερμανία: SOS για τον χειμώνα από οργανώσεις κοινωνικής αρωγής

Γερμανία: SOS για τον χειμώνα από οργανώσεις κοινωνικής αρωγής   Η ενεργειακή κρίση, οι φόβοι για τον δύσκολο επερχόμενο χειμώνα και οι διαρκείς προειδοποιήσεις φορέων αποτελούν τη νέα πραγματικότητα στη ... Read more »

Σεργκέι Λαβρόφ: Κατηγορεί την Δύση για «γκροτέσκα» ρωσοφοβία

Σεργκέι Λαβρόφ: Κατηγορεί την Δύση για «γκροτέσκα» ρωσοφοβία Σεργκέι Λαβρόφ: Κατηγορεί την Δύση για «γκροτέσκα» ρωσοφοβία Οι ΗΠΑ επιχειρούν να μετατρέψουν ολόκληρο τον κόσμο σε αυλικούς της μέσω κυρώσεων, είπε. ... Read more »

Αγία Βαρβάρα: Συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών στην έφοδο της Δίωξης

Αγία Βαρβάρα: Συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών στην έφοδο της Δίωξης Αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της Παρασκευής (24/09), στην περιοχή της Αγίας ... Read more »

Η GSK ζητά από την CFO της Burberry να δημιουργήσει ηγετική ομάδα αποκλειστικά από γυναίκες

Η GSK ζητά από την CFO της Burberry να δημιουργήσει ηγετική ομάδα αποκλειστικά από γυναίκες Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GSK ζητά από την οικονομική διευθύντρια της Burberry, Τζούλι Μπράουν να δημιουργήσει ... Read more »

Συναγερμός στο Μαρούσι για την εξαφάνιση 8χρονου αγοριού – Εκδόθηκε Amber Alert

Συναγερμός στο Μαρούσι για την εξαφάνιση 8χρονου αγοριού – Εκδόθηκε Amber Alert Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, ύστερα από την εξαφάνιση 8χρονού αγοριού από το Μαρούσι. Λίγο μετά τις 21:30 ... Read more »

The Crown: Πότε κάνει πρεμιέρα η 5η σεζόν στο Netflix

Imelda Staunton Στο Netflix επιστρέφει το επόμενο διάστημα η επιτυχημένη σειρά “The Crown”, που αφορά τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ, τη βασιλική οικογένεια και το Παλάτι. Σύμφωνα με το Avclub.com, ... Read more »

Εκτός Υπηρεσίας - Θεοδότου-Βιδαλάκης: Οι ρόλοι τους στη σειρά «Εκτός Υπηρεσίας» και τα... εγκλήματα!

Η Άνδρη Θεοδότου και ο Αλέξης Βιδαλάκης φέτος έχουν αποφασίσει πως θέλουν να μας κάνουν να γελάσουμε και αν κρίνουμε από τα πρώτα πλάνα στη σειρά «Εκτός Υπηρεσίας», θα τα ... Read more »

Επιστράτευση Πούτιν: Οι Ρώσοι δραπετεύουν, η ΕΕ συζητά αν θα τους δεχθεί

Επιστράτευση Πούτιν: Οι Ρώσοι δραπετεύουν, η ΕΕ συζητά αν θα τους δεχθεί H EE πρέπει να δείξει ότι είναι ανοιχτή «σε όσους δεν θέλουν να εργαλειοποιηθούν από το Κρεμλίνο» δήλωσε ... Read more »

Παπαθανάσης: Επίσκεψη στη Μυτιλήνη και συνάντηση με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Φωτογραφία αρχείου Επίσκεψη στη Μυτιλήνη και συνάντηση με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νησιού πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. ... Read more »

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόρτα - πόρτα οπλισμένοι στρατιώτες ζητούν από Ουκρανούς πολίτες να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόρτα – πόρτα οπλισμένοι στρατιώτες ζητούν από Ουκρανούς πολίτες να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόρτα – πόρτα οπλισμένοι στρατιώτες ζητούν από Ουκρανούς πολίτες να ψηφίσουν ... Read more »

Ευρυτανία: Κορυφώνεται η αγωνία για την 48χρονη που αγνοείται—Άκαρπες οι έρευνες

έρευνες στην Ευρυτανία Κορυφώνεται η αγωνία για την 48χρονη γυναίκα, η οποία εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με τις έρευνες να συνεχίζονται και σήμερα στη Λίμνη των Κρεμαστών. Υπενθυμίζεται ότι ... Read more »

Nations League: «Δώρο» της Ελβετίας στην Πορτογαλία

Nations League: «Δώρο» της Ελβετίας στην Πορτογαλία Σημαντικότατο προβάδισμα για την πρώτη θέση του 2ου ομίλου της League A, που θα δώσει την πρόκριση στο Final 4 του 3ου Nations ... Read more »

Σάντος: "Ξέχασα τον Τζαλό στον πάγκο, του ζήτησα συγγνώμη"

Ο προπονητής της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Τσεχία για τη League A του Nations League 2022-2023 στο Ο Φερνάντο Σάντος ήταν χαρούμενος για το θρίαμβο ... Read more »

Ιωαννίδης: "Ήμουν σίγουρος πως θα μετρήσει το γκολ, φαντάστηκα πως έγινε λάθος"

Ιωαννίδης: “Ήμουν σίγουρος πως θα μετρήσει το γκολ, φαντάστηκα πως έγινε λάθος” Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από την Κύπρο με 1-0 σε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσε τουλάχιστον να ... Read more »

Συρία: Πάνω από 90 οι νεκροί μετανάστες από τη βύθιση πλοίου

Συρία: Πάνω από 90 οι νεκροί μετανάστες από τη βύθιση πλοίου Συρία: Πάνω από 90 οι νεκροί μετανάστες από τη βύθιση πλοίου Στους 94 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από ... Read more »

Telegraph: Διαψεύδει τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο twitter για πραξικόπημα στην Κίνα

Telegraph: Διαψεύδει τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο twitter για πραξικόπημα στην Κίνα Telegraph: Διαψεύδει τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο twitter για πραξικόπημα στην Κίνα Πέπλο μυστηρίου έχει απλωθεί στην Κίνα ... Read more »

Καναδάς: Σοβαρά προβλήματα από τον τυφώνα Φιόνα

Καναδάς: Σοβαρά προβλήματα από τον τυφώνα Φιόνα Ο ισχυρός κυκλώνας Φιόνα πλήττει από το πρωί του Σαββάτου τη Νέα Σκωτία του Καναδά, με ανέμους που φτάνουν τα 150 χιλιόμετρα την ... Read more »

Μαρσέλο: «Δουλεύω σκληρά»—Η ανάρτηση πριν από το ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό

Μαρσέλο Εικόνες από την σκληρή δουλειά που κάνει στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, δημοσίευσε ο Μαρσέλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Βραζιλιάνος μπακ δουλεύει σε καθημερινή βάση, μαζί με τους ... Read more »

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 64-77: Είχε δυνάμεις και καλά ποσοστά για τρεις περιόδους

4 Εν αντιθέσει με ό,τι έγινε στο φιλικό με την Αναντολού Εφές, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικός στην επίθεση. Κι αυτό έκανε, εν τέλει, τη ... Read more »

Ωφέλιμο μάθημα στην Κύπρο για τον Πογέτ και τους διεθνείς

Ωφέλιμο μάθημα στην Κύπρο για τον Πογέτ και τους διεθνείς Όλες στην Κύπρο. Μια στο γκολ με το Λουξεμβούργο δύο χρόνια παρά δυο μήνες πίσω. Μια με την Σλοβενία, ενάμιση ... Read more »

Σπανούλης: "Το Περιστέρι είναι στον σωστό δρόμο, ο Ολυμπιακός είναι άλλο επίπεδο"

Σπανούλης: “Το Περιστέρι είναι στον σωστό δρόμο, ο Ολυμπιακός είναι άλλο επίπεδο” Το Περιστέρι έκλεισε το “Νεόφυτος Χανδριώτης” της Κύπρου με μία νίκη (επί της Χάποελ Χολόν) και μια ήττα ... Read more »

Ξεκίνησαν οι απολύσεις στις ΗΠΑ λόγω ύφεσης

Ξεκίνησαν οι απολύσεις στις ΗΠΑ λόγω ύφεσης Απόδοση – επιμέλεια: Γιώργος Δ. Παυλόπουλος Όλο το χρονικό διάστημα μετά τις μαζικές απολύσεις της πρώτης περιόδου της πανδημίας του κορονοϊού, οι αμερικανικές ... Read more »
Breaking thailand news, thai news, thailand news Verified News Story Network