Ποιοι ωφελούνται έμμεσα από τον νέο κατώτατο μισθό

ποιοι ωφελούνται έμμεσα από τον νέο κατώτατο μισθό

Ποιοι ωφελούνται έμμεσα από τον νέο κατώτατο μισθό

Κατά 67 ευρώ το μήνα αυξάνεται ο μεικτός μισθός και κατά 3 ευρώ το ημερομίσθιο σε τουλάχιστον 600.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, καθώς είναι οι πρώτοι που ωφελούνται άμεσα από την αύξηση κατά 9,4% που κατώτατου μισθού.

Παράλληλα βέβαια, ωφελούνται και χιλιάδες άνεργοι που είτε λαμβάνουν κάποια παροχή ανεργίας, είτε συμμετέχουν σε κάποια ειδικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ. Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε τον νέο, κατώτατο μισθό που θα ισχύσει άμεσα, από την 1η Απριλίου 2023, στα 780 ευρώ το μήνα, από 713 ευρώ που ίσχυε, και του κατώτατου ημερομισθίου σε 34,84 ευρώ από 31,85 ευρώ. Αντίστοιχα, αυξάνεται και το επίδομα ανεργίας που σήμερα λαμβάνουν περίπου 200.000 άνεργοι, στα 479 ευρώ από 438 ευρώ που ισχύει μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Αναλυτικά, για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση, οι οποίοι αμείβονται με το κατώτατο όριο, ο μισθός διαμορφώνεται από 1η Απριλίου στα 780 ευρώ μεικτά. Βέβαια, εάν κάποιος μισθωτός είχε προϋπηρεσία μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου του 2012 όταν και «πάγωσαν» οι λεγόμενες τριετίες, οι ελάχιστες αποδοχές του μπορεί να φθάσουν έως και τα 1.014 ευρώ μεικτά, για προϋπηρεσία από 9 έτη και πάνω. Εάν δε, λαμβάνει και επίδομα γάμου, το οποίο δεν είναι θεσμοθετημένο, «διασώζεται» όμως μέσω της υπογραφής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων, τότε οι ανώτατες αποδοχές του μπορεί να φθάσουν έως και τα 1.115 ευρώ (μεικτά και σε 14μηνη βάση, ήτοι με την καταβολή Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και Επιδόματος Άδειας).

Προσοχή όμως. Για όλους τους υπόλοιπους, η προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας παραμένει «παγωμένη» έως ότου η ανεργία, σε ετήσια βάση όπως ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, πέσει κάτω από το 10%. Να σημειωθεί ότι με βάση την ΕΛΣΤΑΤ, τον περασμένο Ιανουάριο η ανεργία έπεσε στο 10,8%, όμως στον προϋπολογισμό του 2023, η εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου είναι ότι η ανεργία το τρέχον έτος θα διαμορφωθεί στο 12,7%, «παγώνοντας» κάθε συζήτηση για …ξεπάγωμα των τριετιών.

Έτσι, για όσους έχουν προϋπηρεσία μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου του 2012 οι ελάχιστες αποδοχές διαμορφώνονται στα 780 ευρώ για προϋπηρεσία έως 3 έτη, 858 ευρώ για προϋπηρεσία 3-6 έτη, 936 ευρώ για 6-9 έτη και 1.014 για προϋπηρεσία 9 έτη και άνω έως τον Φεβρουάριο του 2012. Για όσους παίρνουν επίδομα γάμου, οι παραπάνω ελάχιστοι μισθοί αυξάνονται κατά 10% και διαμορφώνονται σε 858, 936, 1.014 και 1.115 ευρώ αντίστοιχα.

Το αφορολόγητο

Οι ετήσιες καθαρές αποδοχές των εργαζόμενων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό αυξάνονται στα 9.336 ευρώ, με την καθαρή μηνιαία αύξηση να ανέρχεται σε 57,7 ευρώ και τον μισθό που …μπαίνει στην τσέπη του εργαζόμενου να αυξάνεται από τα 614,1 στα 667 ευρώ. Αντίστοιχα βέβαια, η συνολική επιβάρυνση για τον εργοδότη διαμορφώνεται στα 953,8 ευρώ από 872 ευρώ, αυξημένη κατά 81,8 ευρώ.

«ОљОµПЃОґО№ПѓОјО­ОЅОїВ» О±ОЅО±ОјО­ОЅОµП„О±О№ ОєО±О№ П„Ої О”О·ОјПЊПѓО№Ої О±ПЂПЊ П„О·ОЅ О±ПЌОѕО·ПѓО· О±П…П„О®, ОєО±ОёПЋП‚ ОіО№О± ПЂПЃПЋП„О· П†ОїПЃО¬ ОµОґПЋ ОєО±О№ П‡ПЃПЊОЅО№О± Ої ОєО±П„ПЋП„О±П„ОїП‚ ОјО№ПѓОёПЊП‚ ПЂОµПЃОЅО¬ П„Ої αφορολόγητο όριο και φέρνει ετήσιο φόρο κοντά στα 70 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά και στα 36,5 ευρώ το χρόνο για φορολογούμενο με ένα παιδί. Χωρίς φόρο, θα είναι ο κατώτατος μισθός για φορολογούμενο με 2 παιδιά.

Σε δωδεκάμηνη βάση ο κατώτατος μισθός φθάνει τα 910 ευρώ από τα 832 ευρώ σήμερα. Η χώρα μας μετά την αύξηση αυτή ανεβαίνει στην 10η θέση (από την 13η θέση που κατείχε πριν) σε σύγκριση με τις χώρες της Ευρώπης που έχουν θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό. Οι καθαρές αμοιβές (μείον εισφορές και φόρους) διαμορφώνονται στα 667 ευρώ αντί των 548 ευρώ που είναι σήμερα.

Τα επιδόματα 

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει και το επίδομα ανεργίας, αλλά και σειρά επιδομάτων που καταβάλει η ΔΥΠΑ . Σήμερα το ημερήσιο επίδομα είναι στα 17,51 ευρώ το ημερήσιο και 438 ευρώ το μηνιαίο επίδομα. Με την αύξηση του μισθού κατά 9.4% από 1η Απριλίου 2023 το επίδομα ανεργίας θα φτάσει στα 479.17 ευρώ.

Παράλληλα, θα αυξηθούν και τα υπόλοιπα επιδόματα – παροχές ως εξής:

Ειδική παροχή μητρότητας: 780 ευρώ μεικτάΕπίδομα γονικής αδείας: 780 ευρώ μεικτάΒοήθημα λήξης ανεργίας: 13 ημερήσια επιδόματα, ήτοι 452,92 ευρώΒοήθημα τρίμηνης παραμονή στα μητρώα ανέργων: 15 ημερήσια επιδόματα, που σημαίνει 552,6 ευρώΕπίδομα αποφυλακισμένων: 15 ημερήσια επιδόματα, 552,6 ευρώΕπίσχεσης Εργασίας: 20 ημερήσια επιδόματα, ήτοι 696,8 ευρώ, μεικτάΑφερεγγυότητας εργοδότη: Έως 3 μισθοί, που σημαίνει συνολικά 2.340 ευρώΕποχικό οικοδόμων: το 70% των 37 κατώτατων ημερομισθίων, δηλαδή 902,35 ευρώ,Εποχικό σμυριδεργάτων: το 70% των 50 κατ. ημερομίσθια, ήτοι 1.219,4 ευρώ μεικτάΕποχικό για καλλιτέχνες, θέατρα, τουρισμό: το 70% των 25 κατ. ημερομίσθια, 609,7 ευρώΆλλα εποχικά (δασεργατών – ρητινοσυλλεκτών, καπνεργατών, αγγειοπλαστών – κεραμοποιών-πλινθοποιών και μισθωτών ναυπηγ/κής ζώνης): το 70% των 35 κατ. ημερομίσθια, ήτοι 853,58 ευρώ,Βοήθημα μη μισθωτών: επίδομα ανεργίας, άρα 479,17 ευρώΕπίδομα εργασίας: 50% επιδόματος ανεργίας, ήτοι 239,58Αποζημίωση Μαθητών ΕΠΑ.Σ.: 75% κατ. ημερομισθίου, 23,13 ευρώΕπίδομα πρακτικής άσκησης (ΙΕΚ ΔΥΠΑ): 80% κατώτατου μισθού, 624 ευρώ μεικτάΑπόκτηση εργασιακής εμπειρίας: 780 ευρώ μεικτάΠρογράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα: Κατώτατο ημερομίσθιο, που σημαίνει 34,84 ευρώΠρογράμματα απασχόλησης: Επιδότηση 50% – 90% του κατώτατου μισθού, δηλαδή μεταξύ 390 και 702 ευρώΓια εργαζόμενους φοιτητές που συμμετέχουν σε εξετάσεις: 30 κατ. ημερομίσθια για τους προπτυχιακούς / 10 κατ. ημερομίσθια για τους μεταπτυχιακούς., που σημαίνει 1.045,2 ευρώ και 348,4 ευρώ αντίστοιχα.

News Related

OTHER NEWS

Κίνηση: «Χάος» στον Κηφισό – Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό

Κίνηση: Χάος στους δρόμους Κίνηση για ακόμη μία ημέρα σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής. Στο «κόκκινο» βρίσκεται αυτή την ώρα ο Κηφισός. Και στα δύο ρεύματα τα οχήματα κινούνται με ... Read more »

TikTok: Οι ελληνικές εκλογές σε σκηνοθεσία... Γουες Άντερσον με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

politikoi_ai H τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στον «χορό» των trends στο TikTok, καθώς αποτελεί πλέον ένα από τα πιο χρησιμα εργαλεία των δημιουργών βίντεο που θέλουν να ξεδιπλώνουν ... Read more »

Φοίβος Δεληβοριάς: Δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία με την κόρη του

Για πρώτη φορά ο Φοίβος Δεληβοριάς δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία με την κόρη του. O γνωστός μουσικός σύστησε την κόρη του, Ιόλη, στον κόσμο, χαρίζοντας ένα στιγμιότυπο στο Instagram. ... Read more »

Ρονάλντο: Θεωρεί ότι έκανε την κίνηση ματ για την αλλαγή του ποδοσφαίρου

Ο Ρονάλντο με τη φανέλα της Αλ Νασρ Στη Σαουδική Αραβία για χάρη της Αλ Νασρ μετακόμισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με ποσό ρεκόρ ακούγοντας μάλιστα ουκ ... Read more »

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 400 πρόστιμα για παράνομη στάθμευση σε μια ημέρα

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 400 πρόστιμα για παράνομη στάθμευση σε μια ημέρα Πάνω από 400 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση βεβαίωσε χθες η Τροχαία Θεσσαλονίκης, σε ελέγχους που διενήργησε στο κέντρο της ... Read more »

Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ στην Κορινθία με 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας

Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ στην Κορινθία με 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 19η “Ημέρα Καριέρας” στην Κορινθία, το Σάββατο 17 Ιουνίου ... Read more »

Νέα διεθνής λεωφορειακή γραμμή συνδέει την Αθήνα με τη Χειμάρρα

Νέα διεθνής λεωφορειακή γραμμή συνδέει την Αθήνα με τη Χειμάρρα Μία νέα διεθνή τακτική λεωφορειακή γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με τη Αλβανία, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο «Αθήνα – Μαυρομάτι – ... Read more »

Το Mega ανανέωσε τη συνεργασία με τη Μπεκατώρου και αυτή είναι η ανακοίνωση!

To Mega ανανέωσε τη συνεργασία του με την Μαρία Μπεκατώρου που ανήκει στο σταθμό του Μεγάλου Καναλιού από το 2021. Η ανακοίνωση του Mega για την παρουσιάστρια είναι η ακόλουθη: ... Read more »

Τέσσερις ανήλικοι διακινούσαν πάνω από μισό κιλό κάνναβης στη Λάρισα

Larisa-anilikoi-kannabi Σοκ προκάλεσε στη Λάρισα η είδηση ότι τέσσερις ανήλικοι Έλληνες είχαν στην κατοχή τους σημαντικές ποσότητες κάνναβης και τις έκρυβαν σε ένα κατάστημα με σκοπό να τις διαθέσουν προς ... Read more »

Ο Καναδάς φλέγεται και η Αμερική πνίγεται από τους καπνούς: «Μείνετε στα σπίτια σας»

Η καναδική επαρχία Κεμπέκ, που πλήττεται από πυρκαγιές ιστορικών διαστάσεων, αναμένει με ανυπομονησία διεθνείς ενισχύσεις, καθώς οι καπνοί από τις περίπου 400 εστίες στον Καναδά πλήττουν τις ΗΠΑ, όπου κάπου ... Read more »

Νέα Υόρκη: Timelapse βίντεο – Πώς καλύφθηκε από καπνό μέσα σε λίγες ώρες μετά τις φωτιές στον Καναδά

Την ταχύτητα με την οποία ο καπνός από τις πυρκαγιές στον Καναδά σκέπασε την πόλη της Νέας Υόρκης κατέγραψε Timelapse βίντεο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ την Τετάρτη. Στο… ... Read more »

Πήρε παράταση ο Κοινωνικός Τουρισμός - Πότε και πώς θα κάνετε αίτηση

Πήρε παράταση ο Κοινωνικός Τουρισμός – Πότε και πώς θα κάνετε αίτηση Δεύτερη ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024, θα έχουν οι δικαιούχοι καθώς τελικά πήρε ... Read more »

Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις για το πώς θα ζήσουμε καλύτερα

Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις για το πώς θα ζήσουμε καλύτερα «О¤О№ ПѓО·ОјО±ОЇОЅОµО№ ОµП…О·ОјОµПЃОЇО± ОіО№О± ПЊО»ОїП…П‚ ОєО±О№ ПЊО»ОµП‚В», П„О№П„О»ОїП†ОїПЃОµОЇП„О±О№ П„Ої ОЅО­Ої ПѓПЂОїП„ П„ОїП… ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σε αυτό παρουσιάζονται μέσα σε ... Read more »

Μπάιντεν: Υποδέχεται τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο Λευκό Οίκο

Μπάιντεν: Υποδέχεται τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο Λευκό Οίκο Στις 12 Ιουνίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, θα δεχτεί στον Λευκό Οίκο το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Το γεγονός έκανε γνωστό η εκπρόσωπος ... Read more »

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τζαμί στη διάρκεια κηδείας - Πληροφορίες για θύματα

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τζαμί στη διάρκεια κηδείας – Πληροφορίες για θύματα Έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα μέσα σε τζαμί στο βόρειο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της κηδείας του αντικυβερνήτη της επαρχίας ... Read more »

Συγκλονιστικό βίντεο από την Νόβα Καχόβκα: Drone ρίχνει μπουκάλια με νερό σε πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες

Συγκλονιστικό βίντεο από την Νόβα Καχόβκα: Drone ρίχνει μπουκάλια με νερό σε πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες Στη δημοσιότητα έδωσε ο στρατός της Ουκρανίας πλάνα που φαίνεται να δείχνει ... Read more »

Αυτοπροτάθηκε ο Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα, μετά την απόφαση του Μέσι

Αυτοπροτάθηκε ο Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα, μετά την απόφαση του Μέσι Ο Λιονέλ Μέσι δεν θα φορέσει και πάλι τη φανέλα της Μπαρτσελόνα αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει μια ... Read more »

Γιάννης Φλωρινιώτης: Κατέρρευσε ο γιος του Νίκος - «Αν ξαναγεννιόμουν, τον ίδιο πατέρα ήθελα»

«ОЈП„ОµОЅОїП‡П‰ПЃО®ОёО·ОєО± ПЂОїП… ОґОµОЅ ПЂПЃОїО»О¬ОІО±ОјОµ ОЅО± ОµОЇОјО±ПѓП„Оµ ОµОєОµОЇ П„О№П‚ П„ОµО»ОµП…П„О±ОЇОµП‚ П„ОїП… ПѓП„О№ОіОјО­П‚В» О±ОЅО­П†ОµПЃОµ ПѓП…ОЅП„ОµП„ПЃО№ОјОјО­ОЅОїП‚ Ої ОіО№ОїП‚ П„ОїП… Γιάννη Φλωρινιώτη, Νίκος Φλωρινιώτης. Ο Γιάννης Φλωρινιώτης έφυγε από την ζωή την περασμένη Τρίτη ... Read more »

Ελ. Βενιζέλος: "Πέταξε" η κίνηση εξωτερικού στο πεντάμηνο - Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019

Ελ. Βενιζέλος: “Πέταξε” η κίνηση εξωτερικού στο πεντάμηνο – Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 Της Ματίνας Χαρκοφτάκη  Συνεχίστηκε και τον Μάιο η “απογείωση” της επιβατικής κίνησης στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, ... Read more »

ΗΠΑ για Μεσανατολικό: Να μην γίνονται ενέργειες που πλήττουν τη λύση των δύο κρατών

ΗΠΑ για Μεσανατολικό: Να μην γίνονται ενέργειες που πλήττουν τη λύση των δύο κρατών Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην ασφάλεια του Ισραήλ αλλά και στη λύση των δύο κρατών, διαβεβαίωσε ... Read more »

Ρυθμίσεις οφειλετών: Μέχρι 31 Ιουλίου οι αιτήσεις επανένταξης οφειλετών στις δόσεις

Ρυθμίσεις οφειλετών: Μέχρι 31 Ιουλίου οι αιτήσεις επανένταξης οφειλετών στις δόσεις Οφειλές ύψους 368,73 εκατ. έχουν ήδη ρυθμίσει 20.550 φορολογούμενοι Σχεδόν δύο μήνες προθεσμία έχουν όσοι οφειλέτες πληρούν τους όρους ... Read more »

Αϊτή: Τουλάχιστον 42 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών

Αϊτή: Τουλάχιστον 42 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Αϊτή το σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι, ενώ άλλοι 11 αγνοούνται, ... Read more »

Πετρέλαιο: Ανοδος των τιμών μετά τη συμφωνία στον ΟΠΕΚ+ για μείωση παραγωγής

petrelaio Eκτινάχτηκε το Brent μετά την συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για παράταση των περικοπών της παραγωγής έως το 2024. Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 1% στα 76,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ ... Read more »

Μέγκαν - Χάρι: Η Λίλιμπετ έγινε 2 ετών - Τα «αμερικανικά» γενέθλιά της

Φωτ.: Instagram Η κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Λίλιμπετ, έγινε δύο ετών την Κυριακή και η οικογένεια γιόρτασε τα γενέθλιά της, κάνοντας τα «αμερικανική υπόθεση». Ο πρίγκιπας ... Read more »

Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις Ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός ... Read more »

Τόνια Σωτηροπούλου: Οι στιγμές που έφτασε στα όριά της, τα ταξίδια με τον Κωστή και ο Ντάνιελ Κρεγκ

Η Τόνια Σωτηροπούλου αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη ζωή της τον τελευταίο καιρό και δεν ευθύνεται γι’ αυτό μόνο ο γάμος της με τον Κωστή Μαραβέγια. Είναι και η γενική ... Read more »

Επενδυτική βαθμίδα: Τι σημαίνει η ανάκτησή της για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά

Επενδυτική βαθμίδα: Τι σημαίνει η ανάκτησή της για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά Το τελευταίο διάστημα η επενδυτική βαθμίδα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των οικονομολόγων, των επενδυτών ... Read more »

Survivor All Star: Ο Νίκος Μπάρτζης και η αντίδρασή του για το «Ναι» και ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση

survivor all star Ακόμη ένα επεισόδιο του «Survivor All Star», παρακολούθησαν οι τηλεθεατές το βράδυ της Δευτέρας 5 Ιουνίου. Μετά από έναν μεγάλο αγώνα με δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα ... Read more »

Επίδομα παιδιού: Πού μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτηση τους

Επίδομα παιδιού: Πού μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτηση τους Στις 31 Μαΐου 2023 άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι που ... Read more »

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Μέχρι 31 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής τους

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Μέχρι 31 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής τους Φορολογικές δηλώσεις: Συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τους Έλληνες φορολογούμενους. Είκοσι ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự