Ουκρανική επίθεση με drone στο τρίτο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ρωσίας

ουκρανική επίθεση με drone στο τρίτο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της ρωσίας

Φωτ.: X

Ένα ουκρανικό drone έπληξε το τρίτο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ρωσίας, περίπου 1.300 χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου του πολέμου, πλήττοντας μια μονάδα που επεξεργάζεται περίπου 155.000 βαρέλια αργού την ημέρα.

Εικόνες από τη σκηνή έδειξαν ότι το drone χτύπησε την κύρια μονάδα διύλισης CDU-7, στο διυλιστήριο της Taneco, αν και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος δεν φαίνεται να προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Μια πηγή του κλάδου που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η ζημιά στη μονάδα δεν ήταν κρίσιμη, ενώ το προσωπικό επέστρεφε στο εργοστάσιο.

 

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι συσκευές παρεμβολής της «κλείδωσαν» ένα ουκρανικό drone κοντά στο διυλιστήριο, το οποίο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα άνω των 17 εκατομμυρίων τόνων, δηλαδή 340.000 βαρέλια ημερησίως. Λόγω της επίθεσης, ξέσπασε φωτιά στο διυλιστήριο, αλλά κατασβέστηκε μέσα σε 20 λεπτά, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, προσθέτοντας ότι η παραγωγή δεν είχε διακοπεί.

Η μονάδα που επλήγη αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ της συνολικής ετήσιας παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου. Το διυλιστήριο αντιπροσωπεύει περίπου το 6,2% της δυναμικότητας διύλισης της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Reuters

News Related

OTHER NEWS

Οκτώ νεκροί από την "καταιγίδα του αιώνα" που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία

Οκτώ νεκροί από την “καταιγίδα του αιώνα” που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία, την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, σε άλλες κατεχόμενες ... Read more »

Κίνητρα για να επιστρέψουν στην αγορά 900.000 ακίνητα

Με εκπτώσεις φόρου αλλά και επιδοτήσεις, η κυβέρνηση θέτει στόχο να επισκευαστούν και να μπουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 900.000 κλειστά ακίνητα. Ζητούμενο να αυξηθεί η ... Read more »

Πώς θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό (pics + vid)

To 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού που δεν είναι άλλο από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Σε αυτή τη φάση, με βάση τα στοιχεία από ... Read more »

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο Έγινε… american bar το Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας μετά από άγριες συμπλοκές οπαδών της Παρί και της Νιούκαστλ, ... Read more »

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα – Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο Η γρίπη H1N1 είναι επίσης γνωστή ως γρίπη των χοίρων. Ονομάζεται γρίπη των χοίρων γιατί στο παρελθόν οι άνθρωποι που ασθένησαν ... Read more »

«Science»: Το βακτήριο E. coli μπορεί να γίνει ανθεκτικό στα κοινά αντιβιοτικά

«ScienceВ»: О¤Ої ОІО±ОєП„О®ПЃО№Ої E. coli ОјПЂОїПЃОµОЇ ОЅО± ОіОЇОЅОµО№ О±ОЅОёОµОєП„О№ОєПЊ ПѓП„О± ОєОїО№ОЅО¬ О±ОЅП„О№ОІО№ОїП„О№ОєО¬ Το βακτήριο E. coli μπορεί να αναπτύξει υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ... Read more »

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ Η επιβεβαίωση της επερχόμενης ταινίας Babygirl έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο του κινηματογράφου. Σε παραγωγή της A24 και σκηνοθεσία της Halina ... Read more »
Top List in the World