"Ουδέν κρυπτόν" για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων

“Ουδέν κρυπτόν” για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων

Οι καταγγελίες πολιτών στις φορολογικές αρχές, καθώς και οι πληροφορίες για τη φορολογική συμπεριφορά φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων, που συγκεντρώνει η Εφορία, αποτελούν την απαρχή των φορολογικών ελέγχων.

Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2023 της ΑΑΔΕ, αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στη συλλογή, αξιολόγηση και διαχείριση πληροφοριών από καταγγελίες, οι οποίες μάλιστα εμπλουτίζονται και με στοιχεία από άλλες πηγές όπως είναι, μεταξύ αυτών, και το διαδίκτυο, στο οποίο βρίσκονται πληροφορίες για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Το έργο της αξιολόγησης των καταγγελιών-πληροφοριών έχει ανατεθεί στη Διεύθυνση Προγραμματισμού & Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε.), σκοπός της οποίας είναι η συγκέντρωση, επεξεργασία και αξιολόγηση πληροφοριών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι υπηρεσίες της προβαίνουν στη διερεύνηση των εισερχομένων πληροφοριών και αναζήτηση πρόσθετων στοιχείων στο διαδίκτυο και στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, με σκοπό την ταυτοποίηση των εμπλεκομένων προσώπων και διαβίβαση των πληροφοριών στις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. ή άλλους αρμόδιους φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση, κατά περίπτωση.

«Πληροφορίες» από παντού

Ως προς την συγκέντρωση καταγγελιών, στοιχείων και πληροφοριών, σημειώνεται πως η λήψη τους πραγματοποιείται με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, ταυτοποίηση των εμπλεκομένων προσώπων, καταγραφή, επεξεργασία και κατ’ αρχήν αξιολόγηση των πληροφοριών και διαβίβασή τους στην αρμόδια υπηρεσία ή φορέα για εξέταση και περαιτέρω, κατά περίπτωση, ενέργειες.

Οι πληροφορίες / καταγγελίες μπορεί να είναι προφορικές, έντυπες ή ηλεκτρονικές, επώνυμες ή ανώνυμες. Μπορούν να ληφθούν τηλεφωνικά, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με το ταχυδρομείο, με έγγραφο ή με φυσική παρουσία.

Πληροφορίες λαμβάνονται και μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ενημέρωσης. Σε περίπτωση τηλεφωνικής καταγγελίας συμπληρώνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο σχετικό έντυπο καταγραφής της (Πληροφοριακό Δελτίο – Π.Δ.). Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ως Π.Δ. θεωρείται το σύνολο των διαβιβασθέντων στην υπηρεσία στοιχείων.

Οι πληροφορίες / καταγγελίες καταχωρούνται αφού ταυτοποιηθούν, αξιολογούνται ως προς τη σημασία τους και διαχωρίζονται σε φορολογικές ή τελωνειακές υποθέσεις.

Κατόπιν συντάσσεται εμπιστευτικό διαβιβαστικό έγγραφο με συνημμένο τον φάκελο της υπόθεσης, προς την αρμόδια υπηρεσία εντός ή εκτός ΑΑΔΕ.

Σε ότι αφορά στις υποθέσεις που ανατίθενται στις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ ορίζεται ότι η ιεράρχηση των εκκρεμών υποθέσεων ερευνών φοροδιαφυγής των Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. και η επιλογή των σημαντικότερων εξ αυτών για την επίτευξη της καθορισμένης ετήσιας στοχοθεσίας.

Η ιεράρχηση των εκκρεμών πληροφοριακών δελτίων και υποθέσεων ερευνών φοροδιαφυγής των Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. γίνεται με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, καθώς και η παροχή οδηγιών προς τους Προϊσταμένους των Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., προκειμένου να επιλέγονται και να ολοκληρώνονται οι σημαντικότερες υποθέσεις.

News Related

OTHER NEWS

Εύβοια: Ετών 92 ο οδηγός που παρέσυρε έξι άτομα σε λαϊκή αγορά - «Πάτησε γκάζι και μπήκε μέσα, θα μας σκότωνε»

Σε σοκ βρίσκονται ακόμα οι παραγωγοί, αλλά και οι πολίτες που βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη λαϊκή αγορά του Αλιβερίου στην Εύβοια, όταν είδαν ξαφνικά να περνά μπροστά τους ένα ... Read more »

Tupac: Τι οδήγησε στη σύλληψη του 60χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του

Tupac: Τι οδήγησε στη σύλληψη του 60χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι ο Ντουέιν «Κέφι Ντι» Ντέιβις, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή ... Read more »

Νέα Δημοκρατία σε Κασσελάκη: Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν στηρίζουμε την υποψηφιότητα του κ. Μπέου

Νέα Δημοκρατία σε Κασσελάκη: Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν στηρίζουμε την υποψηφιότητα του κ. Μπέου «О•ОЇОЅО±О№ О±П…П„ОїОЅПЊО·П„О· ОєО±О№ ОґОµОґОїОјО­ОјО· О· ОєО±П„О±ОґОЇОєО· ОєО¬ОёОµ ПЂПЃО¬ОѕО·П‚ ОІОЇО±П‚ ОєО±П„О¬ ПЂОїО»О№П„ПЋОЅВ», П…ПЂОїОіПЃО±ОјОјОЇО¶ОµО№ ПѓОµ О±ОЅО±ОєОїОЇОЅП‰ПѓО· ... Read more »

Μεσολόγγι: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου όπου διαμελίστηκε εργαζόμενη

Μεσολόγγι: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου όπου διαμελίστηκε εργαζόμενη Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου στο Μεσολόγγι, μέσα στο οποίο έχασε το βράδυ της Παρασκευής (29/9) την ζωή της μία ... Read more »

«Εξπρές Σκιάθος»: Προσέκρουσε στο λιμάνι του νησιού κατά τη διαδικασία πρόσδεσης

«О•ОѕПЂПЃО­П‚ ОЈОєО№О¬ОёОїП‚В»: О ПЃОїПѓО­ОєПЃОїП…ПѓОµ ПѓП„Ої О»О№ОјО¬ОЅО№ П„ОїП… ОЅО·ПѓО№ОїПЌ ОєО±П„О¬ П„О· ОґО№О±ОґО№ОєО±ПѓОЇО± ПЂПЃПЊПѓОґОµПѓО·П‚ Στην προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» χωρίς να ... Read more »

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Ο αγώνας των προσφύγων για επιβίωση

Η μαζική έξοδος των Αρμενίων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά από δεκαετίες συγκρούσεων. Όμως το μέλλον τους είναι αβέβαιο, ακόμη και στην Αρμενία. Οι Αρμένιοι εγκαταλείπουν το ... Read more »

Τσεχία: Μετέτρεψαν καταφύγιο πυρηνικών κεφαλών σε τζαζ κλαμπ

Την άνοιξη, το swing συγκρότημα του Jan Smigmator έπαιζε στο Carnegie Hall. Τώρα παίζουν κάτω από τη γη σε ένα καταφύγιο από το οποίο δεν ακούγεται ούτε ένας ήχος προς ... Read more »

Καβάλα: Έπιασαν κι άλλη «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων με τα τροχαία

gri12 Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας «ξεφυτρώνουν» τα κυκλώματα που εξαπατούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει, τραυματιστεί ή προκάλεσαν θανάσιμο τραυματισμό σε τροχαίο δυστύχημα. ... Read more »

Μπέος: Τα «βρήκαν» τελικά με τον κάτοικο – Οι εξηγήσεις για το «θερμό επεισόδιο» και η συγγνώμη - Βίντεο

Μπέος: Τα «βρήκαν» τελικά με τον κάτοικο – Οι εξηγήσεις για το «θερμό επεισόδιο» και η συγγνώμη – Βίντεο Συγγνώμη ζήτησε τελικά ο πολίτης που έβρισε τον Αχιλλέα Μπέο, με ... Read more »

Νέα Yόρκη: Έπεσαν 22 εκατοστά βροχής στο αεροδρόμιο JFK - Βίντεο με πολίτες να ψωνίζουν με το νερό μέχρι το γόνατο

AP Πρωτοφανείς καταστάσεις βίωσαν οι περίπου οχτώ εκατομμύρια πολίτες της Νέας Yόρκης λόγω των σφοδρότατων βροχοπτώσων που έπληξαν την πόλη και τις γύρω περιοχές το πρωί της Παρασκευής Είναι ενδεικτικό ... Read more »

Σεισμός στην Κάλυμνο, αισθητός και στην Κω

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (στις 12.38) στην Κάλυμνο όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητή αλλά και στην Κω. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η… ... Read more »

Κακοκαιρία Elias: Χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος, μεγάλα προβλήματα στο νομό Λάρισας - Μάχη με τις λάσπες

Κακοκαιρία Elias: Χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος, μεγάλα προβλήματα στο νομό Λάρισας – Μάχη με τις λάσπες Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του ... Read more »

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Παιδιά τόσο αδύναμα που λιποθυμούν, φθάνουν στην Αρμενία

Με περίπου το ένα τρίτο να είναι παιδιά, σχεδόν 93.000 πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ είχαν διασχίσει μέχρι σήμερα το απόγευμα τα σύνορα με την Αρμενία. Αριθμός που μπορεί να… ... Read more »

Μαρία Μπακοδήμου: Ο καλεσμένος της την έκανε να δακρύσει-«Τι συγκλονιστική στιγμή μας μετέφερες...»

Την καρδιά του στην Μαρία Μπακοδήμου άνοιξε ο Σταμάτης Φασουλής το μεσημέρι του Σαββάτου 30/9. Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον ... Read more »

Διαδηλώσεις για τη στεγαστική κρίση στην Πορτογαλία: «Φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε στον δρόμο»

Διαδηλώσεις για τη στεγαστική κρίση στην Πορτογαλία: «Φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε στον δρόμο» Με το φόβο πως θα βρεθούν «στο δρόμο ανά πάσα στιγμή» ζουν οι κάτοικοι της Πορτογαλίας, οι ... Read more »

Βόλος: Μετά τις πλημμύρες, ξύλο με πρωταγωνιστή τον Μπέο (vid)

Βόλος: Μετά τις πλημμύρες, ξύλο με πρωταγωνιστή τον Μπέο (vid) Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί στον Βόλο όταν ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εκτός εαυτού, πιάστηκε στα χέρια ... Read more »

Το Ναυάγιο: Τι κοινό έχει με τις σειρές του Netflix, «One Piece» και «The Crown»

Η νέα παραγωγή του MEGA, «Το Ναυάγιο», κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 21:00 με διπλό επεισόδιο και πέρα από το εξαιρετικό καστ και το συγκλονιστικό σενάριο, υπόσχεται ένα ... Read more »

Κασσελάκης κατά Μπέου: Ο Μητσοτάκης να άρει τη στήριξή του - Να μην διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία του Βόλου

Να αποσύρει τη στήριξη του στον Αχιλλέα Μπέο καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η χειροδικία του δημάρχου κατά διαμαρτυρόμενου πολίτη προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με τον Στέφανο Κασσελάκη ... Read more »

Σεισμός: Δόνηση 4,1 Ρίχτερ στην Κάλυμνο

seismos-kalymnos829 Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (30/09) στην Κάλυμνο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός καταγράφηκε στις 12:38 μ.μ. και ... Read more »

Η Pamela Anderson πήγε στο PFW ίχνος μακιγιάζ και τις «έσβησε» όλες

Η Pamela Anderson πήγε στο PFW ίχνος μακιγιάζ και τις «έσβησε» όλες Η Pamela Anderson έδωσε το παρών στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι εντελώς makeup free και απέδειξε πόσο ακομπλεξάριστη ... Read more »

Από «πριγκίπισσα του Ουζμπεκιστάν» κατηγορούμενη στην Ελβετία για εγκληματική οργάνωση

Από «πριγκίπισσα του Ουζμπεκιστάν» κατηγορούμενη στην Ελβετία για εγκληματική οργάνωση Η Γκουλνάρα Καρίμοβα, μια από τις δύο κόρες του πρώην ισχυρού διδάκτορα του Ουζμεκιστάν Ισλάμ Καρίμοβ, κατηγορείται από τις Ελβετικές ... Read more »

Έχασε το πρώτο σετ από την Πεγκούλα και θα ψάξει την ανατροπή η Σάκκαρη

Έχασε το πρώτο σετ από την Πεγκούλα και θα ψάξει την ανατροπή η Σάκκαρη Δέχθηκε δύο μπρέικ στο πρώτο σετ από την Πεγκούλα, δεν κατάφερε να απαντήσει, παρότι είχε πολλές ... Read more »

Αντιδράσεις μετά το επεισόδιο με τον Αχιλλέα Μπέο – Η απάντηση της ΝΔ στον Στέφανο Κασσελάκη

Μπέος Βόλος Αντιδράσεις προκάλεσε το περιστατικό με την επίθεση του Αχιλλέα Μπέου σε κάτοικο στην Άλλη Μεριά Βόλου όταν ο τελευταίος τον έβρισε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε ... Read more »

Θανάσης Ευθυμιάδης: Η ανάρτηση όλο νόημα και η φωτό που τράβηξε ο Χρήστος Βασιλόπουλος

Μία ανάρτηση όλο νόημα έκανε ο Θανάσης Ευθυμιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μιλώντας για την αγάπη. Ο ηθοποιός γράφει πολλές αλήθειες σε αυτό του το post ενώ ποζάρει ... Read more »

Η ατζέντα του Μπαρτζώκα και η άλλη μισή δουλειά του Γουίλιαμς-Γκος

SUPER CUP 2023 / / – (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) Τσάμπα και βερεσέ βουρλιζόμουν στο γήπεδο της Καλλιθέας! Kαι δεν θα μού το κάνει κιόλας, μού το δήλωσε φόρα παρτίδα ... Read more »

Ο Κακός Βεζύρης: Η τηλεοπτική αποδόμηση του ελληνικού πολιτικού βούρκου

Ο Κακός Βεζύρης: Η τηλεοπτική αποδόμηση του ελληνικού πολιτικού βούρκου ΕΝ ΤΟΥΤΩ Ν.Α.Κ.Α.! Φωνάζει ο Ρώμας ή αλλιώς Βεζύρης στην οθόνη κι από εκεί και πέρα όλα είναι γνωστά, γραμμένα ... Read more »

Νίκος Παππάς για το τατουάζ στο χέρι του: Διάβασα αποκρουστικές ιστορίες, αλλά ιδού η έμπνευση - Δείτε φωτογραφία

Το τατουάζ του χεριού του, το οποίο απεικονίζει τις δυο του κόρες, εμφάνισε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς. Αφορμή για τα… ... Read more »

Η Μελάνια έκανε «κρυφά» νέο προγαμιαίο συμβόλαιο με τον Ντόναλντ Τραμπ

Φωτ.: EPA Η Μελάνια Τραμπ φαίνεται πως επαναδιαπραγματεύτηκε «αθόρυβα» το προγαμιαίο συμβόλαιό της με τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει της πιθανής δεύτερης θητείας του στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, ... Read more »

Ο Μπέος χτύπησε πολίτη - video

Ο Μπέος χτύπησε πολίτη – video Νέο βίαιο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο σημειώθηκε στην Άλλη Μεριά Βόλου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πολιτών για το μπάζωμα ρέματος ... Read more »

Βίντεο: Η πρώτη ελληνική FDI Belharra «ΚΙΜΩΝ» αποκαλύπτεται

Βίντεο: Η πρώτη ελληνική FDI Belharra «ΚΙΜΩΝ» αποκαλύπτεται Στην τελική ευθεία της κατασκευής της μπαίνει η πρώτη ελληνική FDI Belharra, με το Πολεμικό Ναυτικό να προετοιμάζεται για την καθέλκυση της ... Read more »
Top List in the World