«Ξεπαγώνει» η δίκη της Folli Follie – Έναρξη στις 19 Ιουνίου

«ξεπαγώνει» η δίκη της folli follie – έναρξη στις 19 ιουνίου

«ОћОµПЂО±ОіПЋОЅОµО№В» О· ОґОЇОєО· П„О·П‚ Folli Follie – О€ОЅО±ПЃОѕО· ПѓП„О№П‚ 19 О™ОїП…ОЅОЇОїП…

Επτά μήνες μετά την αναγκαστική αναβολή, η δίκη της Folli Follie, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Ιουνίου, οπότε έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει ξεκαθαρίσει από καιρό ότι οι δικηγόροι θα παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης με ειδική άδεια που θα τους χορηγηθεί.

Η δίκη, με βασικούς κατηγορουμένους τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, άλλοτε πανίσχυρους μεγαλομετόχους της εταιρείας, έχει περάσει από σαράντα κύματα. Ξεκίνησε στις αρχές του 2022, δηλαδή πριν από ενάμιση χρόνο, ενώ ήδη οι ποινικές διώξεις για την υπόθεση είχαν ασκηθεί τουλάχιστον 4,5 χρόνια πριν.

Αν και το δικαστήριο κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια η δίκη να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί, εντούτοις οι προσπάθειές του προσέκρουσαν στην απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου να απέχουν οι δικηγόροι από δίκες όπου κατηγορούμενοι δικάζονταν μεταξύ άλλων και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς διαφωνούσαν οι δικηγορικοί σύλλογοι με νομοθετική τροποποίηση που έγινε τον Απρίλιο του 2022. Η επίμαχη ρύθμιση, που προκάλεσε την αντίδραση του δικηγορικού σώματος, με αποτέλεσμα την πολύμηνη δικηγορική αποχή, προέβλεψε ότι όσοι καταδικάζονται για σειρά αδικημάτων –ανάμεσα στα οποία και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης– είτε για κακούργημα είτε για πλημμέλημα, δηλαδή σε μεγάλες ή μικρές ποινές, θα μπαίνουν στο εξής στη φυλακή και θα εκτίουν την επιβληθείσα ποινή.

Στη δίκη της Folli Follie, που είχε μετ’ εμποδίων ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2022, έγιναν συνολικά 22 συνεδριάσεις, όπου, όπως ανακοινώθηκε και από το δικαστήριο, πριν αναγκαστικά αναβάλει και διακόψει την εκδίκαση της υπόθεσης, λύθηκαν πολλά διαδικαστικά και ουσιαστικά προβλήματα. Ωστόσο η δικηγορική αποχή που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 δεν άφησε περιθώρια συνέχισης της δίκης. Επτά διακοπές έγιναν προκειμένου να μπορέσει η δίκη να προχωρήσει. Συνολικά 35 συνεδριάσεις ματαιώθηκαν και τελικά στο τέλος του 2022, πριν από τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Ανδρεοπούλου, προκαλώντας αίσθηση, ανέβαλε τη δίκη, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά πάντων για τη μη συνέχισή της.

Kίνδυνος παραγραφής

Η αιτιολογία για την αναγκαστική αναβολή της δίκης, έτσι όπως ανακοινώθηκε δημόσια από την πρόεδρο του δικαστηρίου τον περασμένο Δεκέμβριο, περιελάμβανε μεταξύ άλλων και την επισήμανση πως πράξεις του κατηγορητηρίου έχουν άμεσο κίνδυνο παραγραφής, γεγονός, που όπως είπε η κ. Ανδρεοπούλου, δεν πτόησε κανέναν όταν σημειώθηκαν διακοπές επί διακοπών στη δίκη και ματαιώσεις των συνεδριάσεων του δικαστηρίου. Η πρόεδρος συγκεκριμένα είχε τονίσει, ότι στην εν λόγω υπόθεση υπάρχουν πράξεις που σύντομα παραγράφονται με ό,τι αυτό σημαίνει για την ουσιαστική απονομή της δικαιοσύνης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διεθνή πτυχή του σκανδάλου και στην έκθεση εξ αυτού του λόγου και πέραν των ελληνικών συνόρων του ελληνικού δικαστικού συστήματος.

Τότε η πρόεδρος της δίκης βρισκόμενη ενώπιον πραγματικού αδιεξόδου λόγω της δικηγορικής αποχής, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε κάποια ουσιαστική προσπάθεια για να συνεχιστεί η δίκη, είχε κάνει λόγο για ομηρία των δικαστών.

Βρισκόμαστε σε ομηρία, είχε υπογραμμίσει τότε η πρόεδρος, πριν αναβάλει τη δίκη, συμπληρώνοντας πως οι δικαστές που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου, ούτε να δικάσουν τους κατηγορουμένους για τη Folli Follie μπορούσαν, αλλά ούτε και να δικάσουν άλλες υποθέσεις, καθώς ανέβαιναν κάθε λίγο και λιγάκι στην έδρα, αν και η δίκη δεν γινόταν…

Στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου περί αναγκαστικής αναβολής της δίκης σημειώνεται με έμφαση γιατί η δίκη αυτή οφείλει να ολοκληρωθεί. Πρόκειται, αναφέρεται, για μια εξαιρετικής σοβαρότητας δίκη για την εσωτερική έννομη τάξη, με διεθνή αρνητικό αντίκτυπο.

Μετά ταύτα, η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Ιουνίου, όπως έχει προσδιοριστεί, ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός με δήλωσή του στην Κ επισημαίνει πως έχουν δοθεί άδειες στους δικηγόρους να παραστούν, υπογραμμίζει όμως ότι στο παρελθόν, πριν η δίκη σταματήσει, άδειες δεν είχαν ζητηθεί ούτε από την υπεράσπιση ούτε από την πολιτική αγωγή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι, 13 συνολικά, αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα, παραποιημένους ισολογισμούς και πειραγμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, ενώ έχουν και κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Το βέβαιον είναι πάντως ότι η δίκη δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το 2024 και έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, αν όλα εξελιχθούν ομαλά.

Πηγή: kathimerini.gr

News Related

OTHER NEWS

Αγριογούρουνο «κόβει» βόλτες στο Δαφνί Χαϊδαρίου παρέα με γάτες- Βίντεο

Αγριογούρουνο «κόβει» βόλτες στο Δαφνί Χαϊδαρίου παρέα με γάτες- Βίντεο Το Δασαρχείο Αιγάλεω έχει δώσει οδηγία να αποφεύγουν οι πολίτες να πλησιάσουν τα συγκεκριμένα ζώα και να μην τα ταΐζουν. ... Read more »

Ακίνητα: Τι αλλάζει στις μεταβιβάσεις, βήμα – βήμα η διαδικασία

Ακίνητα: Τι αλλάζει στις μεταβιβάσεις, βήμα – βήμα η διαδικασία Πέρα από την καθιέρωση της υποχρεωτικής αγοραπωλησίας ακινήτων μέσω τραπεζών που θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με στόχο να ... Read more »

Σκέψεις Κασσελάκη ακόμα και για αλλαγή ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ

Σκέψεις Κασσελάκη ακόμα και για αλλαγή ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης να γίνει άμεσα βουλευτής»; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ακόμα και βουλευτές και ... Read more »

Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στο κυνήγι των χρεών προς την Εφορία

Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στο κυνήγι των χρεών προς την Εφορία Ανελέητο κυνήγι των οφειλετών της Εφορίας με αυτόματες κατασχέσεις καταθέσεων και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων ξεκινά από τη Δευτέρα ... Read more »

Ερντογάν: «Στόχος μας είναι να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο»

Τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογαν, κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα από τη Νέα Υόρκη, παρουσιάζει διεξοδικά η εφημερίδα Ηurriyet με τίτλο: «Κίνηση νέας εποχής με Ισραήλ και ... Read more »

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Μη αποδεκτή η λύση δύο κρατών στην Κύπρο - Συμμαχία για την κλιματική κρίση

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Μη αποδεκτή η λύση δύο κρατών στην Κύπρο – Συμμαχία για την κλιματική κρίση «О ПЃО­ПЂОµО№ ОЅО± ОґПЃО¬ПѓОїП…ОјОµ ПѓО®ОјОµПЃО± ОєО±О№ ПЊП‡О№ О±ПЌПЃО№Ої, О· ОєО»О№ОјО±П„О№ОєО® ОєПЃОЇПѓО· ОµОЇОЅО±О№ ОµОґПЋ, ОµПЂО·ПЃОµО¬О¶ОµО№ ... Read more »

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την ανθρωποκτονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη

Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός από τα πυρά 35χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ. Το περιστατικό είχε γίνει πέρυσι ... Read more »

Πότε έγινε αλλαγή ο Μέσι για τελευταία φορά στο πρώτο ημίχρονο;

Πότε έγινε αλλαγή ο Μέσι για τελευταία φορά στο πρώτο ημίχρονο; Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε στη δράση με την Ίντερ Μαϊάμι, αφού πρώτα έπαιξε έναν αγώνα με την Εθνική Αργεντινής, ... Read more »

Ερντογάν: Με τον Μητσοτάκη έχουμε στόχο να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο

«ОњОµ П„ОїОЅ Μητσοτάκη έχουμε στόχο να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνομιλία του με δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη θα ... Read more »

Ημουν... κουρασμένος, λέει τώρα ο Κασσελάκης για τα κατεχόμενα -«κρατίδιο»- «Έχει άγνοια για θέματα εξωτερικής πολιτικής» λέει η Αχτσιόγλου

Ημουν… κουρασμένος, λέει τώρα ο Κασσελάκης για τα κατεχόμενα -«κρατίδιο»- «Έχει άγνοια για θέματα εξωτερικής πολιτικής» λέει η Αχτσιόγλου Για άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής μίλησε ... Read more »

«Μπουμ» με 16,1 εκατομμύρια τουρίστες στο 7μηνο

«ОњПЂОїП…ОјВ» ОјОµ 16,1 ОµОєО±П„ОїОјОјПЌПЃО№О± П„ОїП…ПЃОЇПѓП„ОµП‚ ПѓП„Ої 7ОјО·ОЅОї Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 3.884,7 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2023 και 8.941,5 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2023, σύμφωνα με τα ... Read more »

H μαμά της Μπόμπα έχει γενέθλια και στο Instagram είναι σούπερ γιαγιά

H μαμά της Μπόμπα έχει γενέθλια και στο Instagram είναι σούπερ γιαγιά H καλλονή μαμά της Χριστίνας Μπόμπα έχει προφίλ στο Instagram με 8000 ακολούθους. H Xριστίνα Μπόμπα επανήλθε στα ... Read more »

Hair Hacks! 5 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρήγορα και φυσικά

Ίσως να φταίει το γονίδιο, ίσως να ακολουθείς λάθος hair care routine, ίσως πάλι, λάθος προϊόντα για το τριχωτό της κεφαλής. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα… Μπορεί τα τελευταία χρόνια να ... Read more »

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πολιτική κρίση στην Αρμενία

Η αντιπολίτευση στην Αρμενία ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης. Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι “παρέδωσε” τον θύλακο στο Αζερμπαϊτζάν. Μετρημένες οι ημέρες του στην εξουσία; Διαδηλώσεις στο Γερεβάν Οι μάχες στο ... Read more »

Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη - Βγήκαν μαχαίρια

Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου Άγρια συμπλοκή ανηλίκων με αιχμηρά αντικείμενα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Το βίαιο περιστατικό μεταξύ ανηλίκων έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του αφύλαχτου Κονταξοπούλειου ... Read more »

Ιδρύεται το πρώτο ΑΕΙ εκτός συνόρων

Ιδρύεται το πρώτο ΑΕΙ εκτός συνόρων Η δημιουργία παραρτήματος ελληνικού πανεπιστημίου –του Πατρών– στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου έχει πολλαπλή σημασία: σε ακαδημαϊκό, διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, θα είναι το ... Read more »

Μεταμεσονύκτια ρήξη Αχτσιόγλου - Κασσελάκη: Ψάχνουν «νοκ άουτ» σε ελληνοτουρκικά και «υπονομευτές»

kasselakis-axstioglou Αν και καθόλου «απόψε σιωπηλοί» δεν έμειναν οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης, ο στίχος του ομώνυμου τραγουδιού του Νικόλα Παπάζογλου «δεν θέλω να ... Read more »

Λίμνη Κάρλα: 45χρονος ο ψαράς που αγνοείται - Είχε πάει με τον αδερφό του και «πήρε νερά» η βάρκα τους

karla-limni-stathmi Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το πρωί της Παρασκευής η μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον εντοπισμό ενός άνδρα που χάθηκε στη λίμνη Κάρλα όπου είχε πάει για ψάρεμα. ... Read more »

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές Πριν λίγους μήνες, η παραμορφωμένη εικόνα της διάσημης ηθοποιού Μεγκ Ράιαν – με ... Read more »

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα Του Τάσου Δασόπουλου  Πραγματική “αλλαγή σελίδας”, ειδικά για την ελληνική οικονομία για την οποία πριν 10 χρόνια οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι εκτιμούσαν ... Read more »

«Καλή αρχή και καλή τύχη βεβαίως βεβαίως»- Το βίντεο της Finos Film για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Finos Film Αρχή της σχολικής χρονιάς σήμερα και η Finos Film έκανε ένα νοσταλγικό κολάζ σκηνών από αγαπημένες παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε, αναφέρει ... Read more »

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη «О— О•О»О»О¬ОґО± ПЂО­П„П…П‡Оµ О­ОЅО± ОїПЃПЊПѓО·ОјОїВ», П‡О¬ПЃО· В«ПѓП„О№П‚ ПЂПЃОїПѓПЂО¬ОёОµО№ОµП‚ П„П‰ОЅ ОєП…ОІОµПЃОЅО®ПѓОµП‰ОЅ ОєО±О№ П„ОїП… О»О±ОїПЌ П„О·П‚ О•О»О»О¬ОґО±П‚В», П„ОїОЅОЇО¶ОµО№ Ої Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ... Read more »

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου - Φωτογραφίες

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου – Φωτογραφίες Η 30χρονη Ούρσουλα Βλάχου, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά του Mega, Η Ώρα η καλή που υποδύονταν την Στέφανι, ... Read more »

ΚΕΕΡΦΑ: Αγνοούνται 8 μετανάστες εργάτες γης, κινδυνεύουν ζωές στις πληγείσες περιοχές

Καταστροφές από την κακοκαιρία στον Παλαμά Καρδίτσας Σε καταγγελία για αγνοούμενους, αλλά και εγκλωβισμένους μετανάστες εργάτες γης και κατοίκους Ρομά στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές προχώρησε η Κίνηση Ενωμένοι ... Read more »

Ένταση στην Λάρισα: Αστυνομικός πιέζει με γκλοπ στον λαιμό διαδηλωτή – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια στην Λάρισα Επεισόδια έγιναν έξω από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο στην Λάρισα, όπου μετέβη την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο ... Read more »

«Πληγωμένη» η ΔΕΘ, αλλά και η Θεσσαλονίκη από τις ακυρώσεις

Σημαντικές απώλειες μετρούν τόσο η ΔΕΘ όσο και όλη η αγορά της Θεσσαλονίκης από την ακύρωση της πρωθυπουργικής-κυβερνητικής παρουσίας και το «τσουνάμι» ακυρώσεων συνεδρίων, ημερίδων κ.ο.κ. που επέφεραν οι βιβλικές… ... Read more »

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο Προειδοποίηση και για «άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες» απηύθυνε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook το πρωί της Δευτέρας στη σκιά της μεγάλης ... Read more »

Back to school αλλά όχι για όλους - Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία

Back to school αλλά όχι για όλους – Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία Η ευχή και το σχόλιο της για τον σημερινό αγιασμό στα σχολεία. Σήμερα ... Read more »

"One Life": Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς

“One Life”: Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς Η FilmNation Entertainment και η Warner Bros. κυκλοφόρησαν το επίσημο trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία “One Life” του βραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτη ... Read more »

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως οι σχέσεις της χώρας του με το ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự