Νίκος Μπελαβίλας: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Συντρόφισσες και σύντροφοι δεν πάει άλλο»

νίκος μπελαβίλας: αποχώρησε από τον συριζα: «συντρόφισσες και σύντροφοι δεν πάει άλλο»

belavilas

Με μια φωτογραφία από το βιβλίο «Αποχαιρετισμός στα όπλα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και μία μακροσκελή ανάρτηση αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Μπελαβίλας, γνωστό στέλεχος του Πειραιά, υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές και υποψήφιος δήμαρχος το 2019.

«ОЈП…ОЅП„ПЃПЊП†О№ПѓПѓОµП‚ ОєО±О№ ПѓПЌОЅП„ПЃОїП†ОїО№ ОґОµОЅ ПЂО¬ОµО№ О¬О»О»Ої. О¤Ої ПЂО¬О»ОµП€О± ПЂОїО»ПЌ, ОґОµОЅ ОёО­О»О·ПѓО± ОЅО± П…ПЂОїОіПЃО¬П€П‰ ОєОµОЇОјОµОЅОї О±ПЂОїП‡ПЋПЃО·ПѓО·П‚В», О±ОЅО±П†О­ПЃОµО№ ПѓП„О·ОЅ О±ОЅО¬ПЃП„О·ПѓО® П„ОїП… ПѓП„Ої Facebook, ОµОЅПЋ О­ОєО±ОЅОµ ОµО№ОґО№ОєО® О±ОЅО±П†ОїПЃО¬ ПѓП„О·ОЅ ПЂОїО»ПЌП‡ПЃОїОЅО· ПЂОїПЃОµОЇО± П„ОїП… ПѓП„О·ОЅ Αριστερά, αλλά και τις βίαιες διασπάσεις που έχει βιώσει.

Δηλώνοντας «πολύ μεγάλος λοιπόν στην ηλικία και στο νου για άλλη μία διάσπαση» όπως και «πολύ μεγάλος για να διεκδικώ το αλάθητο», ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρει την απόφασή του να πάει «σπίτι του».

«ОќО± ОјО·ОЅ ПЂОїО»П…О»ОїОіОїПЌОјОµ: О”ОµОЅ ПЂО¬ОµО№ О¬О»О»Ої! В«ОЈПЂОЇП„О№ ОјОїП…В» ПЊПЂП‰П‚ О»О­ОіО±ОјОµ ПЂО±О»О№О¬. О•ОєОµОЇ П…ПЂО¬ПЃП‡ОїП…ОЅ ПЂОїО»О»О¬-ПЂОїО»О»О¬ ОЅО± ОіОЇОЅОїП…ОЅ. ОЈП„Ої ПЂО±ОЅОµПЂО№ПѓП„О®ОјО№Ої, ПѓП„Ої ПЂОµПЃО№ОІО¬О»О»ОїОЅ, ПѓП„О·ОЅ О±ОЅОёПЃПЋПЂО№ОЅО· О±О»О»О·О»ОµОіОіПЌО·, ПѓП„О·ОЅ ПЂПЃОїПѓП„О±ПѓОЇО± ОјОЅО·ОјОµОЇП‰ОЅ, ПѓП„ОїОЅ О ОµО№ПЃО±О№О¬. Оџ ОєО±ОёОµОЇП‚ εφ’ ПЋ ОµП„О¬П‡ОёО·. О¤ОїП…О»О¬П‡О№ПѓП„ОїОЅ О­П‡ОїОЅП„О±П‚ П„О·ОЅ О±ОЇПѓОёО·ПѓО· ПЊП„О№ ПЂПЃОїПѓП†О­ПЃОµО№П‚ ОєО¬П„О№ ПѓП„О·ОЅ κοινωνία… ОєО±О№ ОіО»П…П„ПЋОЅОµО№П‚ ПѓП„ОїОЅ П€П…П‡ОЇО±П„ПЃОїВ»., О­ОіПЃО±П€Оµ.

«ОЈП„ПЃО±П„ОїО»ОїОіО®ОёО·ОєО± ПѓП„О·ОЅ Αριστερά τον Σεπτέμβριο του 1974. Και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω για αλλού. Ο αποχαιρετισμός αφορά τα όπλα του κομματικού μέλους. Όχι του αριστερού πολίτη. Καλή αντάμωση, και θα υπάρξει κάποτε», καταλήγει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Μπελαβίλα:

Αγαπημένες μου συντρόφισσες και σύντροφοι δεν πάει άλλο. Το πάλεψα πολύ, δεν θέλησα να υπογράψω κείμενο αποχώρησης. Μεγάλωσα με τους απόηχους δύο τρομερών βίαιων διασπάσεων, της Τασκένδης του ’55 και αυτής του ’68. Έπειτα είχα την τύχη να ζήσω τις μεγάλες διασπάσεις της νεολαίας, ο ίδιος του «Ρήγα Φεραίου» και της Β’ Πανελλαδικής, και δίπλα μας οι φίλοι, οι συγκάτοικοι των φοιτητικών χρόνων τις δικές του, της ΚΝΕ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, των οργανώσεων της εκτός Αριστεράς.

Για όσες και όσους αγνοείτε εκείνες τις μικρές ιστορίες, όλη η Μεταπολίτευση είναι ένα μεγάλο θέατρο διασπάσεων, διαγραφών, αποσχίσεων. Οι πάντες γνωρίζαμε την αλήθεια που οι “άλλοι” αγνοούσαν. Η επιβολή της “δικής” μας αλήθειας γινόταν με ξύλο στις συνελεύσεις, στα αμφιθέατρα, στις αφισοκολλήσεις, στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις. Ποιος θα πάρει το μικρόφωνο, ποιος θα καλύψει το σύνθημα του αντιπάλου, ποιος θα επιβληθεί στο συνδικάτο, στη λέσχη, στο σύλλογο. Μιλάμε για την Αριστερά βεβαίως, κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική. Όσες και όσοι δεν το έχουν ζήσει, δεν ξέρουν τι πάει να πει διάσπαση. Έπειτα ΕΑΡ-ΚΚΕεσωτ-Α.Α, ΣΥΝ-ΚΚΕ, ως τις μαζικές αποχωρήσεις την εποχή του 2010 και του 2015.

Τόσο η βία, άλλοτε άγρια φυσική, σωματική και σήμερα λεκτική στο διαδίκτυο, όσο και η κατοχή του αλάθητου των “φωτισμένων” είναι χαρακτηριστικό ενός φανατισμού της Αριστεράς που έρχεται από τους μακρινούς καιρούς των επαναστάσεων. Δεν ξεπερνιέται. Εμπεριέχεται στον γενετικό κώδικα όλων των συλλογικοτήτων που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο τους τελευταίους τρεις αιώνες.

Την ξαναβρίσκουμε ακριβώς την ίδια στις αρχέγονες διαμάχες χιλιετιών των θρησκευτικών αιρέσεων και σεχτών που επιβιώνουν ακόμη.

Πολύ μεγάλος λοιπόν στην ηλικία και στο νου για άλλη μία διάσπαση. Πολύ μεγάλος για να διεκδικώ το αλάθητο.

Να μην πολυλογούμε: Δεν πάει άλλο! «Σπίτι μου» όπως λέγαμε παλιά. Εκεί υπάρχουν πολλά-πολλά να γίνουν. Στο πανεπιστήμιο, στο περιβάλλον, στην ανθρώπινη αλληλεγγύη, στην προστασία μνημείων, στον Πειραιά. Ο καθείς εφ’ ώ ετάχθη. Τουλάχιστον έχοντας την αίσθηση ότι προσφέρεις κάτι στην κοινωνία… και γλυτώνεις στον ψυχίατρο.

Στρατολογήθηκα στην Αριστερά τον Σεπτέμβριο του 1974. Και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω για αλλού. Ο αποχαιρετισμός αφορά τα όπλα του κομματικού μέλους. Όχι του αριστερού πολίτη. Καλή αντάμωση, και θα υπάρξει κάποτε.

ΥΓ. Δεν θέλω να σας το χαλάσω, αλλά είναι προφανές ότι ανοησίες και κακά σχόλια θα λήξουν αυτή την ωραία σχέση “φίλων” που έχουμε εδώ για όποια/όποιον το επιχειρήσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος στο Παρίσι: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη της αιματηρής επίθεσης με 1 νεκρό και 2 τραυματίες – Δείτε βίντεο

News Related

OTHER NEWS

Οκτώ νεκροί από την "καταιγίδα του αιώνα" που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία

Οκτώ νεκροί από την “καταιγίδα του αιώνα” που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία, την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, σε άλλες κατεχόμενες ... Read more »

Κίνητρα για να επιστρέψουν στην αγορά 900.000 ακίνητα

Με εκπτώσεις φόρου αλλά και επιδοτήσεις, η κυβέρνηση θέτει στόχο να επισκευαστούν και να μπουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 900.000 κλειστά ακίνητα. Ζητούμενο να αυξηθεί η ... Read more »

Πώς θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό (pics + vid)

To 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού που δεν είναι άλλο από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Σε αυτή τη φάση, με βάση τα στοιχεία από ... Read more »

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο Έγινε… american bar το Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας μετά από άγριες συμπλοκές οπαδών της Παρί και της Νιούκαστλ, ... Read more »

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα – Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο Η γρίπη H1N1 είναι επίσης γνωστή ως γρίπη των χοίρων. Ονομάζεται γρίπη των χοίρων γιατί στο παρελθόν οι άνθρωποι που ασθένησαν ... Read more »

«Science»: Το βακτήριο E. coli μπορεί να γίνει ανθεκτικό στα κοινά αντιβιοτικά

«ScienceВ»: О¤Ої ОІО±ОєП„О®ПЃО№Ої E. coli ОјПЂОїПЃОµОЇ ОЅО± ОіОЇОЅОµО№ О±ОЅОёОµОєП„О№ОєПЊ ПѓП„О± ОєОїО№ОЅО¬ О±ОЅП„О№ОІО№ОїП„О№ОєО¬ Το βακτήριο E. coli μπορεί να αναπτύξει υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ... Read more »

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ Η επιβεβαίωση της επερχόμενης ταινίας Babygirl έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο του κινηματογράφου. Σε παραγωγή της A24 και σκηνοθεσία της Halina ... Read more »
Top List in the World