Μετανάστευση-ΕΕ: Αποζημίωση €20.000 για κάθε «όχι» σε μετεγκατάσταση

μετανάστευση-εε: αποζημίωση €20.000 για κάθε «όχι» σε μετεγκατάσταση

Μετανάστευση-ΕΕ: Αποζημίωση €20.000 για κάθε «όχι» σε μετεγκατάσταση

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών συνεδριάζουν σήμερα στο Λουξεμβούργο για να προσπαθήσουν να ξεμπλοκάρουν το ακανθώδες ζήτημα της μεταρρύθμισης της μεταναστευτικής πολιτικής, προβλέποντας αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών στην υποδοχή των προσφύγων και επιταχυμένη εξέταση ορισμένων αιτημάτων για άσυλο στα σύνορα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την αισιοδοξία της για τις πιθανότητες να σημειωθεί πρόοδος, τις οποίες διπλωμάτες υπολογίζουν σε «50-50», καθώς το ζήτημα της μετανάστευσης είναι συγκρουσιακό. Μια συμφωνία μεταξύ των 27 θα άνοιγε το δρόμο για διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υιοθέτηση της μεταρρύθμισης πριν από την άνοιξη του 2024.

Η πρόταση συμβιβασμού που υποβλήθηκε από τη Σουηδία, τη χώρα που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, προβλέπει υποχρεωτική, αλλά «ευέλικτη», ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Τα κράτη μέλη θα είναι υποχρεωμένα να υποδεχθούν έναν ορισμένο αριθμό αιτούντων άσυλο που φθάνουν σε μια χώρα της ΕΕ που δέχεται μεταναστευτική πίεση («μετεγκαταστάσεις»), ή διαφορετικά να παράσχουν οικονομική συμβολή σ’ αυτή τη χώρα.

Πρόκειται για απόπειρα να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στις μεσογειακές χώρες πρώτης άφιξης, οι οποίες υποστηρίζουν την αυτόματη μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες του συνασπισμού, και κράτη όπως η Ουγγαρία ή η Πολωνία, που αρνούνται να τους επιβληθεί να φιλοξενήσουν αιτούντες άσυλο. Οι συνομιλίες αφορούν ένα οικονομικό αντάλλαγμα της τάξης των 20.000 ευρώ για κάθε αιτούντα άσυλο που δεν μετεγκαθίσταται, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

«О”ОµОЅ ОјПЂОїПЃОµОЇП„Оµ ОЅО± О¶О·П„О¬П„Оµ О±ПЂПЊ ОїПЃО№ПѓОјО­ОЅО± ОєПЃО¬П„О· ОјО­О»О· ОЅО± ОєО¬ОЅОїП…ОЅ ОјОµП„ОµОіОєО±П„О±ПѓП„О¬ПѓОµО№П‚ ОµОЅПЋ О¬О»О»О± ОґОµОЅ ОёО± ПЂПЃО­ПЂОµО№ ОЅО± ОєО¬ОЅОїП…ОЅ П„ОЇПЂОїП„О±, О±П…П„ПЊ ОґОµОЅ ОёО± О®П„О±ОЅ О±ОЅОµОєП„ПЊВ», ОµОѕО®ОіО·ПѓОµ О· ОµПЂОЇП„ПЃОїПЂОїП‚ О•ПѓП‰П„ОµПЃО№ОєПЋОЅ ОҐПЂОїОёО­ПѓОµП‰ОЅ П„О·П‚ О•О• ОЉО»ОІО± О“О№ОїПЌО±ОЅПѓОїОЅ П„О·ОЅ О¤ПЃОЇП„О·, ПѓП„О· ОґО№О¬ПЃОєОµО№О± ОµОЅО·ОјО­ПЃП‰ПѓО·П‚ П„П‰ОЅ ОґО·ОјОїПѓО№ОїОіПЃО¬П†П‰ОЅ.

Το άλλο κείμενο, που θα εξετάσουν οι υπουργοί, υποχρεώνει τα κράτη μέλη να θέσουν σε εφαρμογή στα σύνορα μια επιταχυμένη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου για ορισμένους μετανάστες που προδήλως δεν μπορούν να επιλεγούν για να τύχουν τέτοιας προστασίας, επειδή έρχονται από χώρα που θεωρείται «ασφαλής». Και αυτό με στόχο να διευκολύνεται η επιστροφή τους σ’ αυτή.

«О”ОµОЅ П…ПЂО¬ПЃП‡ОµО№ ОєО±ОЅО­ОЅО±П‚ О»ПЊОіОїП‚ О¬ОЅОёПЃП‰ПЂОїО№ ПЂОїП… О­ПЃП‡ОїОЅП„О±О№ О±ПЂПЊ П„О·ОЅ О‘О»ОІО±ОЅОЇО±, П„Ої О О±ОєО№ПѓП„О¬ОЅ О® П„О·ОЅ О¤ОїП…ПЃОєОЇО± ОЅО± О±ОЅП„О№ОјОµП„П‰ПЂОЇО¶ОїОЅП„О±О№ ОјОµ П„ОїОЅ ОЇОґО№Ої П„ПЃПЊПЂОї ОјОµ О±ОЅОёПЃПЋПЂОїП…П‚ ПЂОїП… О­ПЃП‡ОїОЅП„О±О№ О±ПЂПЊ П„Ої О‘П†ОіО±ОЅО№ПѓП„О¬ОЅ, П„О· ОЈП…ПЃОЇО± О® П„Ої ОЈОїП…ОґО¬ОЅВ», ПѓП‡ОїО»ОЇО±ПѓОµ О· ОЉО»ОІО± О“О№ОїПЌО±ОЅПѓОїОЅ.

Μερικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ουγγαρία και η Πολωνία, εξέφρασαν στη διάρκεια συνομιλιών την αντίθεσή τους στις προτάσεις για μεταρρύθμιση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με ενισχυμένη πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει ότι για να υπάρξει συμφωνία αυτή πρέπει να υποστηριχθεί από 15 χώρες από τις 27, οι οποίες να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 65% του πληθυσμού της ΕΕ.

Το μεταναστευτικό ζήτημα έχει επιστρέψει ψηλά στην ημερήσια διάταξη των 27, καθώς έχουν αυξηθεί οι αφίξεις στην ΕΕ, έπειτα από μια παύση που συνδεόταν με την πανδημία. Η τάση είναι προς μία όλο και πιο περιοριστική προσέγγιση, καθώς η άκρα δεξιά σημείωσε πρόσφατα εκλογικές επιτυχίες σε χώρες της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το Σεπτέμβριο 2020 την πρότασή της για το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, η οποία περιλαμβάνει πακέτο μέτρων, για να επιχειρηθεί να αρχίσει και πάλι μια μεταρρύθμιση που είχε μπλοκαριστεί μετά την μεταναστευτική κρίση του 2015-2016 και την αποτυχία των ποσοστώσεων κατανομής των αιτούντων άσυλο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

News Related

OTHER NEWS

Εύκολη συνταγή για ψωμί γιαουρτιού – Μόνο με 2 υλικά

Εύκολη συνταγή για ψωμί γιαουρτιού – μόνο 2 υλικά Το εύκολο ψωμί του γιαουρτιού είναι μαλακό και μαστιχωτό. Χρειάζεστε μόνο 2 υλικά και δεν χρειάζεται μαγιά, αυγά, βούτυρο ή λάδι. ... Read more »

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κηρύσσει πόλεμο στους λύκους της Ευρώπης

Φωτογραφία αρχείου 11 Αυγούστου 2015 Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Υπερπήδησης Εμποδίων Φωτογραφία αρχείου 11 Αυγούστου 2015 Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην έναρξη του ... Read more »

Αζερμπαϊτζάν: Έξι Ρώσοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Αζερμπαϊτζάν: Έξι Ρώσοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ Το Αζερμπαϊτζάν έδωσε σήμερα για πρώτη φορά τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης που σκοτώθηκαν, ... Read more »

Ο αγγλικός Τύπος αποθεώνει την ΑΕΚ

Ο αγγλικός Τύπος αποθεώνει την ΑΕΚ Η ΑΕΚ χάλασε το ευρωπαϊκό πάρτι της Μπράιτον, επιστρέφει στην Ελλάδα με μία τεράστια νίκη και ο αγγλικός Τύπος στάζει μέλι για τον Ματίας ... Read more »

Στέφανος Κασσελάκης: Επεισόδιο με δημοσιογράφο στο Αιγάλεω - «Δεν είναι ανάγκη να έχουμε ειρωνεία»

Στέφανος Κασσελάκης: Επεισόδιο με δημοσιογράφο στο Αιγάλεω – «Δεν είναι ανάγκη να έχουμε ειρωνεία» Επεισόδιο χθες στο Αιγάλεω ανάμεσα σε Στέφανο Κασσελάκη και δημοσιογράφο, καθώς ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ... Read more »

Μαριάννα Τσίγκα: «Μαμά υποφέρω, πονάω» – Συγκινεί η μητέρα της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού

Δόκιμος Μαριάννα Τσίγκα «О”ОµОЅ ПЃОЇП‡ОЅП‰ ОµП…ОёПЌОЅОµП‚ ПѓОµ ОєО±ОЅО­ОЅО±ОЅ ОјО­П‡ПЃО№ ОЅО± ОґОїПЌОјОµ О±ПЂПЊ П„О№ О­П†П…ОіОµ П„Ої ПЂО±О№ОґОЇ ОјОїП…В» П„ОїОЅОЇО¶ОµО№ О· ОјО·П„О­ПЃО± П„О·П‚ 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, Μαριάννας Τσίγκα, η οποία ... Read more »

Δαδακαρίδης: «Αν κέρδιζα το λαχείο, δεν θα άλλαζα τη ζωή μου, θα τα μοίραζα όλα στους άλλους»

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις. Όταν το κάνει όμως μιλάει από καρδιάς και μοιάζει με ανοιχτό βιβλίο που μας επιτρέπει να διαβάσουμε τα… ποιήματα της ψυχής του… Πόσο ... Read more »

Βούτσης για Κασσελάκη: Γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές θέσεις του κόμματος μας

voutsis_nikos Στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου του κόμματος, ανέφερε ότι «γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές ... Read more »

Ιστορική ομιλία Καρόλου στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση - Τον χειροκροτούσαν όρθιοι για ενάμιση λεπτό (βίντεο)

Ιστορική ομιλία Καρόλου στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση – Τον χειροκροτούσαν όρθιοι για ενάμιση λεπτό (βίντεο) Επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί από χθες βασιλιάς Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλλα. Μετά ... Read more »

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: Η τεράστια αλλαγή στην εμφάνισή της - Έκοψε τα μαλλιά της πολύ κοντά!

Μεγάλη η αλλαγή στην εμφάνισή της. Η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου έκοψε τα μαλλιά της πολύ κοντά και είναι μια κούκλα! Αποχωρίστηκε τα μακριά ξανθά μαλλιά της, διατήρησε το χρώμα και έκανε ... Read more »

Οι εκλογές στη Σλοβακία ίσως στερήσουν από το Κίεβο έναν σταθερό σύμμαχο

Οι εκλογές στη Σλοβακία ίσως στερήσουν από το Κίεβο έναν σταθερό σύμμαχο Μία δυνητικά ανεπιθύμητη εξέλιξη για την Ουκρανία θα μπορούσαν να έχουν οι επικείμενες εκλογές της 30ης Σεπτεμβρίου στη ... Read more »

Η Ακρόπολη και ο δικέφαλος αετός που επιτίθεται: Το όμορφο match programme της Μπράιτον

Η Ακρόπολη και ο δικέφαλος αετός που επιτίθεται: Το όμορφο match programme της Μπράιτον Ένα όμορφο πόστερ γεμάτο αναφορές στην Ελλάδα και την ΑΕΚ λάνσαρε η Μπράιτον. Στο match programme ... Read more »

Ωρωπός: Βρέθηκαν υπολείμματα προφυλακτικού στην κοιλιά σκύλου - Ένταλμα σύλληψης της ιδιοκτήτριας

Ωρωπός: Βρέθηκαν υπολείμματα προφυλακτικού στην κοιλιά σκύλου – Ένταλμα σύλληψης της ιδιοκτήτριας Περίεργο και εξοργιστικό περιστατικό σημειώθηκε στον Ωρωπό όταν μια γυναίκα πήγε στον κτηνίατρο τον σκύλο της για εξετάσεις. ... Read more »

Οι μαγικοί κήποι της οικίας Μοχάμεντ Αλι Καβάλας κι η εκστρατεία για τη σωτηρία της μέλισσας

Οι κήποι του Μουσείου Μοχάμεντ Αλι προσφέρονται για όμορφες συναντήσεις Οι κήποι του Μουσείου Μοχάμεντ Αλι προσφέρονται για όμορφες συναντήσεις Ο Γιώργος Καραφυλλίδης είναι μελισσοκόμος από την Αλεξανδρούπολη, ο άνθρωπος ... Read more »

Ελληνοτουρκικά: Τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο, η Χάγη και το casus belli

Ελληνοτουρκικά: Τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο, η Χάγη και το casus belli Του Αντώνη Αντζολέτου Για το μέλλον των ελληνοτουρκικών έχει στρωθεί ένα κόκκινο χαλί στο οποίο μπορούν να πατήσουν ... Read more »

Κυρανάκης: Μέχρι 1η Ιανουαρίου 2024 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά

Κυρανάκης: Μέχρι 1η Ιανουαρίου 2024 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά «ОњО­П‡ПЃО№ 1 Ιανουαρίου 2024 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά, εφόσον ... Read more »

ΟΗΕ: Δεν θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τα "νόμιμα δικαιώματα" των Παλαιστινίων, δηλώνει ο Αμπάς

ΟΗΕ: Δεν θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τα “νόμιμα δικαιώματα” των Παλαιστινίων, δηλώνει ο Αμπάς ΟΗΕ: Δεν θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τα “νόμιμα δικαιώματα” των ... Read more »

Πού βρίσκεται το μεγαλύτερο κοίτασμα με σπάνια ροζ διαμάντια

Πού βρίσκεται το μεγαλύτερο κοίτασμα με σπάνια ροζ διαμάντια Τα εξαιρετικά σπάνια ροζ διαμάντια μπορεί να «γεννήθηκαν» μετά τη διάλυση της πρώτης υπερηπείρου του πλανήτη, Νούνα, πριν από περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ... Read more »

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές Πριν λίγους μήνες, η παραμορφωμένη εικόνα της διάσημης ηθοποιού Μεγκ Ράιαν – με ... Read more »

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα Του Τάσου Δασόπουλου  Πραγματική “αλλαγή σελίδας”, ειδικά για την ελληνική οικονομία για την οποία πριν 10 χρόνια οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι εκτιμούσαν ... Read more »

«Καλή αρχή και καλή τύχη βεβαίως βεβαίως»- Το βίντεο της Finos Film για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Finos Film Αρχή της σχολικής χρονιάς σήμερα και η Finos Film έκανε ένα νοσταλγικό κολάζ σκηνών από αγαπημένες παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε, αναφέρει ... Read more »

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη «О— О•О»О»О¬ОґО± ПЂО­П„П…П‡Оµ О­ОЅО± ОїПЃПЊПѓО·ОјОїВ», П‡О¬ПЃО· В«ПѓП„О№П‚ ПЂПЃОїПѓПЂО¬ОёОµО№ОµП‚ П„П‰ОЅ ОєП…ОІОµПЃОЅО®ПѓОµП‰ОЅ ОєО±О№ П„ОїП… О»О±ОїПЌ П„О·П‚ О•О»О»О¬ОґО±П‚В», П„ОїОЅОЇО¶ОµО№ Ої Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ... Read more »

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου - Φωτογραφίες

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου – Φωτογραφίες Η 30χρονη Ούρσουλα Βλάχου, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά του Mega, Η Ώρα η καλή που υποδύονταν την Στέφανι, ... Read more »

ΚΕΕΡΦΑ: Αγνοούνται 8 μετανάστες εργάτες γης, κινδυνεύουν ζωές στις πληγείσες περιοχές

Καταστροφές από την κακοκαιρία στον Παλαμά Καρδίτσας Σε καταγγελία για αγνοούμενους, αλλά και εγκλωβισμένους μετανάστες εργάτες γης και κατοίκους Ρομά στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές προχώρησε η Κίνηση Ενωμένοι ... Read more »

Ένταση στην Λάρισα: Αστυνομικός πιέζει με γκλοπ στον λαιμό διαδηλωτή – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια στην Λάρισα Επεισόδια έγιναν έξω από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο στην Λάρισα, όπου μετέβη την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο ... Read more »

«Πληγωμένη» η ΔΕΘ, αλλά και η Θεσσαλονίκη από τις ακυρώσεις

Σημαντικές απώλειες μετρούν τόσο η ΔΕΘ όσο και όλη η αγορά της Θεσσαλονίκης από την ακύρωση της πρωθυπουργικής-κυβερνητικής παρουσίας και το «τσουνάμι» ακυρώσεων συνεδρίων, ημερίδων κ.ο.κ. που επέφεραν οι βιβλικές… ... Read more »

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο Προειδοποίηση και για «άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες» απηύθυνε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook το πρωί της Δευτέρας στη σκιά της μεγάλης ... Read more »

Back to school αλλά όχι για όλους - Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία

Back to school αλλά όχι για όλους – Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία Η ευχή και το σχόλιο της για τον σημερινό αγιασμό στα σχολεία. Σήμερα ... Read more »

"One Life": Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς

“One Life”: Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς Η FilmNation Entertainment και η Warner Bros. κυκλοφόρησαν το επίσημο trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία “One Life” του βραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτη ... Read more »

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως οι σχέσεις της χώρας του με το ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự